Ledig

Ja, det är ju inte mig det handlar om utan matte. För idag har hon skrivit tenta. Hon satt hela dagen och svettades över en massa frågor, först mellan halv nio och tolv och sedan mellan ett och fyra. Sedan susade hon hem till mig. Fast hon hann in om verkstaden och hämtade vår bil som har varit på lagning. Stötdämpningen bak var kass (det märkte jag minsann för det bumpade otrevligt där bak hos mig) men nu går den så fint så fint. Tyvärr var det en dyr historia. Synd, det kunde blivit många smaskiga ben till mig för de pengarna. Men bilen måste ju hållas i trim.

Så skönt för matte att det är gjort. Och för mig också för nu behöver hon inte sitta och hänga med näsan i böckerna utan vi kan hitta på saker i helgen. Ja, en del har hon ju att fixa som har blivit lite eftersatt som städning och så men vi ska nog på en cykeltur någon av dagarna och så ska vi väl träna lite hoppas jag. 

Jag hade en sådan tur att jag fick ett märgben idag eftersom det var lite festligt efter mattes tenta. Det var himla mumsigt att ligga och gnaga på ute medan matte sprang omkring och gnolade och var allmänt nöjd. Nu på kvällen har hon bakat smaskiga kakor men jag har inte fått smaka. Lite synd tycker jag men man kan väl inte få allt här i världen. 

Det känns lite konstigt att det inte blir något spår på söndag men samtidigt ska det bli skönt att vara hemma och slappa. Fast matte är dålig på det för slappa i hennes värld betyder hinna med allt som man inte har hunnit under tentaläsningen.  Men jag ska nog få henne att ta det lite lugnt också. Bara att lägga sig och visa magen så kommer hon springande för att klappa mig och gulla en stund.

Lite trött är jag allt fortfarande även om jag har mina pigga stunder och matte säger att jag är mycket piggare på promenaderna, springer på med bättre fart och sackar inte efter. Inga kräkningar har det varit den senaste veckan och jag har vant mig vid att äta direkt när jag går upp på morgonen, det är till och med så att jag står och väntar på det nu. Och så får jag mina tabletter såklart. Matte gömmer dem i leverpastej (hon tror att hon gömmer dem). Inte helt fel att käka piller när man får en massa leverpastej på kuppen. Bra mat har jag hört, ska vara mycket näringsämnen i den.

Här är förresten några bilder från idag. 

image37 
Här ligger jag och vilar mig  vid en av dammarna.


image38
Och här ligger jag och sprallar i gräset ute på ängen när vi hade tränat en liten minirunda efter promenaden.

Nu ska vi ganska snart krypa till kojs och matte har sagt att vi inte behöver gå upp tidigt imorgon. Inte för att vi behöver sova halva dagen för det, jag tycker åtta är en perfekt tid att gå upp.

Jag har förresten börjat bära hem tidningen från brevlågan på morgonen. Det är en bra bit ska jag säga men jag tar mitt uppdrag på  allvar och det är knappt matte hänger med i kopplet. Så småningom är tanken att jag ska kunna bära den utan att gå i koppel men vi ta det lite successivt. Jättekul är det i alla fall. Tänk att inte matte har kommit på det tidigare. Men bättre sent än aldrig, jag är ju ung än och har många tidningsrundor kvar.

Godnatt från en nöjd hund

Kommentarer
Postat av: Elliot

Hej du!Roligt att mår bättre o att din matte är lite mer ledig nu.Det ser jätteskönt o slappt ut där du ligger.Å de e bra att du vilar mycket nu när du har en infektion i kroppen.

Själv tycker jag att det är lite torftigt med det mesta.Man får inte leka med någon,inte hälsa på någon....behöver jag säja mer?

Men idag ska vi ta en runda ner i på "Bonnamarknaden" om det nu är så himla kul.Å mina "flatteryck"går inte att hindra,igår sprang jag som en galning sju-åtta varv i trädgården i full fart hihi.Jag hade såååå mycket spring i benen...

2007-05-05 @ 11:38:30
Postat av: Lakrits

Skönt att du har en massa spring i benen igen. Själv har jag spring av och till men så är det väl. Man måste ju vila också. Nu har jag kollat ett tag på matte som har tvättat bilen och så får vi se vad som händer härnäst. Kanske en liten cykeltur, vem vet...

2007-05-05 @ 15:11:06
URL: http://vildhunden.blogg.se
Postat av: Mattes medicinsyster

Vad skönt att matte har gjort sin tenta så du kan få hennes odelade uppmärksamhet. Tyvärr har ju vi tvåbeningar en massa åtagande som vi måste ta hand om. Jag själv tar t.ex. hand om sjuka människor på akuten nu. Ungefär som när du gick till veterinären fast det är människorna som är sjuka i stället för djuren. Jag utbildar mig till samma sak som matte gör så du kan säkert föreställa dig ungefär hur det är. Men det ser i alla fall himla skönt ute nere på Kroken. Tyvärr kan jag inte komma ifrån och hälsa på er förrän i juni. Känns lite trist. Är ju så länge dit. Längtar efter att träffa dig kära Lakritsbit.

Puss och kram!

2007-05-05 @ 22:28:02
Postat av: Lakrits

Ja, ofta tänker jag att det är tur man inte är tvåbening för ni springer ju benen av er (därför ni har så få?) för att hinna så mycket. Inte bra, inte bra. Ni ska slappa mer och bekymra er mindre om framtiden och allt som ska göras. Om jag har fårstått saken rätt har det ändå blivit bättre fason på matte sedan hon skaffade mig. Hur var det då innan???

Fast hon är rolig när hon hittar på saker, matte. Som att åka ut med cykelkärran. Har hört något om utflykt i sommar med kärra och Syster Yster också. Kanske Medicin-Pinnen vill hänga med ut när hon kommer också. Vi får väl se, det blir säkert något roligt. Men nu måste jag försöka få matte att närma sig sängen!

2007-05-06 @ 00:16:37
URL: http://vildhunden.blogg.se
Postat av: Wallander

Vad skönt att din mattes tentan är avklarad. Nu kommer det bli lättare för er att njuta av er lediga tid tillsammans.

De där "måstena" brukar faktiskt min familj inte ta så allvarligt på. Kommer någon hem till oss och klagar så får dom väl se till att hjälpa till att städa då i så fall.

Vad roligt att du börjat träna på att hämta tidningen. Visst känner man sig stolt & duktig när man får bära något i sitt gap?

Vad fin bilden är där du ligger vid en av dammarna, jättefin skall jag nog tillägga.

2007-05-06 @ 16:33:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0