Dystra tider stundar...

...för matte har sagt att jag har ätit för mycket och måste dra in lite på maten. Jag hörde att hon pratade allvarligt med dagmamman, alltså mattes mamma. Hon har tydligen fallit för min charm alltför ofta och stuckit till mej både ditten och datten. Men tydligen inte längre. Dessutom såg jag matte äta godis idag. Så orättvist. Det blir inte några grisöron, bara märgben en gång i veckan, välling som väl snart blir så utspädd att det knappt är värt namnet och så inget extra på den vanliga maten. Matte säger att jag är bottenlös, jag förstår inte vad hon menar. Precis som om hon aldrig äter bara för att det är gott. Hmpf.

Idag har matte också "rensat upp" bland min pinnsamling. Hon samlade helt fräckt ihop dom i en rullebör och körde iväg alltihopa till ett ställe där dom sen ska eldas upp till något som tvåbeningarna kallar Valborg. Dumt tycker jag för jag vill gärna ha min pinnpark ifred. Jag fick dock behålla dom största som jag kämpat hårdast för att släpa hem.

Men nu till något roligare. Jag tror nämligen matte planerar en tur till havet imorgon förmiddag. Inte alls fel, då ska jag springa längs stranden, plaska i vattnet, kanske fiska om det vill sej väl och vem vet vilka fynd man kan göra?! Jag lovar att rapportera!

/Sakletar-Lakrits


väntans tider

Här går man och väntar och väntar på att få busa med någon. Kan man inte skruva fram tiden lite så att det blir slut på löpandet. Att busa är ju trots allt meningen med det mesta och jag längtar så efter att dra en repa med någon likasinnad, dyka ner i ett vattenhål tillsammans, springa ännu mer, brottas och pussas.

Idag fick jag också vänta väldigt länge på matte. Hon var i skolan till sent och sen var hon i Lomma på hundklubben UTAN MEJ. Helt ofattbart. Hon måste ha minst en skruv lös. Dessutom blev det visst inte som hon ville där heller. Och så verkade hon trött när hon kom hem. Hade hon kommit tidigare till mej hade hon säkert varit piggare. Jag tycker jag märker tydligt att dom dagar hon är hemma med mej är hon mycket gladare och piggare och ändå ska hon hålla på och åka iväg. Ibland förstår jag mej inte alls på henne.

Ingen träning idag alltså eftersom matte kom hem bara en stund innan det blev mörkt och vi hann inte mer än gå en runda i skogen. Synd, jag gillar att träna åtminstone för det mesta. Men imorgon har hon lovat...

Här är en bild från träningen igår. Matte tog foto när jag sprang mot henne på inkallning. Visst ser det fartfyllt ut.

image24

Men nu är det dags för några gnag till på det läckra märgbenet som matte gav till mej när hon kom hem. Därefter blir det sängen...

/Lakritsremmen

Livet på landet och ny lydnadskurs

Det är ett par dagar sen jag skrev sist. Igår var jag trött och somnade tidigt men idag blir det bättring. Jag lovade ju bild på min cykelkärra och det kommer nu.

image19
Här ligger jag alltså i kärran. Cyklen är som ni ser inte påkopplad utan istället är det extrahjulet som bär upp det hela. Man tar såklart bort det hjulet sen när man kopplar kärran till cykeln med hjälp av den där fiffiga armen och ett fäste som jag inte riktigt begriper mej på men matte klarar det bra.

image21
Här är "takluckan" öppen och jag sitter och tittar ut. Härligt.

Ja, det har som ni nog har märkt varit fortsatt härligt väder. Jag har utforskat mina marker lite mer noggrant med varierande uppskattning från tvåbeningarna. Ett antal växter från dammarna har jag tyckt behövde närmare undersökning och klassificering (mycket delikat, god, okej, mindre smaklig och äcklig) och det har medfört lite arga skrik. Idag har det helt plötsligt kommit en massa nät över en hel del av växterna vilket starkt begränsar mina vidare undersökningar. Jag tycker det är bedrövligt och undrar om någon vet var man kan skicka in en klagorapport. Mattes husguru som såklart är en hund har nämligen tre budord inristade på sin fina sten och de är
1. ÄT
2. NJUT & VILA
3. ROA DIG
Om jag ser till begränsandet av min fiskeverksamhet så har det brutits mot alla tre budorden och det kan ju aldrig sluta väl. I boken som min andliga ledare håller i sin ena tass står dessutom att man ska smaka på allt för det kan vara gott. Men ingen verkar bry sig det minsta om vad han har att säga och det tycker jag är respektlöst.

