Trädfällning

Det har varit en spännande dag idag. Vid halv elva kom Vildhusse och började rota runt i hörnorna på tomten efter pinnar som markerade gränserna. Då hade jag och Matte redan hunnit göra en massa bestyr och varit och handlat bullar. När Vildhusse hade rotat en stund så kom Mattes bror Linus och hans polare Håkan. Med sig hade de en stor motorsåg och andra redskap för trädfällning. Raskt började Linus såga ner träd som skulle bort för att förbättra utsikten från vår tomt mot hagen till. Hela eftermiddagen jobbade alla. De som inte sågade röjde upp efter sågandet. Det knakade och brakade när stora träd föll. Jag var inne en stund med Dagismatte när det var som värst för hon förberedde fika inomhus.

Mattes bror är allt en hejare på att fälla träd. Han ser ju ut som en riktig skogshuggare när han jobbar






Och så en bild på många hårt arbetande tvåbeningar



Jag och Knappen käkade märgben i trädgården och senare på eftermiddagen försökte jag vara behjälplig med att släpa pinnar. Matte säger att jag släpade dem åt fel håll men hon säger så mycket. I vilket fall som helst så blir det fint när det blir klart. Det känns nästan som att vi äger hela hagen också :=)

Imorgon ska Matte och Vildhusse städa upp lite till och sedan ska staketet upp igen, om än tillfälligt. Där är mer som ska tas i trädgården så Linus får nog komma hit en gång till. Tänk sedan vilken fin utsikt vi får sedan. Och ved till nästa vinter kommer vi också att ha. Toppenbra eller hus?! Men man blir trött både av trädfällning (Matte) och av att titta på och ha koll (jag) så nu tror jag faktiskt att jag går och knyter mig. Imorgon är det ju nyårsafton. Vildhusse, Dagismatte och Medicinpinnen ska komma hit på middag så det blir nog en del förberedelser för Mattte.


Kommentarer
Postat av: Wallander

Oj, vad din matte är duktig på att sysselsätta grovarbetare. Men så härligt att få bort allt trädbråte, jag kan t o m här hemifrån se framför mig hur mycket större tomten verkade att bli.



Vi kommer snart och inspekterar.



Hoppas att ni får en trevlig nyårsafton.



GOTT NYTT ÅR önskar vi er båda!



Kram från Wallander med MOR



2008-12-30 @ 23:38:00
URL: http://wallander.blogg.se/
Postat av: Heléne och Zico-Bus

Vi tassar bara hit för att säga

GOTT SLUT OCH GOTT NYTT ÅR!

Kramar

Heléne

2008-12-31 @ 12:22:57
URL: http://www.zicolino.se
Postat av: Heléne och Zico-Bus

Ok, vi försöker igen ...

~GOTT NYTT ÅR ~

Kramar

Heléne och Zico-BUS

2008-12-31 @ 15:12:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0