Ny träningsmark

Idag provade vi ett nytt ställe för lydnadsträning, nämligen S:t Lars Parken i Lund. Där var jättefina gröna ytor. Härligt att utforska dofterna på nya ställen. Fast det var ju inte det vi egentligen skulle göra. Men trots att nosarna var lite väl mycket i marken var våra mattar ganska nöjda med oss för övrigt. Det var bara jag, Wallander och Elliot med mattar så det var en liten men tapper skara. Vi använde oss av naturen en del också, gick serpentiner mellan träden, hoppade över en trädstam, gick balansgång på en annan. Det var roligt att få lite miljöombyte tycker jag. Mycket bra idé av Elliots matte! Hon är inte alls dum förresten för jag hörde att hon pratade med matte om det där ordet "NEJ", att jag ofta smiter när matte säger det argt (om jag är lös, annars kan jag såklart inte smita). Felkodning eller något. Så matte ska försöka låta bli att säga det när jag är lös. Mycket klokt sagt av Ann. Fast hon är inte så snäll alltid, jag minns nog att hon tog tag om min nos när jag gnällde över att matte var iväg och spårade med en av mina kompisar vid något tillfälle. Då tyckte jag hon var dum. Men alla kan ju ändra sig och jag är inte någon långsint typ.

Efter träningen gick vi en runda. Jag drog lite grann men ändå mindre än vanligt. Sedan fick jag pussas lite innan det var dags att åka hem. Mest med Wallander. Jag försökte med Elliot men det var precis som om han inte ville. Är det något fel på mig Elliot, eller du är bara blyg, vill att vi ska vara mer för oss själva?
 
Nu ska i alla fall jag och matte gå och knyta oss. En nya dag väntar imorgon.

Halskoll

Åh, detta eviga gluttande i min hals. Imorse var det dags igen. Jag mår inte alls dåligt men matte är ju jämt orolig att det är något. Och inte ser jag vacker ut i halsen trots alla piller jag har fått. Så nu skulle visst matte höra med veterinärerna igen. Suck. Jag tycker inte om min hals, den orsakar mig en massa problem. Det är otäckt att bli tittad i halsen och inte hjälper det att jag gnäller, matte trycker ner tungan ändå och tittar ner. Okej att jag får en godis sedan men det är knappast värt det hela kan jag säga. Jag tror matte går och grunnar på om jag inte ska få borttaget de där mandlarna. Men det verkar ju läskigt. Urk. Kanske gör ont och är obehagligt. Fast stället där Elliot fick gjort sitt verkade ju okej. Vi kanske ska gå dit i så fall men de har nog semester lite till så vi får vänta tills de är tillbaka. Elliot, fick din matte vara med inne där du opererades? Jag blir säkert jätterädd om inte matte får vara med mig. Snyft. Men jag hörde att du fick ha någon gosedjur med dig. I så fall tar jag TT (Tommy Tvättbjörn). Men nu ska vi inte gå händelserna i förväg.

Dog Fighter

Lite lek blev det trots allt med mitt nya spel Dog Fighter som matte köpte på Teba sist vi var där. Vi har inte hunnit testa det ännu. Tror näsan matte blev lite snopen när jag fattade så fort men glad också. I alla fall var det jättekul! Men sedan slockade matte på soffan och nu har hon visst vaknat till igen. Tydligen ska vi lägga oss nu fast jag är inte så trött men det är väl bäst att hänga på, tror inte matte blir så glad om jag sitter kvar och knappar på datorn när hon lägger sig. Hon ser ut som en gammal krukväxt som inte fått vatten på länge, det är nog bäst hon får vila.

Skogsmöten

Ikväll när vi gick i skogen mötte vi en hare, sedan två hundar med en tvåbening, en häst, några tvåbeningar som plockade svamp och sist en hund till. När vi mötte haren var jag lös men jag kom snällt, likaså när vi mötte de två första hundarna  (fast matte tyckte jag var sölig med att komma) och även hästen (fast hästar är jag van vid så jag bryr mig inte så mycket). När vi mötte svampplockarna och det sista ekipaget som var dagismatte och Knappen så var jag kopplad och det var nog tur för annars hade jag nog smitit till dem. 

Jag tycker i alla fall jag var duktig som inte gjorde minsta ansats att springa efter haren. Och även hundarna var väl inte så illa även om det tog lite längre tid där. Matte var väl också ganska nöjd fast hon verkar helt utmattad. Hon sov dåligt inatt, hon hade visst ont i magen. Kanske gnagde hon i smyg på min klöv och tålde den dåligt, vem vet. I varje fall var hon inte alls piggelin i morse (som om hon brukar vara det men det här var värre än vanligt). Tror vi måste lägga oss jättetidigt ikväll för imorgon kväll måste hon vara i bättre form, vi ska ju träna då.  

Lugn kväll alltså, ingen direkt träning annat än den vi gjorde på promenaden. Det kan vara skönt att bara slappa ibland. 

Myggorna sticker mig hela tiden när vi är ute nu, det kliar på nosen! Fast bara fästingarna håller sig borta är vi nöjda.

/Lakritsen

Kvällsspår

Vid halv sju försvann matte ut i skogen med flaska, klöv och snitslar. Jag var mycket otålig och lyckades till och med rymma efter matte. Jag var nämligen ute i trädgården och där var ett ställe som jag lyckades hoppa över en vattentunna (det blir nog ändringar på de möjligheterna framöver). Ett himla liv blev det men jag hittade min matte i alla fall. Hon var just klar med spåret tror jag.

Nåväl, två timmar senare gick vi ut med sele och lina och jag fick gå spåret. Det var härligt att få använda näsan riktigt ordentligt. Lite mörkt var det tyckte matte men jag hade inga problem. Jag tror matte har planer på att mina kompisar ska få gå ungefär samma spår när de kommer nästa gång fast det ska ligga till sig över natten. Men det blir bra, det var ett kul spår!

Men man blir trött av att spåra. Jag måste nog gå och vila mig nu! Imorgon är det måndag igen. Helgen går så fort. Men jag har det bra när matte jobbar, jag klagar inte. Imorgon blir det särskilt bra för det ska ju stekas både lever och hjärta och jag lyckas alltid tigga till mig några smakbitar när dagismatte fixar i köket.


Flygplatsbesök

I eftermiddags åkte matte och jag iväg till flygplatsen som ligger bara fem minuter bort. Det var ganska kul faktiskt. Tanken var visst att jag skulle få titta på folk och lära mig att inte bli så uppjagad. Fast det blir jag inte av människor. Men visst fanns det gott om människor där. Lite läskigt var det när vi gick igenom säkerhetskontrollen. Egentligen får man inte gå igenom där om man inte ska resa men matte snackade in sig, sade att vi var där för att miljöträna mig.

På hemvägen åkte vi om Svedala. Jag väntade i bilen när matte gick in på ICA. och det visads sig vara värt besväret att vänta för hon kom ut med sex stycken märgben (som nu är infrysta), ett kilo grislever samt grishjärta (ska stekas imorgon av dagismatte) samt välling för ett par månader. Ingen dålig utdelning måste jag säga. Fast matte säger att jag har lagt på mig några hekto igen så det blir väl lite mindre frikostigt med godis ett tag. Fast jag brukar ändå få även om jag inte får lika mycket. Det blev ju en del extra när vi var iväg på kursen och sedan har det fortsatt så av bara farten. Tydligen går det inte i längden säger matte. Och för all del, jag vill ju inte bli tjock!

Tortyr

För en stund sedan kom matte med necessären. I den finns klotången. Det var ett himla liv på mig som vanligt, att jag inte kan vänja mig. Jag jämrar mig i högan sky och matte suckar och pustar för hon får hålla fast mig. Efter klorna blev det öronrens, vilket är okej, sedan pälsvård vilket jag står ut med men knappast gillar. Men det är ändå helt okej jämfört med klorna som är rena tortyren.

Puh, nu är jag helt trött av allt. Ska krypa till sängs tror jag.

Bäst att passa sig...

...för matte har antagit en lite annan attityd. Hon är fortfarande gullig, klappar om mig, snackar med mig, ger mig godsaker osv men hon har blivit strängare sedan det där hände i onsdags. I förmiddags blev jag nerbrottad och gick ligga med magen i vädret en lång stund. Matte morrade åt mig och jag vågade inget annat än att ge upp fullständigt. Inte för att jag är rädd för att hon skulle göra mig illa men det var ändå en otäck känsla. Sedan gick vi ut och jag försökte vara väldigt lydig. Nu får jag gå en del i koppel när vi är ute, inte långa stunder men ändå. Och jag drog inte en endast gång, jag gick inte framför matte överhuvudtaget. Vågade inte.

