Sommaren är slut

Jag känner det i luften och nu syns det även i almanackan. Det är ju nämligen så att jag har hand om mattes filofax och jag har noterat att det är den 1e september idag. Ja, vad ska man säga. Många tvåbeningar verkar tycka det är dystert att sommaren är slut. Matte är en av dem. Själv gillar jag alla årstider. Men visst, det är synd att det blir mörkare för då får man vara inne mer. Likaså när det börjar bli riktigt kyligt, då får jag inte ligga ute så mycket. Och dörrarna är inte öppna längre som på sommaren. Ja, lite sorgligt är det nog även om man ska försöka vara positiv.
Jag tycker det har varit en bra sommar, lagom temperatur. Och vi har varit på trevliga resor tycker jag. Matte har ju jobbat mycket men jag har haft det bra med dagispersonalen.

Nu ska matte jobba hälfen så mycket under två månaders tid. Så ska hon skriva på något slags arbete resten av tiden men det kan hon göra hemma. Jättebra tycker jag. Då behöver vi inte gå upp så tidigt lika många dagar.

Vi ska till Stockholm också, om lite mindre än två veckor. Skoj att komma till Syster Yster. Visst, jag får gå i koppel mer där men det är kul med omväxling också. Matte har bokat biljetter och passat in det hela så att vi inte missar något av lydnadskursen. Hon verkar visst tycka att jag behöver den. Vet inte vad jag ska säga...jag tycker inte jag är olydig, jag får bara mina ryck. Men nåväl, det är ju kul att träna så jag vill inte heller missa det.

En sorglig sak med hösten är att matte ska åka bort och jag får inte följa med. En hel vecka. Jag vet inte hur det ska gå. Matte verkar också dyster över det. Bäst att inte fundera så mycket, jag kan inte gå och deppa ihop över det. Jag ska vara med dagismatte och så kommer nog Syster Yster också så jag får väl klara mig. Måste matte åka får hon ju göra det. Bara det inte händer henne något för då vet jag inte vad jag gör. Men nu ska vi inte oroa oss, livet är för kort för det.

En trevlig sak med hösten kom jag på, det är att det blir fler brasor för tvåbeningarna blir lite frusna av sig. Och jag gillar när det sprakar från spisen. Tänker på hur mysigt det var förra helgen när jag var med Wallander på Bastudden och matte eldade brasa. Undra förresten om det blir någon mer tur dit under hösten. Vi får väl se. Okej att jag har hand om mattes filofax men jag måste alltid fråga henne innan jag bokar in saker.


Kommentarer
Postat av: Wallander

Hur jobbigt det än är så måste vi nog bara acceptera att hösten börjar närma sig med stormsteg (tyvärr). Var glad du som ändå har möjligheten att komma ut lätt som en plätt och framför allt att du har tillgång till det där mysiga sprakande ljudet från en brasa när det så småningom är jätte ruggigt och mörkt ute.
Min favvoplats är inte alltid tillgänlig längre, vissa av 2-beningarna tycker redan det börjar bli för kallt att ha balkongdörren öppen.
Lilla hjärtat oroa dig inte för din mattes resa, hon kommer att vara hemma innan du vet ordet av det!

2007-09-02 @ 16:23:58
Postat av: Elliot

pssst Wallander!jag ska berätta en hemlis...du förstår det är egentligen inte Lakrits som oroar sig för den där resan utan hennes matte som inte vill åka ifrån henne...Du förstår det är så det ligger till MEN det får du inte berätta för någon ;0)

2007-09-02 @ 20:26:02
Postat av: Wallander

Elliot, min nos är "förseglad"!

2007-09-02 @ 22:14:47
Postat av: Lakrits

Ja, visst jämrar sig matte! Men jag tycker också det är trist. Tänk om Yster hade kommit på besök så länge som hon ska OCH matte hade varit hemma. Men man kan inte alltid få som man vill. Suck.

2007-09-02 @ 23:28:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0