Korvbrasa

Det blev en fin brasa av alla pinnar jag har släpat hem. Lite hårt att se dem eldas upp men eftersom jag fick en korv som matte grillade på pinn-brasan så kände jag mig ganska nöjd ändå. Jag inspekterade brasan innan den sattes igång och pekade ut en pinne som jag absolut ville ha kvar och den plockade matte tjänstvilligt ut till mig. Så en fick jag i alla fall behålla. Dessutom fick jag blodkorvsbitar vid brasan och det var faktiskt ganska mysigt att ligga där en stund. Men matte är ju en frusen typ så det blev inte så länge. Dessutom skulle hon in och läsa igen. Men nu har hon lagt ner för kvällen och vi ska natta oss.

Imorgon ska jag börja bära hem nya pinnar. Så kanske jag får korv snart igen!

Ny skog och ny kompis

Jag trodde det skulle bli en hemmadag med plugg för matte och inget särskilt för mig. Men så fick jag följa med på morgonen för matte skulle träffa en kompis som nyligen har kommit hem efter en lång resa. Eftersom jag ändå skulle ut tog vi alla tre en tur till bokskogen vid Torup och där gick vi en rejäl runda. Jag tyckte det var superkul att komma till en ny skog så jag var hela tiden före och matte fick säga till mig att vänta hur många gånger som helst. Men mysigt var det och jag sprang inte fram till en enda vi mötte utan kom snällt när matte ropade in mig. Det är mycket mer folk där än i "min" skog för där finns markerade leder. I "min" skog är det bara skogsvägar och hittar man inte där kan man gå väldigt fel och det vill nog inte de flesta så de väljer Torup istället.

När vi kom hem blev det vila för mig och plugg för matte. Så vid femtiden tog vi en sväng på tomten och då fick jag syn på en hund på andra sidan som viftade inbjudande på svansen. Det visade sig vara en border collie som heter Gizmo. Matte snackade med den hundens matte en lång stund innan de kom på att vi kanske skulle få leka. Och jösses vad vi härjade. Han var lika gammal som jag och snabb som tusan. Jag hann inte med. Men å andra sidan hade jag övertaget i brottningen fast jag blev trött fortare än han och då försökte han fixa till valpar med mig (lite korkat, jag löper ju inte längre) och till slut låg vi mest i gräset och dräglade på varandra. Då gick vi in igen och jag slocknade snabbt. Förhoppningsvis kommer han förbi fler gånger för hans matte har häst på gården som ligger en bit bort. Han var en kul typ fast jag tycker det är onödigt när grabbarna försöker göra valpar med mig hela tiden. Elliot är faktiskt ovanligt välartad på den punkten måste jag säga. Honom kan man leka med utan att det blir en massa onödigt fixade och grejande med det där. En cyberpuss till dig Ellioten. Så fort du får pussas på riktigt ska du få en riktigt blöt en av mig.

Har hört talas om att det ska bli en liten brasa och korvgrillning ikväll. Tror att jag kanske också får en liten korv. Man kan ju alltid hoppas i alla fall.

Så dagen som jag trodde skulle bli väldigt lugn blev istället full av händelser. Men imorgon har matte sagt att det inte kommer att hända knappt någonting och att jag får sysselsätta mig själv då. Det är väl okej, jag kan ju undersöka det där konstiga hålet i trädgården där det kommer upp en massa vatten. På något vis ska jag klura ut hur det hela fungerar. Sedan såg jag att plastankan är i dammen igen. Den måste fiskas upp!

Pigg är jag i alla fall. Matte vet inte vad hon ska tro och hur hon ska göra men hon är glad att jag är som förr igen.

Spårdags igen

Idag var det dags för en ny spåromgång. Vi var på samma ställe som när jag gick mitt andra spår och då var det kort och utan vinklar. Men nu hade jag två vinklar och dessutom något som kallas bloduppehåll (fast jag tyckte det luktade ändå). Jättebra gick det i alla fall, jag fick så mycket beröm. Fast sedan blev jag inslängd i bilen nästan direkt för matte skulle hjälpa ett annat ekipage och då blev jag riktigt sur. Inte hjälpte det med märgbenet som matte gav mig. Jag tjöt och skrek en lång stund och det kvittade att de som gick förbi sade till mig att vara tyst. Jag var förnärmad och besviken! Men när matte kom tilbaka blev jag utsläppt och då var allt frid och fröjd.

När vi kom hem höll jag igång en stund till men sedan blev det vilostund. Det tar på krafterna att spåra, helt klart. Men kul som bara den är det! Och redan på onsdag är det dags igen för vi har flyttat nästa helgs träning. Matte är lite olycklig för sin pluggning för det tar ju ändå en stund. Hon tycker det är jättekul med spårandet, det är inte så, men hon känner sig lite jagad med läsandet. Jag har förstått att hon alltid har varit väldigt välplanerad och "duktig" tidigare och sedan hon skaffade mig har hon läst väldigt lite. Jag tror det är bra för matte generellt att hon bryr sig mindre om skolan men det är klart, kanske inte så kul när man ska upp till bevis. Hoppas hon klarar det, men å andra sidan...hon har ju mig ändå och jag gillar henne hur det än går för henne.

Hon har utlovat bättre sängrutiner men först EFTER tentan. Tja, vad ska man säga...jag får väl ha viss förståelse. Men igår blev det hyfsat tidigt ändå för hon hade ju jobbat natten innan. Kanske därför hon var så knasig och jämmerlig igår, det är inte bra att vara vaken på det viset tror jag. Men det blir mindre sådant framöver för när det gäller sommarjobbet hon har fått i  Ystad så ska hon inte ha några nattjourer för det finns ingen nattjour där matte ska vara (ett ställe som heter psyk). Bra, tycker jag så att vi inte får så konstiga tider och dessutom tycker jag om att sova med matte.

Matte blev förresten av med sin blodflaska...tror Ingvar råkade få den med sig hem. Hon ska ringa och kolla med honom så kan han ta med den på onsdag igen.

Hälsa

Det har bestämts så att matte ska ringa till Elliots veterinär på ondag morgon och försöka få en tid så fort som möjligt för att utesluta att det är något med halsen. Antagligen vill matte också att det tas lite andra prover så att man utesluter att jag har någon annan infektion som gör mig trött och hängig. Fast Igår kväll och idag tills jag lade mig att vila efter spårningen har det varit utmärkt fart på mig, så förhoppningsvis är det inget. Men bäst ändå att matte får stilla sin oro. Om det nu inte är något kan det ju hända att jag blir så här igen (löp, värme etc) och då är det lika bra att hon vet att det är okej så hon slipper jämra sig så mer.

Alltså...jag återkommer med mer info när matte har pratat med vete på onsdag.


Varmt

Okej, egentligen ska man väl inte klaga. Det är vår och härligt, träden slår ut, det är en massa på gång i skogen. Men värmen har jag svårt med. Jag är pigg på morgonen (om vi inte går upp för tidigt) och på kvällen mellan sju och tio. Men resten av dagen orkar jag knappt göra något. Jo, fiska lite, kolla in trädgården, strosa runt och så men inga ansträngande saker. Matte har insett det och det blir träning antingen på morgonen/tidig förmiddag eller kvällen. Hoppas man vänjer sig så att man inte ska vara så här slagen hela sommaren. Jag har diffusa valpminnen från förra sommaren och då låg vi mest under pionbuskarna och sov på dagen. På morgonen och kvällen hade vi syskonslagsmål men när det var så varmt var vi bara vakna när vi åt.

Mitt matschema har fungerat bra hittills, inga morgonkräkningar. Jag tror jag får lite mer mat totalt. Hihi... Men jag får ju mindre godis nuförtiden och då är det klart jag kan äta lite mer mat. Bättre för hälsan antagligen fast godis är himla gott. På söndagarna efter spårkursen brukar jag dock få ett märgben när vi kommer hem. Det är mumsigt att ligga och gnaga på efter att man har ansträngt sig. Och visst har jag en massa tuggben men det är ju inte så att man kastar sig över dem. Jag gnager en stund då och då. Nu har matte tydligen blivit lite trött på att jag får ben, gnager lite och sedan lämnar dem för att vilja ha nytt så nu måste jag gnaga upp dem jag har innan jag får nya. Som det kan bli.

