Allergitider

Det hade smugit sig ner några små räkor i Mattes lunch. Det har ju gått bra länge med räkor underl ång tid, inga allergier men efter helgens härjningar med getingstick gick det visst skit med det mesta. För en stund efter lunchen hade Matte börjat svullna upp i ansiktet. Tydligen såg hon helt knasig ut. Det blev medicin igen och hon var tvungen att stanna kvar på jobbet för det var fullt med folk inbokade. Men det lugnade sig efter ett par timmar, svullnaden gick ner och när hon kom och hämtade mig på Kvällis såg hon nästan ut som vanligt igen. Det är mycket med det allergiska just nu. Räkor är nu bannlysta från Mattes kost tillsammans med minimorötter sedan tidigare.

Hujedamej. Igår hade jag tre fästingar på bringan. Matte fick rent fnatt, hyperventilerade och höll på. Nu har hon köpt nytt halsband till mig. Har bara haft det gamla i 1½ månad lite drygt men det kan ju kärva i pålitlighet så bäst att byta. Och så är det numera pälsvård morgon OCH kväll. Trodde hon hade fått rent fnatt imorse när furminadorn åkte fram men tydligen inte. Och Dagismatte har fått order att känna igen mig också under dagen en gång. Idag blev jag dessutom tvättad av Dagismatte med trädgårdsslangen för jag hade råkat stå på huvudet i en andskit.

Matte verkar rätt mör nu efter allergi, mediciner och kvällstjänst så det blir nog inte svårt att övertala henne att styra kosan mot sängen. Imorgon är hon ledig!

Natti-natti
/Lakkan

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0