Orvars korvar

Ikväll testade vi en korvatjolla som vi inte besökt tidigare, nämligen Orvars korvar. Det blev nämligen stadspromenad med Walle och Beck istället för träning i Lomma. Bäst att passa på innan jag luktar rent för gott för grabbarna på ett tag säger Matte. Och visst tyckte de jag luktade godare än vanligt. Så det var nog sista korvarundan på ett par veckor tills det där förbenade löpet är överstökat. 

Nåväl, nu till väsentligheterna alltså korven! Orvars korvar sägs ha öppet dygnet runt, vilket ju är ett plus. Servicen var dock ganska dålig, hon ville inte hjälpa till att dela korvarna på längden som vi brukar för att de ska kallna fortare. Hon slängde fram en plastkniv och tyckte vi kunde göra det själv :( Alla andra korvsäljare har delat åt oss! Korven smakade bra, inget fel där inte. Men inget slår Slottsgrillen, det är bara så! De ska få ett fint diplom nästa gång vi är där i en glasram där de får fem hundben av fem möjliga för Malmös bästa korv, utdelat av enhällig jury bestånde av Lakrits, Wallander och Beck! Tror ni inte de blir glada då och kanske får vi en extra korv?!

När vi inte är på korvarunda är det mest målning som gäller. Och rensning av stuprännor och rör. Matte höll på jättelänge, pustade och stånkade och var alldeles nedskvätt av surt vatten. Mindre trevligt alltså. Men innan idag var Vildhusse här och klippte gräs med Monstermaskinen och hjälpte till att måla gaveln och Dagismatte kom med Knappen också så det har varit en ganska trevlig dag sammantaget. Vi tränade lite i förmiddags också, vilket gick bra förutom ett litet missöde där jag råkade bita Matte i ett finger när vi lekte. Hon jämrade sig men hämtade sig ganska snabbt ändå så det var nog inte så illa ändå!

Imorgon kväll blir det kräftskiva med Mattes kusinfamilj, Vildhusse och Dagismatte. Kräftor gillar jag inte men när Dagismatte är i farten i köket brukar det vankas annat också så det lönar sig alltid att vara framme med nosen!

Nu mot sängen! Natti-natti!
/Lakkan

Kommentarer
Postat av: Helene och Zico

Tack för en trevlig dag på Solgläntan och i Lakritsskogen. God fika :D Tack för att "plan B" gick i lås. Första tabletterna slank ner, inlindade i skinka!

Vi hörs och ses!

Måla lagom :)

/H&Z

2010-08-20 @ 20:26:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0