Här är förresten en bild på min högt ärade andliga ledare.

image22


Så till något helt annat. Ikväll var det nämligen dags för en ny lydnadskurs att ta sin början. Matte var osäker på om jag skulle kunna vara med alls med tanke på löpet så jag fick först vänta i bilen. Och visst kan jag erkänna att jag har känt mig lite konstig de senaste dagarna. Idag gick jag och längtade en hel massa efter mina mysiga kompisar och när jag sen fick höra att Elliot hade varit ute i MIN skog utan att ge sig till känna var jag minst sagt besviken. Men jag antar att din matte hade full koll på dej så du hade väl ingen möjlighet att smita iväg tvärs genom skogen till mej. Men men....i vilket fall som helst så fick vi faktiskt vara med på kursen trots löpet. Dock skulle det först snackas och sen skulle min chipmärkning kollas innan vi kunde sätta igång med träningen. Till min stora besvikelse fick vi inte springa okopplade idag (matte verkade nervös att ens släppa kopplet vid platsliggningen, jag förstår inte varför...). I alla fall blev det en massa av vad dom kallar "kontaktövning", dvs matte går och springer i en massa snirkliga svängar och jag ska hänga med så bra som möjligt samt även titta upp på matte så mycket som möjligt. Ingen lätt sak alltid, särskilt inte när det var en massa nya hundar att spana in. Men matte verkade nöjd. Förhoppningsvis blir det lite annat att prova på nästa gång men det blir inte förrän om två veckor för påsken kommer visst emellan. Men vi träffas nog en del från det "vanliga" gänget och tränar nästa gång ändå .Matte hoppas att jag har slutat löpa då och det gör jag faktiskt också. Innan vi skulle iväg idag hämtade hon en balja ljummet vatten och en tvättsvamp och så skulle hon "städa mej" som hon kallade det. Ganska så förtörnad kände jag mej men vad kunde jag göra? Jag tror dock inte att all doft försvann för jag såg särskilt Wallander spana en del åt mitt håll. Grabbarna var tyvärr hårt hållna av sina mattar så det blev inte så mycket roligheter. Efter träningen fick jag sen vänta i bilen medan matte och Elliots matte stod och snackade en massa men till slut kom vi hem och jag fick min kvällsvälling som vanligt. Matte verkade nöjd med kvällen och det är jag också.

Det verkar som om det är rena "bursmittan" bland mej och mina kompisar. Snart har visst alla bur från samma ställe, nämligen från han som håller på att tillverka min. Wallanders matte var där igår och beställde och Viras matte var också intresserad. Undra hur mång som kommer att ha registreringsskylt också. Här är förresten en bild på min men eftersom det inte går bra att fästa den på buren jag har nu väntar jag med att sätta upp den tills jag får inviga den nya buren. Men en bild på den kan ju inte skada...

image23

Det får avsluta kvällens inlägg. Hoppas ni har det bra alla hundar och människor där ute som jag känner (och alla andra också så klart). Nu ska jag lägga mej och fundera ut lite nya busstreck innan matte också kommer och hoppar ner i sängen.

