Storstan

Ja, då var man i Stockholm igen. Igår eftermiddags åkte vi upp. Redan klockan två ungefär fick jag börja ha betydligt bättre koll på saker än vanligt så att inget missades. Matte packade, fixade och sen gick vi ut en runda i skogen. Jag såg nogsamt till så att mina grejor blev nerpackade (för tror ni matte packade kvällen innan som hon först sa...nä....). I vilket fall som helst avfärdade vi sen till Lund och tog tåget därifrån. Mattes mamma var också med för hon ska hälsa på i Stockholm hon med fast hon är inte med oss nu utan med mattes andra syrra. Hon som vi är med nu kan vi väl kalla Syster Yster (egentligen Ellinor) för hon är knasig  att man kan aldrig riktigt lista ut vad hon ska göra härnäst och den andra systern kallar dom för Pinnen (hon heter Pernilla tror jag) och jag tycker det är ett väldigt sympatiskt smeknamn.

Det var kul att ha en extra flockmedlem på tåget och för en gångs skull kunde matte också gå iväg och handla lite eftersom hennes mamma då passade mej. Hundar får ju inte följa med till restaurangvagnen. Men jag var ändå lite orolig innan matte kom tillbaka. Ni som inte har åkt tåg har kanske svårt att förstå det men man är himla rädd att bli glömd någonstans och inte alls veta var man är så det gäller att ha koll på matte. Nu tror jag inte hon skulle glömma mej så lätt (särskilt inte när jag gör mej påmind) men bäst att inte ta några risker.

Där var inte jättemycket kul att se på tåget. En annan liten hund men den satt i en bur så jag hade svårt att få kontakt. Det var ganska mycket folk men inte smällfullt. Först hade vi en medpassagerare vid vårt bord som gillade hundar mycket, han klappade mej och så. Sen gick han av och då kom det istället en jättestor dam som luktade äckligt (rök berättade matte att det var) och som inte verkade gilla mej alls. Tack och lov flyttade hon snabbt så jag kunde bre ut mej lite igen.

När vi kom fram mötte Syster Yster och Pinnen oss och det var himla lajbans att hälsa på dom. Sen var det hiss och gångar med en masa folk i och så plötsligt skulle Pinnen och mattes mamma och vi andra skiljas åt. Inte kul tyckte jag som just hade fått en stor flock. Men man har ju inte mycket att säga till om så det blev olika håll i vilket fall (vi ska ses en hel i helgen ändå men det är mer hundvänligt hos Syster Yster så jag och matte campar alltid där). Matte fick bära mej i rulltrappan för se där går jag inte själv och sen var det tunnelbana innan vi till slut kom till Syster Ysters kvarter där det finns massor med bra gräs. Puh...

Väl hemma hos henne blev det förstås en grundlig koll för att se hur allt hade ändrats sen sist och därefter fick jag mat och härligt vatten. Sen låg jag mest och vilade mej medan matte och Syster Yster åt och snackade.

Nu på morgonen har matte och jag varit ute en runda. En del i koppel och en del lös. När vi kommer in i skogen får jag vara lös men jag får inte springa iväg alls lika långt som hemma för här är mycket mer folk. Och när vi är utanför skogen får jag vara i koppel . Matte tjatar om "SAKTA" mest hela tiden med det är så lätt att glömma sej när man är van att vara lös. Vi satt en lång stund och kollade på en massa ungar som spelade fotboll också. Tyvärr fick jag ju inte vara med och leka med bollarna utan jag fick bara ha tråkigt. Hm....tror matte har någon slags plan med det. Hon är ganska lurig min matte. Även om jag är bra på att klura ut vad hon tänker är det inte alltid jag lyckas.

Nä, nu ska jag få mat. Bäst att skynda sej så man inte missar något.

Kramar och pussar från Vildhunden i Stan

Kommentarer
Postat av: Elliot

Heeej!
Vad mycket saker du får vara med om.Jag tycker att du är jättemodig.VA,menar du att den "stora tanten"inte gillade dej?Konstig typ,alla gillar väl hundar eller?
Alla har inte sådan tur som vi kan jag berätta.Igår kväll var jag med min matte på ett djurhem.Där träffade jag en liten kille som inte har haft samma tur som vi.Har var bara 4 månader och har varit där i över en vecka nu.Han är helt svart o blandras typ labbe,heter visst Rex.Dom ville inte ha honom för att han inte kunde gå fot(!!??)och så var han sååå jobbig hade dom sagt.Men det var han inte han var bara en helt vanlig valp.

