Lyckat spår och Tebatur

Redan klockan sex i morse var det dags att kravla sig ur sängen. Fruktansvärt tyckte både Matte och jag. Matte hade en förfärlig huvudvärk och startade morgonen med tabletter och ett glas vatten. Jag drack min välling och vilade sedan i väntan på att Matte skulle bli klar. Sedan gick vi morgonturen och då vaknade vi båda till ganska bra. Fast när jag sedan låg i min bilbur och hörde motorljudet så somnade jag igen. Vaknade i Malmö där "spårtaxin" stannade för att hämta Wallander och hans Mor. Sedan blev det ingen mer sömn för mig, Wallander och jag var ju tvugna att pratas vid om både det ena och det andra.

När vi kom till parkeringen skulle tvåbeningarna snacka lite men ganska snabbt ändå begav vi oss ut till de spår som Matte och Helene hade valt. Jag var först ut med Matte. Det gick bra i spåret idag. Inga konstigheter, jag var bara ute en liten liten bit någon gång för att jag skulle kolla vad som hade gått där men det viktiga var ju spåret så jag återvände raskt. Föga förvånande hittade jag klöven på slutet. Jag kände vid några tillfällen att Matte misstrodde mig lite, att hon var osäker på var vi befann oss. Jag var inte det minsta osäker, att hon inte kan överlämna till mig att hitta. Hur bra är hennes näsa på en skala. Suck. Men hon säger inget och hon medger ju sina brister så det är bara att hoppas på att hon kan jobba bort den där ovanan att tro att hon vet bättre än vad jag gör i spåret.

Näste hund ut var Wallander. Det var borta länge och de verkade alla trötta när de kom tillbaka. De hade haft lite krux att hitta ut ur skogen. Wallander hade haft lite bry med färska spår från vilt som störde honom. Så kan det bli ibland. Hans Mor hade problem att ta sig fram bland alla snår. Så kan det också gå.

Det fotograferades en del under spårandet men Helene har bilderna så jag får lägga upp några senare om de blev lyckade.

Det fikades lite kort på parkeringen efter spårandet innan bilen styrdes mot Teba. Matte hittade en skuggplats till bilen och sedan försvann hon och Helene en stund. Matte kom ut och provade halsband på mig, då smet Wallander ur buren men han åkte fick en snabb returbiljett av Matte. Hon försvann igen men återkom efter en liten stund med kassar och ett stort platt paket. Kassarna innehöll mest godis och i paketet fanns en grön canvasbur. Den står uppställd här hemma nu, den är fin men jag har inte vant mig än. Men stabil och bra är den, jag kan inte välta den som jag kunde med Dogbagen (som Matte förresten sålde). 

Efter Teba bar det av till Malmö för att lämna Helene och Wallander. Idag följde vi inte med dem upp men vi åt glass på flassbutiken precis utanför Wallander. Där träffade Matte Henrietta och hennes man Marcus, de bara kom förbi när vi var vid glassbaren. Henrietta har matte känt i många år och jag har träffat henne innan också.  Matte Helene åt strutar och jag och Wallander fick italiensk vaniljglass med sked ur en bägare.  Det var verkligen mums-mums.

image423

Efter glassen bar det av hemåt fast på lite omvägar för att hämta paket och köpa märgben. Nu är min chipläsare hämtad, den måste jag ha för att få gå spårprov och även jaktprov (om det blir några sådana). Matte tyckte det kändes lite trist att köpa den men låna blev för krångligt helt enkelt. Matte har testat den på mig och mitt chip sitter där det ska och apparaten fungerar. Fler kaninskinn hämtade också på posten. Jag hoppas det blir fler dummies tillverkade framöver.

Det har varit en lugn eftermidag och kväll. Matte och jag gick runt sjön, en härlig runda. Inga skogspoliser i dag heller. Jag gick lös mest men fick badförbus i sjön för Matte tyckte där luktade så äckligt.

Det har varit en innehållsrik dag och jag är definitivt färdig för sängen. Har hört talas om träning imorgon ute hos Vira. Det vore trevligt och då måste jag vara utvilad. Men tack och lov blir det inte en lika tidig morgon som idag. Tur för mig och Matte.

Kommentarer
Postat av: Wallander

Jag hörde att du gjorde ett riktigt bra spårande idag. Skall bli kul att se dig på "avslutningsprovet" på söndag. Jag håller på dig...

Du får alltid så mycket när din matte är på Teba, i min påse fanns det bara flera paket bajspåsar och några ynkliga godispåsar... men idag fick jag i och för sig oxå säck med mat så jag skall väl inte klaga.

Glassen var dagens höjdpunkt, snällt av våra mattar att vi fick en egen bägare att dela på tycker jag.

Vad bra att ni har en egen chipläsare, synd att man inte är chippad för då hade din matte kunnat kolla om mitt oxå satt där det skulle. Tror du din matte kan införskaffa någon tatooläsare oxå, min tatuering börjar redan synas så dåligt (jag tror det beror på allt MORS dragande i just detta öra).

2008-05-03 @ 23:18:14
URL: http://wallander.blogg.se
Postat av: (Medicin)pinnen

Varför måste man ha en chipläsare för att få spåra? För att man inte ska kunna fuska och anmäla fel hund eller? Tell me!

2008-05-04 @ 13:38:11
Postat av: Lakrits

Ja just så är det. Man ska inte kunna komma med fel hund. Det är ägaren som ska ha läsare, risken är annars stor att man inte får spåra och det vill man ju inte riskera.

2008-05-04 @ 23:32:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0