Dags för en vilostund i skuggan.


Trivsamt

Jag tycker att matte alltid borde vara hemma hos mig och tentaplugga. Fast jag vet inte om hon håller med. I vilket fall som helst så tycker jag det är himla mysigt. Okej att hon sitter och hänger med näsan i sina böcker en del men det är skönt att bara ha henne i närheten, ligga på ett fårskinn och vila. Det har jag förresten gjort ganska mycket idag. Vilat alltså. Det har varit så himla varmt. Fast i förmiddags fick jag faktiskt gå ett spår som matte hade lagt i morse. Det var kul och det gick bra. Okej, jag gick kanske inte med nosen precis i spåret hela tiden men när jag kom bort mig ltie så hittade jag tillbaka direkt igen och jag gjorde en fin vinkel och jag jobbade på bra enligt matte. Klöven bar jag sedan stolt tillbaka hem och jag ville inte gärna lämna den ifrån mig men matte insisterade och jag fick en leksak istället.

Nu på kvällen tog vi en liten träningsrunda och det var kul. Fast hon envisas så med att jag ska titta upp hela tiden är jag går bredvid och jag fattar inte riktigt poängen.

Nu är jag jättetrött och matte med. Hon vill lägga sig men hon satte igång och torka blodkovsbitar ganska sent och det är inte klart än så hon får väl hålla sig vaken. Eller så får hon ställa en klocka och gå upp och ta ut blodkorvarna från ugnen. Det får inte bli någon olycka med dem så att de bränns för då blir jag riktigt ledsen. 

Imorgon natt ska matte jobba. Det tycker ju inte jag är så kul men jag får sova med hennes mamma och det brukar gå bra även om det inte är samma sak som matte. Men vi får gosa extra mycket inatt och sedan natten mellan lördag och söndag så att vi tar igen lite av vad vi misar imorgon. Det som är bra är att när jag vaknar på morgonen så brukar matte komma hem så jag behöver inte vara utan henne så mycket vaken tid.

Sömniga hälsningar från Lakrits 

Operation "rädda bloggen"

Tisdag idag vilket innebär träning. Det var helt okej idag faktiskt, förutom hopp över hindret som kändes löjligt för det har vi redan tränat på fast med högre hinder. Sedan var det en smula varmt fortfarande när vi började träna, tyckte jag men det bättrade på sig. Härligt att träffa kompisarna igen!

När vi körde till träningen idag var vi inne om hundaffären och handlade ben. Jag var med inne i butiken och alla var så imponerade av att jag inte tog något. Men jag hade ju inte fått lov. I alla fall så var jag inte särskilt pigg och mattes oro förstärktes. Inte ens när det fanns fullt med godis blev jag piggare muttrade hon om. Sedan fortsatte hon att prata med sig själv om att så lugn som jag är nu så kan ju bloggen knappt fortsätta heta Vildhunden. Jag blev ju skitskraj. Vill inte ha någoj ny blogg. Matte sade en sak till också, nämligen att hon nästan skulle se det som ett sundhetstecken om jag smet under träningen för att jag har varit så trött och konstig.sedan löpet började. Det är ju slut för två veckor sedan men jag tycker ändå Så när vi hoppade hinder kom ett lämpligt tillfälle. Hindret var så himla lågt så jag behövde knappt anstränga mig. Dessutom fanns det gott om tid att spana in alla. I alla fall så smet jag en liten runda medan vi väntade men matte fick mig tllbaka relativt snabbt.

Så nu har jag gjort skäl för bloggens namn Och matte som tror att jag inte fattar riktigt. Det räcker att hon tänker en tanke så har jag fulltöljt den. Men hon insåg ju ändå sitt misstag och tog på sig skulden för smitningen.


Veterinärkontakt

I morse kom vi upp senare än vanligt och var inte på promenad förrän framåt nio. Jätteskönt tyckte jag det var att få sova längre men så när vi var ute på promenad mådde jag plötsligt illa. Matte fick den där bekymrade minen och jag kan ju inte precis säga att jag var på topp själv. Det känns ju som om man ska vända ut och in på sig och magen och tarmarna försöker komma upp. Inte mycket fanns det ju i magen heller mer än lite gräs (som jag inte får äta fast jag tycker det är gott).

När vi kom hem försökte matte truga i mig mat men jag mådde ju fortfarande tjyvens så maten fick vänta lite men efter en stund åt jag ändå. Matte var orolig som bara den och jag hörde att hon sedan ringde först Elliots matte och pratade en lång stund och sedan ringde hon veterinären (eller hennes assistent var det nog) och frågade. Den människan verkade i alla fall vettig för matte blev lugnare. Nu ska jag få mat innan vi går ut på morgnarna och så har matte bestämt att om jag inte vill gå så mycket så struntar vi i det. Jag är ju inte själv på dagarna och måste vara välrastad av den anledningen. Sedan att jag är trött trodde den där människan berodde på att jag har löpt. Ålltså lugnande besked och vi ska prova den nya matordningen i ett par veckor och se om det hjälper.

Det som jag tycker är bra med det hela är att jag nog får mer mat totalt för jag ska också få ett litet mål ganska sent på kvällen. Okej, matte kanske gör de andra portionerna lite mindre men det är ju skönt om man kan slippa gå hungrig. Inte för att jag vet vad jag mår illa av men för lite mat är inte bra, det vet jag med säkerhet!

Bara så ni vet...

...eller kanske är det ingen nyhet, nämligen att min matte är lite konstig. Det vet väl de flesta men hon har bett mig förklara lite hur det ligger till. Det har nämligen framförts lite synpunkter till matte om att hon har svårt att ta det lugnt och slappa och det är ju sant till viss del. Hon sitter t.ex. aldrig och tittar på tv, då får hon myror i kläderna. Men med mig gullar hon mycket, ligger på soffan och bara klappar mig och så. Mysigt, tycker jag. Mig stör det inte så mycket att matte t.ex. inte glor på tv, bara hon har tid för mig. Sedan är det också så att matte är väldigt pigg på våren och sommaren och inte fullt så käck och hurtfrisk på hösten och vintern. Nu säger matte att det gick bättre än vanligt under den mörka årstiden för att hon hade mig och var ute mycket. Annars brukar hon tycka det är lite jobbigt ibland när det knappt silar ner något ljus på våra breddgrader. Men nu är hon lite av en energibomb så det är därför vi kommer i säng på så konstiga tider om ni undrar. Och dessutom har hon tentaplugg vilket tyvärr innebär att hon slarvar runt ännu senare på nätterna. Jag tycker det är lite dumt, vill gärna att hon lägger sig i tid men man kan ju inte få allt. Kan ju inte gärna leta efter ett annat hem bara för att matte är kass på att komma i säng.

Ett litet försvarstal för matte alltså...Hon är ju trots allt just min matte och jag gillar henne just för att hon är lite knäpp.

Mina bilder...

...från Happy Dogs har kommit idag. Matte har fixat och trixat i datorn och försökt skriva ut men hon konstaterade med en suck att det inte gick att få dem lika snygga som originalbilderna. Men så kom hon på att man kan spara dem som JPEG när man har scannat och sedan gå in och beställa via t.ex. korthuset och förstora där (för då får man bilderna på samma sorts papper som originalen och det kan nog göra stor skillnad). Där är bilderna mycket billigare än om man beställer förstoringar från företaget som tog bilderna. Matte hon är en luring hon men fy så sent vi är uppe.  

Här är i alla fall hennes favoritbild.

image36

Nöjd

Idag var det spårkurs igen. Upp tidigt (fast vi hann med att morgongulla ändå). När matte plockade fram den gröna ryggsäcken, klöven, flaskan och det andra så hajade jag genast vad det gällde. Jippie, tänkte jag och skuttade ut mot bilen när vi skulle åka. Anton Anka fick följa med också för jag glömde släppa honom när vi skulle ut till bilen. Inte så dumt kanske, även en anka kan behöva lite miljöombyte.

