Bekymmer med svanseriet

Det ösregnade när vi åkte till Lomma imorse för att tävla. När vi kom ur bilen var där hur många andra hundar som helst. På min klubb! Jag tyckte det var lite oförskämt. Men men, vi började köra igenom lite övningar. Då upptäcktes det att jag ogärna ville sitta på min lilla rumpa. Visst var det vått men det brukar jag inte bry mig om. Nä, jag hade lite ont vid svansroten upptäckte Matte när hon kände igenom mig. Då slutade hon gruffa på mig för att jag inte ville sitta och helst inte ligga heller. Men det bådade ju inte så gott tyvärr.

Matte drog nummer ett. Hon var inte så glad över det precis men vi gick ut och försökte hålla fanan högt. Tyvärr varade det inte så länge för på platsliggningen kunde jag inte ligga kvar på grund av mina bekymmer med svanseriet. Jag reste mig, stod helt stilla, provade att sätta mig och lägga mig men reste mig igen. Fast jag stod kvar på samma fläck men tyvärr blev det inga poäng för det. Matte övervägde att bryta tävlingen men så bestämde vi oss för att fullfölja ändå för att det är bra träning.

Linförigheten gick sådär för jag hade viss dragning till både Lotta och Roland som jag känner från kurser tidigare så det var ju inte så himla lätt. Men resten gick bra. Tyvärr blev ju inte slutbetyget så lysade. Hade jag legat kvar på platsen så hade vi haft ett förstapris. Men tyvärr blev det inte så. Matte förklarade för mig att jag nog har fått en lättare släng av vattensvans. Svansen fungerar men jag har ont. Fast nu på kvällen när jag har legat framför brasan och torkat upp ordentligt är det bättre. Men tydligen kan det vara vådligt att bada vid denna årstiden. Jag vattenapporterade ju igår och det var väl där svansroten blev lite "sur". Vädret idag var också rejält surt. Det ösregnade och blåste. Urk. Till och med en vattenglad hund som jag tyckte det var ett himla skitväder.

Efter vår klass fick Matte ställa upp och visa siffror och hålla paraply till domaren i nästa omgång. Det var tydligen kris bland funktionärerna. Matte blev duktigt blöt, hon såg faktiskt helt dränkt ut när hon till sist kom ut till mig i bilen och vi åkte hem. Jag hade det nog faktiskt bättre i bilen även om jag hade lite bry för att jag inte ville sitta eller ligga. Fast till sist hittade jag ett hyfsat bekvämt läge på sidan.

Vi får hoppas på nästa tävling om tre veckor. Om det inte blir regn alltså, för då ligger vi kvar i sängen! Matte har nämligen deklarerat att det var sista gången vi startade i sådant väder. Men nu när det inte gick så lysande idag gläds vi istället åt Wallander och hans Mor som gjorde debut på lydnadstävling. Det gick riktigt bra och förstapriset kniper ni säkert nästa gång. Hurra hurra hurra för din Mor Walle som vågade sig ut på planen trots att hon var så nervös!

Kommentarer
Postat av: Heléne och Zico-BB

Hej å hopp!

Inte lätt att vara på topp

när lilla svansen ömmar

och regnet över oss strömmar.

...

Men inte så illa jobbat ändå, tycker vi. Och STORT TACK TILL DIN MATTE - funktionärsbrist är tyvärr väldigt vanligt förekommande i våra kretsar :D

/Tassar&Kramar Heléne och Zico-B

2008-10-26 @ 21:07:15
Postat av: Wallander

Det är säkert mer än tillräckligt med den del av "vattensvans" som du drabbats av, men attans vad ont det gör. Vi får påminna våra mattar om att det kanske inte är så bra att vattenapportera så där dagen innan.



Jag tyckte ni var stronga som fullföljde.



Vi är nöjda, men så klart hade det varit roligare med ett 1:a pris än ett 2:a. Men vi kommer att kämpa på med linförigheten och läggandet och hoppas att det blir några fler poäng i alla fall om sisådär 3 veckors tid.



2008-10-26 @ 23:34:00
URL: http://wallander.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0