Jobb och virus

Matte har varit på jobbet både igår kväll till sent och så idag också. Hon såg helt slut ut när hon kom tillbaka till mig sent i eftermiddags. Stapplade sig ur bilen nästan. Hon hade inte hunnit äta på jobbet så hungern gnagde och det hade varit fullt upp och hon fick jobba över en timme också. Örk. Men jag fick liv i henne och det blev lite lydnadsträning och så promenad. Sedan när Matte startade datorn blev det bekymmer. Hon konstaterade att det fanns virus på datorn. Elände också, jag visste inte att datorer kunde drabbas av infektioner. Och visst är Matte doktor men inte specialist i datalogi. Men Matte är envis och efter flera timmar hade hon lyckats byta ut säkerhetsprogrammet som inte klarade ut angreppet och laddat ner ett bättre som hon fick betala dyra pengar för. Men nu har hoten avvärjts och datorn är förhoppningsvis frisk igen. Tur för mig så att jag kan blogga. Matte ska ringa till Telia på måndag (som har levererat hennes gamla säkerhetspaket) och upplysa dem om att det inte riktigt fungerar alltid och hon tänker inte betala en krona till för det.

Imorgon ska vi visst iväg på något jippo, en mässa för jakt och fiske. Det låter lite spännande. Matte tyckte det kändes så eländigt om vi inte skulle vara tillsammans nu när hon har jobbat så mycket (jag kunde bara instämma) så jag får följa med. Jag ska sitta med Matte och Helene i flatteklubbens monter och representera rasen. Wallander skulle också varit med men Matte säger att det inte går för att jag löper. Helene ville tydligen hellre att han skulle stanna hemma för det blir så jobbigt för honom när jag luktar så gott. Jag hade hoppats på att Matte skulle hitta lite godsaker till mig på mässan men det blir väl inte mycket av det nu i och med kvällens utgifter. Suck. Smolk i bägaren. Men något kanske det ändå blir, man får inte ge upp hoppet.

Kommentarer
Postat av: Pinnen

Ja det där med virus är ett riktigt elände. Har just själv betalt dyra pengar för en uppgradering samt prenumeration på nytt skydd. Vågar inte alls lita på de mindre fullständiga versionerna. Inte klokt att folk sitter och skapar virus bara för att förstöra för andra. Skönt att Matte redde ut det i alla fall och att datorn är "säkrad". Har man riktig otur kan man blir tvungen att destruktivt återställa hårdddisken och då kan man se sig i månen efter det som fanns på datorn.

2008-08-31 @ 10:29:50
Postat av: Pinnen

Om du är duktig idag så tror jag säkert Matte hittar något till dig trots den oförutsedda uppgiften. Så du får absolut inte ge upp hoppet.

2008-08-31 @ 10:34:12
Postat av: Wallander

Du har en duktig matte som även botar datorer... men MOR slänger snart ut alla våra datorer säger hon, vårat nätverk fungerar inte, ny router är inköpt men inte f-n hjälpte det.

2008-09-02 @ 00:26:20
URL: http://wallander.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0