När vi kom fram och hade parkerat försvann som vanligt tvåbeningarna ut i skogen med snitslar, klövar och flaskor och efter en stund var de tillbaka. Jag hörde att matte fick lektion av Helene om hur man ska lägga spår och det tycker jag är bra för om matte lägger bra spår blir det lättare för mig att göra bra ifrån mig (tror jag i alla fall).

Jag fick sitta med när de fikade och det var minsann kul för matte fick presenter av Ann, Helene, Wallander och Elliot. Matte fyllde nämligen år idag och det hade klurats ut av någon (kanske Wallander som har varit på spaningsuppdrag). I vilket fall som helst blev matte jätteglad och jag tyckte också det var roligt för jag listade snabbt ut att en av sakerna var till mig också. Matte säger att det var en himla tur att vi hamnade just på brukshundsklubben i Lomma med flattegänget. Det var nämligen så att när jag var jätteliten ringde matte runt och frågade var det fanns en lämplig valpkurs och i Lund var det jättelång kö men i Lomma fick vi komma med på en gång. Och vilken tur, det kunde ju inte blivit bättre med kompisar och allt både för matte och mig.

Efter presentutdelning blev det spårning och jag var toppenduktig enligt matte. Det kändes bra tyckte jag också. Jag var väldigt fokuserad för jag hade fått vänta en lång stund (i alla fall kändes det så) där spåret började så när det väl var dags gav jag allt. Ann som gick bakom och höll ett vakande öga på matte och mig tyckte också det såg mycket bra ut. Kan man känna sig annat än nöjd?

När vi kom hem fick jag ett litet märgben som sysselsatte mig en lång stund. Det är så himla smaskigt med märgben, jag börjar drägla bara jag tänker på det. Sedan blev det lite vila medan matte tränade och efter det var vi ute i skogen en sväng. Skönt att vara tillbaka från storstan, fast det var trevligt hos Syster Yster. Tågresan hem var ganska lugn men jag var lite uttråkad och matte fick muta mig från Alvesta och neråt mot Lund för att jag skulle ligga snällt och lugnt. Men det gick bra i alla fall. Nu blir det inga resor förrän vi ska till fjällen och då blir det ju med bil. Det ska faktiskt bli skönt att få vara hemma ett tag nu.

Rehab

Det har varit ganska lugna dagar. Inomhus har jag mest legat och slappat och kollat in matte och Syster Yster. Matte har faktiskt också tagit det ganska lugnt, legat mycket bredvid mig och gullat och så. Men igår var vi ute i skogen en runda och det var jätteskönt. Inte så kallt faktiskt och inte alls mycket folk sådär mitt på dagen så jag strövade runt ganska fritt. Jag känner mig faktiskt mycket piggare än när vi åkte upp. Idag sov vi riktigt länge. Matte har ju varit lite orolig för mig men nu har jag lika bråttom som innan när vi är ute så jag tror hon är lite lugnad. Förhoppningsvis håller det i sig så här. Jag var väl lite slutkörd kan jag tänka. 

Igår hittade Yster en fästing som kröp runt på mig och ni kan ju tänka er vilket liv det blev på matte. Fram med alla pälsvårdsverktyg man kan hitta och totalt genomgång men hon hittade inget mer. Nu har hon utlovat daglig genomgång av min päls. Suck. Men det är klart, jag gillar inte heller fästingar, lika bra att hålla dem borta. Halsbandet gör väl sitt också men det är klart man aldrig kan lita helt på det.

Idag är det hemresedag. Bara en kortvisit här alltså. Men Yster ska också iväg så det passar väl bra. Och imorgon är det ju spårkurs och det vill vi inte missa. Hoppas det blir en lugn tågresa, kanske är det inte så många som reser en lördageftermiddag. Skönt ska det bli i alla fall att komma hem till skogen.

Kramisar från vildhunden


Mitt i smeten

Matte och Yster skulle in till stan och göra lite ärenden. Eftersom jag avskyr att vara själv så fick jag följa med. Inte så att jag älskar att åka t-bana och vara mitt i stan men okej, bättre än att ligga och förtvina i ensamhet. I alla fall åkte vi t-bana in och jag kan väl säga att det går bättre och bättre. Fast det var en konstig typ som gick runt och tiggde och jag tror inte det gick särskilt bra för honom för han var inte alls söt (måste man ju vara om man tigger) och så började han förolämpa en äldre dam när hon inte ville ge honom pengar. Taskigt, tyckte jag. Hon hade ju inte gjort något.

I alla fall klev vi av vid Hötorget och tog oss upp ur underjorden. Jag har blivit mycket bättre på att inte dra när jag går i trappor säger matte nöjt. För trappor är det i den här stan, det kan jag lova. Konstiga trappor som går av sig själv också men dem åker vi tack och lov inte. Jo förresten, det händer men då bär matte mig och jag låter henne snällt hållas för sättas ner i en trappa som går av sig själv tycker jag vore jätteläskigt.

När vi hade kommit upp från t-banan började det riktigt stökiga. Först försvann Yster en liten sväng in i en affär men hon kom snabbt tillbaka ändå. Sedan försvann matte. Jag gav mig inte förrän jag fick spåra hennes doft och när den ledde till en hiss så insåg jag att jag inget kunde göra utan jag väntade med Yster på en bänk vid hissarna och spanande. Och visst kom matte tillbaka efter en stund. Då försvann Yster igen till samma ställe som matte hade varit på. Jag började bli helt snurrig men jag var ju ändå glad att matte var tillbaka. Vi tog en runda på Hötorget men där var så stökigt och alla försäljarna försökte kalla på mig samtidigt. Matte tyckte att det var dumt av dem och till sist satte vi oss på bänken igen vid hissen och väntande. När Yster kom tillbaka blev hon väl mottagen och så bar det av till ett varuhus där Yster skulle lämna tillbaka något. Det tog en himla tid och matte och jag fick snällt vänta, fast inomhus i alla fall så jag slapp ligga på kalla marken.

Till slut var det klart och vi gav oss av hemåt. Runt t-centralen var det ett himla oväsen, en man stod och spelade munspel så illa att det skar i öronen på mig. Och trångt är det där. Matte bar mig i rulltrappan. Det finns hissar men de är så äckliga för tydligen kissar folk där. Knasigt, tycker jag men det är klart, det finns inget vettigt gräs inne i stan.

På t-banan var det en tant som tittade jättesurt på mig och jag kände mig ledsen för jag är ju så snäll och vill väl. Men som plåser på såren var det också en jättevänlig kvinna och en kille som lämnade plats till oss så att jag slapp sitta i gången. Men jag var himla glad när vi kom hem så jag lade mig på mattes säng och gosade. För Yster var det bara att packa, byta om och fixa till sig för hon skulle iväg till ett jobb där hon skulle spela piano och sjunga. Så nu är matte och jag själv hemma hos Yster men det går så bra. Vi har just varit ute på en kvällsrunda. Det hade regnat såg jag när vi kom ut men det var uppehåll och vi slapp bli blöta. Lite kyligt är det faktiskt här, inte alls så varmt som det var innan i Skåne. Men jag har ju min päls så jag klagar inte. Värre tycker nog matte att det är.

Jag är fortsatt trött och ägnar mesta tiden inomhus till att ta det lugnt. Matte slappar också ganska mycket med mig fast nu ska hon nog träna lite (här finns en massa träningsutrustning hos Yster) och sedan har hon nog pluggning på schemat. Jag ska VILA samt kolla in matte. Inga mer besök mitt i stan den här gången har matte sagt så det blir väl ganska lugna dagar här om jag har förstått saken rätt. Skönt, för jag är inte så förtjust i att vara mitt i betongdjungeln. Inte matte heller tror jag. Här där Yster bor är mycket mysigare. Bland annat spanade jag in en hjort när vi var ute och gick för en stund sedan. Här är ju nära till ett naturreservat och tydligen hittar både hjort och rådjur hit. trevligt, tycker jag för det påminner om hemma i skogen.

