Rolig dag

Idag har varit en rolig dag tycker jag. Det började med att vi låg och drog oss i sängen en stund. Jätteskönt. Sedan upp, ut lite snabbt, sedan gjorde matte blodpuddingspluttar som skulle stå i ugnen medan vi var ute och tränade. Så blev det också och vi begav oss ut i skogen. Först gick vi en runda och på vägen hem plockade matte fram först kanindummiesar och sedan fåglar ur ryggan. Det gick bra med apporterandet förutom när jag funderade på att rulla mig i en pippi och matte vrålade och kom sättandes. Tydligen får man inte göra så. Nåväl, allt annat gick ju helt okej. På fältet tränade vi även lite lydnad och matte var jättenöjd för nu lägger jag mig utan att hon behöver peka när vi tränar läggande under gång. Jag har fattat med andra ord.

Medan jag tog igen mig en liten stund och passade pluttarna i ugnen så tog matte sig en dusch och fixade lite. Sedan när pluttarna var klara bar det av till Malmö där vi hade stämt träff med Wallander vid teaterparkeringen. Suck och pust vad svårt det var att hitta parkering. Matte hade gett upp på att hitta där vi hade bestämt och ställt sig på en gata en bit bort när Helene och Wallander meddelade att en plats var funnen. Alltså vändes bilen i en rasande fart och vi fräste tillbaka till teaterparkeringen. Platsen var utmärkt och bilen parkerades.

När jag hade hoppat ur bilen fick jag på mig min nya sele. Den heter gå fint sele men när matte pratade med Yster i telefon så hörde Yster fel och frågade "vaddå skit?". Därför har jag döpt den till skitselen. Den är inte så himla mysig  men den gör inte ont eller så alls, känns bara lite äckligt när det drar fast det är väl meningen. I vilket fall gick jag väldigt fint hela turen i stan och matte var väldigt glad och nöjd. Jag fick också mycket baconbitar och massor med beröm så det var ändå en trevlig runda. Och så fick jag ju träffa Walle och Helene! Vi åt även tjockkorv på Stortorget invid isbanan och det satt fint! Lite senare fixade Helene varm choklad till sig och matte för de var visst lite frusna.

När vi var tillbaka vid bilen igen överräcktes lite saker från Teba som Ann hade fixat, en present till Walle från mig, en liten burk med blodpuddingspluttar samt mattes orangea reflexjacka som familjen Lindeblad ska låna. Detta för att Walle ska sluta tycka det är läskigt med arbetare som har orangea jackor på sig. Med tanke på dagens inslag med skateboardåkare som Wallander muttrade rejält över tror matte bestämt att vi kanske måste fixa en skateboard också. Vi får väl se vad hon hittar på härnäst.

Efter turen med Walle hälsade vi på en gammal dam som matte är släkt med och som inte mår så bra för tillfället. Hon behövde piggas upp tyckte matte och jag håller med. Jag fick goda kakor där så jag var nöjd och så vilade jag mig lite efter turen.

När vi kom hem fixade matte lite inför morgondagen när hon ska börja jobba. Hon hann också med att fila mina framtassklor vilket jag var måttligt förtjust över. Nu ska tvätten visst hängas. Det är tydligen nyordning nu att matte ska försöka komma i säng vid elvatiden. Jag säger bara att om hon lyckas med det de flesta dagar så är det en bragd för matte är en riktig nattramlare. Men det är ju inte kul att vara trött på dagarna och ingen är nöjdare än jag för vid elvatiden har jag ändå törnat in i min biabädd! Faktum är att jag är trött efter dagens övningar och ska gå till sängs nu.

Dagismatte har instruerats om hur hon ska sätta på skitselen också så nu ska jag visst ha den med henne också. Suck. Men om det innebär trevligare promenader och mer godis får jag väl ändå fundera på saken.

Kommentarer
Postat av: Matte

Lakrits du var verkligen jätteduktig igår. Du kanske inte tycker om din sele men du får tänka att om den gör att du får mer godis och vi är mycket bättre polare när vi är ute och går så kan det väl vara värt det. Skönt också för din hals att det inte behöver dra så mycket i den. Och tänk om du inte hade kunnat fortsätta gå ut med dagismatte för hon har svårt att hålla dig ibland när du drar. Tänk om du hade varit tvungen att byta dagismatte. Då är det väl bättre med sele?

2008-01-28 @ 12:26:38
Postat av: Wallander

Skitsele & skitsele... se det positivt, du får en massa mums mums och jag med när jag är med dig :-). Jag behövde inte jobba ett dugg igår för att bli belönad, jag bara satte mig intill dig och tittade med bedjande ögon på din matte och hon är inte speciellt svårflörtad.

Jag har oxå ett sådant där sele, men för tillfället så behöver jag det inte, jo kanske någongång då & då men så är det nog för alla, tror inte du det?

Jag tyckte dagen igår var både rolig & lönsam på alla sätt och vis. Sköldis har sovit med mig inatt och pluttar fick jag smaka imorse och dom var lika goda som alltid. Tack igen!

2008-01-28 @ 19:26:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0