Mattes examen

Klockan tidigt ringde väckaren igår och vi masade oss ur sängen. Det var en del som skulle fixas innan matte åkte iväg. Jag kom ut på morgontur och sedan väckte vi upp Yster som förvånansvärt snabbt kravlade sig ur sängen. Så började det tillverkas diverse delikata minimackor på löpande band. Jag fick smaka rökt vildand till min frukost och det var en delikatess som hette duga. Tyvärr ganska jobbig att både införskaffa och fixa till för den måste rensas från små ben innan den kan ätas.

Här är lite morgonbilder...

image314
Visst ser det gott ut. Yster är koncentrerad...

image313
Här har jag fått ett märgben och ska just ta mig an det. Lite trötter ser jag allt ut.

Vid elvatiden började matte förbereda sig. Yster hjälpte till att få matte fin.

image300
Färdig för avfärd...nästan...

image301
NU är det klart....

Ja, så försvann matte hastigt och lustigt och lämnade mig kvar med resten av gänget. Matte skulle först på lunch med klassen, sedan fotograferas med hela gruppen och sedan till kyrkan för att gå igenom saker. Senare fick jag veta att hon i kyrkan fick resultatet från sista tentan och det gick finfint för matte.

När matte var iväg höll jag till mycket i köket, fick lite snakigheter hit och dit och var ganska nöjd. Det var full fräs helt enkelt men det blev en kort promenad med Medicinpinnen ändå innan det var dags för avfärd mot kyrkan i Lund där examenshögtiden skulle vara. Jag var lite purken att jag inte fick vara med i kyrkan och se på men jag hörde efteråt att det hade applåderats en hel massa och jag vill alltid skälla då och det hade blivit många skall.  Dessutom är det tydligen väldigt bra eko i kyrkan så det hade blivit värsta konserten från mig....vet inte om det hade uppskattats så väldigt...

Här är lite bilder från kyrkan...

image302
Här står matte framme tillsammans med några andra ur klassen och har fått sina papper. Matte ungefär i mitten mellan de två långa herrarna.

image303
Här sitter hon...

image304
Och här står hon efteråt när allt var klart...

Matte kom hem vid halv sju och då var det ett himla ståhej. Jag fick knappt hälsa förrän hon hade fått av sin ljusa kostym och hade lite mörkade byxor. Och så plötsligt knackade det på dörren. Jag hoppades innerligt att det var matte och mor till mina bästisar, Elliot och Wallander för det hade fixats och trixats med hjälp av Yster så att de skulle kunna komma utan att matte förstod något. Det var precis som jag hoppade och jag välkomnade Helene och Ann som man ska. Matte var inte lika fin i kanten för hon blev så himla förvånad att det enda hon fick ur sig var "vad [censurerat ord] gör ni här" men sedan så blev hon jätteglad och det kramades både hit och dit. Jag tror att matte blev fullständigt tagen på sängen som man brukar säga. Hon kunde inte drömma om att Helene och Ann skulle komma. Men så trevligt det blev. Och så himla fina presenter matte fick. Ni får ser själv på bilderna.

image305
Titta det är bara så skitcoolt. Ett flattehuvud ingraverat i glas och så mattes namn och datumet hon tog examen. Till och med jag blir helt stum inför skönheten...

image306
Och det här var ju den finaste kudden någonsin....för vad kan pryda en kudde bättre än en flatte?

Efter en stunds snack började andra gäster att droppa in. Jag fick verkligen fullt upp att hälsa och kolla av. Ann och Helene begav sig iväg men hade visst blivit inlåsta i Lakritsskogen så matte fick hjälpa dem ut.

Det blev mat, mer mat och ännu mer mat (för tvåbeningarna). Jag fick inte så mycket mer än mitt vanliga käk men jag var å andra sidan ganska trött efter allt spännande. Men jag kollade in mattes presenter för hon fick en massa fina grejor som skinnhandskar (världens lyxigaste, ska jag sno några hanskar från henne ska jag nog inte ta dem). Och så en väldigt fin glassak som faktiskt också får vara med på bild.

image307
Det är liksom en blomma inne i glaset fast inte en riktig blomma och den vissnar inte. Coolt, eller hur.

