En riktig groda...

Ja, jag har gjort en riktig groda. Det var nämligen så att alla grodyngel som Dagishusse hämtade i helgen placerades i en kräftbur och sänktes ner i vattnet. Detta i väntan på att nya dammen (min damm) ska fyllas så att de kunde flyttas över dit sedan. Men vad hände? Jo, min fiskelusta blev för överväldigande och jag baxade upp buren vid kanten, råkade göra en reva i den och så när den åkte i igen så råkade nästan alla grodynglen simma ut. Det upptäcktes sedan av Dagishusse (som var den som slängde tillbaka buren så han var ju lite medskyldig själv också). Han blev väldigt nedstämd och var inte så pratsam med mig på en stund. Men nu är det glömt och han funderar på hur han ska skaffa nya yngel. Vet inte hur pass välkommen jag är att följa med, jag ligger lågt än så länge beträffande det.

Matte suckade när hon fick höra men var inte alls förvånad. I somras fiskade jag ju upp en kräftbur som låg en bra bit ut. Jag älskar att fiska. Ofta fiskar jag vattengräs men det får jag egentligen inte heller för Dagismatte för hon är rädd att jag kanske äter av det och tydligen är det inte nyttigt.

Ikväll har det varit träning i Lomma. Det var bara jag och Wallander med Mor och Matte. Först tränade vi lydnad. Vi fick omväxlande ligga bundna. Jag gav hals till en början, tyckte det var dötrist. Men sedan blev jag tyst.

Efter lydnadsträningen övade vi lite utställningsspring och uppställning. Sedan stack vi ut i Furet, körde ett sök med dummies och övade på stoppsignal. Stoppsignal gick bra, sista gången nöjde jag mig inte med att sätta mig ner utan jag slängde mig ner på marken. Matte undrade om det var ett "spela död" trick.

Ni kan ju gissa vad som hände sedan när vi kom hem. Jo, saxen åkte fram. Lång lång tid höll Matte på och massor med päls åkte av. Ändå var det nog inte allt, vi ska ta finputs imorgon eller onsdag.


Kommentarer
Postat av: (Medicin)pinnen

Nej du det förvånar mig inte alls att läsa om ditt grodfiske. Jag dokumenterade ju själv ditt kräftfiske i somras så jag vet din kapacitet för fiske. Men det var ju lite klantigt av dig att göra reva i buren. Hoppas inte dagishusse är långsint. Men jag tror han gillar dig så han förlåter dig nog. Jag tror det finns grodyngel ute i Lakritsskogen också som han kan hämta.

2008-05-13 @ 21:08:17
Postat av: Wallander

Kanske inte det smartaste du gjort hitintills men din dagishusse han är definitivt inte långsint, han kommer snart på något nytt drag att göra.

Du såg för härlig ut när du bara dök så där på stoppsignalen, snacka om snabbt läggande. Trodde du att ni tränade läggande under språng?

2008-05-13 @ 22:39:49
URL: http://wallander.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0