Det känns lite konstigt men jag vänjer mig kanske. Jag menar att matte har förändrats alltså. Men kanske blir det bra på sikt så att vi slipper bli så oväns som i onsdags för det var riktigt hemskt.

Jag känner mig i all fall lite tilltufsad, går och funderar en hel del och ligger för mig själv. Har dock varit sysselsatt med ett märgben både länge och väl nu och det var gott. Och strutsbitarna är också mumsiga. Fast märgben är godast! Matte kanske snart måste till AG:s i Staffanstorp för det verkar vara det enda stället som har märgben för tillfället.

Pussbrist

Igår kväll gick jag och matte och hälsade på en gammal dam som bor inne i skogen. Hon skulle nämligen passa en labdadortik som är tre år till sina barn. Det fick vi nys om förra helgen och igår kväll travade vi dit. Bella hette labradortjejen. Jag tänkte att hon skulle vilja busa och pussas men hon var faktiskt ganska tråkig. Inget pussande, knappt något bus. Matte säger att jag var ofin för jag försökte hoppa upp på henne och visa att jag var starkare. Och det var kanske lite onödigt men hon var faktiskt lite lustig också den där tjejen. Ville bara ha godis istället för att leka. Okej, godis är gott men leka är bättre.

Men det var ändå trevligt att hitta på något och stifta bekantskap med en ny hund. Fast mina kompisar är bättre på att pussas. Saknade dem lite faktiskt, jag har pussbrist tror jag bestämt. Elliot och Wallander...så kan jag inte ha det!


Gladare tongångar

Matte och jag har haft en fin kväll. Det trodde jag inte i morse när jag skrev mitt inlägg, då kändes allt så dystert. Men när matte kom hem verkade hon som vanligt fast jag kände så klart ändå att det fanns en liten gnutta allvarsamhet kvar men ändå, vi gullade och hade det mysigt. Sedan åkte vi iväg till Yddingesjön. Vi promenerade ner till scoutstugan och bryggan där. Först i koppel, sedan fick jag vara lös. Matte har börjat bli väldigt sträng med att jag inte får dra i kopplet och att hon bestämmer hastigheten. Om jag drar minsta får jag backa tillbaka och sätta mig intill henne innan vi går igen. Ganska trist men jag har nog inget val annat än att börja anpassa mig. När jag var lös höll jag mig också ganska nära matte, kände att det absolut inte var läge för några längre utflykter.

Väl nere vid sjön var jag mycket otålig. Och bara för det fick jag vänta i en hel evighet. Matte kastade ut leksak men jag fick inte hoppa efter på en gång som jag brukar utan fick ligga och vänta en stund, gå fram och tillbaka på bryggan bredvid matte etc. Förfärligt trist men det finns kanske en poäng i det som jag inte begriper nu. Nåväl, till sist fick jag ju hoppa i och då kändes det ju bra. Sådär höll vi på några gånger innan vi gick tillbaka mot bilen. Det tog tid att gå i koppel (eftersom jag nästan fick backa mer än det gick framåt ibland). Men vid halvtio var vi hemma och då fick jag smaka struts. Oj vad gott.

Det känns som att matte har blivit lite strängare men att hon försöker vara lugnare. Vi får väl se hur det blir framöver men hon har säkert tänkt till. Har en känsla av att det blir en hel del träning i olika miljöer och med lydnad som fokus. Det får väl vara okej, det är ju kul att komma ut. Jag är nöjd bara det fungerar mellan matte och mig, då går jag med på allt.

Börja om från början...

...eller något i den stilen. Ja, det är matte som skriver. Sitter på jobbet och det är lite lugnt för en gångs skull. Ville bara säga att vi struntar i det som hände igår och hittar på något kul ihop innan vi tar tag i träningen på nytt. Nu blir det fokus på att du ska lugna ner dig lite förstår du Lakritsremmen.

Ska fundera ut något bra för ikväll. Får se vad jag orkar för jag känner mig lite sliten men något ska det väl kunna bli.

/Matte

Hur ska det gå för mig?

Egentligen vet jag inte vad jag ska skriva. Ett tag tänkte jag att jag aldrig skulle få blogga mer men det verkar inte som att matte har gjort några åtgärder för att förhindra det.

Igår var min månadsdag men det kommer att bli en dag jag helst vill glömma. Åtminstone kvällen.

Matte kom från jobbet som vanligt. Hon såg trött ut, hade haft en kaotisk dag. Vi åkte iväg till träning i Saxtorp. Wallander, Elliot, Sandy och Funny kom också. Funny är också flatte och bor ihop med Vira hos Berit i Harlösa. Egentligen skulle Vira kommit men hon hade blivit sjuk så Funny fick komma istället.

Nåväl, det började bra. Jag apporterade och matte var ganska nöjd. Men så smet jag, fick med mig Walle, vi drog och kom inte tillbaka på en lång stund. Matte var rasande och när hon väl fick tag i mig åkte jag i backen och fick ligga där en bra stund medan matte vakade över mig som en hök. Så fortsatte det. Jag smet igen, matte fick tag i mig, jag åkte ner på marken osv. I slutet fick jag apportera två gånger i vatten för att vi ändå skulle försöka få till något bra. Men matte var arg på mig. Jättearg. Det märktes när vi gick till bilen. Ett tag trodde jag hon skulle skicka bort mig till någon annan, det kändes som att hon inte älskade mig mer. Men vi åkte hem. Matte var ledsen i bilen på vägen hem. Jag också. Väl hemma försökte jag få kontakt med matte men hon tittade inte ens på mig och sade inte ett ord. Till sist gick jag och lade mig i biabädden. Att gå upp till matte i sängen var inte till att tänka på. Jag hade ont i magen av oro.

Klockan fyra inatt tog jag sedan ett beslut och klev upp i mattes säng. Jag råkade trampa på henne i ren nervositet. Jag blev dock inte nerkörd och när vi vaknade imorse klappade matte mig och pratade med mig. Men det kändes inte som vanligt kan jag säga. Något har ändrats. Jag tror inte det är någon risk att matte ska lämna bort mig eller så men jag är ändå ledsen och orolig. Jag kan inte hjälpa att jag smiter men det är klart det inte är bra. Jag tror en del av mattes problem är att hon känner sig dum inför de andra när jag gör så. Hon brukar inte bry sig så mycket om vad andra tycker men tydligen i detta fallet.

Så vad ska hända? Vad tänker matte? Hur blir träningen framöver? Får jag inte träffa mina kompisar mer? I så fall kan jag ju lika gärna dö. Matte jobbar med folk som vill ta livet av sig. Om hon har otur har hon snart en hund som inte vill leva längre.

Men kanske är det inte så illa. Matte var snäll och så mot mig innan hon åkte till jobbet men lite ledsen och bekymrad ändå. Jag tror hon funderar för fullt. Vad ska jag utsättas för? Jag undrar så, vill veta hur hon tänker. Såg också att hon pratade med Ann-Sofi utanför bilen igår innan vi åkte hem. Undra vad de sade? För det handlade med all säkerhet om mig.

Jag vill inte vara någon annanstans än hos min matte för jag älskar henne. Men det blir fel ibland för det känns som om jag ska krypa ur pälsen för att jag inte orkar vara lugn och stilla och då drar jag. Snyft. Önskar jag kunde låta bli. Önskar jag kunde vara som matte vill men jag kan inte. Tänk om ingenting blir som vanligt igen.

Jag såg att Helene överlämnade strutsgodis till matte igår. Men det kan jag nog se i stjärnorna efter. Strunt samma egentligen. Fast synd ändå för de är väldigt goda.

Jag vet att jag har haft det jättebra hos matte, att hon har gjort allt för mig och att jag är besvärlig ibland. Men jag är ung och vild. Matte vet ju det, att jag är en vildhund. Nu har det krisat till sig rejält men kanske går det att lösa.Jag hoppas det matte, hoppas att du läser det här. Jag ska försöka vara duktig men du måste också lära dig hur du ska göra på bästa sätt för att vi ska fungera bra ihop på träningen. Jag tycker inte alls om när du blir så arg som igår. Hade du själv velat komma till någon som kokar av ilska?

