Veterinärbesök

Idag var det dags för ännu en spruta med rabiesvaccin. Nu ska det väntas i fyra månader innan man tar blodprov (usch) och ser om jag har tillräckligt med antikroppar för att få ett pass så att jag kan ut och resa (när vi nu ska göra det).

Vi var hos veterinären precis innan de stängde och det var ganska tomt där. Inte en enda hund i väntrummet men jag kikade in i ett av behandlingsrummen och såg då att där låg en hund alldeles fridfullt på golvet. Men det konstiga var att hunden låg kvar där när husse gick. Husse såg inte alls glad ut och han pratade faktiskt lite med mig. Jag gav honom några tröstande öronpussar för jag förstod vad det handlade om. Hans hund var gammal och sjuk och fick somna för gott hos veterinären. När husse till hunden hade gått och fått med sig hundens halsband och annat så kikade matte in på hunden igen där den låg och då började hon såklart lipa. Och så höll hon föreläsning för mig att jag måste leva länge och vara frisk. Jag gör mitt bästa!!! Men visst håller jag med matte om att stämningen var sorgsen. Fast ändå lugn på något vis. Hunden hade tydligen haft mycket ont och man kunde inget göra och det är ju inte heller något roligt liv för en fyrbening. Men det är hemskt att tänka på ändå. Jag vill hitta såna där piller som gör att man inte blir gammal. Matte har sagt att de heter krumelurpiller.

Sedan vi kom hem från veterinären har det varit lugnt. Matte sitter och filar på sitt examensarbete för det ska lämnas imorgon. Det lär nog bli en uppesittarnatt kan jag tänka. Bara att ha tålamod och slumra bäst det går. Får ta igen min förlorade skönhetssömn imorgon.

Kommentarer
Postat av: Wallander

Nu får vi alltså hålla tummarna i hela 4 månader, men det går säkert vägen denna gång skall du se.

Sorligt att läsa om fyrbeningen som idag fick lämna sin plats på jorden. Men om den inte mådde bra innan så får det positiva vara att den gör det nu, nu när den är i djurhimlen.

2007-11-22 @ 22:41:24
URL: http://wallander.blogg.se
Postat av: Lakrits

Hmmm....känner att jag har börjat fundera alldeles för mycket nu kring allt det här med när man inte ska finnas mer. Det blir för krångligt för mitt flattehuvud och risken är att jag blir deppig. Alltså lämnar jag nog det hela för att återgå till min ganska så sorglösa tillvaro. Det gäller att ta dagen som den kommer och ha kul. Så får man se hur länge det håller. Jag blir snurrig när jag tänker längre fram än den närmaste tiden. Överlåter planerandet till matte bara jag får ha en tass med i spelet.

2007-11-22 @ 23:57:34
Postat av: Matte

Färdig med arbetet!
Älskade Lakrits, förlåt att jag har nattramlat illa på sistone. Jag vet att du inte sover ordentligt förrän jag sover. Ska försöka bättra mig men det är mycket nu, du får försöka ha överseende och vila mer på dagarna.

2007-11-23 @ 02:27:11
Postat av: Mattes medicinsyster

Jag förstår att det var sorgesamt med fyrbeningen som fick lämna jordelivet. Kände mig gråtfärdig bara jag läste om det. Är ju bra att slippa lida men det är liksom så sorgligt när någon man tycker om försvinner.

MEN jag tror det är klokt att inte fundera för mycket ibland utan bara leva och ta vara på det liv man har. Det verkar du bra på Lakrits. Hurra för att matte är klar med sitt arbete. Nu är det inte långt kvar för henne!

2007-11-23 @ 10:39:57
Postat av: Wallander

2.27!!! låter inte helt bra tid att "arbeta" på... men jag hoppas att allt slit blev till belåtenhet för din matte. Jag beundrar henne verkligen som orkar, men det är kanske lättare när man är så nära målet som din matte är.

2007-11-23 @ 19:04:38
URL: http://wallander.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0