Min jul hittills...

Ja, min jul hittills har inte varit så man hoppar högt precis. Igår var vi iväg tre gånger för att det skulle sjungas. Jag fick ligga ensam och vänta och jag var inte alls glad åt det. Fast sista gången var riktigt sent och då var jag så trött att jag sov lite och dessutom hade jag fått med min biabädd då så det var lite bättre. Men allså både jag och resten av flocken var helt färdiga av allt åkande. Och ingen rast och ro imorse för då skulle vi upp tidigt och iväg, jag fick ligga själv jättelänge, typ tre timmar för det skulle först repas med en kör och sedan var det dags för själva framträdandet. Ja usch och fy för alltihopa det där. Men en hel del kosing fick väl matte in och det är ju aldrig fel.

Det roligaste jag har gjort i jul var att springa ute i skogen. Jag hittade ett dike som jag sprang och klafsade i en lång stund. Det medförde rengöring av mage, tassar mm med dusch när vi kom hem för matte påstod att jag stank rutten fisk. Lite taskigt tyckte jag men hon menade att vi ska dela säng och hon stod inte ut. Jag hade inte direkt något att säga till om när hon och Yster hjälptes åt med tvätten.

Maten har varit bra i jul. Igår fick jag en "jultallrik" med prinskorvar, skinka, ett ägg, lite leverpastej och annat. Och både igår och idag har jag fått leverpastejmacka och igår även en halv korv på en bensinmack.

Sedan vi kom hem från skogen idag har jag mest bara legat och vilat i mattes säng. Det behövdes verkligen, vilket sömnunderskott jag hade. Matte är nog inte heller i högform, det har inte alls varit någon vila. Hon har inte hunnit med något skolarbete heller, vllket hon börjar bli en smula stressad över men hon ska dra igång imorgon.

Imorgon ska vi också åka hem och det ser jag fram emot. Inte för att jag tycker illa om att vara här, jag gillar Ysters högkvarter, skogen, maten och flockkänslan. Men det har varit hektiskt och jag vill dessutom hem till mina julklappar. Mina kompisar har öppnat sina och verkar nöjda. Själv är jag ju vansinnigt nyfiken och matte med.

Vi åker ner hela gänget imorgon, alltså jag, matte, Yster och Medicinpinnen. Det blir skönt med fler flockmedlemmar på tåget så kanske jag får lite lugnare omkring mig. Tror sedan det blir dagismatte som hämtar och det blir ju ett kärt återseende. Sedan väntar julmiddag och då hoppas jag att det blir en del smaskens till mig igen. Det gäller att försöka tillskansa sig så mycket läckerheter man kan!

Jag saknar förresten redan kalenderöppnandet. I mitt sista paket fanns en leksak, en randig mask. Jag råkade ta av hans tentakler och de hamnade i min mage och matte ojade sig såklart men jag tror nog de kommer ut så småningom. Men söt var han lille masken. Matte fick en väldigt trevlig stjärna med ljus i och som skiftade färg när man satte på den. Den stod på flygeln och lyste upp tillvaron lite när det övades här.

En liten julklapp fick jag faktiskt av matte som hon tog med och det var en flygande mjukistomte. Väldigt söt, jag hade med honom när jag var tvungen att ligga själv och vänta.

Nähä...nu tror jag bestämt att vi ska ut på en kvällspromenad. Yster ska iväg på ett jobb till, det är sista julshowen. Tycker lite synd om henne, hon hade behövt vara ledig. Men hon har fått massage av matte för sina spända axlar och det var väl lite avslappnande. Och hon ska visst inte vara borta så länge. Matte ska laga kola tills hon kommer hem igen och så ska de säkert ha lite "nattsnack". Medicinpinnen knyter sig säkert tidigare och jag vilar i mattes säng i väntan på att matte själv kryper ner bredvid mig. Ja, det glömde jag nog att säga innan på det positiva. Nätterna har varit bra (om än för korta), jag har legat tryckt mot matte och utsträckt i hennes säng och vi har haft det supermysigt.

Jag rapporterar om hemfärden imorgon, om det är lika mycket djur som på uppvägen. Eller kanske är det några spännande exotiska varelser med. Man vet aldrig. Men jag rapporterar så att ni får veta hur det har varit när jag är hemma. Kanske blir det inte förrän på torsdag jag hinner blogga för vi kommer ganska sent med tåget imorgon och så ska vi ha middag sedan.


Pussar från Vildhunden i stan


Kommentarer
Postat av: Elliot

Puh!Vilken hektisk tid asså!Förstår att ni kommer att tycka om att komma till Skåneland igen.
Idag har jag varit i Lakritsskogen.De va kul men inte lika kul som när vi sprang där som galningar o hoppade i varenda vattensamling =)Minns du de?
Hoppas att du åxå blir glad för dina julklappar(fast det fattas en sak som jag sa tidigare).

Trevlig resa i varje fall.Vi ses snart...
Pussingar från "Tottis"

2007-12-25 @ 23:43:41
Postat av: Lakrits

Åh...har du varit i "min" skog. Verkade allt vara som vanligt? Jag längtar hem. Det packas nu här och mattes säng är hoppackad vilket medför att jag får hålla mig till min biabädd.

Jodå, jag minns hur mysigt det var att springa och plaska med dig. Du är en hejare på vattenskovling.

2007-12-26 @ 12:37:32
Postat av: Wallander

Egen jultallrik, det verkar inte som om det gått någon nöd på dig i alla fall.

Hoppas hemresan gick bra och att ni ALLA fick en trevlig "Julafton" om än lite i efterskott.

2007-12-27 @ 09:29:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0