Nä...nu orkar jag inte tänka på det här mer. Jag får ont i magen. Nu ska jag gå och vila mig.


Vardag igen...

Nu är matte igång och jobbar igen. Synd tycker jag såklart men nödvändigt ändå. Men på kvällarna rår jag om henne. Igår var vi hemma och tränade lite apportering och gick långrunda. Ikväll åkte vi till Svedala brukshundsklubb och tränade lydnad. Det var kul tycker jag att komma dit, jag har inte varit där sedan jag var liten valp förra sommaren. Där finns en separat inhägnad inne på apellplanen och där var matte och jag. Utanför fanns det hundar och jag sprang flera gånger iväg från matte och fram mot staketet men sedan vände jag och sprang tillbaka igen. Matte tycker det är bra att staketet är där och kanske tycker jag det också. För annars hade jag smitit till hundarna och då blir matte så sur. I slutet tränade vi lite på den större planen också och jag fick träna på hopp. Hindret var så högt som det är "på riktigt" alltså på tävling men jag klarade det utan att slå i.

Efter träningen åkte vi till Yddingen. Vi parkerade bilen och gick ner till scoutstugan där jag fick bada. Jag hoppade från bryggan och hämtade leksaker som matte slängde ut. Sedan bar det av tillbaka till bilen. Jag kände mig helnöjd med kvällen och nu har jag även fått min välling.

Imorgon blir det träning i Saxtorp igen, tror vi blir några fler än förra gången. Och så kanske det blir leverans av mina strutsgodisar. Hoppas hoppas.

/Lakritsen

Filmvisning

Vill ni se en festlig filsnutt från vår hölassåkning i Lomma så kolla på Wallanders blogg på www.wallander.blogg.se. En helfestlig film. Det är riktigt pusskalas vill jag lova. Jättemysigt var det.

Lustig träning...

...idag på Lomma BK. Jag visste att tvåbeningarna skulle fixa med något men jag trodde ändå det skulle bli en del tid över till att träna och busa. Men matte, Helene och Ann slet och släpade med att räfsa ihop gräs. Apellplanen såg nämligen ut som en nyslagen äng för gräset hade varit så himla högt när det klipptes. Jag fick ligga vid "skruven".
 image127
Här ligger jag...lite suddig bild men det är ändå jag.


image128
Helene och Wallander slet på sitt sätt när Wallander hade smitit till mig för att dela ut några pussar...

image129
Fast mest slet tvåbeningarna med gräset... Här är det Helene med Wallander...

image130
Och Ann med Elliot...

Till slut när mattarna inte orkade mer så fick vi hundar åka höskrinda. Så här såg det ut:

image126
Från vänster...Elliot, jag och Wallander

Vi fick springa lite och busa också men matte blev lite purken för att jag struntade i att komma till henne när hon ville och så smet jag lite också. Hmm...inte bra. Men det köptes ändå märgben på vägen hem och något annat smaskens som jag tror är nötlever som ska stekas. Mmmmmm. Märgbenen har det tyvärr varit för blött för eftersom de helst ska ätas ute men ett grisöra fick jag i alla fall och det är ju inte så illa.

Det blev en blöt skogsrunda ikväll. Regnet skvalar och matte är lite hängig. Tycker att det känns som höst och så. Imorgon börjar hon jobba igen, kanske är det därför hon är hängig. Fast hon trivs ju bra med jobbet, det är bara morgnarna som är tuffa. Jag tror också hon går och grunnar på hur hon ska göra med jobb och så till hösten när hon ska skriva sitt examensarbete. Jag tror hon helst vill ha tiden till det och mig nämligen och inte jobba för det blir för stressigt. Jag tycker såklart hon ska vara ledig. Jag avstår hellre från både leksaker och godsaker mot att jag får ha matte mer tid hos mig. Om hon nu måste spara in på något alltså. Men vi får se hur allt utvecklar sig. Jag tänker också att det skulle vara kul att komma till Stockholm på en lite längre visit och det går inte om matte jobbar. Ja...det ordnar sig nog på sikt. Ibland tänker matte lite för mycket men det är ju bra att planera också. Inte lätt alltid att hitta balans.  

Har en känsla av att det inte blir så mycket mer utevistelse ikväll. Eller kanske en liten runda. Får se, det beror på hur trött matte är tror jag. Regnet lär nog inte sluta förrän imorgon. Det har verkligen varit en blöt sommar, men jag bryr mig egentigen inte så mycket. Tycker mest det är skönt när det inte är så fasligt varmt.

Tänk om matte kunde steka levern ikväll, då kanske jag får smaka. Namnam.

/Tiggeriexperten

Igår...

...hände inget anmärkningsvärt men det var en bra dag ändå. Vi sov väldigt länge och gullade en bra stund innan vi gick upp, vilket var jättemysigt. Sedan gick vi promenad, tränade, matte fixade med lite av varje och sedan gick vi långtur innan matte åkte iväg på kvällen. Vi fick förbi en gammal dam som bor i ett jättemysigt hur inne i skogen också och hörde hur hon mådde. Hon hade nämligen haft vattenbrist och mattes pappa hade fixat brunnen åt henne. Matte och hon snackade en del och jag uppfattade att hon ska ha hundbesök i slutet av veckan. En leksugen labradortik. Jag och matte ska nog dit och kolla läget på fredag kväll eller lördag.

När matte sedan åkte iväg hängde jag efter hennes föräldrar för de skulle grilla korv. Mitt beteende lönade sig också för jag och Knappen fick vars en korv när de grillade. Mattes mamma har varit himla magsjuk så hon kunde inte äta så mycket men då blev det ju desto mer till oss hundar. Fast det har varit fasligt synd om henne i helgen ändå för att vara magsjuk är minsann inget roligt.

Jag spanade flera gånger efter matte och strax efter tio kom hon. Hon hade haft trevligt med några vänner i Lund. De hade ätit på restaurang och pratat. Vet inte riktigt vad jag ska tycka. Men det är inte ofta som matte lämnar mig kvällstid så det får väl gå. Det är ju inte alltid vi fyrbeningar kan vara med överallt. Jag vet ju vad matte tycker om det men tyvärr kan hon inte påverka allt här i världen.

Vi kom i säng sent inatt för mattes pappa ville så gärna att de skulle titta på en film. Matte har ju inte kollat film på år och dar och hon gick faktiskt med på det till min förvåning. Jag försökte ligga i närheten men tv:n skränade så illa att jag fick lägga mig i ett annat rum. Till slut kom vi i säng och det var tur för vi skulle ju upp i hyfsad tid för att åka till Lomma.


Skön dag

Idag började vi med att sova ut ordentligt. Så skönt det var att ligga och gosa en lång stund innan vi steg upp vid halv nio. Sedan började matte stöka i köket, hon bakade paj som hon skulle ha med sig till en kompis som också heter Marie. Hon har nämligen ett hus på landet utanför Malmö tillsammans med sin sambo men huset är under renovering så man kan inte laga mat där. Alltså fixade matte fika och tog med.

När pajen var klar gick vi på en rejäl skogsrunda innan vi åkte. Det tog inte lång tid att köra dit och när vi kom fram hoppade jag rakt i famnen på en annan hund som bor i huset bredvid mattes kompis. Det var en gordon setter tjej på fem år. Hon var ju mindre än jag så jag tänkte att jag snabbt skulle visa vem som bestämde men tji fick jag. Hon styrde och ställde och jag fick knappt en syl i vädret. Matte bara skrattade, sade att jag behövde det. Förstår inte vad hon menar... Men i vilket fall som helst hade vi riktigt kul. Sedan fick jag ett märgben att gnaga på medan tvåbeningarna fikade. Sedan gick vi en liten promenad och så var det dags för hemfärd.

Resten av dagen har varit lugn. Jag har varit trött så någon träning blev det inte. Imorgon får vi väl försöka lite. Imorgon kväll ska matte förresten iväg själv. Hon ska äta på restaurang med några kompisar och jag får inte följa med dit. Taskigt. Men jag ska få korv av mattes föräldrar har jag hört för de ska ha korvgrillning.

Nä, nu är jag så trött att jag knappt kan träffa rätt med tassarna på tangerntbordet. Dags för sängen.


