Vildhunden hämtar vilt

Idag var det gemensam apporteringsträning i Lomma under Margaretas överinseende. Det började inte så bra för när jag skulle hämta kanindummiesar längs stigen så var där ett ställe där det luktade jätteläskigt och jag ville inte gå där och det fattade inte matte först så hon blev ju sur. Men sedan förstod hon och jag fick gå min lilla omväg. En sak som matte också lärde sig där var att jag inte tycker om när hon tar i mig när jag ska jobba, då blir jag irriterad och distraherad.

Efter ett tag var det dags att hämta riktiga fåglar. Jag fick vänta JÄTTELÄNGE på min tur men till sist fick jag springa iväg och hämta. Totalt fem stycken och i slutet var jag trött men jag hittade alla snabbt. När det gäller avlämningarna finns det enligt matte en del övrigt att önska men hon bråkar inte för hon är glad att jag tar fåglarna och det tycker jag är en sympatisk inställning. Överlag tycker jag att matte har lärt sig en hel del och hon gapar inte lika otrivsamt på mig längre. Hon är lite tjatig om att jag ska sitta ner och att jag ska vara tyst men det kan jag stå ut med.

Matte var nöjd efter träningen. Tyvärr gjorde jag mig lite impopulär när vi sedan var ute på skogstur för jag stack efter en kanin. Bara en kortis men matte var purken och kopplet åkte på och var kvar en lång stund. Jag gick riktigt fint för jag vågade inget annat. Man kanske skulle försöka sköta sig lite extra bra nu när det närmar sig jul men det är inte så enkelt alltid.


Kommentarer
Postat av: Elliot

jag tyckte att vi alla skötte oss jättebra idag.Framför allt har vi ju gjort stora framsteg på både det ena o det andra.
Det är mycket som ska in i våra små skallar....
kramizar från E

2007-11-18 @ 20:20:33
Postat av: Wallander

Ja, det blir bättre & bättre gång för gång, fast någon kille har kommit lite närmre målet än andra. Men det är väl bara att nöta på... in skall det väl komma så småningom.

2007-11-18 @ 21:18:24
URL: http://wallander.blogg.se
Postat av: Elliot

en dag ska jag bära en JÄTTESTOR Kanadagås....tror jag....ifall jag vågar och munnen räcker till =D

2007-11-19 @ 13:34:52
Postat av: Zappy

Ni är alla jätteduktiga och modiga som tar de stora hemska döa fåglarna i munnen. Jag tycker att de är skitläskiga. Men den lilla björktrasten var helt OK. Så, Elliot, du får ingen konkurrens av mig ialla fall när det gäller apportering av kanadagås!

2007-11-19 @ 15:13:41
Postat av: Lakrits

Zappy! Matte kom på att hon har hönsvingar i frysen. De är små och inte så viltaktiga. Kanske kan vara något för dig?

2007-11-19 @ 18:36:17
Postat av: Zappy

Ja, det kan kanske vara något. Kyckling älskar jag ju!

2007-11-19 @ 20:40:14
Postat av: Lakrits

Matte tar med nästa gång vi tränar. Vi behöver ändå inte dem.

2007-11-19 @ 20:54:43
Postat av: Lakrits

Betvivlar inte för en sekund att du kommer att ta den där gåsen Elliot. Inte med tanke på hur duktig du var igår!

2007-11-19 @ 21:12:18
Postat av: Wallander

Zappy, du var jätte duktig igår, det hade kanske varit bra för oss oxå att ha börjat med modell lite mindre, men men nu går det ju bra i alla fall.

Elliot, jag tror min MOR blev lite avis på dig & din matte igår, ni har ett så fint samarbete, vilket jag och MOR inte riktigt funnit ännu, men det kanske kommer (vem vet inte jag, vem vet inte du...)

2007-11-19 @ 23:33:04
URL: http://wallander.blogg.se
Postat av: Elliot

tack för de Walle!Men jag känner mej ändå lite lurad måste jag säja...för egentligen hade jag inte tänkt att jag skulle tycka att var kul att så jättegärna komma med mina "byten".
Vet e f-n hur hon har lyckats knäcka den koden...

2007-11-21 @ 14:16:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0