Min matte blev helförtjust i en snövit katt med ganska lång päls.Han har ett blått o ett gult öga.Han heter Zacke och var jättedeppig.Han hade varit mycket älskad(så som vi är)men så hade hans matte dött och då orkade inte hans f.d.husse o de tre små barnen att ha kvar honom.Han borde få komma till världens bästa hem tycker jag.Och det borde alla egentligen.

Jag kan berätta mer en annan gång.
Hälsa alla med påskpussar från mej.
Men du det där "Syster Yster"låter bekant,lixom typiskt sånt som min matte skulle säja.

Hejdå från lille E
ps.igår var jag en runda i "Lakrits-skogen"

2007-04-06 @ 10:22:19
Postat av: Mattes medicinsyster

Ja men vi håller med om att mötet var alldeles för kort. Men vi ses ju alldeles snart igen.

Puss och kram från oss!

2007-04-06 @ 11:37:49
Postat av: Lakrits

Nä, den stora tanten gillade nog inte mej. Hon var konstig.

Fy för vad taskigt mot den lilla valpen. Vaddå fot och fyra månader. Idioter. Jag önskar att alla hundar hade det så bra som vi. Ja, alla katter och annat också så klart även om jag inte är så väldigt förtjust i dem personligen. Men bra borde alla ha det. Snyft, så jämmerligt.

Va! Var du i min skog igår. Så snörpligt att jag inte var där. Jag löper knappt längre, matte säger att det är över om bara någon dag. Skönt.

2007-04-06 @ 17:10:24
Postat av: Mattes medicinsyster

Du Lakrits, du skulle varit med på Kaananbadet idag! Det var tre hundar som lekte och sprang runt som galningar. Och sen kom till slut en fjärde hund som var ledarhundstränad. Då ville de leka med honom också. Men han var lydig och stod stilla. Till slut fick den vildaste av de tre vilda bassning av husse eftersom han störde ledarhunden (som i och för sig inte arbetade men som ju ville vara lydig mot sin husse). Det slutade sedan med alla tre vildbattningarna jagade pinnar i vattnet. Det du! Där skulle du ha varit med!!!
Kram, kram från oss vid Stranden

2007-04-06 @ 19:38:20
Postat av: Lakrits

Äsch, jag vet inte. Jag leker helst med mina polare hemma. Det blir bäst känsla. Men visst kan man ha kul med nya bekantingar också. Bara dom inte har noskvalster, det vill inte matte att jag ska få.

Ledarhund verkar inte vara kul alls om man måste stå stilla hela tiden medan andra roar sej. Tur inte matte har kommit på att jag ska bli det. Fast det låter ju lite märkligt minst sagt. Jag trodde ledarhund var en sån som är ledare för flocken men tydligen inte...

Nu ska jag ut på kvällstur med matte.

2007-04-06 @ 19:54:38
Postat av: Wallander

Det måste vara något konstigt med mattar och deras framförhållning, varför skall de oftast göra allt i sista "minuten". Måste vara ett kvinnligt drag, eller?

Kunde du inte nafsat lite på "tanten" så att hon flyttat på sig ännu tidigare. Jag tycker för det 1:a inte att man skall behöva acceptera att bli utsatt för passiv rökning i vår ålder och sedan måste man accptera att tycka om djur om man bokar i en djurvagn.

Din matte verkar verkligen ha gett sig attan på att du skall utsättas för lite olika "tester". Kan inte ha varit lätt för dig att bara få sitta och titta på när grabbarna kickade boll.

Imorse tog jag mig en rejäl runda inne på vår gård. MOR studsade iväg studsbollen och jag studsade efter, sedan började MOR jaga mig och jag fick ett av mina flatteryck. Det stod en granne på balkongen och bara skrattade när MOR gjorde allt för att försöka fånga in mig. Det var skitroligt att leka "ta fatt". Den verkar du och din matte också leka ibland har jag förstått.

2007-04-06 @ 23:54:01
Postat av: Lakrits

Ja, det är ju det bland det bästa som finns att bli jagad. Fast matte är tråkig nuförtiden, hon vägrar jaga mej ens när vi leker fastän jag verkligen försöker.

När det gäller tanten så frös jag ut henne. Jag bredde ut mej med rumpan vid hennes fötter och det gjorde visst susen. Hon såg ut som om hon inte visste var hon kunde placera fossingarna sa matte. Helknasigt. Jag som är så snäll.

2007-04-07 @ 09:49:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0