BRAAAAAAAAAAAA

Ja så lät det från matte idag när jag äntligen tog mod till mig och hämtade vilt. Först en duva sedan en and. Det var i slutet av träningen idag hemma hos Vira på hennes fina gård och marker som vi fick hämta riktiga djur. Vi hade då tränat med kanindummies innan och gjort en massa olika övningar. Övningarna i sig gick bra men jag är ju dålig på att vänta och jag och matte hade varit oense om en del saker så som att man inte ska dra i kopplet, inte stå upp hela tiden och vara otålig och inte beta gräs när man ligger ner. Hon skällde och jag fortsatte göra fel. Blä! Hon drog mig till och med i örat en gång och då skrek jag högt. Det taskiga med det var faktiskt att jag inte gjorde mer fel än vanligt men matte var irriterad för hon trodde aldrig att jag skulle apportera vilt. Jag kände mig lite förorättad faktiskt. Men sedan när matte blev så glad som jag inte har hört henne vara på länge då kändes allt kul igen och vi var bästa vänner igen när vi gick till bilen. Det kändes jätteskönt faktiskt.

Jag fick vänta själv i bilen en stund efter träningen för matte åt med de andra tvåbeningarna. Berit, Viras matte hade nämligen dukat upp mat till dem och enligt matte var det väldigt gott efter så lång tid ute. Kan jag tänka...jag fick inte ett dugg.

På vägen hem körde vi in om en kompis till matte och hälsa på en stund men vi kunde inte stanna så länge för det blev mörkt och vi behövde hinna ut en tur och dessutom behövde jag få mat för jag åt inte imorse innan vi åkte iväg.
Jag är trött efter den här dagen men nöjd också för att jag hämtade de där fåglarna. Det var första gången på riktigt liksom. Jag har inget bildbevis själv för matte hade inte tid att fota men Frida, Helenes dotter var med och tog kort och kanke kommer det ett foto på mailen där jag apporterar fågel, vi får se. Men Elliot såg i alla fall och kan intyga att jag skötte mig bra.


Kommentarer
Postat av: Matte

Förlåt att jag var brysk och framför allt för att jag var sur och förflyttade dig genom örongrepp när jag var besviken över att jag inte trodde du kunde apportera vilt. Det var dumt gjort av mig och du var jätteduktig när du apporterade men ganska kass på att vara passiv och att gå snyggt. Vi får jobba båda två på att bli tålmodigare.

2007-11-04 @ 21:06:22
Postat av: Mamma Sella och resten av flocken

Man ska tro på sin hund...säg det till matte! Men, det är klart, hon hade kanske avkommebeskrivningen i åtanke och där hade du kunnat visa att du tog vilt, så hade hon inte behövt tvivla. Klart att du tar vilt, det gör jag med...men jag gillar nästan bäst när de fortfarande lever -hemskt säger matte, jag fattar ingenting. Det är jättekul när de flaxar med vingarna, men det kan göra ont för fåglar är en djäklar på att bitas i nosen...!!

Ska bli kul att ses på lördag...jag vet inte om syrran tycker det, men jag och matte tycker det i alla fall!

Puss på dig så länge!

Vickisen

2007-11-05 @ 12:32:36
URL: http://www.concurro.se
Postat av: Elliot

Jodå jag med mitt "fotografiska"(hihi obs vitsigt!!)minne vet att du var jätteduktig när du kom släpande på de där fåglarna.
Jag är inte heller så himla bra på att vänta.Jag vill att det ska vara MIN TUR hela tiden lixom =D
Det är så in i he...te kul att springa ut o leta ;)

2007-11-05 @ 17:35:34
Postat av: Lakrits

Ja, det ska bli kul att träffas på lördafg syrran. Kommer mamsen också? Jag och matte har övat lite och det har gått ganska bra. Jag viftar på svansen och är glad i alla fall.

På vägen hem från utställnigen ska matte hämta vilt hos en som hon ska köpa av. Spännande att få dela bilen med en massa fåglar på vägen hem.

Elliot, visst är det tråkigt att vänta. Fast du är nog ändå lite bättre på det än jag. Man kan i alla fall inte klaga på att vi är söliga!

2007-11-05 @ 18:18:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0