Nattnatt

Mitt första viltspår

I morse var det dags. Vi gick upp tidigt (alldeles för tidigt enligt min åsikt) och efter dom sedvanliga morgonrutinerna bar det iväg med bilen. Vi åkte till ett ställe som heter Fulltofta och där väntade Elliot, Wallander, Singo Henke och Tesie med sina mattar samt Ingvar som är instruktör och hans fru Anita och deras Oskar. Vi körde iväg till ett annat ställe tillsammans och där gav sig sedan våra mattar iväg ut i skogen med en massa färgglada band hängades om halsen, en flaska och en lustig sak som jag senare lärde mig är en klöv. Elliots matte, Ann visade min matte hur man ska göra och efter en stund var dom tillbaka igen. Så satt dom och fikade och jag fick nesligt nog vänta i bilen för att dom andra hundarna, särskilt grabbarna inte skulle anfalla mej för att jag luktar så gott. Men så småningom blev det sedan min tur att komma ut i skogen. Matte satte på mej sele och lina och så satte hon mej ner och gick fram och började rota i jorden på ett ställe som såg lite uppkrafsat ut. Sen kallade hon på mej och när jag kom fram märkte jag direkt att där var något intressant så jag satte nosen i backen och började spåra. Matte sprang med linan i handen och Ann var bakom och instruerade. Matte klantade sej en del med linan men hon är lite förlåten för det var lite snårig terräng och hon är nybörjare i viltspår hon också. I vilket fall fanns det en massa intressant att lukta på, det var nämligen blod i spåret! Och så luktade det av den där grejen som jag sen hittade i slutet av spåret, nämligen klöven. Men innan jag kom dit var det mycket nosande och lite virrande är jag tappade bort mej men jag hittade snabbt tillbaka igen. När jag sen kom till klöven tyckte jag först det var lite läskigt, jag fattade liksom inte vad det var. Men sen vågade jag mej ända fram och luktade på den och då rusade matte och Ann fram och tjoade och tjimmade och det verkade på det hela taget som att dom var väldigt nöjda med min insats. Själv tyckte jag det var lajbans som bara den och jag ser verkligen fram emot nästa gång. Matte fick med sej klöven hem och den ligger i frysen tills nästa gång. När vi sen körde hem var hon också inne om ICA Kvantum i Lund och där köpte hon en paket blod som också är i frysen. Så kan vi kanske göra nått sånt där spår på egen hand, åtminstone när vi blir lite mer vana.

När jag sen kom hem kände jag mig trött. Jag är faktiskt inte lika pigg som jag brukar och jag har märkt att matte är lite orolig men jag tror nog det går över. När jag var ute i skogen nu i kväll piggnade jag till rejält igen. Vi träffade både hästar och rådjur och så bar jag lite pinnar. Någon tur med cykelkärran har det inte blivit idag och följaktligen inte något foto heller. Men allt kommer till den som väntar... Jag har gamla foton på den från förra sommaren där jag är riktigt liten men jag tänkte ju att ni skulle få en färsk bild så jag väntar tills imorgon och ser vad som händer. Tror matte kommer hem tidigt och då kan ju kärran komma fram om man har tur. Om jag har förstått saken rätt ska det bli fortsatt härligt väder i veckan. Jag hörde matte mumla något om att man kanske kan smita lite tidigare vissa dagar och jag håller tassarna för att det blir så. I väntan på att matte kan ta sej loss från skolan så ägnar jag väl tiden åt att fiska i dammarna, tigga godis, försöka förgylla livet för mattes mammas gamla hund och lite annat smått och gott. Särskilt fiskandet är min stora passion. Man kan få upp allt möjligt roligt. Tyvärr är tvåbeningarna inte alltid lika glada åt mina upptåg.

Nu är klockan kvart över sju och det är fortfarande ljust ute! Det är verkligen vår och jag vill inte komma in men jag har resignerat och låter i alla fall matte komma och hämta mej. Men att gå in frivilligt när hon kallar det klara jag inte riktigt, bara om jag vet att det vankas något smaskens eller om jag är alldeles urtrött. Men det är också skönt att ligga och vila utomhus nu när det är så varmt, man måste inte gå in bara för att man är trött. Matte säger att jag är en riktig vildhund när jag inte vill komma in. Men jag är i alla fall inte så tokig som Elliot som kastar sej ner i varenda lövhög och rullar sej. Fast det ser himla gulligt ut faktiskt när han ligger där med magen i vädret. Jag saknar att leka med mina kompisar och längtar tills det här med löp är överstökad så att vi kan ut och härja som vanligt igen. Eller vad säger ni grabbar?!

