Tomt och tungt

Syster Yster har åkt hem, min boll har gått sönder och jag har förstått att matte ska åka bort till helgen. Det är med andra ord ingen bra dag idag.

Om vi börjar med Yster så åkte hon för en stund. Det blev plötsligt så tyst och tomt tyckte både matte och jag. Ingen som hamrar på pianot, ingen som härjar igång mig och försöker lära mig att ge hals när jag ska in (så att jag inte blir bortglömd utomhus). Nu menar jag inte att det är fel på matte men jag tror hon känner likadant. Vi tröstar oss båda med att vi ska åka om Stockholm på väg till fjällen och då träffar vi Yster igen. Tror tom att matte ska sjunga en stump med henne på något konsert på nationaldagen. Men visst tycker vi alla att vi ses för sällan. Jag tror Yster kommer ner i sommar. Då jobbar i och för sig matte men inte jag så jag kan vara med Yster hela tiden då.

Ja, så var det bollen. Den roliga som matte köpte på Teba. Båda repen och bandet som satt om bollen har gått av så nu kan jag inte bära runt den längre. Jag önskar mig en ny boll men det verkar inte som att matte har vägarna förbi Teba på ett bra tag. Kanske kan hon kolla efter en ny i Lund för jag tror hon behöver köpa mat till mig snart ändå. Visst, bollen är ju hel och man kan ju dribbla lite med den men det är inte lika kul när man inte kan bära den.  Jag tycker det är lite dålig kvalité. Man ska väl kunna rycka och slita lite i sakerna utan att de går sönder. Snyft.
Ja, så till det värsta av alltihopa. Jag har förstått att matte ska iväg på en kurs till helgen. Hon verkar inte alls se fram emot det heller. Dessutom är hon inte riktigt kry för hon vaknade inatt och mådde kasst, sprang och kräktes och så. Kanske är det för att hon ska åka ifrån mig som hon mår dåligt. Det som var bra var i alla fall att hon stannade hemma från skolan idag och hon har mest vilat  sig i solstolen. Själv har jag också vilat en del för det har varit himla varmt. Matte tog en bild på mig när jag låg under en cypress och tog igen mig.

image63

Jag ska vara med mattes föräldrar när hon är iväg och jag får ju såklart sova hos dagismamma men det är ändå stor sorg. 38 timmar har jag räknat ut att matte och jag ska vara ifrån varandra. Det är jättemånga timmar.

Ikväll är det träning och varken jag eller matte känner oss särskilt hågade men vi kommer väl. Det kanske piggar upp båda två att träffa lite hundar och folk. Vi har liksom fastnat i någon slags tunghetskänsla. Sedan tror jag matte är lite stressad för hon ska presentera ett arbete nästa tisdag och hon har haft en massa annat och så har hon sitt examensarbete liggandes som hon inte har haft tid med heller. Jag hör tunga suckar ibland från henne och förstår att det inte alltid är så lätt att vara tvåbening. Men vi får försöka se framåt båda två och även tänka på hur roligt det var att ha Syster Yster här. Igår fick jag leta upp henne i skogen. Länge fick jag vänta innan matte släppte mig. Matte sade att det var sju minuter men det kändes som en evighet. Sedan hittade jag Yster på en minut och tio sekunder. Snabbt gick det och så fin jag kände mig där jag for fram över stock, sten och bäck iklädd min "SBK dress" (en slags grej som matte sätter på mig innan jag ska skickas iväg för att folk inte ska tro att jag är på rymmen).  Och när jag hade hittat Yster sprang jag tillbaka till matte igen för att påvisa att jag hade lyckats. Det var verkligen kul.

Nä, nu ska jag nog få lite mat tror jag för det blir så sent ikväll när vi kommer hem från träningen att jag får ha ett litet eftermiddagsmål.

/Lakritsen

Kommentarer
Postat av: Elliot

Vilken kass dag alltså!Förstår att det är dystert.
Men Lakrits,är du säker på att det är du som är på bilden?Jag blev jätteförvånad måste jag säja för det ser absolut ut som jag =).Hur kan vi vara så lika? Å minen känner jag oxå igen.....konstigt....

