Till salu

Jag blev rädd ett tag. Trodde matte menade allvar när hon sade att jag var till salu. Jag låg där i bilen och funderade ut hur jag skulle göra. Rymma till någon av mina kompisar? Till Stockholm och Syster Yster. Men det är ju hos matte jag vill vara tänkte jag och grät en skvätt där bak i buren. Okej, jag var ganska kass ikväll på träningen. Jag kommer inte med dummiesarna till matte som jag så fint gör hemma (fast sista gången gick det ändå bättre) och jag smet ett par gånger (men bara minirundor och jag kom till matte igen). Alltså kan vi sammanfatta det så här: jag var kass och hade raketer i rumpan. Matte var trött och hade kort stubin. Jag tycker hon skällde orättvist mycket på mig ibland för småsaker. Men jag förstod sedan att hon hade blivit opererad och sydd och hon var rädd att såret skulle gå upp när jag drog och slet i kopplet. Okej, det kan jag förstå och det var ju olyckligt. Men jag är inte gammal och hon gillar ju att det är fräs på mig. Det betyder fräs hela tiden för jag hittar inte alltid den där reglerknappen.

Okej, så jag låg där och var olycklig i buren. Och så när vi kom hem och jag hade fått välling och visade magen på fårskinnet så tog matte upp ämnet igen. Jag var till salu. För hundrafemtiotusen miljoner miljarder. Fast sedan kom hon fram till att de kunde få ett foto av mig till det priset men längre än så sträckte hon sig inte. Alltså är jag inte till salu. Puh.

Nu förstår jag ju att matte skojade men hon var faktiskt lite sur innan och jag är en känslig själ. Tycker inte att det är något roligt skämt. Jag älskar matte och vill vara med henne varje sekund av mitt liv. Nu tror jag hon är extra stingslig för att hon ska bort i helgen och det gillar hon ju inte. Bäst att ligga lite lågt och inte hitta på för mycket bus. Hur man nu gör det...

Jag fick ett smaskigt ben och en jättemysig boll av Vira med familj. Benet är nästan slut men bollen är hel än så länge. Tack så mycket. Hoppas vi kan komma och träna hos er någon gång i sommar!

Ja, vi får hoppas det blir en bättre dag imorgon för matte (och därigenom också för mig). Hon är helt klart ur form. Men det kan ju hända vem som helst. Hoppas hon sover bättre inatt. Det är varmt har jag märkt men vi får väl fixa tvärdrag.

Kramisar

Kommentarer
Postat av: Anna

Haha!
En hälsning här från jappen Nikki till Lakrits :)

2007-05-30 @ 00:01:55
URL: http://skaninginorrland.blogg.se
Postat av: Lakrits

O så trevligt med en nykomling här på bloggen. Har kikat in och spanat på Nikki och hälsar såklart tillbaka till dig.

2007-05-30 @ 00:19:29
URL: http://vildhunden.blogg.se
Postat av: Matte

Ja du Lakrits. Vi var väl inga höjdare ikväll någon av oss. Du fångade det hela ganska bra, tycker jag.
No hard feelings... det viktigaste här i världen är inte att du lär dig apportera utan att du lär dig använda din energi till något annat än att flaxa runt som du gjorde idag. Du kan ju jobba jättefint när du bara har fattat galoppen (som med spåret och söket). Men du måste lära dig att bara slappa. Det behöver jag också lära mig. Sådan matte sådan hund...
Och så en annan sak. Du är INTE till salu. Jag får väl sluta skoja om det om du tar det så allvarligt. Det var ju inte meningen. För du är ju min älskling. Bara för att jag har sålt lite grejor på sistone så ska du inte bli rädd. Det är ju för att jag ska kunna köpa mer saker till dig/oss. T.ex. behöver du nu ett nytt halsband (till träningen) för det gamla är svårt att få över huvudet (snart omöjligt). Och så behöver du ett retrieverkoppel. Och mat. Och på torsdag är det vaccination. Och så går ju saker sönder som den där bollen. Jag lovar inget men jag ska se mig omkring...
Allt blir nog bra så småningom, min lilla rally hund. Vi tar en sak i taget och vi har ju god tid på oss.

2007-05-30 @ 00:27:31
Postat av: Elliot

Ja Lakrits jag håller med dej om att din matte skällde på dej lite orättvist faktiskt.För du kan ju inte hjälpa att hon var ur form igår eller hur?
Inte lätt att veta:Ska du vara pigg o allert eller inte?
Men shit happens!Nya tag idag och jag hoppas att din matte mår bättre.Efter helgen blir det ännu bättre...tror jag i varje fall....
Hej då frå optimisten Elliot

2007-05-30 @ 10:46:55
Postat av: Lakrits

Tack Elliot-brorsan, det känns skönt att du står på min sida.
När jag var sjuk önskade matte inget hellre än att få sin vildhund tillbaka. Och sedan när det är full fräs på mig igen så klagar hon. Men hon insåg ju sitt misstag för hon vill ju ha mig som jag är så hon bad om ursäkt. Fat hon muttrade lite idag när jag hade bitit sönder en boll i småsmulor. Men hon verkar bättre idag, sitter och skriver på saker i sin bärbara dator. Vilken tur, så kan jag blogga ändå.

2007-05-30 @ 11:19:40
Postat av: Mattes medicinsyster

Vad bra att ni redde ut saker. Man får nog försöka ha lite förståelse för varandra när allt inte är på topp. Huvudsaken det blir bra igen tycker jag och det verkar det ju som. Ge matte en kram från mig. Tror att vi båda behöver sommarlov.

2007-05-30 @ 17:07:02
Postat av: Wallander

Ibland är det bättre att försöka att ignorera vad ens matte säger och i tisdags var din matte allt lite ur slag, inte så konstigt när man ett par timmar tidigare "opererats". Kanske skulle ni båda stannat hemma & myst i sängen istället.
En sak är säker Lakrits, DIN MATTE SKULLE ALDRIG SÄLJA DIG, jag kan slå vad om vad som helst.

2007-05-31 @ 22:20:54
Postat av: Elliot

Annars kunde vi köpt henne Walle!Så kunde hon turats om att bo hos oss.De hade varit superkul!

2007-06-01 @ 10:21:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0