Lite av varje

Tidigare ikväll försvann matte mycket mystiskt ut i skogen med blodflaska och klöv. Jag hade mina aningar men som den nybörjare jag är på viltspår var jag ändå inte helt säker. Men jag hade såklart rätt i mina  aningar för efter lite mer än en timme så gick vi ut och i handen hade matte sele och lina. Matte hade lagt ett finfint spår inne i skogen och jag tog god tid på mej vid varje blodstänk och matte berömde mej rikligt för jag höll mej fint i spåret utom vid något tillfälle när jag slafsade ut mej lite. Till sist hittade jag ju också klöven och den bar jag sedan stolt hela vägen hem där matte bytte den mot min favvoleksak. Jag var så stolt och matte med.

Igår var det kurs i Lomma igen. Vi övade på lite gamla saker men också några nya så nu är det bara att träna på. Det där med stanna hade vi tränat på en del redan men det var en grej som var helt ny för både mej och matte och det är att "FOT" inte är ett korrigeringskommando under gång längre utan något man använder som igångsättningskommando, dvs att jag ska titta upp på matte innan vi börjar gå. Jag har precis börjar fatta och glömmer bort mej ungefär hälften av gångerna. Men matte har tålamod för vi hade ju lärt in det som det var enligt den gamla regelboken men det var ju inte riktigt rätt så nu får vi omprogrammera oss och det vet ju alla hur lätt det är...alltså tålamod från matte och uppmärksamhet från mej.

Wallander, jag såg nog att du hade span på mej hela tiden igår. Jag har ju slutat löpa, det vet du väl! Men jag kan ju vara populär ändå, det är ju såklart trevligt. Faktiskt trevligare än att vara poppis när man löper för då är det ju bara mina dofter ni går på men när jag inte löper måste det ju innebära att ni gillar mej på riktigt liksom. Hmm...blev lite snurrigt så vi lämnar det. Vill bara göra reklam för att jag kan vara ute och leka med alla igen!

Jag har fått en present!!! Eller rättare sagt, matte har fått en present som är till mej. Hon fyller år om en inte alltför avlägsen framtid och fick lite förskottspresenter under påsken och den som var till mej är en låda i trä där man ska göra något för att man ska få ut godis ur den. Har inte fattat galoppen riktigt än fastän matte kröp runt på golvet med saker i munnen och försökte visa men vi får väl prova igen. Jag tänkte väl för mycket på godiset och på hur rolig matte såg ut och inte så mycket på vad jag skulle göra. Lätt hänt...

Jag är väldigt nöjd med min nya bilbur! Skylten hänger så fint nu när matte har satt fast den och så har jag fått en fin kudde att ha i buren (jag hade den inomhus innan men matte har helt klart rätt i att den gör mer nytta i bilen). Jag ligger och riktigt vräker mej och så är det en superbra grej till och det är att buren inte skramlar det minsta. Min gamla var hemsk med det. Jag kopplade väl bort det hyfsat efter en stund men jag tror matte höll på att bli tokig på det. Hon är väldigt nöjd nu fast hon svär över att buren är tung att lyfta ur och bära. Hon skulle nämligen köra grejor i bilen. Men för det mesta ska buren ju stå i bilen och då gör det inget att den är tung.

Ja, det var lite om ditten och datten. Nu ska jag få kvällsmat så nu har jag inte tid att skriva mer. Sen får jag hoppas matte lägger sej i tid för vi var uppe halv fem i morse och det blir lika tidigt imorgon också för matte börjar redan sju. Usch och fy. Hon är hopplös på att komma i säng i tid. Och så sitter hon ofta och tjattrar i telefon med Syster Yster mitt i natten. Lätt att sova...nä... Men ibland har vi fantastiska gullmorgnar så jag ska inte klaga för mycket på henne. Hon försöker släcka ner till mej när jag blir trött på kvällen men det är lite svårt att komma till ro helt innan hon har kommit i säng. Man vill ju gärna vara den som somnar sist men det är inte lätt med min matte ska ni veta. Men bara det kommer en sovmorgon lite då och då så går det an. Till skillnad från Wallander skulle jag aldrig få för mej att väcka matte tidigt när hon är ledig. Nänänä, jag vill själv sova ut, ligga och gnugga nosen mot täcket, visa magen och bli kliad och sedan långsamt gå upp och sträcka ordentligt på alla leder.

Nä...hungern river i magen. Mot köket!

