På äventyr i Nacka skogen

I morse skulle Pinnen iväg till tåget för hon skulle åka iväg på en kurs.  När hon gick till t-banan så följde jag, Matte och Wallander med och sedan gick vi morgontur. Eftersom Matte har varit lite krasslig i sina luftvägar med hosta så gick hon och vilade sig när vi kom tillbaka och hon somnade faktiskt en stund innan Yster gick upp.



Här ligger jag och vilar mig med tassarna i vädret. Skönt...

Runt lunch åkte Yster till Ikea för hon skulle handla en byrå. Matte stannade hos mig och Wallander och vi gick även en liten runda i det fina vädret. Sedan kom Yster och Matte och hon hade klädprovning. Ganska tråkigt tyckte jag och Wallander att det var men så plötsligt gjorde sig Matte och Yster klara för skogen och ingenting var längre trist.


Vi parkerade vid handelsträdgården och så var tanken att vi skulle gå en bit på den gröna rundan ner till Strålsjön. Det var bara det att vi aldrig kom till Strålsjön. Vi kom längre och längre in i skogen och vi travade alla på för vi tänkte att vi nog skulle komma ut till sist. Och det gjorde vi såklart men på fel sida av skogen. Då hade vi redan gått över en timme. Yster skulle iväg till ett jobb vid halv sju så det började bli lite angeläget att hitta en väg tillbaka.


Visst fanns det en väg tillbaka men den var blöt och lång. Regnet började nämligen vräka ner också. Vi frågade förbikörande på den lilla grusvägen hur vi skulle gå och fick besked om en väg. Den visade sig inte vara så smart men Yster har bra lokalsinne (till skillnad från Matte som kan gå vilse inomhus). Visst kunde vi gått samma väg tillbaka men det verkade så förfärligt tråkigt och den stigen var så dålig. Yster hittade istället en annan väg  och det var faktiskt smart gjort för när vi kom in i närmaste samhälle (Älta) hittade vi en busshållplats och folk som stod och väntade. Vi väntade också in bussen och frågade om den möjligtvis stannade vid handelsträdgården och se det gjorde den. Vi var jätteblöta allihopa men fick komma ombord ändå och vi slapp till och med betala. Det var minsann tur att bussen kom för det visade sig vara en bra bit kvar till handelsträdgården och vi hade fått svårt att hinna i tid. Men nu stannade den så fint precis där bilen stod parkerad och vi kunde hoppa in i den snabbt som bara den. Det visade sig att vi hade varit ute i två och en halv timmar i skogen. Inte dåligt. Något bad i Strålsjön blev det inte men vi var badade av regnet kan man lugnt säga.


Något försenad kom Yster iväg till sin spelning. Matte har monterat byrån som inhandlades på Ikea. Det tog jättelång tid fastän hon inte gjorde några fel och var allmänt effektiv. Jag och Wallander vilade oss och sedan har vi varit på kvällsrunda och nu inväntar vi Yster som är på väg. Det har varit en härlig dag med den långa skogsturen tycker jag. Tyvärr blev det inga bilder för det regnade så illa att Matte inte kunde ha kameran framme. Dock blev det en vilobild hemma sedan.



Jag och Wallander i Mattes säng.

Imorgon bär det av ner till Småland på förmiddagen. Det ska bli lajbans tycker jag att komma till Bastudden. Men jag och Wallander kan inte klaga på att vi inte har blivit rastade när vi har varit i stan och det är väldigt hundvänligt hos Yster.


Kommentarer
Postat av: Heléne och Zico-BB

Heja Marie.

du är modig du, som adopterar en flatte-kille på din semester. Zico står i kö till nästa år :D

Ha en fortsatt härlig semester!

Kram

Heléne

2008-08-11 @ 20:54:36
URL: http://zicolino.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0