Nöjd

Idag var det spårkurs igen. Upp tidigt (fast vi hann med att morgongulla ändå). När matte plockade fram den gröna ryggsäcken, klöven, flaskan och det andra så hajade jag genast vad det gällde. Jippie, tänkte jag och skuttade ut mot bilen när vi skulle åka. Anton Anka fick följa med också för jag glömde släppa honom när vi skulle ut till bilen. Inte så dumt kanske, även en anka kan behöva lite miljöombyte.

När vi kom fram och hade parkerat försvann som vanligt tvåbeningarna ut i skogen med snitslar, klövar och flaskor och efter en stund var de tillbaka. Jag hörde att matte fick lektion av Helene om hur man ska lägga spår och det tycker jag är bra för om matte lägger bra spår blir det lättare för mig att göra bra ifrån mig (tror jag i alla fall).

Jag fick sitta med när de fikade och det var minsann kul för matte fick presenter av Ann, Helene, Wallander och Elliot. Matte fyllde nämligen år idag och det hade klurats ut av någon (kanske Wallander som har varit på spaningsuppdrag). I vilket fall som helst blev matte jätteglad och jag tyckte också det var roligt för jag listade snabbt ut att en av sakerna var till mig också. Matte säger att det var en himla tur att vi hamnade just på brukshundsklubben i Lomma med flattegänget. Det var nämligen så att när jag var jätteliten ringde matte runt och frågade var det fanns en lämplig valpkurs och i Lund var det jättelång kö men i Lomma fick vi komma med på en gång. Och vilken tur, det kunde ju inte blivit bättre med kompisar och allt både för matte och mig.

Efter presentutdelning blev det spårning och jag var toppenduktig enligt matte. Det kändes bra tyckte jag också. Jag var väldigt fokuserad för jag hade fått vänta en lång stund (i alla fall kändes det så) där spåret började så när det väl var dags gav jag allt. Ann som gick bakom och höll ett vakande öga på matte och mig tyckte också det såg mycket bra ut. Kan man känna sig annat än nöjd?

När vi kom hem fick jag ett litet märgben som sysselsatte mig en lång stund. Det är så himla smaskigt med märgben, jag börjar drägla bara jag tänker på det. Sedan blev det lite vila medan matte tränade och efter det var vi ute i skogen en sväng. Skönt att vara tillbaka från storstan, fast det var trevligt hos Syster Yster. Tågresan hem var ganska lugn men jag var lite uttråkad och matte fick muta mig från Alvesta och neråt mot Lund för att jag skulle ligga snällt och lugnt. Men det gick bra i alla fall. Nu blir det inga resor förrän vi ska till fjällen och då blir det ju med bil. Det ska faktiskt bli skönt att få vara hemma ett tag nu.

Kommentarer
Postat av: Elliot

Ja du var såå jätteduktig idag sa min matte(å de e en kräsen typ ska du veta)!Så behöver du inte se så besviken ut på ett tag eller?

Roligt att din matte blev glad för vår lilla "födelsedags kupp".Det var ju lixom meningen.Bra oxå att det var en present åt er var.

Kan berätta att det inte var kommisarie Wallander som luskade ut fallet med födelsedagen.Han har ju en bror som är ganska fiffig oxå hihi!
Hej hej från
Sherlock Elliot

2007-04-22 @ 21:33:25
Postat av: Lakrits

Det var minsann duktigt av dig sötnos.

Besviken? Jag? Vet inte vad du talar om... Eller jo, kanske det. Det är ju ofta när jag måste sitta stilla när jag inte vill, eller måste vänta och så. Jag är dålig på att vänta. Det är matte med. Hon håller på med meditation och det är nog inte så dumt. Min meditation är magvisningen, det är så avkopplande att ligga där och fälla ut benen och ännu bättre blir det såklart om matte kommer förbi och kliar.

Hoppas det går bra hos tant veterinären imorgon och att det inte är något fel på dig utan bara din matte som är hönsmammig.

2007-04-22 @ 22:18:18
URL: http://vildhunden.blogg.se
Postat av: Wallander

Att det gick så bra för dig idag måste ju definitivt bero på att MOR var med och la ditt spår. Men du gjorde så klart ett jättebra jobb sedan. Kul att du också börjat att fatta galoppen nu. Kanske dax att göra det lite svårare nästan gång, eller vad tror du själv?

Jasså du Elliot, du tycker att din matte är en kräsen typ, så skulle jag aldrig våga uttrycka mig om min MOR.

Jag undrar sedan bara vad hönsmammig betyder, är det att Ann också är eller skall bli mamma till några höns också????

2007-04-23 @ 09:46:46
Postat av: Elliot

Hoppas inte det,jag menar att vi ska få höns i huset.Det blir så kackligt.
För det var väl aldrig det du menade att hon kacklar?

Jag berättar senare vad veterinären säjer.Ska dit kl 14.

2007-04-23 @ 11:15:12
Postat av: Elliot

Nu kan jag berätta om mitt besök hos doktorn.Det var inte ett dugg farlig att vara där.Dom blev helt överförtjusta i mej!Ja de e faktiskt sant!Dom sa att dom aldrig hade träffat en flatte som står så stilla och lugnt.Dom till o med pussade mej på huvudet och sa att jag gärna fick komma dit bara för att hälsa på!!!Konstigt va?

Nåja det var ju inte bara gullande utan dom kollade mej jättenoga från nog till svans.Å så tog dom prov ur halsen för jag var lite röd o slemmig där.Vi får veta på torsdag eller fredag vad provet visar alltså ifall jag ska äta antibiotika eller vad de heter.

Hej då från
en poppis kille =0)

2007-04-23 @ 16:13:54
Postat av: Wallander

Nej, Elliot, jag menade om det var så att ni skulle få höns i huset, för inte kacklar väl din matte?!

Jag tycker inte alls det är konstigt att du blev så omtyckt, vi (ja du & jag i alla fall) är ju såååå snälla & charmiga så det går bara inte att motstå oss.

Vad bra att dom gick igenom dig från nos till svans. Röd/slemmig i halsen, då är det kanske inte så konstigt om du har varit lite hängig & inte ätit så bra. Du skall se att du snart är uppe helt på alla 4 igen!!!

2007-04-23 @ 17:57:44
Postat av: Lakrits

Jag tycker såklart också det var bra att du blev väl undersökt. Bra om det är något man kan åtgärda också så att du kan känna dig som vanligt igen sedan. Inte kul att känna sig hängig. Jag är tröttare än vanligt men matte säger att det kan vara rester av det där eländiga löpet som jag tyckte så illa om. Varför kan man inte slippa det där tramset. Vill inte löpa mer.

Försöker du vara rolig på min bekostnad Walle? Eller är du lite efter som inte har hört uttrycket att vara hönsig, dvs vara lättoroad och rädd om någon man tycker om. Jag blir BESVIKEN. Ni vet...

2007-04-23 @ 23:00:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0