Varmt

Okej, egentligen ska man väl inte klaga. Det är vår och härligt, träden slår ut, det är en massa på gång i skogen. Men värmen har jag svårt med. Jag är pigg på morgonen (om vi inte går upp för tidigt) och på kvällen mellan sju och tio. Men resten av dagen orkar jag knappt göra något. Jo, fiska lite, kolla in trädgården, strosa runt och så men inga ansträngande saker. Matte har insett det och det blir träning antingen på morgonen/tidig förmiddag eller kvällen. Hoppas man vänjer sig så att man inte ska vara så här slagen hela sommaren. Jag har diffusa valpminnen från förra sommaren och då låg vi mest under pionbuskarna och sov på dagen. På morgonen och kvällen hade vi syskonslagsmål men när det var så varmt var vi bara vakna när vi åt.

Mitt matschema har fungerat bra hittills, inga morgonkräkningar. Jag tror jag får lite mer mat totalt. Hihi... Men jag får ju mindre godis nuförtiden och då är det klart jag kan äta lite mer mat. Bättre för hälsan antagligen fast godis är himla gott. På söndagarna efter spårkursen brukar jag dock få ett märgben när vi kommer hem. Det är mumsigt att ligga och gnaga på efter att man har ansträngt sig. Och visst har jag en massa tuggben men det är ju inte så att man kastar sig över dem. Jag gnager en stund då och då. Nu har matte tydligen blivit lite trött på att jag får ben, gnager lite och sedan lämnar dem för att vilja ha nytt så nu måste jag gnaga upp dem jag har innan jag får nya. Som det kan bli.

Dags för en vilostund i skuggan.


Kommentarer
Postat av: Wallander

Jag har än så länge inga problem med värmen, men så är jag också mer inomhus än dig. Hade jag haft trädgårdstillgång så hade jag kanske också tyckt att det var för varmt ibland. Får väl se längre fram hur det blir när jag skall ut och hälsa på Tarzan i hans sommarparadis.

Vad glad jag blir över att läsa att du verkar må bättre igen och att kräkningarna också har upphört.

2007-04-27 @ 22:25:46
Postat av: Elliot

Ha!Jag tror att mitt sympatikräk hjälpte!Det var ju bra att det räckte med en gång,pust!

Jag har inte heller några större problem med värmen.Jag har till och med lagt mig i solen någon stund ibland.Men egentligen är det bara för att få vara så nära matte som möjligt.Så därför hjälper jag henne när hon tar ogräs i gräsmattan.Men det var lite taskigt av henne att hon tog bort alla grenar o pinnar som låg i en stor hög,matte sa att hon var trött på att samla in dom varje dag,hrmff...

2007-04-28 @ 11:59:31
Postat av: Lakrits

Nä...vet inte vad som är fel på mig. Det kanske inte är värmen. Matte säger att antingen är jag skendräktig eller sjuk för att jag är så trött. Inte hela tiden, inte när det händer något men visst, jag orkar inte som förr. Hon säger att jag ser trött ut i ögonen. Hon oroar sig jämt. Nu lutar det åt veterinärbesök igen. Trots att jag inte kräks.

2007-04-28 @ 13:00:01
URL: http://vildhunden.blogg.se
Postat av: Lakrits

Jaha..nu har det varit samtal med mattes syrra, sedan med djursjukhuset och sedan med syrran igen. Matte är alldeles olycklig, jag vet inte vad jag ska göra. Hon går runt och gnäller och piper och läser absolut ingenting och hon säger att hon inte tänker skriva någon tenta för att jag inte mår bra. Och tänk om jag dör, då vet hon inte vad hon tar sig till. Hur får man rätt på henne? Okej, jag accepterar att gå till veterinär, det är bara att djursjukhuset inte tyckte jag var sjuk nog för att komma akut och nu måste matte vänta tills måndag och kanske ännu längre för att det är helgdag på tisdag. Vet inte om vi ska spåra imorgon. Fast det gick ju bra i onsdags när vi gjorde här hemma och då var jag lika trött. Eller inte...jag är ju inte trött när det händer något. Men annars är jag. Suck.

2007-04-28 @ 14:48:50
URL: http://vildhunden.blogg.se
Postat av: Wallander

Visst kan det vara så att du är trött för att du kanske har någon slags infektion i kroppen, men att det skulle vara något allvarligt fel med dig tror/hoppas jag inte.

MOR gick direkt ut & ringde till din matte när jag berättat det här för henne. Fick sedan information om att du ingen feber har, du äter/dricker bra och gör det du skall. När det gäller att leka så är du tydligen inte så svårstartad. Nej, jag tror att du snart är ditt gamla jag igen.

Hälsa din matte att hon skall sätta sig ned med sina böcker och tentaplugga istället för att springa och störa dig hela tiden när du försöker få lite välbehövlig vila, inte konstigt du är trött!!!