Tuff tågresa

Så var man framme hos Syster Yster. Men vilken tågresa alltså. När vi gick på i Lund var det ganska lugnt  och det förblev så i ungefär en timme tills vi var framme i Alvesta. Där klev det på tre hundar och tre chinchillor (som satt i en slags låda med runda hål i på sidorna). Dom var skumma, tyckte jag. Trångt var det och jag och en annan hund fick ligga ute i gången för våra medpassagerade (med chinchillorna) bredde ut sina fötter ganska hänsynslöst. En tjej var dock snäll och lät mig ligga lite hur som över hennes skor. Matte baxade mig hit och dit och först tycker jag det var stökigt men till sist insåg jag att hon visste bäst hur det skulle bli så lugnt som möjligt för mig så jag lät henne hållas. Jag vilade lite av och till men inte särskilt mycket ändå för det sprang folk hela tiden som skulle till och från bistron. En av dom andra hundarna var riktigt stressad över att alla klev över henne hela tiden och det kan man ju faktiskt förstå.

Jag fick av det smaskiga godiset som Elliot skickade med, bland annat fick jag ett paket av matte som jag fick plocka upp. Men vad ska man säga...sammmantaget var det rätt stökigt. Fast jag stressmjällade inte alls och matte var på det hela taget mycket nöjd med mig. Tyvärr slog jag huvudet i bordet en gång och det gjorde riktigt ont. Matte säger att hon får sätta vadd på huvudet på mig när vi ska åka tåg men det vill jag inte för det ser töntigt ut.

Tyvärr var där en trist medpassagerare som inte alls gillade hundar. När det var ungefär en och en halv timme kvar av resan satt han alldeles själv vid ett bord där det är fyra platser. Vi var fyra hundar och chincillorna somt trängdes på liten yta så matte gick och frågade den ensamme mannen om hon och jag kunde flytta bort till honom för att jag skulle få mer plats. Men han skakade på huvudet och tittade på matte som om hon inte var klok. Hon frågade om han inte gillade hundar och då nickade han och tittade ännu konstigare på henne. Då undrade hon om han möjligtvis inte kunde sätta sej någon annastans i vagnen (det är bara en liten avdelning där man får ha djur) för där fanns massor med lediga platser. Han bara glodde på henne och skakade på huvudet. Vilken typ alltså. Och jag som så gärna hade velat ligga lite i lugn och ro. Vi satte oss där sen när han hade gått av men då var det inte långt kvar ändå. Himla trist typ, varför sätter han sej i djurvagnen om han inte gillar oss?

Jaja, nu är vi i fall framme och jag har fått lite nattmat och nu ska jag lägga mej till ro i min bädd. Jag har haft så mycket koll på matte hela kvällen att ögonen går i kors. Hoppas hon också lägger sig snart.

Kramar och pussar till alla mina kompisar i Skåne. Saknar er!

Lakritsen

Träning igen, fast inte som förr...

Alltså, jag tycker faktiskt att träningen på tisdagar har blivit lite skum. När vi körde själv med det vanliga "gamla" gänget innan så var det allt möjligt som kändes ganska avancerat, typ inkallningar mellan dom andra hundarna, fritt följ, låååånga platsliggningar mm. Men nu är vi bara i koppel och inte en enda inkallning (förutom den som matte studsade iväg och gjorde med mej medan vi väntade). Jag såg nog att Elliot tyckte det var lite trist också (fast han livades upp när jag donerade några pussar). Okej, jag förstår att det är olika nivå och sådär inom gruppen men jag måste säga att jag saknar vårt gamla gäng en smula. Inte för att vi är perfekta eller så men vi var ett bra gäng!  Men men...vi kanske kör vidare sen när denna kursen är slut så får vi finslipa inför tävlingsförberedande lydnad sen. Och kanske blir det bättre. Det hände lite tokiga saker, bland annat kom en av instruktörerna fram och kramade matte och så fick jag inte vara med. Helknas. Och så smög en runt och en annan höll på o tjoade och tjimmade bland oss hundar. Till sist kastade dom en boll bland oss men då gäspade jag nästan för det där har våra mattar gjort så mycket med oss innan på tisdagarna. Kastat saker framför tassarna och så har vi inte fått röra. För att inte tala om Fille traspudel. Jag saknar honom Elliot. Hoppas han återuppstår så småningom.

Nåväl, några bra tips fick vi och matte var i alla fall nöjd med mej. Jag gör vad jag ska på träningen, är hyfsat uppmärksam och mina smitningar har kommit av sej (fast idag mötte vi en hund i skogen och jag var himla sugen på att dra en repa men det blev inte så). Dessutom har hon har kommit på att om jag nu skulle smita någon gång så fiskar hon upp den där oemotståndliga leksaken ur fickan och då måste jag springa till henne för att få tugga lite på den. Hon lurar mej jämt, min matte.

Nä fy för vad jag är trött. Har inte hämtat mej helt efter Revingeturen igår och så kom träningen ovanpå det. Dessutom tittade vi in om en god vän till matte på väg hem från träningen. Puh. Nu blir det sängen. Får väl vila när matte är iväg imorgon så att jag orkar ända till Stockholm. Kan ju bara tänka mej hur det blir. Tåget är uppe strax innan midnatt, sen blir det t-bana hem till Syster Yster och så ska dom väl snattra och äta lite och jag får också lite mat och vips är klockan hur mycket som helst. Vilket hundliv alltså...

Kramisar från Skånelakritsen

Revinge

Åh, vilken härlig kväll det var med Elliot på Revinge. Matte hade lovat att vi skulle dit och jag väntade och väntade och till sist kom hon hem. Efter en stunds flängade för mattes del där hon åt, bytte om och ringde ett samtal samt svarade på mail samtidigt så bar det av mot Revinge. Matte körde som en biltjyv för vi var lite sena och så körde hon dessutom fel (vet inte om tjyvar brukar göra det också) men vi kom fram drygt tio minuter sena och Elliot och Ann hade tagit en liten uppvärmningsrunda så dom verkade inte sitta i sjön precis.

Det var ju inte så mycket lönt att försöka få oss att gå fint och ordentligt i koppel så när vi hade kommit en bit från vägen släpptes vi lösa. Och som vi sprang. Matte fick bara foto på oss bakifrån hela tiden när vi sprang för det gick så fort fram.

image28

Sen brottades vi såklart en hel del. Visst ser vi farliga ut på bilden här under. Vi ansträngde oss verkligen...image29

Lite pauser fick vi också ha för man blir rejält trött av att hålla på så. Ligga och pussas kan man alltid göra medan man hämtar krafter, det är så mysigt.
image30

Ja, det var verkligen en härlig tur och fastän matte hade struntat i att tanka för att spara tid så räckte bensinen till macken på väg hem. Men sånt bekymrar jag mej aldrig om för jag kan ändå inte göra något. Matte får sköta logistiken.

Nu är jag trött och ganska mör i kroppen och ska krypa till kojs. Matte tyckte jag sprang lite konstigt i slutet, som att jag vaggade lite med rumpan. Vad tror hon? Hur hade hon själv sett ut efter en liknande insats? Det skulle jag gärna velat se.

Tack för en härlig tur, Elliot! Den gör jag gärna om någon gång framöver. Synd att inte Walle kunde komma, hans matte var visst på någon föreläsning. Dumt. Men det kommer fler tillfällen får jag hoppas.

