vilken födelsedag

Idag är det min 2 års dag. Redan för ungefär en månad sedan kom Matte och frågade om jag kunde tänka mig att spåra när jag fyllde år. Det var nämligen ett ordinarie prov som skulle gå av stapeln den 25e maj i Hässleholmstrakten. Jag sade såklart ja till det. Förra helgen fick vi veta att vi kom med och idag på morgonen bar det av hemifrån klockan 07.15. Det tog ungefär 1½ timme att köra och jag vilade i bilen och laddade batterierna. Det visade sig vara välbehövligt för det var ännu svårare att spåra än sist för två veckor sedan när vi hade klubbtävling. Det var så torrt så torrt och dessutom varmt trots att klockan bara var lite innan nio.

Domaren kom strax efter oss, Matte och jag gick en kort stund så jag fick göra ifrån mig. Sedan kollades mitt chip med hjälp av den fina läsaren Matte har köpt. Sedan samlade hon ihop grejorna och vi gick till spårstarten. I vanlig ordning drog jag friskt men när jag sedan väl fick börja spåra så tog jag det betydligt lugnare. Så brukar det vara och det vet Matte. Men domarna tror nog att jag ska dra iväg i världens fart när de ser mig på väg till starten.

Första sträckan gick utmärkt fast det blev bry i första vinkeln för jag ringade ett par gånger och sedan var det svårt att lukta var spåret gick för det var så torrt och uppdammat. Det tog mig därför lite tid att lista ut att spåret fortsatte över en ganska hög gärdsgård. Men när jag väl kom på det gick det bra. Jag tuffade på. Tog andra vinkeln utan problem, struntade i återgången, sträckan gick bra. Tredje vinkeln ringade jag lite i också, tvingade Matte att åla sig under några trädstammar (lite missnöjda grymtningar hördes). Men sedan hittade jag igen efter ringning och så tuffade jag på fram till skottplatsen. Jag brydde mig inte alls om att domaren sköt men sedan var jag så trött att batterierna började svikta. Men jag tog upp spåret igen och hittade klöven utan problem. Så var det avklarat. Jag var så trött att jag lade mig ner i löven när jag väl var avselad. Så gick domaren och Matte igenom protokollet och domaren meddelade att jag hade spårat mig till ett 1a pris. Matte och jag var kalasnöjda.

När vi kom till bilen hade spårekipage nr 2 kommit. Det visade sig lönsamt för Matte för det hade kört ihop sig för dem med chipläsare så de hade ingen med sig. Men de fick låna Mattes och hon fick en hundring för det. Fortsätter det så här har vi ju snart tjänat in vad apparaten kostade.

Efter spårandet åkte vi en bit bort och gick en sväng i skogen. Sedan bar det söderut. Det blev stopp på vägen för att inhandla blommor till Dagismatte och för att hämta blod.

Under eftermiddagen fick jag och Knappen kalasa på märgben. Matte gjorde också en smaskig tårta till mig.

image455

Tårtbottnen är av bröd, understa lagret är köttbullar, sedan korv och lite ägg. På varje brödskiva är det leverpastej på båda sidor. Längst upp philadelphia ost och så kalkonstänger som Matte har gjort texten av. På sidorna korvskivor. Mums säger jag bara!

Presenter fick jag också. Flera nya djur till min samling. Låt mig presentera:

image457
Krille Krabba...


image458
Betty Bläckfisk...


image459
Berra Bäver...


image460
Och så den här mysiga sommarglada flytleksaken. Jag fick också en vattendummy till, en orange som syns bra och är av plast så den blir inte så blöt.

Jag var tvungen att vila en stund sedan, låg faktiskt i biabädden och hade stoppat in huvudet rätt så rejält när jag hörde att Matte pratade i telefon och sedan tog på sig lite ytterkläder. Jag fick ju hänga på, man kan ju inte riskera att missa något. Och tur var det att jag följde med ut för där stod Wallander och hans Mor och Elliot med Matte. Snacka om att jag blev glad. Efter en rejäl hälsningscerermoni gick vi en runda i skogen. Jag gick i mitten och fick då utmärkt läge att omväxlande pussa båda två. Mina allra bästa kompisar. Så glad jag blev att ni kom! Jag fick fina presenter sedan, var lite purken för att Matte tog upp dem men det var för att inget skulle gå sönder.