Hon fick också choklad, hårgrejs, en klippning när vi kommer till Stockholm (hon ska friseras till lite ytterligare), fin skål, ljudbok, många trevliga böcker (bland annat Hundens anatomi och aktiveringsboken), ett armband och fina blommor.

Strax innan tolvsnåret åkte så matte och Yster till Lund. Det var mattes och Ysters bror Linus som skjutsade dem i hans fina bil (som jag aldrig tror att jag får åka i). Men de var inte borta så himla länge för matte är inte så bra på att vara på sådana fester, hon tyckte det var stökigt och när hon hade pratat med några som hon tyckte var trevliga så räckte det för henne. Det blev taxi hem och jag fick kliva upp ur biabädden och välkomna henne. Så blev det nattamat för tvåbeningarna för alla var fortfarande vakna. Men fram emot halv fyra snåret började energin att mattas av betänkligt och så småningom blev det sängen även för matte.

Det var en fantastisk dag tyckte matte och hon var så nöjd med allt och glad över all uppvaktning och hjälp med fixning. Och hon tyckte att mina kompisars matte och mor var världens bästa när de kom så oväntat med presenter och grattis. Tyvärr fick inte mina kompisar följa med för det hade nog blivit lite stökigt men vi tog ju igen det idag.

Jag sade självklart grattis till matte också igår men jag säger det ändå igen. Hurra hurra hurra för min matte, både igår och idag för nu är hon färdig tralalala. Inget plugg mer. Fattar ni? Inget plugg mer. Det betyder mer tid till mig på kvällarna, d.v.s. fler stadsturer , mer träning, mer tid för aktiviteter på helgen. Tyvärr också mer tid för tassvård, pälsklippning och annat också men det får man ta med en nypa salt. Det positiva överväger ändå storartat! Jag tror att matte ska sortera undan lite fler papper idag som har med skolan att göra. För nu är det klart! Tack till alla som gjorde mattes dag så trevlig. Och tack till Medicinpinnen för alla fina bilder som jag fick använda till min blogg!

Kommentarer
Postat av: Elliot

Vi tycker att det var jätteroligt att vi kunde överranska din matte ordentligt.Det kan hon verkligen vara värd....å framför allt det minsta vi kunde göra....jaja vi o vi,jag var visserligen inte med "personligen" men ändå på ett hörn....de e nämnligen jag som är på vasen....asså efter ett foto av mej...

Synd Lakrits att det inte gick att göra efter foto på dej istället...hon som graverar tyckte inte att det fotot som vi hade var tillräckligt skarpt.

2008-01-19 @ 19:00:46
Postat av: Wallander

Ja visst är det kul när överraskningar lyckas hemlighållas tills verkställs. Jättekul att presenterna oxå blev till belåtenhet oxå, du skall veta att det ligger mycket omsorg bakom dessa.

Vad fin din matte var i sin vita kostym, förstår att hon var tvungen att byta om innan du & knappen fick hälsa då hon kommit hem igen.

2008-01-19 @ 19:41:49
Postat av: Henriettae

GRATTIS, Marie!!

2008-01-19 @ 20:07:45
URL: http://henriettae.weebly.com
Postat av: Lakrits

Ja, vi tittar på vasen och kudden mest hela tiden när vi är i närheten av dem och de är jättefina! Jag tycker inte det gör något att inte jag är på vasen för det är ett fint porträtt som är där. Jag har bara en smula längre nos men huvudsaken att det är en flatte och det ser man tydligt! Matte har sagt att från och med när vi kommer hem från Stockholm så ska det alltid finnas "färska" blommor(dvs inget fusk) i vasen så den ska minsann komma till användning!

2008-01-19 @ 22:09:25
Postat av: Lakrits matte

Tack Henriettae! Det känns jätteskönt. Är ledig en vecka innan jag börjar jobba så vi åker till Stockholm ikväll.

Jag spanar in på din blogg lite då och då så att jag har hyfsad koll på dig!

2008-01-20 @ 10:27:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0