Nattpussar från en trött tjej

Magar

Alltså, för några nätter sen så mådde jag dåligt och jag hann inte väcka matte innan jag hade fått upp en stor hög på golvet med halvsmält mat och inslag av gräs som jag hade tuggat i mej. Matte vaknade när hon hörde mej och hon släppte ut mej och gjorde rent och var allmänt gullig. Jag fick lite fil och sen gick vi tillbaka till sängen. Jag mådde inte dåligt länge eller så men matte var nog lite orolig ändå. På morgonen var allt som vanligt men sen dess har jag ätit gräs lite gräs av och till och då blir det sånt liv på matte. Jag får inte äta gräs säger hon fast jag förstår inte riktigt vad problemet är. I går morse kräktes jag lite när vi var ute och gick (bara gräs) och matte börjar nog fundera på om hon ska ta mej till veterinären. Jag vet inte själv faktiskt, jag känner mej ju frisk och pigg, det är bara ibland illamåendet kommer över mej. Bara på morgonen eller sent på natten. Kankse är jag för hungrig, kankse ska jag får lite mer mat innan det är läggdags.

Det är minsann inte bara jag som har mått lite konstigt för inatt vaknade matte och mådde illa hon också. Hon visste inte heller vad som var fel men jag misstänker att hon hade ätit för mycket av äppelpajen hon lagade. Eller så har jag smittat henne med mitt illamående. Att matte skulle ätit för lite tycker jag låter osannolikt, jag tycker jämt hon äter en massa och så får jag ingenting. I  alla fall var hon lite konstig redan igår kväll för hon somnade jättetidigt och jag var inte sen att hänga på så jag hann inte skriva något då.

Nä, nu ska jag ut och spana i trädgården om det finns något kul att hitta på där. Mina pinnar konfiskerades igår och kördes iväg till stället där det ska eldas om ett tag. Fast jag fick behålla en fin pinne och imorse tog jag hem en till så jag samlar på mej nya igen. Men tydligen ska gräset klippas idag. Jag minns det från förra sommaren när jag var liten och jag tyckte det luktade så gott då. Dessutom är det superskönt att rulla sej i det nyklippta gräset. Men först blir det nog en runda till köket där jag hör att dagismatte är så kanske jag kan tigga till mej något smaskens.

Klor

Ett otäckt ämne faktiskt men jag vill ändå ta upp det. Igår kväll när jag var lagom trött och färdig för sängen kom matte smygandes med klotången. Ett fruktansvärt redskap enligt min mening, avsett för hjärtlös tortyrliknande verksamhet från tvåbeningarna. Inget som helst medlidande har matte heller och det hjälper inte hur mycket jag jämrar mej för hon bara fortsätter. Det värsta är att jag tror hon kommer att plocka fram tången ännu oftare framöver eftersom jag tyckte det var så jobbigt igår. Den logiken får jag inte alls ihop men matte tycker visst att hon alltid vet bäst. Buhu. Ingen annan tvåbening kommer till mitt försvar heller och matte säger bara att jag är pjoskig och att det är för mitt eget bästa. Ibland är hon taskig. Fast jag är inte långsint och även om jag blev utsatt för både örontvätt och pälsvård efter klorna så tycker jag om matte. Jag fick i alla fall välling efteråt och då kände det bättre.

Spår

Igår var det dags för spårkurs igen. Matte och jag steg upp tidigt (åtminstone enligt min klocka) och tog en runda i skogen innan det bar av till Fulltofta. Där lades det spår och så fikades det och den här gången slapp jag sitta i bilen så mycket. Däremot var det vissa grabbar som inte har insett att jag inte löper längre som åkte in i bilen för att de enligt deras mattar inte kunde uppföra sej. Jag var tyst som en mus så att inte matte skulle göra likadant med mej.

När det sen var dags att spåra var jag lite okoncentrerad och jag tyckte det bitvis var svårt att hitta men sen gick det bra emellanåt också. Jag fixade vinklarna (första gången för mej) efter lite tankeverksamhet och sen var det raka spåret till klöven. Matte och Ann tyckte att jag hade nosen lite högt ibland (Ann påpekade att det blir lättare att spåra om man har nosen i marken och det tyckte jag var lite näbbigt) men jag var faktiskt lite förvirrad ibland över dofterna och över den snåriga terrängen och matte som fastnade med linan i buskarna.

När jag hade spårat klart var jag jättetrött och grävde en liten håla till mej under picknickbordet i väntan på att dom andra skulle bli klara med sina spår. Efter det körde vi hemåt fast matte skulle handla på vägen i Staffanstorp. Solen stekte och det fanns ingen parkering i skuggan så matte höll nog på att springa benen av sej i affären och tur var det för trots att rutorna var lite öppna var det otäckt varmt. Hon har lovat att skaffa en friskluftskrok till bakluckan och så funderar hon på att köpa något grejs till rutorna där bak så att de blir mörkare och inte släpper in så mycket sol.

Med tanke på att hon köpte märgben till mej och Knappen var det ändå värt att vänta dom där minuterna i bilen och jag var sysselsatt i nästan två timmar efter att vi kom hem. Dom är himla goda märgbenen och jag hoppas hon triillar över fler snart igen. Fast man kan tydligen inte äta dom för ofta för då får man ont i magen. Tänk att det ska var så allttid att det som är godast kan man inte äta för mycket av.

En trevlig dag i alla fall med massor av sol och så härligt det var att ha matte vid min sida hela tiden.

Varmt

Jag har ännu inte vant mej vid att det plötsligt har blivit så varmt. Mitt på dagen är jag helt trött och vilar mej helst i skuggan eller inomhus. Matte har varit lite undrande men jag tror att hon också tänkte på värmen och att det var därför. Men det är ändå härligt med våren. Allt börjar slå ut i skogen och det finns en massa spännade dofter. Tänk så fint det blir i skogen sen. Det var ovanligt mycket folk ute idag. En massa ungar med blå skjortor (matte säger att de kallas scouter), hundar, barnvagnar och folk som gick utan någonting. Trevligt i alla fall, bara dom plockar upp eventuellt skräp efter sej för jag tycker det ser så eländigt ut när det ligger sopor i skogen. Man ska vara rädd om skogen tycker jag!

Min första anka fångad

Okej, den var av plast men ändå...
Den hade kommit ut i en av dammarna och jag gav mig tusan på att jag skulle bärga den. Det var lite knivigt minst sagt för jag tycker det är lite läskigt att simma ut där (det blir fort djupt) så jag försökte på alla möjliga vis. Jag tog till och med paus och gjorde lite annat för att få tid att fundera ut hur jag skulle angripa problemet. Till slut simmade jag ändå men jag fick inte fatt om den men tack vare simmandet blev det svallvågor som förde den närmare stranden så att jag kunde ta den. Jag fick sträcka mej så att nacken höll på att bli permanent förlängd men det var det värt. Tyvärr fick jag inte behålla fångsten särskilt länge. Matte sa att den inte var hälsosam att tugga på så hon tog den. Trist men huvudsaken var att jag fick upp den på land. Mattes mammas hund (Knappen kallas han) är ganska korkad eller väldigt korkad för han skäller på ankan och tror den är riktig. Han måste ha fel på både det ena och det andra för det begriper ju vem som helst att den är fuskis. Men roligt var det. Matte hade också kul...

Osmorda nosar

Matte och jag var i Lomma och tränade ikväll. Det gick väldigt bra faktiskt och vi var båda glada och nöjda. Fast sen fick jag ligga en lång stund och titta på ett annat gäng hundar som just skulle börja träna. Dom verkade lydiga och så men fy f-n vad dom gnisslade, pep och skällde. Man kanske ska donera en flaska olja till klubben. Jag fick såklart inte säga ett endaste pip och det lyckades väl inte riktigt heller men nästan. Fy vad tiden gick långsamt och jag tittade massor av gånger på matte för att hon skulle låta mej springa och säga hej men det gick inte alls att övertyga henne. Tvärtom, för när jag till sist fick resa mej upp bar det av till bilen. Snopet! Jag funderade lite på att smita vid bilen men jag tänkte att det vore kanske inget bra avslut på kvällen så jag avstod. Men jag tyckte matte var himla retsam. Har också en obehaglig känsla av att det kan komma att upprepas.