Träning på nytt ställe

Ikväll var vi och tränade vid Saxtorp, det ligger förbi Center Syd och Löddeköpinge. Där var jättefint med dammar man kunde bada i. Det var Ann-Sofi som höll i träningen och det var bara jag, matte, Wallander och Helene som kom och så var såklart Sandy med (Ann-Sofis tik). Vi tränade apportering både på land och sedan i vatten. På land gick riktigt bra. I vattnet gick bra fast jag vill skaka mig när jag ska upp men det tyckte visst inte matte att jag skulle. Det handlar väl om den där dummyn jag har i munnen som det är så många om och men kring. Jaja...det var kul i alla fall och bäst var när vi fick springa lite lösa alla tre efteråt.

På väg hem hämtade vi sedan upp dagismatte som kom med tåget till Lund. Hon har varit i Stockholm och hälsat på Pinnen och igår träffade hon även Syster Yster när hon kom från Karlstad. De verkar ha haft det trevligt men jag tyckte det var himla bra att hon kom tillbaka igen.

Nä, nu är jag faktiskt trött. Det känns att jag har varit iväg en vecka och att det har varit mycket nytt för jag är liksom fortfarande lite trött i skallen. Men någon dag till så är jag helt piggelin och allt är som vanligt igen.

Avslutning och hemresa

Igår hann jag inte blogga alls för allt gick bara i ett. På morgonen var det meditation för tvåbeningarna och bil för mig. Sedan frukost och efter det satte matte och Yster igång med att packa. Himmel vilken fart det var på dem. Sedan var matte med mig själv en stund och vi packade bilen och gick en promenad. Sedan fick jag ligga med när det var avslutning för matte tyckte det var taskigt att lägga mig i bilen där jag skulle ligga under hela hemresan. Jag var trött efter allt packande och sov mest, låg och drömde och så. Matte var nöjd med mig i alla fall för att jag var lugn.

Jaha...sedan revs tältet i rekordfart, det sista packades in, vi åt lunch och sade hejdå till alla. Jag hann knappt med på noterna så fort allt gick. Vilket tempo efter en lugn vecka! Nåväl, jag förstod ju att Yster skulle med tåget från Karlstad så det var ju klart vi fick hinna dit i tid.

I Karlstad försvann Yster till sitt tåg och jag sörjde lite i min bur. En hel vecka med henne och så försvinner hon så abrupt. Buhu. Men men...vi fick sällskap av en från kursen som åkte med oss till Malmö där hon bor. Vi körde henne hem och själv var vi hemma vid elvasnåret på kvällen. Det var en lång tur men vi stannade och åt vid ett ställe och då fick jag ligga med för vi satt utomhus och jag fick smaka på lite av varje så jag var ganska nöjd. Men himmel vad skönt det var att komma hem. Jag rullade mig, sprang runt och höll på. Och inatt har jag njutit som bara den av att sova i mattes riktiga säng. Den där uppblåsbara var helt okej, men ändå inte samma känsla. Jag tror också att matte var ännu mer nöjd än jag för jag har råkat sno hennes täcke en del under veckan och det blir ganska svalt i ett tält på natten. Jaja...ni kan ju själv räkna ut...

Jag har haft en jättebra vecka men visst är det skönt att komma hem igen. Men så härligt det har varit att tillbringa så mycket tid med matte och Yster. Jag är helnöjd.

Idag ska vi iväg en sväng på förmiddagen, matte hade en sak inbokad sedan tidigare. Sedan blir det väl uppackning. Träning? Får be matte ringa och kolla läget med de andra mattarna.

Sista kvällen...

...blev tvåbeningarna helt tokiga.

Matte och Yster sjöng, Yster spelade bas och matte spelade olika rytminstrument. Så sjöng de först sånger de hade skrivit själv, sedan några kända och folk tjoade, klappade, dansade och var allmänt knasiga. Matte hade varit och handlat en del godsaker, bland annat korv och bröd med tillbehör, men också godis och frukt till de som ville ha. Jag fick tre korvar totalt (en med bröd och två utan) så jag var inte alls missnöjd. När matte och Yster sjöng fick jag sitta med en av mina favoriter på kursen som höll mig lite lugn. Jag blir nämligen så uppjagad när alla klappar, tror det ska hända något särskilt då. Men det lustiga är att jag inte byr mig om när det t.ex. åskar vilket det gjorde på dagen innan. Ett himla åskväder var det, två "åskor" möttes ungefär mitt över vårt tält. Jag var mest rädd att min badning skulle gå om intet men sedan klarnade det upp och vi tog en sista  tur till sjön i alla fall.

När jag somnade sista kvällen var jag helt dödstrött och matte kunde knappt rubba mig så att hon skulle få del av täcket. Vilket hålligång alltså. På en låt satt jag mellan matte och Yster, kände liksom in känslan av att stå på scen. Det kändes superbra. Ser fram emot vårt bandprojekt!

/Lakrits

Jag = välartad

Jag har hört många säga till matte att de tycker jag är så duktig. Inte vet jag vad särskilt jag har gjort men det är ju trevligt. Men jag har ju gjort mitt bästa för att charma dem och de flesta har jag väl lyckats med. Sedan är jag ju lugn när jag är med matte och det är ju mest då de ser mig. När jag är själv ligger jag mest i bilen för vädret har varit lite instabilt och eftersom det är så tidigt på morgonen första omgången är det blött och kallt i gräset.

Bilen är okej, jag gnäller några ensamhetsgnäll men sedan somnar jag oftast. När matte och Yster hämtar mig blir jag såklart jätteglad, rycker till mig en leksak och snackar för fullt. Då kan nästan ingen motstå mig tror jag, för alla börjar skratta och många vill klappa mig. Men jag springer inte fram till alla, bara till dem jag känner gillar mig. Det är en del som har hund, jag känner att deras bilar luktar nämligen.

Igår var jag, Yster och matte och badade allihopa och det var jättemysigt. Jag simmade så jag var helt slut. Sedan åkte vi till Sunne och köpte glass och jag fick en hel del av både Yster och matte. Det är så gott med glass, ungefär som välling fast mer svalkande när det är varmt, vilket det var igår. Idag är det ganska kallt igen och fuktigt. Inatt åskade det och regnade men jag bryr mig inte om det. Jag ligger ju tryggt hos matte.

Resten av dagen igår var lugn och skön. Jag umgicks med Yster när hon övade bas och matte var med på kursen, sedan vilade jag mig i bilen på kvällen. Nu på morgonen har jag också sovit där en stund men snart ska nog jag och matte åka på ett sista bad (fast matte fegar ut för hon tycker det är för kallt). Imorgon åker vi hem och då hinns det nog inte med något bad skulle jag tro. Det har varit en skön tid här och jag gillar att tälta för det blir så naturnära men jag längtar faktiskt lite hem också. Vill ju träffa mina kompisar.

Matte är lite rädd att vi kommer att vara helt off träningsmässigt när vi kommer hem för vi har verkligen inte gjort något alls. Men jag tror det ordnar sig, vi har ju tid på oss vet jag.

/Lakrits den välartade


Fridfullt

Här sitter jag vid vårt lilla campingbord och skriver. Matte finns i närheten, hon har förmiddagen med mig, sedan tar Yster eftermiddagen. Morgonen och kvällen är jag själv, antingen i bilen eller vid skruven. Jag tycker bättre om bilen än om skruven men jag börjar vänja mig. Överhuvudtaget börjar jag känna mig riktigt hemma här. Igår låg jag kvar vid tältet när matte och Yster gick och åt middag, jag kände inte alls ens för att hänga med. Men på morgonen följer jag med till frukosten för då får jag smaka macka av matte. Yster förfasar sig men det är faktiskt så att det inte alls är samma sak att få saker vid bordet utomhus som inomhus. Jag tigger inte alls inne men ute gäller inte samma regler.

Ja, den där episoden när jag skulle vara inne hos familjen som har kursgården vill jag helst glömma. Det var pinsamt. Men jag kunde inte hjälpa, känslorna rusade iväg med mig och jag skällde i upprördhet. Det kan hända vem som helst skulle jag tro. Men det har blivit bättre sedan dess.

