Vinterbad

Det blev en sen morgon idag. Det kan bero på att matte och Yster var uppe till fyra inatt och spelade in musik. Nu sjöng de mest i lurar så jag stördes inte så mycket och när matte började vakna till liv vid tio i förmiddags tyckte jag det var hög tid.

Nåväl, vi kom snabbt ut på en rundad, sedan vilade vi oss lite och matte fixa med lite av varje. Hon kände sig nämligen väldigt hängig, lite småförkyld och så. Men vid halv tre tyckte jag det var hög tid för en längre runda så jag satte igång oss. Vi postade några brev på vägen innan vi begav oss mot skogen. Det var faktiskt ganska fint väder och många var ute och gick. Det hade smält också vilket gjorde att det var lerhalt och matte var nära att sätta sig på rumpan många gånger.

Jag fick vara lös från koloniområdet och jag skötte mig väl. Där jag brukar tokspringa var det idag flera skolklasser som höll till med något så det gick inte för sig. Jag vet inte vad de gjorde och jag fick inte kolla efter heller.

Turen fortsatte och här är en bild på lilla mig med utsikt över sjön/kanalen

image315

Efter en stund kom vi till ett ställe där jag förelog att vi skulle gå ända ner till vattnet. Matte nickade och sade okej. Vad hon kanske inte hade tänkt var att jag skulle hoppa i plurret. Men jag fick en sådan ingivelse att jag skulle bada. Jag menar, det låter ju inte klokt att ha gått runt en massa vatten flera gånger utan att ha badat där.

Matte menade på att när jag hade hoppat i en gång var ju skadan redan skedd så jag kunde lika gärna bada vidare. Dessutom ville hon ha mina hopp på bild. Men de där förbenade digitalkamerorna tar ju inte bilder när man vill så hon missade mig i luften två gånger. Men här ser man ändå att något har landat i vattnet....dvs jag.

image316
Plums!

image317
Så här såg jag ut vid uppkomst ur vattnet.

image318
Och så här kan man också prova att gå i...

image319
Man kan spana...

image320
....på den här. Jag ville så gärna ha tag i den....trodde nämligen det var en fågel men matte menade att det var en bit träd. Vi får aldrig veta...för det var för långt att simma i kylan.

image321
Efter badet var jag så nöjd att jag tog ett rejält flatteryck. Några joggare som passerade såg lite förskrämda ut när jag härjade bland träden.

Efter badet vände vi hemåt. Jag fick springa lös så mycket det gick för att jag skulle torka någotlunda och kunna värma till mig. När vi kom hem åkte stora handdukten fram och vi kontaterade att vi nästan hade varit ute i två timmar idag igen fastän matte sade att det skulle bli en kortare runda för att hon kände sig skruttig.

Nu ska jag lägga mig och klura på vad Elliots snälla matte Ann ska få handla för gott till mig på Teba imorgon. Jag beställer, matte betalar. Inte alls dumt.

Tidigt imorgon åker vi hem till Lakritsskogen igen efter en skön vistelse hos Yster. Det blir svårt att skiljas. Så fort vi är ifrån varandra här så letar jag efter henne och ofta tror jag att jag hittar henne men så är det ändå någon annan som liknar. Suck.

Hoppas matte inte blir så förkyld som hon befarar för jag vill till Malmö och få min halva tjockkorv i helgen. Halva till mig, halva till Wallander. Och blir vi fler finns det säkert fler korvar att köpa. Tycker snart det är mattes tur att betala. Eller så kan hon betala till Wallanders mor i Lakritskonfekt, dvs smaskigt träningsgodis till oss som liknar tvåbeningarnas Lakritskonfekt och som dessutom levereras från mig och matte.

Kommentarer
Postat av: Mattes medicinsyster

Vinterbadare där. Det kan inte ha varit många grader...

2008-01-24 @ 22:27:38
Postat av: Wallander

Vilken toppenrunda, men brrr jag fryser bara jag tänker på att du hoppade i plurret, långt ut simmade du oxå...

TJOCKKORV i helgen jag ställer upp, så var snäll och se till att pyssla om matte ordentligt så att vi får ses på Söndag.

2008-01-25 @ 22:15:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0