Vi har köpt hus!!!

Äntligen har jag fått klartecken att berätta den stora nyheten. Matte och jag har köpt hus och ska flytta! Fast inte så långt, bara ungefär en kilometer. Men det är huset som vi har spanat på länge och väl som blev till salu. Den gamla damen ville flytta. Det har varit en hård tid senaste månaden sedan huset kom ut till försäljning. Vänta vänta vänta. Matte har varit lite upp och ner. Särskilt när det sedan blev så att folk började ge bud. Jösses vilken pers. Det blev dyrare än hon hade tänkt men hon ville ju så gärna ha huset. Det var det fler som ville. Över 40 stycken som var intresserade och 13 st som började ge bud. Puh.

I tisdags kväll blev det klart att Matte hade lagt högsta budet. Fast Vildhusse hjälpte henne väldigt mycket med allt, han är lite mer garvad i husaffärer än vad Matte är. Igår morse var Matte på banken och idag skrevs det köpekontrakt hos mäklaren. Jag erbjöd mig både igår och idag att följa med och sätta mitt bomärke men det var det visst ingen nytta med så jag fick vara med Dagismatte. Men bo där ska jag tillsammans med Matte. Förhoppningsvis flyttar vi in redan i mitten av november. Alla är glada i flocken över det här. Inte minst Dagismatte och Vildhusse. De har ställt upp med logi länge och väl för mig och Matte men nu ska vi ha vårt alldeles egna hus.

Lite bilder är ju helt tvunget! Här kommer de från utsidan. Insidan får ni se senare eller när ni kommer på besök...


Från sidan, taget från ena hörnet av tomten.



Här sitter jag vid trappan...



Baksidan...där finns en massa mer tomt som man inte ser.



Taget från stigen framför huset. Där är viltstaket runt om hela tomten.


Förrådsbyggnad och bilparkering.


Gäststuga som behöver målas om men är fin inuti. Här kanske jag kan få ha Mattefritt med mina kompisar?

Ja visst ser det toppen ut för mig och Matte. Mitt i skogen, närmaste granne är flera hundra meter och det är stora hästhagar emellan. Det ligger tre fyra hus med ett par hundra meters mellanrum och så där Mattes föräldrar bor en kilometer bort. Det är knappt en kilometer ut till stora vägen därifrån tar det inte lång tid innan man är både här och där.

Huset ligger på en liten kulle så man har bra utsikt över hagarna. Trädgården är stor, där kan man dra repor. Det är inte så väldigt mycket man kan ha sönder där för där är lite förvildat och det tycker jag bara är bra. Och så finns det staket runt om. Det blir lite dyrt för Matte i början med huset innan hennes lön sticker i höjden men vi får väl dra in på en del. Jag får dra mitt strå till stacken också, det gör jag så gärna. Och det som är så toppen också är att jag har supernära till Dagismatte och Vildhusse. Det tar inte mer än två minuter med bilen på morgonen och ändå har vi vårt alldeles egna hus med stor tomt. Det är tur att jag får vara kvar som daghund hos Mattes föräldrar, annars hade jag tyckt det var helt förfärligt. Jag minns i vintras, då pratade Matte om flytt till Småland och allt. Usch, det var ju helt befängt. Nä, nu är allt på bana. Ja, själva köpet är ju inte slutfört men papper påskrivna och handpenning ska betalas in. Och snart flyttar vi in i vårt hus!!!

Tjingeling!


Kommentarer
Postat av: Wallander

Stort GRATTIS till husägarna!



Ni kommer att få det superduper bra där du & Marie.



Härligt att det är så hundvänligt... vi kommer mer än gärna och inspekterar det hela sedan när ni gjort er hemmastadda.



Skulle det blir för skralt på godisfronten... så delar jag gärna med mig :-)



Ps. Säg till om du behöver hjälp att flytta alla din leksaker.

2008-10-11 @ 16:24:18
URL: http://wallander.blogg.se/
Postat av: Heléne och Zico-BB

Åhh, så fint det ser ut. Vi blir lite avundsjuka faktiskt. När blir inflyttningsfesten?

Kramar

H&Z

PS. Ni kan ju hyra ut gäststugan ibland och tjäna lite "godispengar".

2008-10-11 @ 17:14:01
Postat av: Lakrits

Inflyttningsfesten beror lite på när vi får flytta in. Förhoppningsvis i slutet av november men jag återkommer om det!

2008-10-11 @ 18:10:20
Postat av: Medicinpinnen

Ja det stämmer verkligen att flocken är glad. Det kunde inte bli ett bättre hus för era behov. Ser fram emot nyårsfest med flocken. Grattis igen!

2008-10-11 @ 19:05:33
Postat av: Malin, Oscar & Zolo

Oooooo vad härligt det ser ut precis så vill jag bo men tyvärr är inte resten av familjen lika intresserade av det så jag får väl stanna i trädlösa Hjärup.



Vi kommer dock gärna ut och tar en titt och en träning kanske!



KRAM Malin

2008-10-11 @ 23:14:11
URL: http://tokigaflattar.dinstudio.se
Postat av: Carina Lizzi & Toss

Vilket hus, jättefint där kommer ni att trivas, späänanade att se hur det ser ut inuti oxå, Ha det så bra

Mvh Carina Lizzi & Toss

2008-10-12 @ 07:33:36
Postat av: Flocken på Onsala...

Ahhh...grattis till det kommande fina huset, jättekul! Det ser helt enkelt fantastiskt ut med härlig stor och lite lagom lummig tomt! Visste väl att man inte behövde vara orolig för något annat!!! Förstår din glädje och det vore roligt att få komma och hälsa på någon gång framöver -kanske lägga en kenneträff hos dig som omväxling, så att du slipper köra så långt en gång!

Lycka till i alla härlig plannering som återstår nu!



Kramar från oss alla,

//Renée

2008-10-12 @ 10:24:44
URL: http://www.concurro.se
Postat av: Vira och Berit

Grattis till husköpet! Där kommer ni säkert att trivas jättebra. Det är så härligt att ha naturen in på knutarna!

Lycka till i de fortsatta husbestyren!

2008-10-12 @ 14:56:19
Postat av: Enzo

Åååååh, vad härligt med egen tomt och skog runt om. Det finns inget bättre än att sitta på trappan och spana in omgivningarna. Det gör alltid jag när vi äntligen kommer i väg till vårt hus mitt ute i skogen :-). Grattis till er båda till ert fina hus!

2008-10-12 @ 16:54:10
Postat av: Lakrits

Tack för alla grattis och glada tillrop! Självklart är ni alla välkomma till Huset sedan när vi har flyttat in och fått bort den värsta flyttröran!

2008-10-13 @ 20:00:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0