En jättefin flytväst fick jag...

image461

Jag är inte jätteförtjust att ha den på land. Men när jag åker båt är det väldigt bra att ha.

Jag fick också ett jättefräck sak. Det är ett "ben" i plast som man fyller med vätska, stoppar i frysen och så varma dagar kan man sedan ha det och slicka på.

image462

Jag fick också några väldigt söta saker...

image463


image464

Så många fina saker jag har fått. Och det är en som inte har kommit. Matte har berättat att det är en scarf med mitt namn skrivet i strass. Scarfen är svart och strasset gult. Den beställde hon på utställningen förra helgen men den har inte kommit ännu. Kanske kommer den i veckan.

Jag har haft en jättebra födelsedag. Först lyckat spårande, min första öppenklass 1a och dessutom ett ordinarie prov. Och sedan firning på olika sätt, först med flocken och sedan med kompisarna. Tack snälla ni som har hjälpt mig att få en så trevlig 2års dag.

Kommentarer
Postat av: Elliot

Du är väl värd all uppvaktning tycker jag,för du är verkligen jätteduktig =)
Roligt oxå att du gillade presenterna från Walle o mej.
Hälsningar
Smal-E
ps.nu e de bara kasse ja som inte har åstadkommit nåt =( Men du kommer snart att vara svch =D

2008-05-25 @ 23:18:27
Postat av: Wallander

Stort GRATTIS igen till första 1:an, nu kan du i lugn & ro boka in vanliga Ökl-spår så har du snart championatet som i en liten ask.

Det är inte lätt att hitta på presenter till dig... du har så mycket, men vi lyckades... inga dubletter :-)

2008-05-25 @ 23:37:48
URL: http://wallander.blogg.se
Postat av: Lakrits

Synd att du inte kunde få någon tårta. Wallander fick ju en bit med sig. Jag hade gärna bjussat dig också men din mage har ju varit lite konstig, bäst att inte komma på kant med den tyckte tvåbeningarna.

Du är INTE kass. Du får inte säga så om dig själv för du är en av mina allra bästa kompisar. Det är ju du och så Wallander. Så nöjd jag kände mig där jag traskade mellan er i skogen. Jag fick väldigt mycket sprall i benen när jag fick syn på er!

2008-05-25 @ 23:42:04
Postat av: Lakrits

Ja ni lyckades verkligen bra tyckte både jag och Matte. Det var så trevligt med besök som avrundning på dagen. Efter att ni åkte har jag mest vilat mig. Det tar på krafterna med allt. Även Matte verkar trött så vi ska lägga oss nu.

Hoppas du gillade tårtan!

Både jag och Matte vill ha lite regn innan det ska spåras igen så vi väntar in det först för torrare än så här vill vi då rakt inte ha det.

2008-05-25 @ 23:45:38
Postat av: Vira

Vi på Ängshög gratulerar också både till spårprovet och naturligtvis födelsedagen. Själv har jag haft en ovanligt tråkig helg eftersom nästan hela familjen varit i Uppsala och firat Per(äldset sonen som nu tog sin agronomexamen. Det var en massa packande i fredags morse frackar och balklänning så både jag och Funny gick och lade oss på våra sovplatser och drog en djup suck. Vi förstod att något var i görningen. Men vi blev ändå väl omhändertagna av snälla grannen Ulrika och avbytaren till korna och sedan kom Ulf hem på lördagen. Nu är allt som vanligt igen och matte och jag ska ut en runda i regnet tillsammans med Funny.

2008-05-26 @ 15:38:10
Postat av: Wallander

Nu är ni väl nöjda, inte lite har det regnat idag... men ni vill väl ha ännu mer kan jag tro!?

Ursäkta att jag glömde tacka för tårtan, den var jättemumsig.

2008-05-26 @ 17:44:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0