Toppen med Nattis

Ja visst är det toppen med Nattis när Matte jobbar natt. För inte kan jag sova själv! Nä, det går då rakt inte. Nu sov jag med Dagismatte i biabädd vid hennes säng och det kändes tryggt och bra.

Matte kom som utlovat vid tiosnåret i förmiddags till Nattis. Där hade jag haft en trevlig kväll, sovit gott, blivit utfodrad enligt alla konstens regler och fått mig en liten morgontur. Jag var alltså riktigt på G när Matte dök upp. Och hon var faktiskt i rätt gott skick. En och en halv timme hade hon vilat sig framåt morgonkvisten och sen hade hon dessutom pratat med någon chefstyp och fixat jobb till hösten (hon är ju klar med sin hoppetossiga allmäntjänstgöring siste augusti). Så det var ju toppen.

Och vi har faktiskt hållit igång rätt bra under dagen. Tränat lite utomhus, börjat skotta upp till en till träningsplats på tomten, fått ordentligt varmt med brasan i huset, varit och handlat godsaker mm. Så var det krångel med pumpen och då fick Vildhusse komma och hjälpa till och då såg man att Matte började krokna en smula. Men så piggade hon på sig igen och vi tog en tur i snöstormen. Fy vad det snöade alltså, jag blev helt vit och Matte också och det var knappt vi såg att ta oss hem.

Nu torkas det godsaker i ugnen och jag håller koll. Matte tycker nog dom kan bli klara lite snabbare så hon kan koja sen. Lite knepigt att få in rytmen med natteriet för nu måste vi sova länge imorgon och då kan Matte inte lägga sig rent för tidigt. Håhåjaja. Tur man är hund och får sova varje natt! Men toppen att ha Matte hemma på dagarna!


Kommentarer
Postat av: Helene

Bra att jobbet är fixat - blir det sånt där "hjärnskrynklarjobb" på S:t Lars? Kan säkert vara bra att ha en "sån" i bekantskapskretsen :D (Inget att skoja om, jag vet, men kunde inte låta bli!)

Nu har de plogat vår väg, så det blir lite lättare att ta sig till jobbet imorgon - bra eller dåligt?

Förhoppningsvis kan vi ta oss till Lakritsskogen i helgen - vi hör av oss!

H&Z

2010-02-03 @ 20:47:17
Postat av: Flocken på Onsala

Hej-och hå...hur har ni det i all snökaos. Så mycket snö vi har fått i södra delarna i år, helt knasigt! Men ni verkar ändå ligga i och inte förspilla någon träningsmöjlighet. Jag tycker rutan blev kanon, för det var kanske inte så många saker som drog utanför...!?

Vi älskar snö, men i år har det nog kommit väl mycket och ordet "lagom" verkar inte vara uppfunnet i den meteorologiska terminologin. Inte för att man ska prata....men det är lite svårt att hitta någon bra plats för sina behov ibland!

Vi hoppas ni har det bra ändå och att vi får ses när det våras!

Puss, puss, från oss alla!

2010-02-04 @ 13:36:15
URL: http://www.concurro.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0