Jag får bada varje dag i en sjö som ligger en bit bort. Idag tror jag faktiskt både Yster och matte följer med. Yster vill nämligen se mig hoppa från bryggan. Det började jag med i förrgår och nu hoppar jag ut även om matte inte har hunnit kasta leksak till mig än. Jag tycker det är mysigt att splasha i. Igår var det några barn också som badade och de ville leka med mig. Kul! Här är en bild på oss:

image125

Igår kväll hände sedan något knasigt. När kursen var slut för dagen packade matte ihop sina rytminstrument och Yster tog med sin bas och en batteridriven miniförstärkare. Så åkte vi till sjön jag berättade om för där finns ett bord. Och så övade matte och Yster på låtar de ska framföra sista kvällen vid lägerelden. Fast om vi ska vara ärliga så skrattade de mest och höll på. Vem som helst som inte har sett dem så förr skulle trott de var helt galna eller hade fått i sig nåot de inte borde. Men jag har ju varit med om det hela förr, särskilt hos Yster i Stockholm så jag plaskade runt lite stillsamt och fiskade i sjön.

Livet går alltså vidare här i lagom takt. Jag har faktiskt blivit lite mer stillsam i sällskap med andra människor. Jag får ju sitta med en hel del och då får jag inte flänga runt alls. I början fick matte säga till mig hela tiden men nu behövs det inte så mycket längre. Ibland glömmer jag mig och springer efter henne in när hon ska hämta mat eller gå på toa eller så men jag blir snabbt föpassad ut av henne igen. Men jag tar det inte så hårt. Hon är ju inte sur på riktigt.

Vi ska kanske träna lite idag. Vi provade igår men det blev inget för jag var trött efter simningen. Men kanske idag.

Kramar från Vildhunden i Värmland


Det där med meditation...

...är nog inte riktigt min grej. Det började redan imorse när det var dags för morgonmeditation. Matte satte fast mig vid "skruven" och gick iväg. Yster gick också. Jag satt tyst en stund och begrundade min situation, sedan började jag min ensamhetskonsert. Det är en dyster historia, går bara i moll! Men ingen kom. Till sist, efter jättelångtid kom matte och Yster och gå höll jag på att vifta av svansen så glad jag blev.

Sedan var det frukost och jag satt med. Men efter det skulle jag lämnas igen, fast hos de som har kursgården. Där finns den där hunden som inte vill leka med mig. Tvåbeningarna tänkte att jag fick sällskap och inte skulle vara lika jämmerlig. Men jag tyckte allt var så konstigt med en ny familj och allt så jag bara skällde. Matte var inte särskilt imponerad kan jag säga. Suck. Men hon kom till slut. Hon och Yster ska ju skiftas om att vara med mig men just i början ville båda vara med och presentera sig och introduceras.

Nåväl, efter den sorgesamma morgonen åkte jag och matte och badade. Båda två hoppade i och hon tvättade håret och höll igång. Jag simmade och hämtade leksaker som bara den. Jättemysigt. Nu har vi rast och sedan ska Yster vara med mig och matte hänga med på kursandet. Ikväll ska jag tydligen vara själv en stund igen. Fy för. 

Det är alltså blandade känslor. Kul att vara med Yster och matte men uselt när jag ska vara själv. Jag försöker hålla lite koll på de andra deltagarna men de är så många så jag blir helt snurrig.

Här är förresten en bild på vårt tält.

image124

Visst ser det mystigt ut. Gott om plats är där. Hittills har vädret varit bra. Skönt. Hoppas det håller sig så.

Kramar och pussar från lilla mig.

Campingliv

Ja kära vänner. Jag sitter här och skriver utanför vårt tält. Stället vi är på ligger mitt ute på landet. Mellan Karlstad och Sunne, på en kursgård. På ena sidan finna skogen, på andra åkrar. Det är nära till flera sjöar och vi har varit och provat en idag. Jag har provat rättare sagt, tvåbeningarna har inte badat.

Igår fick jag mest åka bil och det var inte alls kul. Men sedan kom vi fram, satte upp tält, vi hämtade Syster Yster vid tåget och allt blev mycket roligare. Fast jag var nog stressad på kvällen för jag kräktes upp min mat. Men sedan fick jag av mattes mat som var pastasallad med extra mycket kyckling. Ja, någon sallad åt jag såklart inte men väl pasta och kyckling. Vårt läger var inte helt klart förrän mycket sent i går kväll.

Imorse vaknade matte och jag strax innan åtta. Yster vaknade inte förrän en timme senare så matte och jag fixade med lite av varje. Sedan när Yster kom upp blev det frukost och efter många om och men kom vi iväg till badsjön.

Det finns en hund som tillhör familjen som har kursgården. Men hon vill inte leka med mig. Hon är mycket mindre än jag och så är hon gammal. Jag försökte få igång henne men hon bara morrade åt mig. Lite ledsen blev jag för det faktiskt.

Under kvällen har alla som ska vara med på kursen anlänt. Det är en himla massa folk och jag har haft fullt upp att hålla reda på dem. Sedan har vi gått en runda också och nu är jag helt trött efter kvällsmaten. Det är ansträngande att vara på kurs minsann. Men matte och Yster är nöjda med campinglivet. Utanför tältet har matte skruvat ner en sådan där otäck skruv som man kan binda mig vid. Har en känsla av att jag kommer att få ligga lite där ibland. Men det går väl an, det ser ändå ut att bli en del kul för min del. Här finns inte jättemycket skogsvägar så det blir nog mycket simträning istället och det har jag verkligen ingenting emot.

Mitt mobila bredband verkar fungera bra fast det tar en himmelens tid att ladda upp bilder och batteriet räcker inte just nu. Bäst jag skickar innan det tar slut. Måste ladda tills imorgon.

Natti-natti. Jag rapporterar snart igen härifrån.

/Lakrits på meditationskurs

Packning

Fy för, jag tycker inte om när det packas. Det känns så oroligt. Inte så att jag inte vill åka men jag gillar inte det där stöket. Känns så uppslitande. Men mina saker är med har jag noterat. Matte tror kanske att jag inte är så uppmärksam men där tar hon fel. Jag försöker bara se cool ut.

Matte flänger runt och gör allt på samma gång (vilket resulterar i att det tar ganska lång tid i slutändan). Men hon har packat en hel del så det ska nog kunna bli klart innan det blir alltför sent. Hon måste ju sova också för hon ska göra imorgon. Jag ser mest fram emot att vi ska hämta Syster Yster vid tåget i Karlstad. Det tycker jag ska bli lajbans. Och så tycker jag det ska bli spännande med tält. Sedan vet jag inte vad jag tycker om meditationskurs men vi får väl se. Jag tror inte heller jag är inskriven som officiell kursdeltagare så jag gör lite som det passar mig.

Nä, nu får jag nog ta en liten koll och se vad matte gör.

/Resehunden

Grodfiske

Jag har sovit en stund och vaknat till igen och kom då på att jag ju glömde berätta om mitt grodfiske. Det var nämligen så att Syster Yster var tvungen att åka hem till Stockholm för att lämna av saker och packa om till vår gemensamma resa. Det var ju lite fånigt, jag trodde hon skulle stannat och så att vi hade åkt tillsammans men det gick visst inte. Och för all del, mina saker måste ju få plats. Vi hämtar upp henne vid tåget i Karlstad på torsdag kväll. Matte och jag åker alltså själv upp. Jag är måttligt förtjust över bilresan men matte brukar vara bra och stanna så att jag får sträcka på benen ordentligt en stund och inte bara precis komma ut och kissa.

Ja alltså...nu kom jag bort från grodfisket. Jo, det var så att jag ju tvunget fick hitta på något att trösta mig med när Yster hade åkt ifrån mig så snabbt.. Så jag gick och spanade runt ena dammen och då fick jag plötsligt syn på små djur som hoppade. Grodor! Jag började genast fiska och det höll jag på med ända tills matte kom och vi skulle till träningen. Jag fångade inget idag men vänta bara tills jag har övat upp mig, då blir det slut på lugnet för grodorna. Egentligen vet jag inte varför jag vill fånga dem för de är nog inte så goda. Men det är mest att de hoppar så roligt och då vill jag ha tag i dem. Det är skitkul att försöka fånga dem, kan varmt rekommendera denna aktivitet!

Nä, nu tror jag bestämt jag får försöka få matte i säng. Hon ska ju till jobbet imorgon.

