Magar

Alltså, för några nätter sen så mådde jag dåligt och jag hann inte väcka matte innan jag hade fått upp en stor hög på golvet med halvsmält mat och inslag av gräs som jag hade tuggat i mej. Matte vaknade när hon hörde mej och hon släppte ut mej och gjorde rent och var allmänt gullig. Jag fick lite fil och sen gick vi tillbaka till sängen. Jag mådde inte dåligt länge eller så men matte var nog lite orolig ändå. På morgonen var allt som vanligt men sen dess har jag ätit gräs lite gräs av och till och då blir det sånt liv på matte. Jag får inte äta gräs säger hon fast jag förstår inte riktigt vad problemet är. I går morse kräktes jag lite när vi var ute och gick (bara gräs) och matte börjar nog fundera på om hon ska ta mej till veterinären. Jag vet inte själv faktiskt, jag känner mej ju frisk och pigg, det är bara ibland illamåendet kommer över mej. Bara på morgonen eller sent på natten. Kankse är jag för hungrig, kankse ska jag får lite mer mat innan det är läggdags.

Det är minsann inte bara jag som har mått lite konstigt för inatt vaknade matte och mådde illa hon också. Hon visste inte heller vad som var fel men jag misstänker att hon hade ätit för mycket av äppelpajen hon lagade. Eller så har jag smittat henne med mitt illamående. Att matte skulle ätit för lite tycker jag låter osannolikt, jag tycker jämt hon äter en massa och så får jag ingenting. I  alla fall var hon lite konstig redan igår kväll för hon somnade jättetidigt och jag var inte sen att hänga på så jag hann inte skriva något då.

Nä, nu ska jag ut och spana i trädgården om det finns något kul att hitta på där. Mina pinnar konfiskerades igår och kördes iväg till stället där det ska eldas om ett tag. Fast jag fick behålla en fin pinne och imorse tog jag hem en till så jag samlar på mej nya igen. Men tydligen ska gräset klippas idag. Jag minns det från förra sommaren när jag var liten och jag tyckte det luktade så gott då. Dessutom är det superskönt att rulla sej i det nyklippta gräset. Men först blir det nog en runda till köket där jag hör att dagismatte är så kanske jag kan tigga till mej något smaskens.

Kommentarer
Postat av: Vicka

Hej Lakritsbiten...stackars dig som inte mår bra -inte din matte heller verkar det som. Du...be henne äta lite gräs vet-ja, det kanske hjälper henne också!!
Det var länge sedan jag hörde av mig, men tro inte att jag inte tänker på dig, för det gör jag -nästan varje dag. Jag kollar in jätteofta vad du skriver och så vill jag svara, men då säger matte att jag har så svårt att fatta mig kort och då är det bättre att vänta tills nästa dag...och så har det blivit i flera da´r! Nu är jag inte trött i alla fall. Matte sa att hon skulle länka den här sidan från vår hemsida, så att fler kunde läsa vad du har för dig om dagar...och nätter också för den delen! Min matte verkar dock inte vara så haj på hemsidor och flera gånger har hon beklagat sig över att hon gör fel -kul att hon gör lite fel också då och då. Annars verkar det som om det är vi 4-beningar som gör fel...för hon säger nej jätteofta när vi hittar på massa roliga saker.
Igår däremot verkade det som matte var så glad och nöjd och hon sa flera gånger att jag var duktig. Jag började på en jaktlydnadskurs...nu äntligen verkar livet börja för mig som hund...jaktlydnad..smaka på den du. Du har löpt, men jag har fått jaktlydnad och det var mycket, mycket roligare -verkar det som i alla fall! Min matte sa att jag verkligen överraskar när man mest behöver det -undrar vad hon menar med det?! Jag hörde henne skvallra att jag hade både suttit kvar och legat kvar fast jag inte visste vad ordet "ligga" betyder annars, så hade jag ändå gjort så hon blev glad. Då fick jag korv - på utställning får jag köttbullar. Det var jätteroligt att gå på kurs med matte...det kändes verkligen som om hon gillade mig extra mycket när morsan och halvsyrran inte var med. Sen på eftermiddagen på vår långpromenad uppe i skogen fick jag simma i vattnet och hämta en apport. Det gjorde jag visst också jättebra, så söndagen den 15 april kommer jag sent att glömma -det var en lyckodag för mig. Det roligaste av allt var nog när matte kastade iväg dummien så slängde hon sig på marken samtidigt, det såg lite lustigt ut och hon jämrade sig lite och då passade jag på att pussa på henne för hon hade ju gjort dagen så rolig och kul för mig, så hon var värd en puss.

Hoppas nu att du mår bättre och att du får behålla lite pinnar som du samlar ihop...de kan vara bra att ha! Hälsa din matte att hon kan äta lite gräs...det rensar magen bra!

Kram från syrran

2007-04-16 @ 14:14:49
Postat av: Matte

Lakrits...jag tycker det är lite onödigt att du berättar om mina matvanor och hur jag mår nattetid när jag har ätit för mycket. För det hade jag såklart. Först fika sedan grillning med fläskfilé och tillbehör och senare på kvällen en gigantisk portion äppelpaj och även en del glass. Hmm... inte bra. Med tanke på att jag mår bra idag kan jag nog inte skylla på något annat än min glupskhet. Tur att du släpar ut mig så mycket i skogen Lakrits så att jag inte blir alldeles rulsig.

2007-04-16 @ 23:12:28
Postat av: Lakrits

Alltså hur glupsk får man vara? Inte konstigt att du mådde tjyvens, det skulle till och med jag gjort. Och du säger att jag är bottenlös. Men nåväl, jag ska inte klaga för jag fick faktiskt lite extramat ikväll så får vi se om jag mår bättre på morgonen.

Så kul att höra från dej, Syrran! Jag förstår att du också har ett ganska lajbans liv med mycket träning och annat kul. Visst är det extra roligt när tvåbeningarna bjuder på sej själva och gör kullerbyttor för oss. Matte gjorde också så en gång fast på asfalt och hon jämrade sej också en smula. Jag passade på att ge Elliot en extra puss när matte ändå var ut spel. Hihi.

Jag förstår att det är skönt när du får vara själv med din matte. Även om det är kul med fyrbent sällskap så kan man ju känna sej lite i skymundan också kan jag tänka. Jag har ju alltid ensamrätt på matte när hon är med mej så jag vet inte hur det skulle kännas om jag plötsligt var tvungen att dela henne. Nä..det vill jag nog inte. Särskilt inte eftersom jag har så bra kompisar att leka med.

2007-04-16 @ 23:40:41
Postat av: Matte

Jaja...nog talat om mathållningen. Det blev lite mycket men gott var det. Idag blev en bättre dag.
Jag förstår att du känner dig lite bortglömd när jag sitter och mumsar i mig men du glömmer bort att jag inte äter när du äter. Och något gräs tänker jag sannerligen inte sätta i mig och du ska minsann också sluta snaska i dig det för ni hundar kan faktiskt inte smälta gräs.
Nä, nu får jag minsann studsa mot sängen. Tidigt upp imorgon. Som vanligt får jag väl baxa upp dig när vi ska ut Lakrits. Du är en riktig sömntuta min lilla älskling. Sov gott alla hundar och människor!

2007-04-17 @ 00:07:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0