Vårvarma pussar från Lakritsbåten

Vår!

Här sitter jag och knappar på datorn sent en lördagskväll. Det är läggdags inom det snaraste men jag vill ändå bara lägga in ett glädjeskall över vårvädret. Idag har jag varit ute massvis. Kollat på när det har fixats och donats med allt möjligt. Matte har också varit ute mycket tillsammans med mej och det tycker jag är extra kul. Vi tog även en premiärtur med cykelkärran. Inte alls långt och mest för att testa hur det kändes men jag ser fram emot mer. Särskilt stoppen vid korvkioskerna tycker jag är väldigt trevliga. Eller kanske ännu hellre fikapaus på något mysigt ställe med matsäck till både mej och matte och eventuella andra som mattes syster. Jag måste ju fixa ett foto på cykelkärran, det kommer inom det snaraste. Den heter Doggy Ride och som man ju hör på namnet är den gjord särskilt för hundar. Himla trevligt att kunna följa med på cykeltur utan att slita upp tassarna.

Ikväll har matte suttit och trätt in en masa oranga remsor i tvättklämmor. Hon kallar det för spårmarkeringar och jag vet inte riktigt vad det innebär. När jag har spårat på fält har det stått flagga i början men här ska det tydligen vara oranga remsor. Jag lär väl få se hur det går till imorgon och det ser jag verkligen fram emot.

Jag har varit lite trött de senaste dagarna. Idag var det ju också för att jag var ute mycket men i vilket fall som helst är jag inte riktigt lika vild som vanligt. Kanske har det med det som kallas löp att göra, jag vet inte. Hoppas jag blir mitt vanliga vilda jag snart igen. Vet inte om matte hoppas lika mycket på det men hon gillar mej ju som jag är, fast kanske lite mindre när jag smiter på träningen och tar rundor.

Matte har tvättat bilen idag och vi ser fram emot när jag ska få min nya bur. Matte är väldigt ordningsam av sej och hon vill så gärna få hänga upp koppel, sele, linor och annat på alla dom där fina krokarna som han skulle sätta på buren. Och så ska jag ju få min registreringsskylt uppsatt också. Det blir minsann lyxigt värre. Jag har hört matte muttra om att tona rutorna där bak också så att det blir lugnare för mej men hon funderar nog vidare och vet inte riktigt hur det blir. Jag bryr mej egentligen inte så mycket, jag tycker det är helt okej att åka bil. Man vill ju följa med och då är det bara att hoppa in.

Imorgon får jag berätta om spårkursen och så ska jag försöka få in lite bilder men nu orkar jag inte mer utan det är läggdags för både mej och matte.

Kramar från lilla mej...fast så liten är jag väl inte längre


GRATTIS!!!

Jag vill skicka massor av hälsningar och pussar till alla mina kompisar från Nattkullen som fyller år idag. Hoppas ni får många roliga presenter och smaskiga godsaker.

God Natt!

/Lakrits


Träning

Tack och lov fick jag ju komma på träningen trots det där med löp. Men visst, det var väl som matte hade sagt att grabbarna hade svårt för att hålla sej borta från mej. Dom var inte helt koncentrerade på vad som skulle göra, tror jag. Själv var jag väl ingen mönsterelev heller men inkallningarna gick ganska bra, det har ju varit lite trassel där en tid. Men jag smet en gång och det var ju såklart dumt men jag kunde bara inte låta bli.

Matte delade ut mina paket när vi var klara. Hoppas det blir bra. Jag fick ett smaskigt ben av Elliot och en jättefin påskpåse. Sen åkte vi hem och jag fick smaka på det smaskiga benet. Namn-nam. Matte påstod förresten att jag hade blandat stora och små bokstäver på lapparna på paketen. Vaddå. Huvudsaken det går att förstå. På datorn behöver man ju inte tänka så mycket på sånt man bara trycker ner tangenterna.

