Dystra tider stundar...

...för matte har sagt att jag har ätit för mycket och måste dra in lite på maten. Jag hörde att hon pratade allvarligt med dagmamman, alltså mattes mamma. Hon har tydligen fallit för min charm alltför ofta och stuckit till mej både ditten och datten. Men tydligen inte längre. Dessutom såg jag matte äta godis idag. Så orättvist. Det blir inte några grisöron, bara märgben en gång i veckan, välling som väl snart blir så utspädd att det knappt är värt namnet och så inget extra på den vanliga maten. Matte säger att jag är bottenlös, jag förstår inte vad hon menar. Precis som om hon aldrig äter bara för att det är gott. Hmpf.

Idag har matte också "rensat upp" bland min pinnsamling. Hon samlade helt fräckt ihop dom i en rullebör och körde iväg alltihopa till ett ställe där dom sen ska eldas upp till något som tvåbeningarna kallar Valborg. Dumt tycker jag för jag vill gärna ha min pinnpark ifred. Jag fick dock behålla dom största som jag kämpat hårdast för att släpa hem.

Men nu till något roligare. Jag tror nämligen matte planerar en tur till havet imorgon förmiddag. Inte alls fel, då ska jag springa längs stranden, plaska i vattnet, kanske fiska om det vill sej väl och vem vet vilka fynd man kan göra?! Jag lovar att rapportera!

/Sakletar-Lakrits


Kommentarer
Postat av: Wallander

Vad är det jag läser, "ransonering" på gång, inte bra, inte bra. Jag tycker du är jätte fin som du är. Jag tar ett snack med MOR och ber henne att vi tar med lite extra gott till dig om söndagarna, det går alltid att smyga med så att inte din matte ser det när du får det. Så var inte ledsen, DET DIN MATTE INTE SER HAR HON HELLER INTE ONT AV!!!

Ordet bottenlös förstår faktiskt inte jag heller, tycker att du skall kräva att hon förklara sig.

Jasså, du har haft en egen liten pinnsamling du, men man kan inte spara på allt och alltid. Det är bra att byta ut saker & ting mellan varven och dessutom kommer det till användning för någon annan också. Men det var snällt att du fick behålla några, tycker jag. Jag tror att jag skall få följa med och titta majbålet, skall du också det? Det sägs vara ganska fint och så är det alltid någon kör som sjunger vackert, dvs sjunger hit våren ordenligt har MOR berättat.

Skall du få komma till havet, gud vad mysigt. Man vet aldrig jag kanske får komma till fältet om vädret tillåter.

Ps. Om du hittar något kul på din sakletar-jakt så kan du väl tänka på dina kompisar...

2007-03-30 @ 23:44:43
Postat av: Mattes medicinsyster

Jag förstår att det känns tungt och att det verkar orättvist att matte får godis men inte du. Men matte vill ju ditt bästa och i egenskap av medicinkunnig syster kan jag dessvärre bara hålla med matte om att det inte är bra för dig om du får för många kilon att bära runt på. Då kan man få problem med leder och så när man blir äldre förstår du. Blir också jobbigare för kroppens organ att orka. Allt som allt drar det helt klart ner fart och fläktandan rejält - och det vill du väl inte? En tjock och slö Lakris har i alla fall jag svårt att se framför mig. Så du får tänka att matte bara vill dig väl - även om jag förstår att det det känns ruttet.

Ses snart!

2007-04-01 @ 19:20:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0