En förskräcklig upptäckt

Alla mina fåglar, mina två kaniner, blodet, klövarna och märgbenen är förstörda. Mycket sorgligt men tyvärr sant. Låt mig berätta vad som har hänt.

Morgonen började bra med att Matte och jag sov ut. Så tog vi ut på en morgontur (menar förmiddagstur) och när vi kom tillbaka gick Matte in om garaget där frysboxen står. Hon skulle nämligen hämta märgben. Det var då katastrofen upptäcktes. Kontakten till frysen var utdragen och allt var upptinat. Matte såg mycket mycket moloken ut och så började hon ösa ut allt ur frysen för att se om något gick att räddas. Det mesta slängde hon direkt och när hon hade städat undan fick jag lukta på en del fåglar och prova att hämta en men jag ville inte gärna ta i den för det luktade inget vidare. Då åkte allt i sopen. Sorgen var total. Hur kunde detta hända undrade vi såklart.

Så kom Dagishusse förbi när han kom hem från ett ärende. Det är ju hans garage som frysen står i. Han undrade glatt om Matte hade storstädning men hon upplyste honom dystert om att nä...så var inte fallet. Allt var upptinat och förstört. Han blev helt bestört när han insåg att det var han som hade råkat dra ut fel kontakt när han skulle koppla en förlängningssladd till en pump i måndags. Sex dagar sedan, inte konstigt det hade gått åt pipan med allt. Han erbjöd sig genast att ersätta, köra och hämta nytt vilt och så. Matte var mest bekymrad över om det gick att få tag i nya fåglar så här sent på säsongen. Jag var också väldigt bekymrad ända tills Matte hittade numret till "viltmannen" som hon köpte fåglar av sist och ringde till honom. Det visade sig nämligen att han hade fåglar kvar om än i lite begränsat urval men dock. Även klövar fanns. Så nu blir det vilthämtning inom den närmaste veckan. Nytt blod är beställt från affären och nya märgben ska inköpas på City Gross. Sedan är skadan reparerad. Men olyckligt var det verkligen.

Dagishusse...vi är kanske kvitt nu. Jag menar att jag släppte ut dina grodyngel. Du släppte förvisso inte ut fåglarna men du tinade upp dem... Fast jag råkade visst trampa på dina näckrosor också för de låg så olyckligt. Ja, det har hänt mycket incidenter här på sistone. Men det går att reparera och det är huvudsaken. Nya grodyngel ska visst fiskas i veckan som kommer, nya fåglar kommer till frysen och nya näckrosor kan inköpas om de inte skulle klara sig. Det kostar bara lite kosing att återställa allt.

Imorgon bär det av till Hässleholm och utställning. Håll tassar och tummar att det går bra för mig och Matte.


Kommentarer
Postat av: Wallander

Aah... fy vad ledsamt. Ja där ser man så lätt en olycka kan orsakas av en tvåbening också. Men man gör naturligtvis inte sådana saker på vilje, det är rena olyckshändelser.

Vi kan tyvärr inte bidra med så mycket till att fylla frysen på nytt, fyra klövar är allt och de levereras på måndag om ni vill.

Stort LYCKA TILL imorgon i utställningsringen... ni kan väl höra av er när allt är avklarat.

Jag håller på dig snygging!

2008-05-17 @ 21:37:53
URL: http://wallander.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0