Flatterist

Matte säger att jag är en terrorist. Och eftersom jag också är Flatte får jag ju rimligtvis kallas för Flatterist. Varför då detta? Jo, det är för en så enkel sak som att jag gör min röst hörd i olika sammanhang. Till exempel när Matte och Vildhusse rensar bland de nersågade träden på tomten. Det råkar vara så att de befinner sig på fel sida om staketet så jag kommer inte åt dem. Staketet står nämligen en bit in på tomten, det ska flyttas sedan så att det står vid tomtgränsen. Träden som har fällts är alltså på utsidan (dvs fel sida) om staketet. När de jobbar är en bit av staketet nertaget och ligger på marken men jag vågar inte gå över det för jag är rädd att fastna med tassarna. Alltså skäller jag för att göra tvåbeningarna uppmärksamma på att jag känner mig utanför. Då blir Matte sur. I flera dagar har hon mutat mig med märgben för att jag ska vara tyst men idag fungerade det bara i en kvart sedan växlade jag mellan att skälla ut dem och gnaga märgben. Då surnade Matte ihop helt och jag fick husarrest. Fy för vad tjaskigt.

Det där med att veta när man får skälla och inte får skälla är ju helt omöjligt. Låt oss ta ett exempel. Innan när jag skulle hoppa upp i sängen för att vila så var den blockerad av lite saker som Matte hade lagt där. Då skällde jag lite försiktigt och vips kom Matte och plockade bort grejorna. Alltså var det bra att jag skällde. Likadant när jag vill in från trädgården. Skäller jag inte kan jag bli bortglömd. Men så i andra sammanhang blir det bara gnäll för att man gör sin stämma hörd.

Jaja, man kan inte begripa sig på allt här i världen. Just nu är Matte extra känslig för hon har något så otäckt som migrän. Tur man slipper det. Tycker faktiskt lite synd om Matte. Och inte gjorde pillerna så mycket nytta. Fast lite ändå för innan satt hon bara lutad över soffbordet med huvudet i händerna. 

Nä, nu tror jag bestämt jag ska gå och natta mig. Imorgon kommer Mattes bror hit och gör klart röjningen. Misstänker att Dagismatte kommer hit för att förhindra Flatteristaktiviteter medan de andra jobbar.  

Kommentarer
Postat av: Wallander

Ja även flatteristlivet är svårt att balansera ibland. Men för husfridens skull så bör du kanske försöka lägga på minnet när det är ok att skälla och när det inte är ok för att slippa fler husarrester.



Hoppas röjningen imorgon går bra och att matte fått sovit gott inatt.



2009-01-06 @ 01:00:13
URL: http://wallander.blogg.se/
Postat av: Enzo

Det där med att skälla när man vill in är ju praktiskt tycker jag också. Har förstått på matte att hon uppskattar att jag gör det i stället för som Cockie gjorde. Hon krafsade nämligen på ytterdörren så det blev fula märken. Tror att din matte också hellre har ett litet skall som tecken på att du varit ute tillräckligt och vill in. Har förresten hört att Cockie, som inte var så tyst och fin som jag då, en gång när hon tröttnat på att de dikesgrävande människorna nonchalerade henne skällde rakt i örat på husses pappa. Det blev inte uppskattat så har jag förstått så om du hamnar i en sådan situation råder jag dig att INTE skälla...

2009-01-06 @ 19:12:10
Postat av: Syster Yster

Wao! Strålande slutledning med skällandet lilla Lackan. Du är så klok att man snabbt kan räkna ut att allt uppstudsigt skällande faktiskt görs för att reta matte: Har-har-har-ho-ho! Jag har genomskådat dig. Du är en äkta flatterist, det kan jag gå i god för. Men vi älskar dig alla. Gullekram och pälskrafs från stockholm

2009-01-13 @ 01:01:00
URL: http://vilhunden.blog.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0