vildhunden i storstan

Hej allihopa!


Nu är jag och matte i Stockholm. Närmare bestämt på Hammarbyhöjden där Syster Yster bor. Det har varit en lång och innehållsrik dag och jag är jättetrött!


Det började i morse när matte vaknade. Eller kanske egentligen redan i natt när jag efter att ha skrivit mitt korta inlägg hittade matte på sängen, sovandes. Inget blev packat och när matte vaknade idag så blev det en himla fräs på henne. Fram med ryggsäcken, mina saker ner, datorn ner, diverse saker till hennes examensarbete och så lite annat. Som vanligt en blytung ryggsäck och en tillhörande extraväska. Och en påse som sätts fast på ryggsäcken som hänger och slänger. Nåväl, jag är ju inte oskyldig, mina saker tar en del plats sammanlagt. Det är mat, godis, leksaker (som ska stanna i Stockholm), necessär (den hade gärna fått stanna hemma om jag hade bestämt), halsband, en liten dummy mm


Strax efter åtta var det avfärd. Då körde vi först ner till bilverkstaden i Svedala där Lova (vår bil) lämnades på service. Sedan körde mattes pappa oss till tåget. Jag var lite uppstressad och drog mycket i kopplet, vilket inte uppskattades när matte hade så mycket att släpa på. Men jag var så rädd att bli glömd på något vis eller att vi skulle missa tåget.


När vi väl var ombord var jag hur lugn som helst. Låg på golvet och gnagde ben och vilade mig. Fast sov gjorde jag inte även om det kanske såg ut så. En annan hund var det i min kupé men den var också lugn så det var inga problem.


När vi skulle gå av tåget var där ett stort mellanrum mellan nedersta trappsteget och perrongen. Jätteläskigt. Det har inte varit så tidigare. Matte stod och tog emot mig och så tog jag ett rejält skutt så var jag nere. Puh. Strax kom Yster och mötte oss och jag blev jätteglad att se henne så jag överföll henne med pussar.


När hälsningsceremonin var avslutad bar det av mot T-banan. Mycket folk, stökigt och högljutt är det på T-centralen. Jag gillar det inte alls och det vet matte så hon skällde inte på mig när jag virrade och drog. Det blev bättre när jag fick gå mellan Yster och matte så det gjorde vi så fort det fanns möjlighet. På T-banan var det fullt med folk så matte och Yster satte sig på golvet med mig. Det kändes helt okej fast när vi skulle gå på glömde jag mellanrummet mellan vagnen och plattformen och halkade ner med ena bakbenet vilket var riktigt otäckt. Nåväl, avstigningen gick bättre och jag styrde snabbt stegen mot gräset och kissade länge.


Det var skönt att komma hem till Yster. Jag vilade en liten stund men sedan gick vi och handlade. Jag och matte satt på en bänk och tittade på omgivningen medan Yster var inne i affären. Sedan bar det av hem igen men vi hann inte vara hemma länge den gången heller för det kom en massa tvåbeningar med instrument till Yster. Det skulle nämligen övas och för att bespara mina öron och ha lite trevligt med en av mattes kompisar åkte vi iväg igen. Det bar av till skogen och vi gick en lång och härlig runda. Jättemysigt. Tack snälla Leffe för att vi fick åka med dig till skogen! Det var en riktig "fjällrunda" med mycket sten, nästan berg ibland, smal stig och mycket mysigt luktande.


När vi kom tillbaka var det fortfarande fullt ståhej med övande. Öronbedövande kan man lugnt säga. Särskilt trumpeten. Men matte och jag gick in i ett annat rum och vilade tills de var klara. Sedan har jag fått mat, kycklinghjärta och korv samt lite annat smått och gott. Nu ska jag faktiskt vila rejält i natt. Vet inte om det blir en liten nattrunda innan det blir sängen definitivt.


Tyvärr har matte glömt sladden till kameran så det blir bildreportage när vi kommer hem istället.


