Sjukstuga

Det började igår kväll när Matte kom hem från jobb. Då var hon helt färdig. Har sällan sett henne så trött. Vi gick till sängs omedelbums vi kom hem. Matte låg och ojade sig att hon mådde illa. Så plötsligt rusade hon upp och jag hörde att hon vände ut och in på sig själv inne på toaletten. Inte bra inte bra. Men så somnade vi och när vi vaknade i morse var Matte bättre. Istället var det min tur att känna mig dålig. Ville inte ha välling, ville knappt ha godsaker. När vi åkte och handlade köpte Matte en korv till mig och det var knappt den gick ner. Väl hemma igen tyckte Matte jag var så varm så hon mätte temperaturen och den var på tok för hög. Jag hade alltså rejäl feber. Det blev telefonsamtal till veterinär och en stund senare bar det av till Lundabygdens Djursjukhus.

Vad kunde felas mig? Om jag bara visste själv men hur ska man kunna veta? Jag hade ju inte direkt ont någonstans, var bara rent av banan, varm och trött. Det togs en hel massa prover på mig (tror knappt jag har något blod kvar) och så fick jag sprutor (känner mig som en nåldyna). En halv liter dropp fick jag under huden i nacken. Det blev en puckel och det kändes obehagligt. Men allt för att jag skulle få följa med Matte hem och slippa stanna kvar utan henne. Det hade varit så hemskt och det insåg Matte så hon talade för veterinären att jag skulle åka med hem och komma tillbaka imorgon om det behövs.

Lagom när vi kom hem igen vid sextiden så började jag känna mig en smula bättre. I takt med att febern gick ner blev jag piggare och till middagen hade Vildhusse grillat två wienerkorvar till mig som jag åt med god aptit. Sedan har jag druckit vatten och välling och nu ska jag krypa till kojs. Hoppas medicinen fungerar bra så att jag är ännu piggare imorgon. De akuta proverna visade inte så mycket. På tisdag får vi svar på resten. Hoppas att det inte är någon fästing som har smittat ner mig utan att jag bara har fått något skräp som hoppat på mig och som inte är så farligt.

Matte skulle jobbat imorgon men har lyckats fixa bort det för hon vill vara med mig när jag inte mår bra. Matte hade onekligen behövt jobba med tanke på notan från besöket idag men hälsan går före pengarna säger hon. Det känns skönt och jag hoppas att vi båda mår bra imorgon och kan ha en skön och lugn hemmadag. 

Kommentarer
Postat av: Ulrika, Isa och Molly

Din stackare!!!

Hörde att du inte mådde så bra idag!

Inte din Matte heller!!!

Vi håller tummar och tassar att ni sover gott och mår bättre i morgon!!!



Kram!

Ulrika, Isa och Molly

2009-07-11 @ 23:32:37
Postat av: Wallander

Vad du skrämde mig idag hjärtat... jag har varit så orolig. När det gått 2 tim från det att ni hade fått en tid så var jag tvungen att be MOR ringa och höra. Vad skönt att de snabba provsvaren var bra och så klart hoppas vi på att de som kommer på tisdag skall vara det oxå.



Skönt att du piggnat till lite...



Puss på dig min sköna och lova att skynda dig att bli riktigt pigg & kry snart igen!



Vi ringer imorgon igen och hör hur du mår.

2009-07-12 @ 00:08:07
URL: http://wallander.blogg.se/
Postat av: Berit och Vira

Låter inget kul att få feber och behöva åka till djursjukhuset. Hoppas ni båda är bra nu och att proverna också är OK!

När har matte semester? Hon kanske också behöver lite ledigt nu.

Kramar från oss på Ängshög

2009-07-12 @ 09:47:28
Postat av: Elliot

Jag o matte tänker på dej hela tiden,detta e inget kul asså =( Min bästaste alla-gånger-bus-tjejs-kompis....vi håller så många tummar o tassar vi har och har lånat några av husse och grannarna oxå.

pussingar från Elliot med matte

2009-07-12 @ 20:08:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0