Träning

Idag var det bara jag, Wallander och Elliot med mattar som kom till Lomma. Först tränade vi lite apportering och sedan lydnad. Vi var ganska kassa faktiskt fast jag har ändå bättrat mig en del. Jag går inte iväg när jag sitter och väntar på inkallning och jag smiter inte alls lika stora rundor längre. Så matte klagar inte så mycket egentligen. Fast hon tycker jag är hetlevrad. Undra just var man har lärt sig det...

Wallander smet så det stod härliga till. Helene var inte glad! Jag har nog inte sett henne så arg faktiskt. Wallander såg riktigt slokörad ut vid något tillfälle. Elliot skötte sig ganska bra som vanligt på så vis att han sällan smiter men han rullar sig jämt och hittar på lite hyss och så. Men han är nog ändå mest välartad av oss för tillfället. Fast han har blivit busigare och det känns roligt. Det är väl jag och Wallander som har haft bra inflytande på honom!

Hoppas ni inte tränar när vi är iväg. Jag vill ju inte missa något kul. Vi kommer gärna direkt när vi är tillbaka igen, t.ex. torsdag kväll nästa vecka. Men vi får se hur allas scheman ser ut.

Matte har börjat packa men jag har en känsla av att det inte blir av ordentligt förrän imorgon kväll och då flänger hon väl runt som en yr höna. Jag ska ha med följande leksaker: Flamingon (Flammi), Ninen samt Masken (åttafotingen) och Tommy Tvättbjörn. Tommy får åka med för han känns så trygg efter allt vi har gjort ihop. De andra får följa med för att de vill ut och se lite av världen. Och så kanske mina spel får följa med om det finns plats i bilen. Vi får se, jag ska övervaka alltihopa så att inget missas.

Här är förresten lite bilder från ikväll...

image119
Ann och Elliot

image120
Wallander...

image121
Och en uppgiven Helene...

image122
Och lilla jag.

God natt!

/Lakritsbusen

Uppkopplad

Tjoho! Mitt mobila bredband (eller mattes kanske det är, i alla fall är det hon som får betala räkningen) fungerar nu. Det innebär att jag kan surfa och blogga när vi är iväg. Förutsatt att det finns mobiltäckning men det hoppas jag verkligen. Får väl springa runt med datorn annars och kolla på olika ställen, någonstans brukar det gå. Enligt täckningskartorna ska det finnas mottagning. Det ordnar sig nog men jag har varit lite orolig att det inte skulle bli klart i tid. Men tack och lov...

Ystert och dystert

Jag var lite sur imorse för Yster gick inte upp förrän långt om länge. Men sedan blev det desto roligare. Vi har härjat runt och busat en massa. Fast sedan har vi haft det mystigt också. Min nya boll har tyvärr gått sönder. Det måste vara dålig kvalité. Matte får nog se sig om efter bättre bollar. Men mina andra saker jag fick från Teba håller måttet. När matte kom från jobbet blev hon varmt välkomnad av mig och Flamingon.

Tyvärr råkade jag ut för kloklippning och allmän vård ikväll. Yster stod helt på mattes sida och höll till och med fast mig när klorna skulle klippas. Fy så taskigt. Men men...jag är inte långsint och surar alltså inte.

Ett litet orosmoln mitt bland allt det roliga är det mobila bredbandet. Jag kan ju inte gärna ringa om det så matte får sköta det hela. Men de klantar sig så de där Fele 2. Glömmer aktivera sim-kort och sådant. Jag trodde förresten matte skämtade när hon sade det där med sim-kort. I mina öron är simning något som inte direkt har med datorer att göra. Håhåjaja.

Nä, jag är rejält trött. Det är sängen som gäller!

Vilken helg...

Först var det gårdagen som jag skrev om i förra inlägget och så en lika härlig dag idag. Annorlunda men ändå lika kul på sitt sätt.

Klockan sju imorse hoppade matte ur sängen. Jag tyckte det var en smula tidigt och vilade mig medan hon stökade runt. Jag blev väldigt förvånad när hon satte igång och bakade vid halv åtta. Förvisso scones som går snabbt att göra men ändå...matte brukar inte vara så pigg på morgonen.

Sedan packade hon ihop saker, jag såg att klövarna var framme och jag var helt på det klara med att det var spårdags. Och strax innan nio traskade vi ner till vägen och mötte Ann och Elliot som kom. Vi begav oss till samma ställe som förra gången. Men nu hade det kommit dit stubbar att sitta på och en gammal kabelrulle som bord. Och så hade matte inhandlat ett par stora skruvar som man sätter ner i marken och som man kan sätta fast kopplet i så att vi fyrbeningar inte kan flänga runt så mycket. Ann gick och lade spår till mig under tiden.

Efter en stund kom även Helene och Wallander samt Lena, Guinness och deras gäst, en söt liten flatte kille som kallas Bigge. Det var full rulle men så småningom kom vi till ro och det var dags för spår. Elliot var först ut, sedan Wallander och sist Guinness i spåret som hade legat över natten. Trots mattes oro gick det bra även om grabbarna fick jobba hårt. Sedan var det min tur att spåra och det gick bra, matte var himla nöjd. Jag tycker det är bra att hon inte säger så mycket utan låter mig jobba på. Ann sade till henne förra gången att hålla snattran när jag jobbar så att jag inte blir störd och det var bra! Och matte var väldigt nöjd med sin nya spårlina. Den var dyr men den kan hon ha i många år.

När alla hade spårat klart fikades det och snackades. Vi fyrbeningar fick lite del av fikan också så det var helt okej.

image115
Här sitter vi och fikar efter spårandet...

Men sedan var det dags att bryta upp och vi följde de andra ner till vägen. På Helens initiativ blev det foto av alla hundarna (samt Lena) på vägen.

image117
Från vänster...Guinness, Lena, Bigge, Wallander, Jag och Elliot.


Nere vid vägen var det hejdå och sedan hem och fixa lite innan det bar av till Lund för att hämta Syster Yster. Hon började genast härja med mig och jag var helt med på noterna. Kvällen har varit trevlig med bus, bengnag och så har jag fått stifta bekantskap med resten av grejorna från Teba. Det är åttafotingen, den lille nallen samt "grodan" (de sista två fick jag av Elliot). och så bollen förstås, en likadan som den jag tog sönder innan.

image118
Här är åttafotingen som ännu inte har fått namn...

Ja, vilken helg alltså. Tack matte för att du har fixat så mycket kul åt mig. Och jag har nog sett att godisförrådet blev rejält fyllt igår kväll! Nu har matte så smått börjat ställa fram saker som ska med när vi åker iväg till Sunne på torsdag morgon. Tiden går så fort. Imorgon jobbar matte men Yster är med mig och det är inte alls illa. Hon är himla lajbans!

För min del går kvällen mot sitt slut för jag är ganska trött. Jag tror tvåbeningarna håller på lite till.

Tack till mina kära kompisar att ni ville komma ut i skogen och spåra med mig. Det blir mycket roligare när vi är några stycken. Och så kan man pussas lite och ha det allmänt mysigt. Jag hoppas ni vill komma igen sedan när vi är tillbaka från vår resa!

/Lakritsen

Vilken dag...

Det började med att vi sov ut ordentligt. Halv åtta gick vi sedan upp och gjorde de sedvanliga morgonrutinerna. Sedan bar det av till Staffanstorp fast med omväg om Q8 macken i Bara där matte hämtade några paket som hade kommit med posten. Men snart var vi hos Elliotoch där fick jag direkt hoppa över i hans bur. Mellanväggen bar i och det tyckte jag var väldigt onödigt men det var ändå helt okej med plats.

Sedan bar det av mot Höör och Teba. Väl där rusade matte och Ann in i affären  och sedan var de borta en halv evighet. Matte kom ut och provade halsband på mig och sedan försvann hon in igen. Till sist kom hon ut med fyra eller fem kassar och en pappkartong. Kanske var det ändå värt all väntan tänkte jag då.

När vi var tillbaka i Staffanstorp fick Elliot och jag först springa av oss i en stor rastgård innan vi invaderade hans trädgård. Intill rastgården sköts det hej vilt men vi brydde oss inte om det för vi bara busade med varandra. När vi hade sprungit av oss det värsta där åkte vi sedan hem till Elliot. Jag och Elliot fräste runt i trädgården, badade i hans pool och sedan blev vi så småningom insläppta och då låg vi mest på golvet och gosade.

Här är lite bilder...

image110
Sprallesprall...

image111
badebadebad

image112
Och här ligger vi i köket och tar igen oss...

