Söndagsträning på Ängshög - uppdaterad

Idag var det stor samling på Ängshög hos Berit och Vira. Det var många Anthriscusar och så jag då som ju hänger med på ett bananskal sedan jag var liten.

Dagen började med att vi tittade ut och då låg det en hel del snö på marken. Men vi trotsade vädrets makter och begav oss iväg. I Malmö fiskade vi upp Walle med Mor och Lillmatte. Vägarna var helt ok och som vanligt var vi alldeles för tidiga när vi kom fram. Men det visade sig vara busbra för jag och Walle fick springa av oss en del överskottsnergi. Det var faktiskt dagens höjdpunkt om man nu ska vara helt ärlig. Träna är kul men springa och busa är bäst. 

Så småningom dök alla upp och träningen startade. Vi gick till den "nedre" hagen, där blåste det lite mindre men det var ändå bistert. Vi startade med en lång walk-up där vi gick på led och så kastades dummiesar och man fick hämta en och en och man visste inte på förhand vem. Det var lite allmän oreda med leveranserna både här och där (även hos mig) men det var inga sura miner för det.

Sedan blev det träning med vilt. Jag drattade en del med pippisarna och Matte gapade lite. Det var dumt av henne för då blev rösten ännu sämre. Till sist kunde hon inte säga så mycket längre och då fick jag arbeta på mitt sätt i lugn och ro.
 

Jag har full koll på en dummy. Matte har full koll på mig.

Lite andra övningar blev det också innan tvåbeningarna tyckte det räckte. Har en känsla av att det var snön och kylan som satte stopp för vår framfart för tvåbeningarna ville in och värma sig. Jag var också ganska kall och tassarna var fulla av snö så det blev rengöring och sedan täcke på och in i bilen. Där värmde jag och Wallander varandra och hade det mysigt medan tvåbeningarna smörjde kråsen inne hos Berit. Det var tydligen trevligt och gott för de verkade så nöjda när de kom ut igen.


Så här mysigt var det inne hos familjen Hansson

Träning tar på krafterna och sedan vi gått ut och jag fått mat har jag mest vilat. Mattes röst är helt kass och det snörvlas en del. En hel massa människor har ringt ikväll och undrat om de har kommit fel när Matte har svarat för hon låter faktiskt mest som en kråka. Hon säger att vi ska lägga oss om bara en liten stund. Det kan nog vara vettigt.

Bilderna är lånade från Wallanders blogg och tagna av Lillmatte Frida.

Kommentarer
Postat av: Elenor och flatten Zidane

Hej svejs. Hittade hit från Helenas sida. Var är din fina hund ifrån? Jag har en hund från Il sanos kennel.

CIAO

2009-02-01 @ 20:56:32
URL: http://www.ilsanosfatboy.cybersajt.se
Postat av: Wallander

Attans väder det blev... men det var kul ändå. Fasicken vad vi sprang på ängarna och vad mysigt vi hade det när vi fått på våra täcken och kunde värma oss tillsammans.



Nu hoppas vi att kraxiga Marie snart återfår sin normala stämma igen.



Tack för en trevlig dag och MOR hälsar förresten för underhållningen i bilen (vad hon nu menar med det?).

2009-02-02 @ 00:22:43
URL: http://wallander.blogg.se/
Postat av: Lakrits

Matte förstår inte alls vad din MOR menar Walle...



2009-02-02 @ 20:15:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0