Jag hoppas att vi ses imorgon.

2007-04-28 @ 17:11:19
Postat av: Lakrits

Bra att din mor lugnade matte. Fast jag har nog sett att hon har tittat på mig i ögonvrån lite då och då när hon har försökt plugga.

Inte lätt, inte lätt...vi fyrbeningar vet ju inte vad som är fel. Inte våra mattar eller hussar heller. Men det blir tidbokning på måndag, tills dess får vi försöka ha det så bra det går. Tror det blir spår imorgon ändå, matte säger det kan vara bra för oss att hitta på något. Det var nog bland det första vettiga hon har sagt idag!

2007-04-28 @ 17:58:05
URL: http://vildhunden.blogg.se
Postat av: Lakrits

Det har gått troll i det här med mitt mående. Ikväll har jag varit så pigg så matte säger att hon inte har sett mig så här sedan i början av löpet när jag fortfarande var rally. Vi var ute och gick med mamma och hennes gamla hund och jag fräste runt riktigt energiskt och sedan försökte jag få igång honom (inte så bra resultat men ändå) och jag fick ett flatte-ryck (har inte haft det på länge). Tokigt. Men vi ska nog kolla upp mig ändå för man vet ju inte hur det blir framöver, jag vill inte att matte ska deppa ihop igen över att det är något fel på mig. Just nu är hon försiktigt positiv och vågar knappt tro att jag plötsligt är bättre igen, att det kanske var värmen (mycket svalare ute nu).

Nu ska jag återgå till mitt bengnagande vid mattes fötter medan hon försöker läsa. Först satte jag mig framför henne och försökte tigga äpple men hon klagade över att jag skymde alla papper på bordet så jag fick snällt lägga mig ner. Jag tycker det verkar helt supertrist att läsa som hon gör. Tur man slipper.

2007-04-28 @ 21:05:16
URL: http://vildhunden.blogg.se
Postat av: Lakrits

Det har gått troll i det här med mitt mående. Ikväll har jag varit så pigg så matte säger att hon inte har sett mig så här sedan i början av löpet när jag fortfarande var rally. Vi var ute och gick med mattes mamma och hennes gamla hund och jag fräste runt riktigt energiskt och sedan försökte jag få igång honom (inte så bra resultat men ändå) och jag fick ett flatte-ryck (har inte haft det på länge). Tokigt. Men vi ska nog kolla upp mig ändå för man vet ju inte hur det blir framöver, jag vill inte att matte ska deppa ihop igen över att det är något fel på mig. Just nu är hon försiktigt positiv och vågar knappt tro att jag plötsligt är bättre igen, att det kanske var värmen (mycket svalare ute nu)som gjorde mig så trött.

Nu ska jag återgå till mitt bengnagande vid mattes fötter medan hon försöker läsa. Först satte jag mig framför henne och försökte tigga äpple men hon klagade över att jag skymde alla papper på bordet så jag fick snällt lägga mig ner. Jag tycker det verkar helt supertrist att läsa som hon gör. Tur man slipper.

2007-04-28 @ 21:06:50
URL: http://vildhunden.blogg.se
Postat av: Elliot

Jag tror inte att det är något allvarligt fel med dej men du har kanske oxå basselusker i halsen precis som jag.Å de går ju att fixa.Matte tycker redan att jag verkar lite piggare o gladare(kan man bli gladare?).Å så har jag ätit upp min mat två gånger idag.Så nu är jag kanske snart en liten "knoppis" istället.

Säj åt din matte att ringa dit till "min"veterinär igen o säj att du är min lekkamrat o att vi kanske smittat varandra (eller så är det nån annan som smittat oss).....ja det kvittar ju vilket för vi är ju unga o friska för övrigt o repar oss snart igen.Eller hur?

Å du!Lite spår muntrar ju alltid upp tillvaron....

2007-04-28 @ 21:14:59
Postat av: Lakrits

Problemet är att det stället där du var har stängt både måndag och tisdag (matte har ringt och pratat med telefonsvarare). Då måste vi (allså matte) vänta till onsdag. Då blir det inte tid förrän veckan efter säkert. Beror väl lite på hur jag mår men hon ringer kanske och kollar med djursjukhuset på måndag om jag kan få komma dit lite halvakut, kanske onsdag så vi får det ur världen. Men om det inte går så tar vi absolut hon som du var hos.

Ja, spår blir det, särskilt efter mitt race ikväll. Fast vi åker själv, matte tyckte det blev för stressigt för mig att dela bil med Singo när jag är så här knasig (mattes ordval). Inte vet jag om det skulle påverka mig men hon bestämmer så jag får snällt rätta mig.

2007-04-28 @ 22:26:51
URL: http://vildhunden.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0