Tvångskommendering

Matte åkte till jobbet igår morse. Jag väntade henne vid femtiden. Men ingen Matte. Dagismatte försökte säga något om "imorgon bitti". Jag ville aboslut inte lyssna på det örat. Men såsmåningom fick jag inse att det stämde. Orsaken: Matte hade blivit kommenderad att jobba hela kvällen och natten. Tvi vilket sätt. Och hon var rätt urlakad imorse när hon dök upp.

En tur runt sjön blev det, ganska jobbigt faktiskt men det är ju min favvorunda så vad gör man inte? Hemmavid var det lite knasigt för det hade rasat ner snö framför grinden från stalltaket så vi kunde inte öppna den förrän Matte hade hackat bort snön. Hon tog det faktiskt med fattning...

Vid halv ett intog vi sängen för en stund. Vi snarkade gott till klockan två. Då vaknade vi. Matte såg lite förvirrad ut, hon fattade inte riktigt hur hon hade hamnat i sängen, vilken dag det var, om hon faktiskt skulle ligga där eller vara på jobbet. Men det klarnade så smånignom och det var ju helt i sin ordning. På jobbet skulle hon definitivt itne vara!

En långpromenix hann vi med sedan innan det blev en liten shoppningtur för att inhandla tasspray till mig och så käk. Citygross hade mycket halvapriset grejor till mig (och Knappen) nu efter helgerna och det var välkommet. Några finfina prinsakorvar har jag avnjutit ikväll efter att Matte hade filat mina klor lite.

Nä, nu väntar nog sängen faktiskt. Jag sov ju sådär inatt, kunde ju inte låta bli att ligga och vänta. Matte behöver också sova. Så alltså...mot sängen!

Kommentarer
Postat av: Medicinyogapinnen

Hoppas matte har återhämtat sig lite idag. Du måste hälsa matte att hon absolut inte ska svara i telefon om det står "privat nummer" på displayen när hon är på väg hem från jobbet sådär. Reglerna fungerar nämligen så att om man svarar får man inte säga nej men om man inte svarar kan de ju i rimlighetens namn inte tvångskommendera en och då klarar man ju sig. Fiffigt, eller hur?

2011-01-12 @ 20:48:41
Postat av: Matte Marie

Nog fler som kommit på det där... Men så ska det ju inte behöva vara egentligen. Nu hade jag ju inget inplanerat mer än hemmamys (inte så bara) och man vill ju visst ställa upp och det är väl trevligt när lönen kommer (när nu lönekontoret behagar betala ut ens jourersättning!). Men lite jobbigt att ställa om från "på väg hem" till "på väg till jobb igen".

2011-01-12 @ 20:52:57
Postat av: Medicinyogapinnen

Såklart. Tur de har dig. Är bara rädd om dig min kära syster. Inte slita ut dig helt för landstinget. Ses snart. Det ska bli roligt! Hade själv en lång dag idag på jobbet. Mkt att göra...

2011-01-13 @ 20:11:00
Postat av: Wallander

Jag tror aldrig min MOR hade fixat det din matte gör, dvs att knappt sova efter mer än ett dygns jobbande. Säger som Medicinpinnen... hon måste vara lite försiktig.



MOR brukar ringa från dolt nummer, men det får hon sluta med kanske :-(



Heja Citygross som har så bra varor till dig & Knappen!



MOR tackar för tipset om tassprayen, men tyvärr har hon inte fått tummarna loss och bege sig till djuraffären ännu.



Må så gott!

2011-01-13 @ 23:10:35
URL: http://stadsflattarna.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0