Hårresande

Morgonen började tokigt nog precis som igår. Matte skulle nämligen till tandläkaren idag igen. Den enda skillnaden var att det blev ännu tidigare idag. Strax efter åtta lämnades jag med Yster. Jag försökte göra mig svårglömd, stod med nosen precis vid matte när hon klädde på sig men det hjälpte inte.


Efter ungefär en timme så började Yster också klä på sig. Bäst att göra sig påmind tänkte jag igen och var väldigt mycket ivägen. Det lyckades och jag fick tack och lov följa med. Jag spårade matte till t-banan men sedan tog det slut för tåget vi åkte med var inte samma som matte hade tagit.


Nåväl, jag och Yster kom in till stan och satte oss på en bänk inomhus och väntade. Och vem kom traskande emot mig efter en liten stund om inte matte. Glädjen blev stor och jag hälsade ordentligt på flattevis.


Det blev mer stadspromenad mot centralen och på vägen försökte jag fånga en duva. Jag tog ett jätteskutt och var bara några få centimeter från den men det var nog för att missa den. Matte  bannade mig lite men skrattade också. På vägen handlades det också lite men det var bara Yster som gick in i affären och matte och jag fick vänta utanför. Vi passade på att ta lite kort av t-banan. För er som aldrig har varit här så lägger jag ut en bild på spärren som man måste passera med giltig biljett (fast det finns många som fuskar sig förbi)

image322
Bortom spärren skyltar de otäcka rulltrapporna som jag håller mig borta från. Vi får ta de vanliga trapporna eller hissen.

image323
Och här sitter jag i stora vida världen.


Vi nådde centralen utan fler duvjakter och satte oss på ett tåg mot Nykvarn. Där bor nämligen en jättebra frisör som Yster känner och hon skulle fixa både Ysters och mattes hår. Det tog en himla tid där men jag fick lite gott och så spanade jag när det gjordes hår.


Inte förrän i eftermiddags var vi klara hos frissan. Matte var väldigt nöjd och jag tycker själv det ser helt okej ut. Hon fick lite annan färg och blev kortare. Det var faktiskt en examenspresent från Yster och Pinnen till matte att hon skulle få gå till en riktig frisör som Yster visste var bra. Jag kan nämligen avslöja en sak och det är att matte aldrig har varit hos frissan för Ellinor har klippt hennes hår. Men nu är det slut på matte som långhårig och det blir kortare style framöver.


Så småningom kom vi hem till Yster efter den långa utflykten. Jag var då ordentligt trött. Men på Södra station fick jag faktiskt följa med in i en liten affär. Första gången i Stockholm tror jag. Hon som ägde affären hade hund. Som tack för medföljningen hittade matte en grej som hon köpte där.


Kvällen har varit lugn och skön. Matte och Yster beställde en jättestor pizza och när de inte orkade mer så fick jag resten och det var en ordentlig portion. Jag blev mätt och god i magen och efter en kvällstur kände jag mig väldigt nöjd med livet. Det har varit en innehållsrik dag på så vis att jag har fått mycket stadsträning. Lite sämre med promenader men det får bli mer imorgon.


Kommentarer
Postat av: Wallander

Tandläkaren är kanske inte så lyckat att följa med till, tänk om han checkat dina tänder oxå... men det kanske är ok jämfört med kloklippning?!

Men vad bra att du fick följa med till frissan... och vad bra att matte din blev fin (Yster oxå hoppas jag). Jag trodde faktiskt att man skulle få sen en liten bild... men det kommer kanske.

Pizza, du är verkligen en allätare du Lakrits, jag vågar inte ens tänka på hur min magen skulle ha betett sig om jag intagit sådan föda. Men din mage är van så jag förstår att du blev nöjd & belåten.

Elliot var och hälsade på mig i stan idag, det blev bådeochträning, promenix samt lydnad, båda delarna fungerade riktigt bra. Men någon TJOCKKORV blev det inte :-(

2008-01-22 @ 23:49:59
Postat av: Mattes medicinsyster

Ja. jag hade också hoppats på en bild. För jag är livegen på kirurgkursen så jag hinner tyvärr inte sälla mig till er innan ni åker. Trist men det tar för lång tid att åka till Yster för att det ska gå ihop sig och Yster sa idag att du hade fått nog med stadsträning så vi kan inte ses inne i stan. Förresten så blir det svårt att ses på ett café i stan för 99% av ställena har inte fattat att det är trevligt med hundsällskap.

2008-01-23 @ 00:15:37
Postat av: Elliot

Jag hade gärna följt med till tandläkaren för jag tycker att det är mysigt att borsta tänderna...men de e kanske inte det man gör där hm...

Förresten hade jag gärna hängt med till frissan åxå, för jag gillar även att bli fönad...min matte blir tokig på mej för att jag alltid ställer mej i vägen så fort fönen kommer fram =)

Varför sa du inget igår Walle?Om tjockkorven asså?!!
Rackarens förargligt att missa det =(

2008-01-23 @ 14:52:46
Postat av: Lakrits

Nä....ni har ju rätt i att man inte vill till tandläkaren själv men jag hade ju kunnat få följa med och bara titta. Fast kanske bäst att hålla nosen borta därifrån. Nåväl, dagen blev ju bra i alla fall.

Jag glömde ju berätta att jag fick en smalkorv inne i stan på vägen hem från frissan. Matte tyckte lite synd om mig för jag hade inte ätit ordentligt på morgonen. Mums säger jag bara. Det blev ju bara bättre med pizzan sedan. Inga problem med magen inte, den sköter sig så fint så.

Synd att man missade stadsturen med er killar. Jag hoppas det går "fler tåg".

Bild på matte kommer kanske men hon behöver fotohjälp först. Annars får ni hennes hårrufs förr eller senare (fast förr för Wallander och senare för Medicinpinnen verkar det som). Jag tycker det är synd att tvåbeningarna har så mycket att göra. De slappar för lite tycker jag. Nu är det ju bättre med matte just den här veckan för hon är ledig. Men annars är det ju som det är.

2008-01-23 @ 18:30:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0