Massor av pussar från vildhunden i stan


Kommentarer
Postat av: Elliot

Hej Lakrits!Jag blir nästan trött bara av att läsa om dina bravader =D Tror att matte tycker att jag hade behövt lite sådan miljöträning men.....
Sa du att Syster Yster bor i lägenhet sa du???Jag tänkte mest på det där trumpetövandet...hu det kan inte vara kul att bo intill eller under....eller över....eller....Visst låter det som yyyyllllllll?!
Ha det bra vi hörs,hälsa alla....
pussingar från E

2007-09-14 @ 14:42:45
Postat av: Lakrits

Hon bor i hyreshus men lokal på bottenplan som har varit lagerlokal innan men Yster har renoverat så här är jättefint. Egen dörr in direkt från gården. Det finns ingen under (mer än sorkar, maskar mm) och ovanför är det ett företag som hyr lokal men de är nästan aldrig där. Så de kan repa här fast kanske inte hur mycket som helst. Så har hon tonat fönstrena så att folk inte kan se in när de går förbi men det kommer ändå in ljus. Här är finfint för att vara storstan. Nära till skogen. Ibland står det rådjur här ute om man kommer ut tidigt.

2007-09-14 @ 15:53:19
Postat av: Matte

Lakrits! Du glömde berätta att du hoppade ur bilen igår och sprang efter en katt. Jag förstår att du är ovan vid att åka utan bur men DU FÅR INTE GÖRA SÅ. Nu sprang du för all del inte ut i gatan utan runt en annan bil, upp på trottoaren och sedan var du jätteduktig för du kom så fort jag fick mål i mun och ropade på dig. Men det gick så förbaskat fort när du satte av. Nåväl, slutet gott allting gott för du kom ju ändå. Men inga fler kattjakter tack!

2007-09-14 @ 16:04:16
Postat av: Mattes medicinsyster

Välkommen till storstan kära lantis. Om inte matte har berättat det redan så kan jag avslöja att vi kommer att ses imorgon. (Har skrivit tenta idag.)Jag har bestämt med syster Yster att jag ska bli upphämtad av henne och matte (och dig förstås) vid Gullmarsplan tio i två imorgon. Sen har jag lovat att du och jag ska gå en runda medan matte och Yster är på IKEA. (För jag antar att du inte är så förtjust i IKEA - dessutom tror jag inte att hundar får vara där inne.) Ses i morgon!

2007-09-14 @ 19:57:10
Postat av: Wallander

Malmö verkar lugnet själv jämfört med Stockholmia... Det där med avstånd mellan perrong & tåg låter lite farligt, men du har säkert fått koll på det nu och är mer uppmärksam framöver. Jag förstår att du drar och vill ifrån T-centralen så fort som möjligt, MOR har berättat och visat på en karta hur det ser ut med alla linjer och färger och alla dessa 2-beningar som stressar fram. Förstår att du tycker det är skönt när ni är på plats hemma hos SysterYster. Du det där med att hoppa ur bilen och dra iväg efter en kissekatt var inte så smart. Var gjorde du det hemma eller i Stockholm? Spelar egentligen ingen roll, lika illa... men jag är väldigt tacksam över att inget hände och att du var så duktig när din matte kallade på dig. Lydnadsträningen har gett resultat, bra resultat dessutom.
Fortsätt att ha de bra i STO och var glad för att du slipper IKEA. Att rasta Meducinsyster låter betydligt trevligare. Jag hoppas att hennes tenta gick bra.

2007-09-14 @ 23:33:05
Postat av: Lakrits

Äsch....den där dumma katten, det var här i stan. Igår när jag och matte hade varit i skogen med Leffe och jag skulle hoppa ur hans bil. Då fick jag syn på den där katten. Det var ju dumt men jag hann inte tänka. Nåväl, det slutade ju lyckligt.
Nä du Walle, Malmö är nog lugna gatan jämfört med Stockholm. Fast här där Yster bor är ju lugnt. Men inte inne i city och på T-centralen. Där är det så mycket folk och ljud och alla har så fasansfullt bråttom. Jag blir helt stressad av dem, drar i kopplt och lyssnar inte ordentligt. Nä, jag tycker bättre om min fina bilbur, det är lugnare att åka i den. Nu är vår bil nyservad också och hämtad av mattes föräldrar. Så nu kan den rulla lite till.

2007-09-14 @ 23:57:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0