Hemresa

Det har varit fel på servern så jag har först nu kunnat skriva om gårdagen med hemresa och paketöppning men nu kommer reportagen...

Vi avfärdade från Yster vid tretiden (igår alltså). Destination Skogen. T-banan var hemskt som vanligt. Trångt, stökigt, höga ljud. Puh. Jag skällde när t-banetåget kom in för jag tyckte det kom för fort och så blev jag allmänt upptimmad över att vi skulle hinna med och att jag inte skulle bli glömd.

Centralen var inte alls bättre, eländes elände. Lite lugnare blev det när vi kom ut på perrongen. Så här såg vi ut när vi stod och väntade. Det är Medicinpinnen som har tagit fotot på Yster, mig och matte. Jag gömmer mig bakom väskorna.

image244

Tyvärr syns jag inte på bilden där Medicinpinnen är med men jag tänkte att hon ju också ska få vara med på bild på min blogg.

image245

Att sedan komma ombord på tåget var ett spektakel. Det var ett intercity tåg. Matte kallar det för mjölktåg för det stannar vid varje mjölkpall. Det brydde jag mig inte så mycket om men där var ett jättelikt glapp mellan nedersta trappsteget och perrongen och jag vågade absolut inte kliva över det. Alltså fick matte lyfta upp mig. Hon stånkade lite men gjorde det snällt. Allt bagade ombord, alla flockmedlemmar också, sedan kunde man andas ut en smula. Men så gällde det att hitta sin plats i julstöket. Och det gjorde vi till slut. Vi skulle sitta i en liten kupé för sex personer där det förutom tvåbeningarna fanns två andra hundar och två katter. Men det gick bra och enligt matte skötte jag mig utmärkt. Jag sökte lite kontakt med hunden som låg närmast men matte försåg oss med stora kex som gjorde oss sysselsatta. Det såg roligt ut för den andra hunden var så himla liten att kexet var jättelikt för henne. Men hon var ettrig och åt upp hela ändå.

Efter allt ätande blev jag törstig och matte gav mig vatten.

image246

Sedan läste matte och jag låg och såg mig omkring...

image247

Katterna var jag lite nyfiken på men jag fick inte alls hälsa. Kanske lika bra.

Till slut var vi framme i Lund. Jag tog ett stort skutt av tåget och matte var nöjd att hon slapp bära mig. Sedan hade jag väldigt bråttom till parkeringen för jag kände på mig att dagismatte stod där. Och mycket riktigt gjorde hon det. Jag sprang in i hennes famn och det var ett kärt återseende.

Det var lite stökiga resor denna gången men det gick ju ändå bra i slutändan. Jag föredrar lite lugnare tidpunkter än julen. Har en känsla av att det blir lite mer miljöträning framöver för matte är lite trött på att jag drar och sliter i kopplet för att jag är ivrig och lite stressad. Men hon tyckte ändå jag skötte mig bra och då får man ju vara nöjd.

Kommentarer
Postat av: Wallander

Du är en bra & stabil tjej som klarar av all trängsel både på t-banan, centralen och sedan dessutom att ligga i en trång kuppe tillsammans med flera katter & hundar, till detta krävs mod och bra nerver, vilket du verkligen visar att du har.

Dragandet i kopplet blir så klart extra jobbigt när det finns en massa packning med i leken oxå.

Jag tycker i alla fall att du är skit duktig!!!

2007-12-28 @ 19:08:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0