Nattpussar

Lite av varje

Tidigare ikväll försvann matte mycket mystiskt ut i skogen med blodflaska och klöv. Jag hade mina aningar men som den nybörjare jag är på viltspår var jag ändå inte helt säker. Men jag hade såklart rätt i mina  aningar för efter lite mer än en timme så gick vi ut och i handen hade matte sele och lina. Matte hade lagt ett finfint spår inne i skogen och jag tog god tid på mej vid varje blodstänk och matte berömde mej rikligt för jag höll mej fint i spåret utom vid något tillfälle när jag slafsade ut mej lite. Till sist hittade jag ju också klöven och den bar jag sedan stolt hela vägen hem där matte bytte den mot min favvoleksak. Jag var så stolt och matte med.

Igår var det kurs i Lomma igen. Vi övade på lite gamla saker men också några nya så nu är det bara att träna på. Det där med stanna hade vi tränat på en del redan men det var en grej som var helt ny för både mej och matte och det är att "FOT" inte är ett korrigeringskommando under gång längre utan något man använder som igångsättningskommando, dvs att jag ska titta upp på matte innan vi börjar gå. Jag har precis börjar fatta och glömmer bort mej ungefär hälften av gångerna. Men matte har tålamod för vi hade ju lärt in det som det var enligt den gamla regelboken men det var ju inte riktigt rätt så nu får vi omprogrammera oss och det vet ju alla hur lätt det är...alltså tålamod från matte och uppmärksamhet från mej.

Wallander, jag såg nog att du hade span på mej hela tiden igår. Jag har ju slutat löpa, det vet du väl! Men jag kan ju vara populär ändå, det är ju såklart trevligt. Faktiskt trevligare än att vara poppis när man löper för då är det ju bara mina dofter ni går på men när jag inte löper måste det ju innebära att ni gillar mej på riktigt liksom. Hmm...blev lite snurrigt så vi lämnar det. Vill bara göra reklam för att jag kan vara ute och leka med alla igen!

Jag har fått en present!!! Eller rättare sagt, matte har fått en present som är till mej. Hon fyller år om en inte alltför avlägsen framtid och fick lite förskottspresenter under påsken och den som var till mej är en låda i trä där man ska göra något för att man ska få ut godis ur den. Har inte fattat galoppen riktigt än fastän matte kröp runt på golvet med saker i munnen och försökte visa men vi får väl prova igen. Jag tänkte väl för mycket på godiset och på hur rolig matte såg ut och inte så mycket på vad jag skulle göra. Lätt hänt...

Jag är väldigt nöjd med min nya bilbur! Skylten hänger så fint nu när matte har satt fast den och så har jag fått en fin kudde att ha i buren (jag hade den inomhus innan men matte har helt klart rätt i att den gör mer nytta i bilen). Jag ligger och riktigt vräker mej och så är det en superbra grej till och det är att buren inte skramlar det minsta. Min gamla var hemsk med det. Jag kopplade väl bort det hyfsat efter en stund men jag tror matte höll på att bli tokig på det. Hon är väldigt nöjd nu fast hon svär över att buren är tung att lyfta ur och bära. Hon skulle nämligen köra grejor i bilen. Men för det mesta ska buren ju stå i bilen och då gör det inget att den är tung.

Ja, det var lite om ditten och datten. Nu ska jag få kvällsmat så nu har jag inte tid att skriva mer. Sen får jag hoppas matte lägger sej i tid för vi var uppe halv fem i morse och det blir lika tidigt imorgon också för matte börjar redan sju. Usch och fy. Hon är hopplös på att komma i säng i tid. Och så sitter hon ofta och tjattrar i telefon med Syster Yster mitt i natten. Lätt att sova...nä... Men ibland har vi fantastiska gullmorgnar så jag ska inte klaga för mycket på henne. Hon försöker släcka ner till mej när jag blir trött på kvällen men det är lite svårt att komma till ro helt innan hon har kommit i säng. Man vill ju gärna vara den som somnar sist men det är inte lätt med min matte ska ni veta. Men bara det kommer en sovmorgon lite då och då så går det an. Till skillnad från Wallander skulle jag aldrig få för mej att väcka matte tidigt när hon är ledig. Nänänä, jag vill själv sova ut, ligga och gnugga nosen mot täcket, visa magen och bli kliad och sedan långsamt gå upp och sträcka ordentligt på alla leder.

Nä...hungern river i magen. Mot köket!

Kramisar 


Hemma

Så skönt det var att komma hem igen. Fast det har varit väldigt trevligt i storstan men det är precis som Wallander skrev "Borta bra men hemma bäst". Det är jättetrevligt hos Syster Yster men visst blev jag glad när jag efter den långa resan såg att vi hade kommit hem. Det var ganska stökigt på tåget. Tre små pudlar och två av dom skällde och morrade. Jag var tyst och väldigt lugn tills det gick på en Golden Retriever som satte sej nära mej. Då blev det svårare för jag ville så gärna ge honom en puss. Till slut kom det en katt också men jag brydde mej inte mycket om den faktiskt. Trångt var det för ett tåg hade gått sönder så vi fick plocka upp folk från det. En dam satte sej i djurvagnen fast hon verkade jätterädd för hundar. Stackars Goldisen som satt nära henne för hon blängde så surt på honom trots att han verkade vara en sån trevlig typ. Tack och lov slapp jag henne i alla fall och till slut lyckades vi även trassla oss av det överfulla tåget i Lund. Skönt att komma ut i friska luften.

Nu är jag jättetrött .Matte har badat mej också ikväll och fläktat mej med hårtork. Det gillar jag inte särskilt men jag har i alla fall blivit väldigt fin och fluffig.

Imorgon är det träning. Ser fram emot att träffa alla! Men nu mot sängen...

Kramisar från Fluffisen


Påskdan i stan

Tidigt imorse skrällde mattes mobiltelefon att det var dags att gå upp. Hon var helt sömnig och jag också men det var inget att be för. Upp och hoppa, ut och rasta och sen var det dags att få upp Syster Yster som inte alls är yster på morgonen. Så var det frukost och sen höll dom på och duscha, fixa, sminka och greja. Det var lite spännande tyckte jag för matte håller aldrig på så annars och jag hade full koll på allt som hände. Syster Yster klädde sej fin också men matte väntade och tog med kläderna i en väska. Matte hade också en väska till mej med lite saker och godis och det kändes tryggt att den kom med.

Tunnelbanan dit vi skulle gick bra. Sen var det övning och då fick jag vara med mattes mamma, sen var det konsert och då fick jag ligga helt själv. Tråkigt såklart men vad ska man göra. När matte kom tillbaka överföll jag henne och hon skyndade sej att få av sej finkläderna och sen var det dags för mej att få komma ut och rasta mej lite. Jag fick komma ner till stranden och där var det massor med fåglar men matte lät mej inte jaga dom utan jag fick ligga och titta på dom istället. Sådär lagom kul men okej, jag förstår att det inte riktigt gick att låta mej jaga dom för där fanns andra människor och faktiskt några som matade fåglarna också.

Efter det hälsade vi på hos mattes andra syrra, Pinnen. Där åts det mat och jag fick också lite gottis och det var trevligt men jag började också längta "hem" till högkvarteret för jag var ganska trött. Så småningom bar det också av med T-banan. Jag tycker t-bana är lite jobbigt för dörrarna öppnas för jämnan och då tror jag att jag ska gå av men matte försöker lugna mej och det går ganska bra. När vi åkte hem idag var det dock värre än vanligt för där var några konstiga gubbar som började slåss. Dom luktade illa och var allmänt otrevliga och vi flyttade faktiskt en bit så att jag skulle få lugn och ro. Matte sa att dom hade druckit för mycket. Vaddå undrade jag? Vatten? Välling? Knasigt i alla fall och jag var glad att jag hade min flock att hålla mej till. Varför hålla på och bråka på det viset?

När vi kom tillbaka till Syster Ysters högkvarter fattade jag knappt först att det var sant men när det gick upp för mej blev jag jätteglad. Där sover vi ju, där är alla mina saker och där är det lugnt och skönt. Jag sov gott en stund sen innan det var matdags och sen har kvällen varit lugn och skön.

