Fullt på tåget

Alltså...det var lite stökigt på tåget. För det första var det fullt med folk och för det andra var det fulla folk. Det var nämligen så att först hade vi en ledig plats bredvid oss och det gillar vi för då kan jag sträcka ut mig bättre på golvet. Men strax efter Hässleholm kom det en man och satte sig bredvid matte. Jag kände direkt hennes motvilja och när han började prata förstod jag att det måste röra sig om en helt överförfriskad tvåbening. Fast han såg inte alls frisk ut. Han var allmänt besvärlig och till slut sade matte till på skarpen att han fick hålla sig lugn om han skulle sitta där. Det gjorde han i en halv minut, sedan tog han upp en flaska och började dricka. Då hade matte fått nog och hon beordrade iväg honom. Skönt tyckte jag för jag gillade honom inte alls. Matte gick också och sade till konduktören att det var en störande resenär (utan biljett).

Det var sedan lugnt en stund men så kom mannen tillbaka igen, slog sig ner och började gapa högljutt och när matte inte var intresserad av att svara utan sade att han fick hålla tyst så gapade han ännu mer. Då fick matte nog och sade till att han skulle flytta på sig för hon behövde lugn och ro. Just då kom konduktören och mannen åkte av tåget i Alvesta. Puh...äntligen lugn och ro fast det kom en ny resenär och slog sig ner. Han verkade mer välordnad men även han luktade faktiskt sprit (gammal sprit sade matte). Nåväl, han höll sig lugn och snäll och tittade på film i sin dator.

En annan sak var att tåget blev mer och mer försenat för det var fel på loket och det var varmgång i det. Vi fick köra en bit i taget, sedan låta loket vila lite så att det svalnade. Hmm...en himla tid tog det i alla fall och jag var väldigt glad att komma ut på stationen när vi var framme. Vi tog hissen upp till Klarabergsviadukten och mötte Yster som kom i en flådig bil av senaste modell. Hon hade egentligen beställt en mindre hyrbil till helgens övningar men de hade gjort fel i bokningen och hon fick en senaste deluxe kombin (där min extrabur går in jättebra i bakdelen). Hem till högkvarteret bar det av och sedan tog jag och matte snabbt en promenad så att jag skulle få sträcka på benen ordentligt. Därefter blev jag erbjuden mat men ville inget ha för jag kände mig orolig. Det var en jobbig resa, jag känner mig lite knepig just nu också (ska nog avslöja varför i ett senare inlägg). Det var också oroligt för att Yster höll på att flytta runt en massa saker i högkvarteret. Ommöblering kallas det nog men jag tycker det är fullständigt upp och ner. Vill att var sak ska stå på sin plats som det brukar.

Men nåväl, det bäddades till matte och mig och sedan fick jag hoppa upp där och blev lite lugnare till sinnes. Matet gick också till sängs efter en stund och sedan sov vi en skön sömn inatt.

Kommentarer
Postat av: Elliot

Örrrk för den där typen på tåget alltså!Det är bra att din matte är tuff o kaxig.Meeennn kan oxå vara farligt de har min matte berättat för hon är lixom på liknande sätt och har råkat ut för ett o annat.
Men det är ju bra att ni kom i ro till slut och fick sova ordentligt.
Hej så länge o hälsa dina människor från
"Totten"

2007-10-27 @ 14:07:58
Postat av: Lakrits

Alltså det var så att han såg att matte läste i sina papper och då frågade han om hon var läkare och då svarade hon ja för hon tänkte att han inte skulle våga vara otrevlig då. Vilket nog var sant för han började säga att hon var söt istället och då blev han dubbelt avsnoppad. Så det gick fint. Matte har fått vana från jobbet vid att avspisa och ändå inte vara otrevlig.

2007-10-27 @ 15:27:52
Postat av: Wallander

Usch fy farao, vad skall sådana på tåget att göra. Våglig matte skulle jag säga att du har. Sedan var det osis för er att loket oxå strulade. Men efter det verkade allt annat ha blivit bra, få träffa Yster igen och åka lyxbil och därefter få sova sött tillsammans med matte, bra slut på dagen tycker jag.

2007-10-28 @ 00:59:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0