Kramisar 


Kommentarer
Postat av: Wallander

Vad roligt för dig att du fått spåra idag eftersom att du inte kunde spåra i söndags. Kul också att det gick riktigt bra för er båda. Du skall veta att det är inte helt lätt att lägga spår (har MOR berättat), det skall vara rakt, sitta rätt antal snitzlar här & där m m.

Jasså, du märkte att jag hade span på dig, men då måste det innebära att du hade span på mig också! Jag blir smickrad. Du jag ställer upp och leker när helst det passar, lite begränsning finns tyvärr och det är att det måste bli en kväll eller helg, min MOR arbetar dagtid Mån-Fre.

Inte dåligt att din Matte får födelsedagspresenter som är ändamålsriktade till dig. Vilken tur du har. Jag är helt övertygad om att du snart listat ut hur du skall få ut godiset på snabbast sätt.

Kul att ni båda är nöjda med den nya bilburen. Jag hoppas att min också snart är klar. Jag prövade förresten att hoppa in i Elliots bur igår igen och det gick riktigt bra. Dock såg Elliot lite orolig ut, när jag inte förskräckt hoppade ut på direkten utan stannade kvar ett litet tag. Men lugnet la sig ganska snabbt igen och ordningen var återställd till det normala.

Kanske är det tur att vi alla är lite olika, hur skulle världen annars ha sett ut, dvs om alla skulle ligga och dra sig i sängen långt in på förmiddagen?

Ooops, nu blev klockan så där mycket igen. Måste rusa, FAR har sagt till mig flera gånger på skarpen redan.

På återhörande!!!

2007-04-12 @ 00:08:20
Postat av: Elliot

Du Lakrits!Bra födelsedag-presenter ....är DINA presenter eller hur?Jättebra oxå att du får lite i förskott för det är ju ett litet tag tills du fyller år själv.

Jag drar gärna en runda när som helst,vi skulle kunna åka ut på Revinge för där är inte så mycket vatten....hmmm ska vi tycka att det är bra?
Men springa,DET kan man där i varje fall....

2007-04-12 @ 09:59:46
Postat av: Wallander

Idag har jag varit ute på stan och hittat en väldigt speciell födelsedagspresent till dig. Synd att jag skall behöva vänta så länge innan jag får ge den till dig, jag hoppas verkligen att jag kan hålla mig. Kanske får jag be MOR att gömma den i sitt presentskåp åt mig så länge.

2007-04-12 @ 21:55:52
Postat av: Lakrits

JAAAAAA! Till Revinge vill jag med dej! När det blir tid någon gång. Om din matte inte har bil just när det i övrigt verkar lägligt kan vi ju hämta upp er på vägen så kan vi åka tillsammans i min bur. Hurraaaaaa.

2007-04-12 @ 21:56:54
Postat av: Lakrits

Va? Present till lilla mej. Vad du är gullig. Har du varit ute på stan alldeles själv eller? Det är ju inte så lätt med allt man måste hålla koll på. Röda gubbar, gröna gubbar, vita streck, bilar, cyklar och allt möjligt. Akta dej för bilarna Walle. Matte har sagt att dom är farliga. I Stockholm vimlar det av bilar och matte håller mej hårt i kopplet när vi går över gatorna.

2007-04-12 @ 22:00:03
Postat av: Wallander

Jag då *snyft* ?

2007-04-12 @ 23:22:25
Postat av: Lakrits

Vi kan gärna åka allihopa för min del. Eller om inte Elliots matte tycker vi får busa ihop alla tre så kan jag gärna ta en tur med var och en av er. Bus och spring kan man inte få för mycket av.

2007-04-12 @ 23:40:54
Postat av: Elliot

Alla får komma för min del.Ge förslag när ni har möjlighet.

2007-04-13 @ 17:57:35
Postat av: Lakrits

Måndag kväll skulle vara utmärkt säger matte. Sen är det ju träning på tisdag och sen är vi borta onsdag kväll till lördag. Stockholm igen. Vilket pendlande. Men matte måste upp en sväng och en annan vill ju inte gärna bli lämnad så jag hänger på. Efter det blir det inte Stockholm förrän början av juni och då blir det med bil på väg till fjällen om allt går i lås som vi vill.

Om ni inte kan på måndag så får vi ta lite längre fram, efter den 21e eller så. Matte har ganska mycket tid för tentaläsning efter Stockholm och hon kan absolut inte sitta och plugga hela tiden, det vore ju direkt hälsovådligt. Men man kan ju ta en tur nu och en tur sen, det vore det bästa tycker jag.

2007-04-13 @ 22:54:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0