Imorgon bär det hem mot skogen igen. Det ska bli skönt faktiskt även om det har varit väldigt trevligt här i stan också. Syster Yster är inte alls glad att vi redan åker hem men jag säger att hon får komma till oss i Skåne istället och hänga med i skogen och på träningen.

Vi får väl se vad det finns för kul att spana in på tåget.

Slurpiga pussar till alla från mej


Duktig

Matte har sagt att jag har varit väldigt duktig idag. Hon har kommit på ett lurigt sätt att göra inkallningar där jag inte känner att jag måste gå iväg alls lika ofta. Hon är inte dum hon. Resultatet var i alla fall att vi lyckades med dom få inkallningar vi gjorde (hon ville inte riskera att jag skulle misslyckas så det blev inte många), jag smet inte alls och allt gick väldigt bra både när jag var lös och i koppel. Roligt att hon är nöjd med mej. Jag känner mej själv väldigt tillfreds med livet. Mina tiggeriförsök har dessutom varit ganska framgångsrika idag. Det brukar gå extra bra när tvåbeningarna festar får då är det precis som om dom får lite dåligt samvete och sticker till mej lite extra både här och där. Inte matte så mycket men dom andra. Hihi...

Imorgon ska matte och Syster Yster sjunga och då får jag ligga själv en stund. Jämmer och elände. Men jag såg att matte packade ner grisöra och annat gott så jag kan kanske stå ut ändå.

Nattnatt

/Lakritsen

Stadsrapport

Ja, livet i stan går vidare. Igår var en bra dag då vi åkte ut till skogen och gick lång runda och faktiskt gick hem igen sen på olika stigar (Syster Yster bor precis i utkanten av ett skogsområde som heter Nacka Reservatet). Jag fick gå lös ganska mycket och vi tränade också lite. Jag blev skickad att springa mellan matte och Syster Yster också och det tycker jag är så himla kuligt. Sen blev det koppel sista biten hem eftersom det ändå fanns bilar ganska nära fastän det var skog. Matte säger att jag har blivit bättre på att gå i koppel och det är ju bra. Jag drar inte mycket längre, bara ibland när det händer något kul och jag glömmer att matte är i andra änden av snöret.

I morse tittade vi på fotboll igen när vi var ute och gick och efter en stund ville matte gå iväg men inte jag. Matte säger att jag har blivit fotbollsfantast. Fast det är ju mest bollen jag vill åt och sno med mej hem till polarna där hemma. Tyvärr blev det dock ingen boll idag heller utan vi traskade hem, sen har matte pysslat med diverse saker och Syster Yster har sovit hur länge som helst men nu har det hänt saker för mattes mamma och Pinnen har kommit hit också. Matte och jag gick och mötte dom vid t-banan och jag var helt på det klara med att vi stod och väntade på någon. Särskilt glad blev jag över att mattes mamma dök upp, hon är ju min dagmamma liksom.

Nu ska det snart bli mat till tvåbeningarna och det är bäst jag håller mej framme så att jag inte missar något lite som trillar ner till mej.

Kramisar från Lakritsremmen.

Storstan

Ja, då var man i Stockholm igen. Igår eftermiddags åkte vi upp. Redan klockan två ungefär fick jag börja ha betydligt bättre koll på saker än vanligt så att inget missades. Matte packade, fixade och sen gick vi ut en runda i skogen. Jag såg nogsamt till så att mina grejor blev nerpackade (för tror ni matte packade kvällen innan som hon först sa...nä....). I vilket fall som helst avfärdade vi sen till Lund och tog tåget därifrån. Mattes mamma var också med för hon ska hälsa på i Stockholm hon med fast hon är inte med oss nu utan med mattes andra syrra. Hon som vi är med nu kan vi väl kalla Syster Yster (egentligen Ellinor) för hon är knasig  att man kan aldrig riktigt lista ut vad hon ska göra härnäst och den andra systern kallar dom för Pinnen (hon heter Pernilla tror jag) och jag tycker det är ett väldigt sympatiskt smeknamn.

Det var kul att ha en extra flockmedlem på tåget och för en gångs skull kunde matte också gå iväg och handla lite eftersom hennes mamma då passade mej. Hundar får ju inte följa med till restaurangvagnen. Men jag var ändå lite orolig innan matte kom tillbaka. Ni som inte har åkt tåg har kanske svårt att förstå det men man är himla rädd att bli glömd någonstans och inte alls veta var man är så det gäller att ha koll på matte. Nu tror jag inte hon skulle glömma mej så lätt (särskilt inte när jag gör mej påmind) men bäst att inte ta några risker.

Där var inte jättemycket kul att se på tåget. En annan liten hund men den satt i en bur så jag hade svårt att få kontakt. Det var ganska mycket folk men inte smällfullt. Först hade vi en medpassagerare vid vårt bord som gillade hundar mycket, han klappade mej och så. Sen gick han av och då kom det istället en jättestor dam som luktade äckligt (rök berättade matte att det var) och som inte verkade gilla mej alls. Tack och lov flyttade hon snabbt så jag kunde bre ut mej lite igen.

När vi kom fram mötte Syster Yster och Pinnen oss och det var himla lajbans att hälsa på dom. Sen var det hiss och gångar med en masa folk i och så plötsligt skulle Pinnen och mattes mamma och vi andra skiljas åt. Inte kul tyckte jag som just hade fått en stor flock. Men man har ju inte mycket att säga till om så det blev olika håll i vilket fall (vi ska ses en hel i helgen ändå men det är mer hundvänligt hos Syster Yster så jag och matte campar alltid där). Matte fick bära mej i rulltrappan för se där går jag inte själv och sen var det tunnelbana innan vi till slut kom till Syster Ysters kvarter där det finns massor med bra gräs. Puh...

Väl hemma hos henne blev det förstås en grundlig koll för att se hur allt hade ändrats sen sist och därefter fick jag mat och härligt vatten. Sen låg jag mest och vilade mej medan matte och Syster Yster åt och snackade.

Nu på morgonen har matte och jag varit ute en runda. En del i koppel och en del lös. När vi kommer in i skogen får jag vara lös men jag får inte springa iväg alls lika långt som hemma för här är mycket mer folk. Och när vi är utanför skogen får jag vara i koppel . Matte tjatar om "SAKTA" mest hela tiden med det är så lätt att glömma sej när man är van att vara lös. Vi satt en lång stund och kollade på en massa ungar som spelade fotboll också. Tyvärr fick jag ju inte vara med och leka med bollarna utan jag fick bara ha tråkigt. Hm....tror matte har någon slags plan med det. Hon är ganska lurig min matte. Även om jag är bra på att klura ut vad hon tänker är det inte alltid jag lyckas.

Nä, nu ska jag få mat. Bäst att skynda sej så man inte missar något.

Kramar och pussar från Vildhunden i Stan

Lyxbur

Ikväll har vi varit och hämtat min nya bur och den är superfin. Så himla lyxigt, nu kan jag ligga och vräka mej på vilket håll jag vill i bilen. Det var verkligen snällt av dej matte. Jag vet att den var dyr men ack så fin. Och jag märkte nog att du var jätteglad för den du med. När vi kom hem hängde matte på registreringsskylten också. Tyvärr var det mörkt ute så bilderna blev inte vidare bra, särskilt inte med skylten för det bara blänkte. Men det kvittar för buren är lika fin för det och skylten också. Finfina krokar är det också på buren där matte kan hänga mina saker.

En bild måste det ju såklart bli även om kvaliteten inte är så lysande. Skylten är det blänkande föremålet. Bättre bilder kommer...

image27

Innan vi hämtade buren var vi i Lomma och tränade. Det gick faktiskt ganska bra. Matte var hyfsat avslappnad och vi lekte lite mellan varven när jag hade gjort något bra. Jag traskade iväg på en del inkallningar men då kom matte bara helt lugnt och satte mej tillbaka igen och så gjorde vi om proceduren. Jag vet inte varför jag känner en så oemotståndlig dragning att gå iväg när jag vet att jag borde sitta kvar. Det är ju smartare att sitta kvar för då går alltihopa snabbare och jag får mer korv. Men så knasigt det är ibland. Jag känner mej i alla fall jättestolt när jag lyckas bra och matte är nöjd. Jag fick ligga en lång stund också och bara titta på ett annat gäng som hade valpkurs. Det var så lagom roligt men jag sa inget och matte verkade nöjd. Matte kallar det passivitetsträning och jag misstänker att det blir mer av sånt framöver. Hmm....men jag får väl stå ut när hon anstränger sej så att göra det bra för mej. En sak som matte dock måste vänja sej av med är att tro att jag kommer att smita för då känner jag en ännu större och fullständigt oemotståndlig lust att göra det. Hon kom på sej själv med det idag tror jag och det var bra. Vi har båda saker vi behöver träna på verkar det som.

