Invasion på Kullaberg

Vi fick ändå upp i hyfsad tid och kom iväg också i hyfsad tid. Ändå var det redan gott om folk uppe på Kullaberg. Vi började med att hämta lite grodyngel på ett ställe där Dagishusse har hämtat förr. Genast blev det gnäll för att jag plumsade i vattnet och skrämde grodyngeln. Så känsligt då... Jag hade det skönt i alla fall...

image433

Sedan spanade jag in från ett träd som hängde ut över vattnet...

image434

Jag hade full koll på vad som hände...

image435

Och här är en bild på den vackra sjön i förmiddagsljuset...

image436

När vi var klara med fiskandet så körde vi och parkerade bilen vid starten på vår runda. Där var det gott om bilar, tyvärr. I början av rundan fick Matte bära mig över ett par övergångar med färister och stättor. Hon pusade i värmen. Jag fick springa lös lite i en hage.

image437

Det var allt full fräs på mig. Bäst att springa när man får och kan. För det mesta fick jag nämligen vara i koppel. Det var bara för att det var så mycket människor där. Dumma dom. Men en viktig orsak till koppel på en del ställen var också att det sluttade brant ner och Matte påstår att hon inte litar på att jag alltid ser var jag sätter tassarna.

Det var riktigt varmt att gå faktiskt. Vi klättrade uppför och nerför och sedan uppför igen och till sist kom vi till fikaplatsen på Håkullen efter 1½ timmes effektiv vandring. Puh vad jag var varm. Tömde nästan vattenbehållaren. Jag fick två mackor också, sedan poserade jag lite...

image438

Visst är det härlig utsikt.

image439

Jag var tvungen att uppsöka skugga också för värmen var intensiv. Dagishusse lade sin skjorta över buskarna också som extra solskydd till mig.

image440

Efter en stund bar det av igen. Vi gick genom vacker bokskog...

image441

Jag svalkade mig med lövrull innan vi nådde bilen. Längtade efter bad men inget vatten i sikte. Istället fick jag posera invid rapsfältet...

image442

På vägen hem fick jag en glass. Det var mums-mums. Väl hemma lade jag mig till ro ett bra tag för jag var trött. Men det var en trevlig dag. Lite mycket folk men inte så mycket att göra något åt. Jag tyckte Matte var lite tjatig ibland och hon tyckte jag var dragig ibland. När jag fick vara lös gick allt genast bättre. Matte sade det var tur att vi ändrade semesterplanerna för sommaren så att vi inte ska vara där. Alldeles för mycket människor och för lite frihet. Då är Bastudden mycket bättre. Tur att Matte tog rätt beslut.

Nu måste vi knyta oss. Tidig morgon imorgon för vi ska hämta Wallander och Helene redan fem i sju i Malmö. Puh. Det blir morgonspår. Jag får vila mig på eftermiddagen sedan.

Kommentarer
Postat av: Elliot

GRATTIS LAKRITS!
till 1:an i klubbtävligen!Det gör ju inte saken sämre att du blev 2:a totalt och då fick min mattes(och min "storebrors")vandringspris =D
puss&kram från
E

2008-05-11 @ 13:16:53
Postat av: Berit och Vira

Ryktet har nått oss på Ängshög också. Grattis grattis! Så duktiga ni är på att spåra. Härligt med en sådan avslutning på kursen!

2008-05-11 @ 17:22:47
Postat av: Lakrits

Tack för grattis! Det var kämpigt idag, varmt och torrt men jag jobbade på så gott jag kunde och det var tydligen bra nog. Det känns bra för nu får jag kanske gå lite spårprov framöver. Någon gång ska väl Matte börja slappna av och lita på att jag hittar till klöven.

Matte är nöjd och jag är nöjd. Bra kombination.

2008-05-11 @ 19:02:01
Postat av: Wallander

Ni skötte er så bra idag båda 2 med ett stort extra + för dig!

Tuta & kör nu bara... det kommer att gå som på räls i fortsättningen oxå.

Hoppas du fick ett smarrigt märgben som belöning.

2008-05-11 @ 19:07:53
URL: http://wallander.blogg.se
Postat av: Enzo

Grattis Lakrits och Marie till er fina prestation! Vilken härlig utflykt ni ändå verkar ha haft på Kullaberg. Matte var på Hovs hallar (som ju ligger tvärs över Skälderviken) igår men dit fick inte jag följa med. Men på bilderna därifrån ser hon ut att ha haft det lika fint som ni. Fast där verkar inte ha varit så mycket människor som på Kullaberg.

2008-05-11 @ 23:51:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0