Sedan fick vi ett härligt märgben var men på något sätt som vi aldrig riktigt begrep bytte vi fram och tillbaka och ena stunden var båda benen hos mig och andra hos Elliot. Det roligaste var ju att ha det benet som Elliot just hade så det blev lite förveckligar där. Så himla kul hade vi i alla fall medan matte och Ann satt och käkar och snackade. Men till sist var det dags att åka hem för matte skulle förbereda spårläggning. Hon skulle nämligen fixa ett spår till grabbarna redan ikväll så att det får ligga till sig över natten.

Det gick så här. Matte försvann ut med klöv, blod och snitsar. Hon kom hem igen efter en stund och såg rejält moloken ut. Då hade tydligen hennes första spår gått om intet för hon hade kommit fel och kommit ut alldeles för nära början. Så hon hade fått gå och plocka ner snitslarna igen och så fick hon hem för att hämta mer blod. Så bar det av ut i skogen igen. Och hon var borta jättelänge, nästan trekvart. Tydligen hade det uppstått krångligheter den gången också och hon fick ringa Elliots matte mitt i skogen och fråga om råd. Himmel...vilket virrvarr alltså. Matte har sett lite sur ut sedan hon kom hem för hon var inte nöjd (och då är hon inte rolig att ha och göra med). Men alla måste ju lära sig, och matte har ju inte lagt så många spår helt på egen hand. Den här skogen är dessutom lite lurig, det tycker även jag. Man vet inte riktigt var man kommer ut och vägarna svänger väldigt mycket. Men nu ska matte skaffa sig en detaljkarta över skogen som ska studeras MYCKET noga. Hon muttrade något om GPS men jag tror inte hon går så långt. 

Hoppas att det går bra med spåret trots de små krångligheter som uppstod (som jag ju inte kan avslöja nu för  kanske Walle hinner läsa innan han somnar).  Jag är lite orolig för jag hör att det regnar och tänk om spåret regnar bort. Hoppas inte. Mitt eget spår ska tydligen fixas till imorgon av någon annan än matte, tror det blir Ann. Då känner jag mig trygg för hon är en jäkel på att lägga spår.

Jag har fått en himla massa fina grejor från Teba. Jag har inte fått hand om alla sakerna än men den illrosa flamingom samt kaninen har jag stiftat bekantskap med. Jag har även fått två grejor av Elliot som jag måste undersöka närmare imorgon.

image113
Kaninen och Flamingon. Supergosiga.

image114
Och här är allt som ännu inte är uppackat. Matte är en hejare på att shoppa.

Nu är det läggdags så att  vi orkar med spårandet imorgon. Innan Ann och Elliot kommer ska vi också förbereda lite med att bära bort stubbar som vi kan sitta på.

Tack matte för alla fina saker och för att jag fick busa med Elliot! Och tack Ann för märgben och för att vi fick härja i er trädgård. Och matte, du ska se  att det blir lättare efterhand att lägga spår när du blir lite mer van. Och vi har ju så bra nosar så det brukar ordna sig ändå.


Spännande helg

Äntligen fredag. Fast veckan har gått ganska fort ändå. Nu har jag matte på heltid i två dagar. Och så ska det hända en massa spännande. Imorgon är det Teba-tur och så får jag träffa Elliot också. Kolla in hans trädgård kanske? Har hört rykten om det nämligen. På söndag förmiddag ska det bli spår och så på söndag eftermiddag kommer Syster Yster, mattes vildsyster och hälsar på. Hon är rolig kan ni tro, hittar på ännu mer knasigheter än matte. Hon har dessutom fyllt år och ska firas i efterskott. När det är sådana festligheter brukar det bli lite extra gottis till mig också. Kanske ett märgben om man har tur. Nu har jag haft godisstopp i två dagar. Om livet hade varit lite rättvist hade matte också haft godisförbud men hon fortsätter att vräka i sig. Det är ingen reda någontans tycker jag.

Nåväl, innan vi tar itu med helgens projekt och roligheter ska vi sova ordentligt och inte alls gå upp så tidigt som vi brukar. Härligt! Både matte och jag tycker hemskt illa om att gå upp tidigt. Man har ju liksom precis kommit till ro och så ringer hennes otäcka klocka. Åtminstone känns det så. Jag sover ju vidare sedan när matte har åkt men hon får absolut inte sova i bilen och helst inte på jobbet heller. Och det går väl bättre och bättre för henne. Hon trivs väldigt bra på jobbet i alla fall.

Nä, nu tycker jag att jag ska få något litet kvällsmål så att jag klarar mig tills imorgon bitti. Tack och lov har det inte blivit indragningar på den punkten.


Mobilt bredband...

....har matte beställt. Hoppas hon hinner få igång det till sin bärbara dator tills vi ska iväg för då kan jag surfa runt och blogga och läsa på nätet när hon och syster yster mediterar och håller på. Det var faktiskt just för min skull som matte beställde det. Himla gulligt, tycker jag. Så att jag inte ska känna mig avstängd från omvärlden. Hopppas bara det fungerar ute i ödemarken dit vi ska, annars blir jag hemskt besviken.

/ Den högteknologiska vildhunden

I sommarens soliga dagar...

...eller inte. Nä, det har regnat hela dagen idag men jag har ändå varit ute på mina rundor. Morgontur med matte, dagstur med dagis och kvällstur med matte. Men blött var det, jag fick torkas med handduk när vi kom hem igen ikväll. Matte tänkte som så att det var inte lönt att gå en kort runda för vi blir ändå så blöta och då kunde vi lika gärna gå den vanliga.

Det har varit en lugn innedag. Jag har gnagt ben och slappat mest. Kollat in dagismatte en del, spanat på en besökare och lite annat smått och gott. Ibland är det faktiskt skönt med sådana dagar för om det är fint väder är jag så mycket ute att jag blir helt trött av det.

En dag kvar för matte att jobba av den här veckan. Tiden går fort.


Hälsorapport

Halv fyra kom matte från jobbet för att ta mig till veterinären. Vi fick vänta en liten stund där men inte så farligt. Jag fick träffa den manliga veterinären som jag har sett tidigare men inte varit hos. Jag har träffat Kristina men hon hade semester nu. Men Niklas som han hetter, var helt okej fast han tittade mig minst lika noga i halsen som Kristina och det är ju inget jag gillar direkt. Jag tyckte också hela grejen var ganska onödig för jag har varit precis lika pigg som vanligt idag. Inatt var jag uppe och gick lite av och till mellan biabädden och sängen men jag var inte ute i alla fall. Nåväl, matte vill inte lämna något åt slumpen så jag fick snällt åka till veterinären ändå. Och jag var ju svullen i halsen så det blir antibiotika. Men jag har inga direkta restriktioner mer än att jag inte behöver härja för fullt de första två dagarna. Men sedan är det okej, antibiotikan verkar ju snabbt. Att jag fick en längre kur är mest för att de ska se om mina mandlar slutar vara svullna, annars ska de nog tas bort. Tror matte vill det så slipper hon tänka mer på dem. Och hon slipper vakna av mina harklingar mer. Hon verkar lite sliten, tror vi måste lägga oss tidigt ikväll.

Dagismatte säger att jag har varit allmänt odräglig idag. Jag har skällt på henne för att få igång lek, badat en massa, tagit sönder en boll och lite annat smått och gott. Bollen kunde jag ju låtit bli för nu ligger den i sopen och det var synd.

Jag har gått upp ett kilo i vikt så jag är rädd att det blir vissa begränsningar när det gäller godis framöver. Inte bra men jag har inte mycket att säga till om på den fronten.

Jag ser fram emot spår till helgen och nästa vecka kommer vi till träningen igen som vanligt.


Piggare

Idag har jag varit mycket piggare igen. Fast jag går fortfarande runt och harklar mig en del. Matte har beställt veterinärtid imorgon klockan fyra. Inte ens lönt att försöka komma undan, det hjälper inte att jag har varit pigg idag. Jag har badat en massa, simmat runt i dammarna och kollat in stora fiskar och annat spännande. Matte är glad att jag är piggare men vill ändå få kollat mig.