2007-05-29 @ 15:55:17
Postat av: Lakrits

Har också tänkt på det...Jag har sett det på andra bilder och det är fler som har sagt att vi är lika. Tänk som det kan bli.

2007-05-29 @ 16:17:47
URL: http://vildhunden.blogg.se
Postat av: Vicka

Här kommer lite klargöranden från syrran...fattar inte du Eliot, att man är lite lik sin "syrra"...?! Fast min matte säger...åh, vad ni är lika allihop -då menar hon kullen -men säkert räknar hon även in "adoptivsyrror"...min matte brukar nämligen tänka på alla.
Det verkar lite dystert i lägret idag -varför då...ni ska ju vara glada att ni har en syster Yster istället! Tänk på alla dom stackare som ingen syster Yster har...hur tror ni dom mår??
Däremot kan man ju bli sur på nya bollar som inte håller i mer än ett par dagar. Lakritsbiten, du får göra som min mamma -ja, din också förstås, hon puttar alltid bollen mot en slänt och så stirrar hon länge på bollen. Det verkar som hon tror att om hon stirrar tillräckligt länge, så kommer bollen i rullning. När den inte gör det, så puttar hon den lite framåt -och då kommer den igång...hon har lärt sig att trixa med bollen själv -du kanske har ärvt det av henne!?
Jag går på en kurs som jag har berättat om tidigare och den är jättekul och den vill jag inte missa för allt godis i världen -nåja, ditt go´a levergodis vete katten om jag skulle vilja avstå..och mattes korvar som hon fixar, vet jag inte heller om jag vill vara utan. Nja...det beror sig på liksom - men kursen är kul i alla fall! Måste du ha täcke på dig på din kurs - blir det inte varmt. Eller om du blir sur, kan du dra täcket över huvudet *ha,ha,ha*. Näe, jag bara skojar -det tål du väl...din matte har kanske lite mycket att tänka på som hänger över henne just nu, men när hon har fixat dom grejorna så blir hon nog som vanligt igen. Du har världens bästa matte -tur du kom till henne! "Jag har på känn att Lakritsbiten och matte Marie kommer att bli ett kanonteam och uträtta stordåd..." säger min matte alltså -inte jag. På bilden ser det inte ut som om du var i stånd till det i alla fall, men du kanske har bättre da´r.
Puss på er och bli lite gladare igen vet´ja-
Vickan

2007-05-29 @ 17:12:52
Postat av: Vicka

*ha, ha, ha...sorry Eliot ha,ha,ha* -nu skrattar jag så jag håller på att kissa ner mig -jag skrev fel, men det blev kul, "adoptivbrorsor" då..
Hej från Vickan

2007-05-29 @ 17:15:01
Postat av: Lakrits

Hör du syrran, har du råkat få i dig något som man blir lite uppåt av. Bussigt att du peppar oss i vilket fall, det känns ju alltid lite bättre då. Och visst är det kul att träna när man väl kommer dit, bara lite segt just nu att sätta fräs.
Det är ingen kurs jag går det där med "täcket". Fast så småningom det kanske blir. Sök heter det har jag förstått. Och det är ju huvudet på spiken, jag söker ju upp folk och det tycker jag är så himla kul. Lika kul som att spåra upp klövar fast där är det mer själva spårandet som är roligast (inte att hitta klöven) men med människor är det själva hittandet som är den stora triumfen. Fat dom måste göra det svårare för mig, jag hittade Yster så himla lätt (och hon tyckte ändå hon hade trixat och fixat så att det skulle vara svårt).
Nä, nu ska vi ut en sväng och sedan åker vi till träningen.

2007-05-29 @ 17:19:46
Postat av: Elliot

Ja du Vicka,jag skulle just till att bli lite förnärmad när du kallade mej för "adoptivsyrra",men så såg jag att du korrigerade ditt misstag.Det blev väl så för att ni är vana vid att det är mest tjejer.Och det är väl som du säjer att vi är lika varandra för att jag är Lakrits brorsa.

2007-05-30 @ 10:39:49
Postat av: Wallander

Ingen rolig dag, men ibland tror jag att det tyvärr måste finnas sådana här dagar också för att man skall kunna uppsakatta andra dagar desto mer.

2007-05-31 @ 22:14:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0