Spårkurs

Idag var det alltså dags för mig att viltspåra för andra gången. Idag var jag lite mer med på noterna jämfört med förra gången när allt var så himla nytt. Jag hade minsann starka misstankar om vad som skulle hända och jag var ack så otålig när jag satt och väntade i bilen. Tack vare det där olycksaliga löpet fick jag ju inte leka med grabbarna idag heller utan jag fick sitta i min dystra ensamhet medan dom umgicks med dom tvåbenta under fikastunden. Fy för, men nästa gång tänker jag att det ska vara färdiglöpt, det har i alla fall matte lovat och matte brukar hålla sina löften.

Till sist fick jag i alla fall komma ut och få på sele och lina och sen bar det iväg längs spåret som matte hade lagt. Det var ganska lätt, tyckte jag och det var väl hennes åsikt också men eftersom jag fortfarande är nybörjare på det här tyckte hon det var bättre att jag fick lite lättare och att det gick bra. Det har hon ju såklart rätt i men jag hoppas ändå på att det blir lite längre nästa gång så att det inte tar slut så fort. Klöven närmade jag mig även idag med skräckblandad förtjusning och det hela kändes väldigt kul. Jag längtar tills nästa gång. Tyvärr är vi ju i Stockholm hos mattes syrra nästa helg men matte har lovat att läggga något spår åt mej i skogen under veckan så att jag inte kommer av mej i mina nyvunna kunskaper. Kanske på onsdag har hon sagt så vi får väl se...

Matte har verkat lite dyster till sinnes i helgen och jag gör vad jag kan för att liva upp henne (det går ganska hyfsat faktiskt) men jag undrar såklart vad det är som fattas henne. Tid kanske, det brukar alltid vara ett problem för henne och det är ju svårt för mej att åtgärda. Egentligen har vi hundar det faktiskt ganska skönt så länge vi hamnar hos snälla och trevliga tvåbeningar som hittar på roliga saker med oss. Vi slipper bekymra oss om saker som ska göras, om tid som inte räcker till utan vi tar livet som det kommer mest. Jag skulle nog faktiskt inte vilja byta med matte mer än möjligtvis när jag tycker hon blir sur i onödan på mej men det är ju inte så ofta.

Imorgon är matte ledig från skolan och ingen är gladare än jag. Sen är det tisdag och då blir det träning, onsdag med spår (förhoppningsvis) och så torsdag bär det av med tåg till Stockholm och där brukar vara en del spännande att spana på. Det känns med andra ord som en hoppfull vecka. Det jag saknar mest är såklart att få leka och busa med mina kompisar och jag kände mej lite besviken att det inte blev av idag heller. Men när jag kommer tillbaka efter påsk ska jag vara fit for fight igen grabbar!

Kramar och massor av pussar från mej

Kommentarer
Postat av: Wallander

Jag lider faktiskt lite med dig eller rättare sagt ganska mycket. Jag & Guinness satt inte ens hälften så länge som dig i bilen idag, men vi var ändå uttråkade som bara den. Men snart snart så kör vi vårat race igen, misströsta inte....

Vad kul att du också gillar att spåra. Ett tips från mig är faktiskt att skynda långsamt, men givetvis måste det bli en liten utmaning efterhand. Se på mig, idag fick jag gå över bäcken, en gång plumsade jag i vågade inte gå på spången, andra gången vågade jag efter en stunds övertalning.

Låter inte så bra att din matte inte riktigt är på topp. Men jag lovar att jag gjorde mitt bästa idag, pussades som aldrig förr gjorde jag, eller hur Marie?

Lova att säga till mig om det är något mer jag kan göra för din matte, jag är ganska duktig på att lyssna & råda. Extra tid kan jag tyvärr inte trolla fram. Men ett tips är är gå upp tidigt som attan på morgonarna då blir dagen allt lite längre, så gör min MOR.

2007-04-01 @ 22:41:49
Postat av: Lakrits

Urk, här gås det upp tidigt nog. Halv sex när matte ska iväg, senast åtta när hon är ledig. Så säg inte det förslaget högt så att matte hör det för jag tror varken hon eller jag står ut med ännu tidigare morgnar.

Matte låter hälsa att du pussades jättebra Walle! Du kan nog definitivt tjäna kosing på det så att buren blir betald. Min bur vet jag inte riktigt när jag får. Antingen precis innan påsk eller strax efter, troligen det senare. Han ringer när den är hämtfärdig. Men det gör inte så mycket om det blir efter påsk för vi åker ju tåg till Stockholm. Egentligen är det roligare för det finns så mycket att kolla på. Fast trött är jag när vi kommer fram!

Jag skyndar definitivt långsamt med spåret. För att vara mej går det ovanligt långsamt ska du veta! När matte har gått spår åt mej utan blod o klöv har hon klagat på att jag har rusat som en galning genom spåret sen. Jag sprang så fort att jag missade var hon hade svängt och det var ju inte så himla bra. Så jämfört med det är det här en klar förbättring.

2007-04-01 @ 22:53:45
Postat av: Elliot

Lakrits,säj åt din matte att hon tänker efter vad som VERKLIGEN är viktigt att göra o inte göra.Ibland måste man tänka efter ifall en viss sak är absolut tvunget att göra.Min matte tycker t.ex. att det är bättre med lite skit i hörnen än ett rent hel..te!

Matte har oxå sagt att man måste inte göra någon aktivitet varenda dag tillsammans.För då kan man lätt få något som kallas för "förväntans ångest" o att man blir pipig o gnällig för att man blir van vid att det händer något hela tiden.

Roligt att du verkar gilla att spåra,för då får man koncentrera sig en stund o samla tankarna.Lär vara bra har jag hört.

2007-04-02 @ 11:02:38
Postat av: Lakrits

Ja, det är nog sant att jag lätt stressar upp mej lite för jag tror att det ska hända något kul. Men jag tror inte matte har menat något illa, hon vill nog bara att vi ska ha det roligt ihop. Men det tål att tänka på, att man ska kunna ha tråkigt också. Inte min starka sida men något att jobba på. Ska tipsa matte... Man vill ju inte bli en stressgnällis.

2007-04-02 @ 11:36:00
Postat av: Lakrits

Matte säger att hon längtar tills hon blir klar med sin skola (vilket hon blir nästa vinter) för även om det blir jobb sen så slipper man tänka hela tiden på att man borde ha gjort en massa saker och förbereda en massa på kvällar och sånt. Så det blir nog bättre men visst måste hon lära sej att inte allt kan vara gjort igår. Hon jobbar på det tror jag...

2007-04-02 @ 11:38:08
Postat av: Matte

Ja du Elliot, du är allt en klok hund du! Och din matte är inte så dum heller. Jag får nog ta och tänka på att inte göra livet alldeles för roligt hela tiden för min lilla loppa. Det är nog mycket för att jag är iväg en del från henne och då tänker jag att jag ju för allt i världen inte vill försumma henne när jag är hemma. Men hon har det ju bra, det är ju inte så att hon ligger helt ensam och deppar precis.

Lakrits har helt rätt i min skoltrötthet. Jag längtar verkligen tills jag är klar. Men det är ju ett tag till ändå, jag får försöka hitta lite balans men det har varit lite mycket i vinter och första halvan av april ser också ganska otäck ut i kalendern men jag tänker att det ska bli bättre sen.

Ett tack förresten till din matte Elliot att hon gjorde lite reklam för spårkursen så att vi hängde på. Både jag och Lakrits gillar det!

2007-04-02 @ 12:30:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0