Det blev inget spår för mej ikväll, det fanns helt enkelt inte tid. Men det kommer väl så småningom. Nästa vecka någon gång har matte sagt lite löst.


Nu måste jag hämta mina saker som ska med till Stockholm och lägga vid mattes ryggsäck så att de säkert kommer med.

Kramar & pussar från Lyx-Lakritsen


Träning

Ja...då var det träningsdag igen. Tisdagar är kul tycker jag för då åker vi till Lomma och där är det lajbans. Fast jag tycker matte är för seriös där, hon är mycket roligare hemma när vi tränar. Så jag försöker få igång henne genom att smita iväg, skälla, lägga mej på lur mm. Matte uppskattar det inte alls och jag förstår inte varför. Hon blir bara purken, går iväg och när hon verkar riktigt uppgiven så kommer jag tillbaka för att efter en liten stund försöka gå igång henne igen. Fast hon blev ovanligt lite sur idag tycker jag, nästan så jag blev förvånad.

Wallander var väldigt intresserad av mej idag. Jag förstår inte riktigt varför för det där löpet verkar vara på slutet nu men tydligen lukar jag fortfarande gott. Matte har sagt hon ska bada mej så fort jag slutar löpa och det är kanske inte en helt dum idé så att jag slipper vara så extremt populär resten av våren. Det blev nästan lite väl bra nämligen. Inte så att jag inte gillar Wallander men jag vill ju leka och lattja, inte bara hålla på och bli luktad på.

Matte verkar ganska allvarlig och jag undrar vad hon går och grunnar på. En puss för dina tankar matte...

/Lakritskonfekten

Mattes hjälpreda

Idag när matte är hemma hos mej försöker jag hjälpa henne med allting. Det innebär för det första att jag följer efter henne precis överallt för att se vad hon gör. Och om jag kan (vilket nästan alltid är fallet) försöker jag hjälpa henne med ditten och datten. Hon säger att jag är mammig men det vet jag inte om jag håller med om. Det gäller ju att hålla sej framme om man ska få hänga med på något. Om inte annat kan jag vara moraliskt och mentalt stöd till matte när det inte går som hon vill. Som idag när hon ringde till Tele2 för femte gången utan att hon fick sin nya telefon att fungera. Nu ska dom skicka någon slags nytt kort till henne och tills vidare är hennes telefon död. Det kan ju inte gärna lilla jag lösa men matte blir ju alltid gladare när jag är i närheten så jag håller mej troget vid hennes sida.

Matte säger att hon har blivit en riktig hemmagris sedan hon skaffade mej. Så fort hon är ledig vill hon vara med mej och alla tankar på resor (åtminstone såna som inte är hundvänliga) har hon skrinlagt för länge sedan.

Nu tror jag att matte ska träna och då kan jag också hjälpa till. Hon har skivstång, hantlar mm hemma så att hon ska slippa åka iväg från mej bara för den sakens skull och när hon är igång brukar jag försöka hjälpa till. Ibland resulterar det i att jag får något gott och jag vet inte riktigt om det är för att jag är så duktig eller för att jag är i vägen och matte vill få mej lugn. I vilket fall som helst är strategin ganska framgångsrik.

Hej å hå från lilla mej

Spårkurs

Idag var det alltså dags för mig att viltspåra för andra gången. Idag var jag lite mer med på noterna jämfört med förra gången när allt var så himla nytt. Jag hade minsann starka misstankar om vad som skulle hända och jag var ack så otålig när jag satt och väntade i bilen. Tack vare det där olycksaliga löpet fick jag ju inte leka med grabbarna idag heller utan jag fick sitta i min dystra ensamhet medan dom umgicks med dom tvåbenta under fikastunden. Fy för, men nästa gång tänker jag att det ska vara färdiglöpt, det har i alla fall matte lovat och matte brukar hålla sina löften.

Till sist fick jag i alla fall komma ut och få på sele och lina och sen bar det iväg längs spåret som matte hade lagt. Det var ganska lätt, tyckte jag och det var väl hennes åsikt också men eftersom jag fortfarande är nybörjare på det här tyckte hon det var bättre att jag fick lite lättare och att det gick bra. Det har hon ju såklart rätt i men jag hoppas ändå på att det blir lite längre nästa gång så att det inte tar slut så fort. Klöven närmade jag mig även idag med skräckblandad förtjusning och det hela kändes väldigt kul. Jag längtar tills nästa gång. Tyvärr är vi ju i Stockholm hos mattes syrra nästa helg men matte har lovat att läggga något spår åt mej i skogen under veckan så att jag inte kommer av mej i mina nyvunna kunskaper. Kanske på onsdag har hon sagt så vi får väl se...

Matte har verkat lite dyster till sinnes i helgen och jag gör vad jag kan för att liva upp henne (det går ganska hyfsat faktiskt) men jag undrar såklart vad det är som fattas henne. Tid kanske, det brukar alltid vara ett problem för henne och det är ju svårt för mej att åtgärda. Egentligen har vi hundar det faktiskt ganska skönt så länge vi hamnar hos snälla och trevliga tvåbeningar som hittar på roliga saker med oss. Vi slipper bekymra oss om saker som ska göras, om tid som inte räcker till utan vi tar livet som det kommer mest. Jag skulle nog faktiskt inte vilja byta med matte mer än möjligtvis när jag tycker hon blir sur i onödan på mej men det är ju inte så ofta.

Imorgon är matte ledig från skolan och ingen är gladare än jag. Sen är det tisdag och då blir det träning, onsdag med spår (förhoppningsvis) och så torsdag bär det av med tåg till Stockholm och där brukar vara en del spännande att spana på. Det känns med andra ord som en hoppfull vecka. Det jag saknar mest är såklart att få leka och busa med mina kompisar och jag kände mej lite besviken att det inte blev av idag heller. Men när jag kommer tillbaka efter påsk ska jag vara fit for fight igen grabbar!

Kramar och massor av pussar från mej

Strandtur

Igår var jag vid stranden och busade runt. Det var soligt och nästan vindstilla nere vid Nybrostrand utanför Ystad. Jag spanade runt efter roliga saker och hittade bland annat en död svan men den fick jag inte undersöka särskilt länge för matte. Sedan fanns det såklart en del pinnar som jag smakade på, en kvarglömd toffla och så badade jag givetvis Det var inte så varmt i vattnet så några längre simturer blev det inte tal om men det var ändå årets första havsbad. Jag önskar såklart att mina kompisar hade varit med för jag tycker det är roligare att bada tillsammans med er än själv. Jag simmar inte så gärna ut själv nämligen, särskilt inte i havet eftersom matte har varnat mej för strömmar. Man är ju inte alltid så kaxig när man är ensam och det är nytt ställe...

Så här såg det ut...

image25
Här sträcker jag ut riktigt...


image26
Och här plaskar jag i havet. Om jag inte minns fel har jag fått span på en fågel.

När vi kom hem var jag trött och jag vilade mej en stund innan jag gjorde trädgården osäker. En riktigt härlig dag var det och jag glömde faktiskt bort att jag inte fick något mellanmål. Som det kan bli när man har roligt! Jag somnade tidigt också på kvällen för jag tänkte att jag skulle vara utvilad till spårkursen men jag var faktiskt inte riktigt pigg ändå när jag vaknade. Det var inte matte heller...

Salt-lakritsen 


RSS 2.0