Matte är lite krasslig i magen tror jag (hon kanske har ätit för många märgben). Hon har vilat sej en bra stund i alla fall och det blir nog tidigt i säng. Hon var ju helkonstig i söndags sen blev det bättre men i natt var hon uppe och sprang och mådde inte bra och det blev inte mycket sovet faktiskt och hon kom hem idag och verkade inte bra heller. Dock tur att hon orkade till träningen annars hade jag ju blivit helt olycklig. Men jag tror hon stannar hemma från skolan imorgon och det har jag ju inget emot. Hoppas vi kan ha lite sovmorgon då.

Hälsningar från en trött tjej


Paketprassel

Jag la just tassen vid det sista paketet o plockade undan allt jag använt så att inte matte ska märka något. För en gångs skull var det bra att hon satt med annat och inte märkte vad jag hade för mej. Jag var lite nervös att jag inte skulle hinna klart innan det var läggdags men som ni nog har förstått är matte en nattramlare av stora mått. Jag är ju inte det i vanliga fall men jag ville så gärna bli klar att det fick gå ut över nattsömnen en smula. Jag kan ju vila medan matte är iväg imorgon. Det passar ju egentligen ganska bra att slå in presenter till Nattkullen på natten.

Jag är nästan misstänksam att hon INTE har kollat upp mej ikväll. Kanske anar hon vad jag har hittat på men har låtit mej hållas. Jag har använt en massa av hennes grejer och gjort egna presentpapper. Pilligt men roligt. Svårast var att skriva med vanliga bokstäver (för hand alltså). Jag är van att skriva på datorn men det är inte riktigt samma sak. I vilket fall som helst är jag helnöjd med kvällens prestation och nu är det sovdags.

Hemlighetsfulla hälsningar från lilla mej


Underlig söndag

Ja, det har varit en lite märklig dag. Det började med att matte åkte på spårkurs utan mej. Verkar ju urdumt. Hon sa att det var teori första gången men jag har lite svårt att acceptera det. Sen hörde jag att stackars Wallander var där och han hade ingen att leka med. Jag kunde ju fått vara där och ha kul med honom. Orättvist. Men nu åkte matte själv och jag var med hennes mamma. När matte kom hem vid lunch verkade hon nöjd och sa att det hade varit så trevligt och gissa om man blev avundsjuk. Så småningom kom vi ut på en promenad och tränade också lite och det var väl dagens höjdpunkt. Därefter fixade matte med lite av varje men vid femtiden blev hon plötsligt dålig. Hon fick jätteont i magen och bara låg på soffan och jämrade sej. Jag kunde ju inte göra så mycket mer än att finnas hos henne och det kändes lite jobbigt. Jag var ju orolig att det var något allvarligt med henne, hon brukar inte uppföra sej så. Och så mitt i allt så börjar jag själv känna mig underlig till mods och upptäckte att det rann blod ur mej. Matte såg det också och förklarade att det kallas att löpa men jag är inte lugnad för det. Försöker slicka mej ren såklart men det bara fortsätter. Förstår mej inte på sånt här, jag vill ju bara leka och ha kul. Det kan man kanske ha ändå men hur länge ska det hålla på så här? Det verkar ju helt tokigt. Men nu ska vi lägga oss. Matte är bättre igen, hon har väl fått i sej något hon inte tålde. Då kan man ju bli lite konstig, ja ni vet säkert...det har väl hänt alla oss fyrbenta någon gång och tydligen kan det drabba även tvåbeningarna.

Jag känner mej som ni kanske fårstår lite tilltufsad efter den här dagen. Förhoppningsvis är det övergående och att matte och jag vaknar till en bättre dag imorgon.

