Utelivet har börjat

Hurraaaa! Våren är här! Jag kände det med en gång när jag kom ut. Alla dofterna. Fågelkvitter. Så härligt! Matte är också på prima humör. Full fart och massor av idéer och energi. Nu är hon lite roligare än i vintras när hon bara låg på soffan och suckade över mörkret.

Idag har det varit utedag för hela slanten. Promenader, trädgårdsarbete och staketdragning. Jag har övervakat allt samtidigt som jag har gnagt märgben, grävt lite och snusat runt. Vägen upp till vårt har också blivit fin med ny grus som Vildhusse har skottat ut. Toppen för jag avskyr när det skumpar, särskilt på morgonen när jag åker framsäte och man känner varenda håla i vägen.

Matte har också hunnit med att lägga ett spår till mig. Jag höll konsert när hon försvann ut och lämnade mig inne. Fy så orättvist. Men det är klart, är jag med och lägger spåret blir det ju inte lika spännande att gå det sedan. Hoppas vi ska ut och spåra redan imorgon bitti. Jag har redan vädrat spårstarten när vi gick förbi den ikväll.

Imorgon ska vi ta kort på trädgården. Matte ska dokumentera med jämna mellanrum så att hon senare kan titta på bilderna och se hur det har ändrats.

På Dagis har det också hänt en del. Det har varit årspremiär för bäcken som nu är igång igen. Det smakade ljuvligt att dricka ur den. Nästan all isen är smält nu på dammarna och snart kan man nog få vara ute själv igen på dagarna. Så det våras, det våras och det tycker jag om. Märgbenen som ligger på lager i frysen kommer fram och man kan ligga ute långa stunder utan att bli kall om magen.

Imorgon fortsätter utejobbet och utelivet. Men först en god natts sömn för att ladda batterierna.


Kommentarer
Postat av: Wallander

Underbart vårväder idag... måtte det bara hålla i sig nu! Mer vinter vill vi verkligen inte ha. Härligt att du fått tillbaka din vanliga matte igen nu.



Hoppas spårandet går bra imorgon!

2009-03-15 @ 00:01:30
URL: http://wallander.blogg.se/
Postat av: Heléne och Zico-Bus

Ja visst är det härligt med vårkänslor! Men också lite jobbigt - man kan bli lite "pipig" :D

Hur vi än bestämmer så blir det sök till helgen och då ska vi ju också fixa till en bra bana för alla våra tävlande på söndag. Ska bli jätteskoj-vi träffade en del av dom idag.

Vi ses ----- och hörs (tyvärr vad gäller Zico-Pip)

/H&Z

2009-03-15 @ 17:50:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0