Matte är däremot inte så pigg för jag var igång i natt igen och klöktes, harklade och ville ut. Och jag mådde bättre så fort jag kom ut så in ville jag inte så gärna, kom inte förrän jag förstod att matte väntade lite otåligt och att hon behövde sova vidare. Hoppas vi kan sova lugnt inatt. Men jag kan ju inte hjälpa att jag vill ut, det känns naturligt att jag vill det när jag inte mår bra. Det är friskare luft utomhus och om jag nu får upp några gamla matrester är det ju bättre att de hamnar i gräset än i mattes säng. Det är jag ganska säker på att hon också tycker!

Jag hoppas att helgens aktiviteter inte är hotade men vi får väl se vad veterinären säger imorgon. Om jag får antibiotika och börjar äta den direkt så borde jag vara fit for fight till helgen fast jag behöver ju inte springa ihjäl mig för det men spåra kan jag nog. Vi får ju ändå inte härja som vi vill bara för att vi har spårträff. SIst blev jag ju åthutad och nertystad av både min egen och av Elliots matte.

Det har varit träning ikväll men det blev ju inställt för min del. Fast jag har mest vilat ikväll för jag blev trött av allt simmande idag så det var ganska skönt att vara hemma med matte. Vi tog en lugn promenad i skogen och sedan har hon tränat och jag har tittar på från min säng.

Natti-natti

/Lakritsen

Ingen rolig dag

Det började redan inatt. Jag vaknade, mådde illa, klöktes, var på väg att kräkas. Matte vaknade, vi skyndade ut. Jag lade mig ner på gräset och försökte få upp något så att jag skulle må mindre illa. Det gick inget vidare men efter en liten stund gick vi in igen. Matte försökte ge mig fil men jag ville inte ha. Klockan var halv tre.

Två timmar senare upprepades samma sak med skillnaden att matte försökte ge välling och jag drack några klunkar. Sedan vilade jag till halv sex och matte försökte sova men en envis fluga satte sig i hennes ansikte så att hon vaknade igen hela tiden. Halv sex steg vi sedan upp. Jippie...vilken natt alltså.

I morse skulle matte såklart glutta i halsen på mig och det såg visst inget vidare ut. Tempen togs också men ingen feber. Mat åt jag så det finns väl hopp. Under dagen idag har jag mått mindre illa fast jag går och harklar mig. Jag har ätit bra men jag är trött och allmänt vissen, det är ingen fräs på mig alls som vanligt. Matte ringde och pratade med veterinären fast då var hon ju på jobbet så hon visste inte att jag var så trött och vissen som jag var för då hade hon nog beställt tid direkt. Nu pratade hon och så tyckte veterinären att hon skulle avmaska mig först. Fast det tyckte matte var lite osannolikt att det skulle bero på maskar att jag var dålig men hon knatade ändå iväg och köpte avmaskningsmedel för jag skulle ändå ha det ganska snart. Men när matte kom hem och såg hur sloksvansad jag var och att jag gick och harklade mig så kände hon sig ganska övertygad om att det är halsen som spökar. Så det blir nytt samtal till vet imorgon. Har en känsla av att jag så småningom råkar ut för det som Elliot gjorde, alltså operation och borttagning av de där sakerna som kallas mandlar. Och för all del...om jag slipper bli gluttad i halsen mer sedan så låt gå för det.. Jag börjar bli trött på det här med halsen och matte är väl inte så förtjust heller.

Det är som matte säger...när jag är lugn och inte vildhundsaktig, då är det något fel på mig. Jag har inte ens velat bada idag. Har inte härjat runt ens minsta lilla.

Ingen träning imorgon har matte bestämt! Okej säger jag, för jag känner mig inte pigg. Men spår blir det nog ändå till helgen om jag inte blir sämre för då anstränger man mest huvudet och där är jag inte sjuk.

Nu ska vi sova. Hoppas den här natten blir bättre.

Slappedag

Idag har det varit en riktig slappedag för min del. Matte fräste iväg och gjorde några ärenden runt lunchtid, var borta två timmar ungefär men då tog jag det mest lugnt. Sedan har jag såklart badat och kollat in lite saker i trädgården, funderatlite över den svarta tulpanen och varit ute på långpromenad. Men ingen träning, inga aktiveringsleksaker, inget spårande etc.

Jag har såklart varit ganska nyfiken för mattes pappa har eldat en massa. Han har nämligen sågat ner träd och idag var tydligen en bra dag att elda upp allt skräp. En del har blivit brasved men alla grenar och allt smått gick upp i rök idag. Jag fick inte komma i närheten när det brann men nu på kvällen fick jag följa med matte bort och inspektera. Fast jag höll mig på behörigt avstånd från askan och glöden!

Skulle vi inte kunna grilla korv någon kväll på lämpligt ställe med "spårgänget" i sommar. Det vore kul tycker jag. Och så ska vi hundar få korv också så klart. Hot dogs kanske.

Imorgon ska matte till jobbet. Synd tycker jag så klart men hon jobbar bara en och en halv vecka till nu sedan är hon ledig lika lång tid. Får se fram emot det när jag saknar henne. Fast det händer ganska mycket kul om dagarna när hon är borta eftersom det är full aktivitet på tomten. Nu ska väl snart grönsakerna plockas upp också och jag anmäler mig som grävare på studs. Så slipper mattes mamma anstränga sina händer, hon har ju en del besvär med värk och så. Jag hjälper till med allt jag kan. Förra sommaren när jag bara var liten rensade jag rödbetor och annat nyttigt. Jag bet av den där "roten" som är på rödbetan. Matte höll fram dem en och en och jag bet till. Det var skitkul.

Jag har förresten skaffat mig en egen e-mail adress. Den är Vildhunden@telia.com. Helt logiskt eller hur? Om man vill skicka bilder till mig eller så kan man använda den. Man kan såklart skicka till matte också men jag tyckte det var lite kul att få en egen adress.

G'natt

/Lakritsen

Besök i min skog

Det började med att matte försvann ut för att lägga spår. Hon var borta längre än vanligt och när hon kom tillbaka muttrade hon om att det inte gick där hon först provade och att hon fick flytta på sig. Nåväl...jag gick och väntade på att vi skulle ut men det tog en himla tid. Och när vi väl kom ut skulle vi ner till vägen. Jag undrade lite men väl där fick jag se en härlig syn. Wallander, Guinness och Elliot stod där med sina mattar. Vilket pusskalas det blev bland oss hundar. Tvåbeningarna hälsade lite mer sansat.

Vi placerade oss på ett i förhållande till spåret strategiskt ställe och sedan fick vi gå en och en. Först ut var jag och matte. Det gick ganska bra, matte fick lite tips av Ann som hängde med och det tycker jag är bra. Matte behöver lära sig mer! Sedan var det Elliots tur, sedan Guinness och sist ut var Wallander. Matte gick med alla gångerna så jag fick vara utan henne då. Det var eländigt och jag tyckte att Ann var hård mot mig. Fast jag gillar henne ändå!

Jag tror det gick ganska bra för alla trots att vi var lite vimsiga av glädje över att träffas. Mattarna verkade nöjda och jag hoppas verkligen vi kommer att göra om det här. Kanske redan nästa helg hörde jag matte säga. Hon säger förresten att jag är dålig på att koppla av och ha tråkigt. Det kan jag väl knappast förneka. Usch, det innebär säkert att vi ska öva på det för det ska vi ju jämt när det är något jag inte är bra på.

Jaja...jag gör lite vad som helst för att mina kompisar ska komma snart igen. En gång till kan vi väl hinna innan vi ska åka iväg en vecka. Vi får se, mattarna får väl snacka ihop sig.

Jag blev jättetrött av spåret och allt som hände så jag har mest sovit ikväll. Matte har tränat och sedan suttit vid datorn en del. Men nu blev den ledig så jag tog chansen. Annars finns ju den bärbara men jag orkade inte bära iväg den och koppla upp den idag så jag väntade snällt på att matte skulle bli klar.

Jag fick en present av Elliot efter spårningen såg jag. Den liknade den flygande ekorren lite fast det var ingen ekorre. Men konstruktionen var densamma. Tror tyvärr inte att jag får sysselsätta mig med den på egen hand för då är risken stor att det händer något dåligt med den men matte och jag får leka ihop.

Sov gott. Imorgon är det söndag. Det betyder sovmorgon och det är skönt. Imorse vaknade matte halv sex och trodde hon skulle upp men hon fattade ganska snart att det inte behövdes så hon somnade om. Kanske blir det likadant imorgon.

Dags för sängen.


RSS 2.0