Kramar från Lakrits

Malmö

Som jag berättade om i förra inlägget sov jag hos mattes mamma i natt eftersom matte jobbade. Så när vi vaknade fick jag mat och så gick vi ut en stund. Sen kom matte och hämtade mej och det bar av till Malmö med en faslig fart. Tillställningen var nere på Malmö mässan berättade matte för mig och efter att vi hade parkerat tog matte våra saker och vi traskade mot ingången. Där var det massor med andra hundar och matte fick visa upp papper. Sen kom vi in i den stora hallen där det bara vimlade av hundar och människor. Tack och lov hittade vi snabbt Elliot och Wallander med sina mattar, Ann och Helene. Det kändes skönt för jag blev lite stressad av allt som pågick där. Matte fällde upp mitt tält och så fick jag krypa in där med Tommy Tvättbjörn (som jag har fått av Elliot). Matte spanade på Elliot och Wallander som var inne och visades upp för nån som kallas dummare (tror det stavas så i alla fall). Dom verkade inte sådär fasligt nöjda när dom kom tillbaka och jag tänkte att det här blir nog ingen höjdare. Wallander viskade till mej att dummare var en riktigt tråkig typ. Matte envisades med att fixa min päls, borsta och putsa och jag fick inte alls leka. Sen kom två av mina syrror, Vicka och Salsa och även min ursprungliga matte, Renée. Härligt att se dom allihopa men mycket till hälsande blev det inte för våra mattar väntade bara på att vi skulle in till dummare. Först sprang vi runt allihopa i en stor ring och jag tyckte att golvet var lite otäckt halt. Sen fick vi vänta lite och så skulle vi in en och en. När dummare kom fram till mej tog han tag om mitt huvud och höll fast det och jag tyckte inte alls det var kul. Sen kände jag inte för att stå snyggt och vifta på svansen för honom. Inte sprang jag väl särskilt snyggt heller. Matte kändes lite modfälld också, och så fick vi ett löjligt band och en papperslapp och sen var vi klara och det var syrrornas tur. Det verkade gå till ungefär på samma sätt för dom och ingen var väl särskilt nöjd fast jag tycker ändå matte tog det på ett bra sätt. Hon sa till mej att vi ska göra andra roligare saker än att åka på utställningar. Som att spåra, träna ute på fältet och i Lomma, vara ute i skogen och göra olika roliga saker. Wallander verkade vara inne på den linjen också.

När det var klart med uppvisandet gick matte och jag en runda och tittade på alla saker som dom sålde. Hon köpte både godis och leksaker, sånt där medel till tänderna som jag får på maten en kudde och lite annat smått och gott. Jag spanade efter presenter till Nattkullen som ju snart fyller år. Innan vi gick hem blev jag fotograderad av några roliga killar. Matte ska få hem bilderna med posten. Hoppas några blev bra!

Sen var det dags att åka hemåt men vi hann in om en släktning till matte och hälsade på. Vi har varit där förr och det är en snäll gammal dam och hon gav mig lite godsaker och en stor skål med vatten vilket var underbart efter allt flåsande. Sen somnade jag en stund innan det var dags att fortsätta hemåt. Och så skönt det var att hoppa ur bilen och vara i skogen igen. Sen vi kom hem har vi hunnit ut en sväng i skogen och så har vi packat upp sakerna matte köpte.

Här kommer lite bilder från dagens övningar.

image14

Här ligger jag i mitt fina tält som är väldigt hopfällbart och fiffigt. Tommy Tvättbjörn gör mig sällskap.


image15

Tråkigt att vänta...


image16


image17

Här står jag uppställd fint efteråt. Matte fotar och Renée lockar med godis.


image18

Här ligger jag med några av sakerna som matte hittade åt mej. En härlig kudde och en rolig dragspelanka som piper och skramlar.

Ja, det har verkligen varit en dag fylld av intryck. Jag skickar särskilt kramiga hälsningar till kompisarna som var med mej i Malmö och till syrrorna med familjerna såklart.

/Lakritsen


Vårvindar

Några undrade om jag har haft problem med datorn eftersom jag inte har skrivit sen i tisdags. Och svaret är JA. Det har kommit upp någon slags rutor med saker där man ska logga in och ange lösenord och matte hade inte talat om för mej vad jag skulle skriva så det gick ju rent skit. Men nu har jag utverkad alla lösenord (och även kreditkortsnummer) så nu gör jag som jag vill.

