Solgläntans B&B igång igen

Japp, nu är Solgläntans B&B gästat av ingen mindre än Knappen. Dagismatte och Vildhusse är ute på galej med övernattning och klart då att Knappen ska vara hos mig och Matte på Solgläntan. Han verkar trivas bra här, ligger på renskinnet och trynar. Innan idag har vi gått promenad (en kortare alla och så fick Knappen vila sig när Matte och jag tog en längre tur). Vi har också varit ute i trädgården, gnagt märgben, skällt lite, kollat in Mattes planteringsarbete och haft det allmänt mysigt. Nu är vi alla trötta. Matte klagar över att hon inte varit stilla på hela dagen förutom när hon satt i bilen till och från Linus. Där var vi runt lunch och hämtade växter som skulle rensas ut. Stora fina rhododendron som nu fått plats hos oss istället. Matte borde verkligen uppdatera Solgläntanbloggen, det är skandalöst dåligt så länge sedan det är nu. Men hon säger att det inte går ikväll för benen värker så efter allt arbete och inga bilder har det blivit heller. Vi får hoppas på bättring imorgon!

Igår var vi i Malmö på stadspromenad med Walle och hans MOR. Det var uppehåll ända tills korvarna var ätna, då öppnade sig himlen och vi blev ganska blöta på vägen tillbaka. Grillen vi provade vid Erikslust var inte den bästa men korvarna slank ner utan problem. Det har utkristalliserat sig att den grillen vid Casinot (Slottsgrillen tror jag den heter) är den allra bästa. Kanske borde vi ge dem ett diplom. "Hundarnas bästa grill". Vilken merit alltså!

Idag sågs jag o Walle igen när han, brorsan, Mor, Kidd (flattekille), Mackan (kockertjej) och Paulina kom ut för att spåra. Ja, det var ju Kidd som skulle spåra då, lite test för att se om han är klar för anlaget vilket han är. Det blev fika och bus (hundröra under bordet). Jag fick spåra i förmiddags också, det var myggigt värre men inga problem i själva spåret förutom på ett ställe där jag råkade gå efter vilt istället en liten stund men ordningen återställdes ganska snabbt. Alla pinnarna med hem till Mattes glädje.

Ja, kanske inte undra på att Matte är lite trötter. Vi här på Solgläntan hoppas att Dagismatte och Vildhuse har haft en trevlig kväll så önskar vi dem välkomna hem imorgon medförandes en styck Syster Yster som ska hämtas upp i Sölvesborg där hon härjar på en festival som heter Sweden Rock. Bara av ordet festival hör man att det är olämpligt för hundar. Bra vi slapp åka dit för ändå Dagismatte o Vildhusse åker förbi på vägen hem! Det blir ständigt ändrade planer med Yster, det gäller att vara flexibel!



Natti-natti!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0