Långpromenad och affärer vid t-banan

Dagen började med att matte åkte in till stan för hon skulle till sin specialist tandläkare där. Jag fortsatte sova fast med Yster istället. Så kom matte tillbaka och en stund senare åkte Yster iväg. Matte försökte förklara att Yster har saker som måste göras även när vi är här men jag tyckte ändå det var lite snurrigt. Nåväl, jag och matte gick ut på promenad och det visade sig bli en riktig långis. Vi var ute i över två timmar och gick runt en hel sjö, först i skogen, sedan längs gator och promenadvägar. Det var väldigt trevligt och omväxlande miljö. Jag tyckte såklart bäst om sträckorna där jag fick vara lös men det var också trevligt att kolla på hus, folk, andra hundar mm. Jag skötte mig faktiskt bra när jag var lös för det kom en tjej med en collie och jag ville väldigt gärna springa fram och hälsa men jag sprang ändå till matte när hon visslade på mig.

Även idag drog jag en del i kopplet men mindre på slutet när vi var på väg hem för då var jag faktiskt lite trött. Sedan var vi bara inne någon timme innan vi gick ut igen, fast denna gången till t-banan. Där träffade matte en dam som hon överlämnade en bok till och hon fick pengar för boken. Jag blev väldigt konfunderad men antar att det var en del av mattes städkampanj och att de hade kommit överens om att träffas där istället för att skicka boken när vi ändå skulle till Stockholm. Nåväl, jag tycker ju det är bra att matte säljer undan saker som inte används för då kan hon ju köpa saker till mig för pengarna. För min del får hon också väldigt gärna sälja klotången men det blir väl inte så kan jag tro.

Imorgon verkar det vara saker på gång, jag hörde nämligen Yster och matte dividera om hur vi skulle hinna hit och dit med tåg. Vi får väl se vad det innebär. Bara jag får följa med är jag nöjd även om jag inte är så förtjust i t-bana och liknande. Men det är bra träning kan man väl säga. Idag var det förresten meningen att jag skulle hämta dummiesar (matte släpade med två kanindummiesar hemifrån) men det var så snömoddigt och blött och så dessutom blev det så mycket annan träning på vägen för att jag är ovan vid stan så det blev inte av. Men kanske en annan dag, annars får det bli när vi kommer hem. För det är faktiskt så att jag blir mycket tröttare på promenaderna här jämfört med hemma för här är så mycket att kolla på, hålla reda på och göra rätt. Och så det där att man ser så många hundar som man vill hälsa på och så får man inte. Tradigt tycker jag men inget att göra åt saken verkar det som.

Nu är vi i alla fall hemma igen och väntar på att Yster ska komma snart. Sedan ska vi förhoppningsvis ha en lugn och skön kväll tillsammans.

Kommentarer
Postat av: Wallander

Härligt att höra att du kan få riktiga långpromenader fast du inte riktigt är på hemmaplan.

Skall bli spännande att läsa imorgon om vad som har planerats idag. Kanske skall jag & Elliot lydnadsträna lite imorgon kväll. Ann & MOR får väl synka ihop sig imorgon på dagen om tid & plats.

Hoppas ni får en trevlig dag tillsammans imorgon. Pussa alla från mig!

2008-01-21 @ 22:53:46
Postat av: Lakrits

Ja vi får väl se vad det blir. Hoppas ni får träning imorgon. Ibland känner jag mig så misslyckad för att jag smiter (snyft). Kan liksom bara inte låta bli. Så imorgon blir det smitfritt utan mig.

Fast jag var ju lite duktig idag. Det finns kanske hopp.

2008-01-21 @ 22:59:56
URL: http://vildhunden.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0