Glädjedödare

Matte är en glädjedödare. Åtminstone ikväll. Det var nämligen så här att Knappen och Dagismatte kom och hämtade oss för pannlampaspromenad. Medan tvåbeningarna pratade lite snokade jag och Knappen runt i trädgården och gjorde världens fynd, nämligen ett välmörat köttstycke. Så när de ropade på mig och Knappen så kom vi liksom inte direkt. Men så småningom vågade vi inte vänta längre. Jag tänkte att jag kunde fortsätta måltiden efter promenaden.

Så när vi kom tillbaka och hade lämnat av Knappen och Dagismatte på vägen tänkte jag fortsätta kalaset själv. Men Matte fick syn på att jag kom med lite mums-mums i munnen och hon vrålade att jag skulle spotta ut. När jag snällt gör som hon vill så tar hon mitt fynd och går och lägger det i soptunnan! Fy vad taskigt.

Jag åkte in men det gjorde inget för det var ändå matdags. När jag hade ätit ansökte jag direkt om att gå ut. Efter en stund gav Matte med sig men hon följde med ut. Det hade jag inte räknat med. Först strosade jag runt lite men sedan kunde jag inte låta bli att gå till fyndstället för jag visste ju att där fanns mer som inte Matte hade upptäckt. Men det skulle jag ju aldrig gjort för vips var Matte där och under ojanden och örkanden tog hon upp resten av djuret och sprang iväg med till tunnan. Sedan undersökte hon varenda millimeter av marken och så var det nöjet slut. Suck. Jag vägrade följa med in och så skällde jag en massa bara för att visa mitt missnöje. Men till slut kom jag ju in i alla fall.

Jämmerspikar att man har en matte som inte förstår hur gott det är att "äta ute". Inget sinne för finesser alls. Nu återstår bara sängen.

Kommentarer
Postat av: Wallander

Fy vad sjaskigt alltså... tänk att dom där mattarna alltid skall komma på en när man hittat något riktigt spännande & mumsigt.



Kunde du inte varit lite smartare, dvs väntat tills sista kisserundan, för då tror jag att du hade fått gå ut själv och då hade du kunnat mumsat klart. Tänk på det tills nästa gång!!!!

2009-01-15 @ 21:35:06
URL: http://wallander.blogg.se/
Postat av: Lakrits

Jag var för otålig...som vanligt.

2009-01-15 @ 21:45:11
Postat av: Anonym

..... men både du och Knappen fick ju smaka lite. Bara det kan väl få din stackars matte att må illa. De är lite "klena" våra tvåbeningar ibland :D

Men misströsta inte Lakkan, det kommer fler tillfällen ....

Tass&Kram

Z

2009-01-15 @ 22:17:04
Postat av: Medicinpinnen

Men matte vill ju bara ditt bästa! Saken är den att man kan bli dålig i magen av "mörat" utekött. Det är nämligen bakterier i det som gör det mört och de är inte alltid så snälla mot magen. Så jag tror inte att matte tar bort ditt nöje för att förstöra och vara glädjedödare utan för att hon vill dig väl. Fast säkert ligger det något i att tycker det är äckligt - det skulle nog jag dessvärre också tycka. Men så är jag ju för all del tvåbening...



Säg mig... Var det under den stora enen som ni hittade fyndet?

2009-01-15 @ 23:11:32
Postat av: Lakrits

Nix pix. Det var inte under enen. Det var i snåren bakom den röda "ladan" där det sluttar neråt mot hagen.



Nu ska jag avslöja en sak. Ikväll var jag ute och snaskade i mig det sista som Matte hade missat som låg längre bort. Hihi. Hon har så dålig näsa, hon har ingen chans mot mig!

2009-01-16 @ 22:04:11
Postat av: Zico

Låter som om Medicinpinnen har koll på var man kan fynda - ´fniss´

Vi ses imorgon - matte har sagt att hon har tänkt ut lite utmaningar, så att vi ska se om du (Lakkan alltså) är en sådan där naturbegåvning, som alla tror!

Sov gott - det kan du behöva - det blir tufft imorgon :D

/TASS&KRAM

Z

2009-01-16 @ 22:13:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0