Envisa Mattar...

...och envisa Flattar!

Igår kom Heléne och Zico hem till oss för att spåra och busa. Vid tiosnåret dök de upp och redan då började det bli riktigt varmt. Spåren gicks ut och tillbaka kom två svettiga och trötta Mattar. Så fick Zico och jag leka medan spåren låg till sig. Matte passade på att grädda rabarberpajen som skulle ätas efter spårandet. Men den hann inte bli klar tills det var dags för mig att spåra så den fick stå kvar i ugnen på låg värme och så fick jag förmaningar om att spåra ordentligt så att inte pajen blev bränd. Vilken press alltså! Är det verkligen okej att göra så???

Spåret gick bra. Jag var ute på några små utflykter i väldoftande färska viltspår men jag hade faktiskt koll på var jag skulle hela tiden. Pajen var i fint skick när vi kom tillbaka (puh vilken tur). Sedan var det Zicos tur och även han spårade bra men även han tog sig en liten utflykt i viltspårens värld.

Efter spårandet var vi alla helt färdiga av värmen. Matte och Heléne fikade och sedan bar det av ner till sjön. Där blev det såklart bad! Bryggorna var upptagna men vad gör väl det när man hittar fina badplatser längs sjön?



Aaaahhhhhh....


Mmmmmm....


Plurreliplurr


Plaskeliplask

När Heléne och Zico hade åkt hem var både jag och Matte rätt färdiga av värmen. Matte hamnade i vilstolen i skuggan och där somnade hon en stund. Jag kollade till henne så att allt var väl med en slick och sedan somnade jag också bredvid stolen. Något trädgårdsarbete blev det inte direkt och tur var nog det annars hade Matte blivit en våt fläck. Men vilken tur jag och Zico har som har så envisa Mattar. Hade man haft otur kunde ju en sån varm och solig dag varit helt händelselös men nu blev det spår, bus och bad. Toppen!

Kommentarer
Postat av: Wallander

Puh... ja igår var det riktigt hett väder att behöva jobba i... tur att det blev badbus för er efteråt.

2009-06-29 @ 23:39:42
URL: http://wallander.blogg.se/
Postat av: Elliot

Vad bra Zico att du oxå fick hänga med till plurret!

Såg du att vattnet var alldeles brunt?För jag är säker på att du var mycket modigare än mej och därför tittade nämre på det...

2009-07-01 @ 11:21:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0