Igår gjorde vi en härlig tur med Elliot och hans matte i skogen. Vi hade superkul fast våra mattar var lite sura några gånger när vi bara struntade i dom. Men vi hade ju så roligt. Klantmatte glömde kameran så jag har inga bilder men hon har åtminstone förberett den till imorgon när det är utställning i Malmö. Igår blev jag badad och blåst med hårtork och allt möjligt otäckt men fin blev jag i alla fall. Jag fick sova med täcke ett tag också för matte sa att min päls ser konstig ut annars. Jag var inte så glad över täcket, det hindrar mig att lägga mig på rygg och lufta magen.

Jag lever ett härligt utomhusliv nu när det har blivit vår. Jag är alldeles lycklig, tänk så trist det var i vintras när man inte fick vara ute och strosa runt, gräva, fiska, bara ligga och fundera över vad man ska göra härnäst utan blev inropad hela tiden. Förstår inte varför matte är så otackam när hon kommer från skolan och jag möter henne med mina mysiga jordiga tassar. Nu har hon börjat ignorera mig när jag skäller också och hoppar runt. Jag tycker hon är tramsig. Man måste väl få visa sin glädje. I alla fall gräver jag så det står härliga till. I onsdags grävde jag upp några växter ur en av dammarna här och det var visst inte populärt. Tror att matte får köpa hem en ny sån där växt. Men det är ju faktiskt inte lätt att veta vad som är okej att gräva upp och inte. Och fiska i dammarna är verkligen en av mina stora passioner här i livet. Och ligga ute och gnaga pinnar som jag har hämtat hem så klart.

Ikväll ska matte jobba har hon sagt och om jag har förstått saken rätt innebär det att hon åker iväg och lämnar mig här. Eländigt värre men hon kommer på morgonen igen och i och med att man sover så går ändå tiden ganska fort. Direkt när hon kommer hem ska vi sen till Malmö. Har hört ryktas om att Elliot och Wallander ska vara där och även två av syrrorna kommer ner. Lajbans!

På söndag blir det sen kurs i något som heter viltspår. Har inte fattat vad det är än men det kommer väl. Tydligen skulle man inte ha hund med första gången men jag kanske följer med ändå om jag får leka med några andra hundar sen när matte är klar. Mycket på gång i helgen alltså.

Jordiga pussar från Lakrits


Tisdagsträning

Så var det dags igen. Det är ju länge sen man begrep vad det handlar om när matte tar med korven, tar på mig det där särskilda halsbandet osv. Idag var vi många hundar och det var kul. Särskilt roligt var det när vi hade tränat klart och jag fick leka med Wallander och Zingo. En utmärkt idé av Wallanders matte, hon borde fått en stor puss.

Träningen gick bättre än förra gången. Inte felfritt, jag smet två gånger men kom snabbt igen. Inkallningar och att sitta kvar gick betydligt bättre. Matte verkade nöjd också och det känns skönt. Men nu är jag trött. Zingo och Wallander mjölkade ur mig den sista energin när de gjorde gemensam sak och brottade ner mig. Och vad ska man säga...det är ju ganska mysigt ändå med grabbarna.

Vi gjorde en helknasig grej idag på träningen, nämligen bytte hundar. Matte fick Wallander och jag fick gå med Wallanders matte. Hon var bra men alla verkade lite förvirrade och jag hörde att Wallander blev kallad Lakrits varannan gång. Ibland begriper jag mig inte alls på tvåbeningarna. Det kändes i alla fall tryggt att komma tillbaka till matte sen.

Hoppas vårvärmen fortsätter att hålla i sig. Jag är ute mest hela dagarna och det blir man trött av vill jag lova. Igår fiskade jag upp en massa växter ur mattes föräldrars dammar och det var väl inte så poppis men kul hade jag. Får se vad jag ska hitta på imorgon. Jag har en hel natt på mig att fundera.

Snart vällingdags. Får väl gå och påminna...
/Lakritsremmen


Kennelträff

Igår var det lördag och dags för kennel Concurro att träffas i Onsala. Det var både min kull och några från den som är äldre som kom. Jag hade aldrig träffat dom äldre förr så det var himla lajbans. Alla mina syrror dök upp också och ni kan ju tänka er.... Det var fullständig kalabalik och nästan ingen gjorde vad dom skulle. Matte morrade på mig ett antal gånger och för all del...jag var helt urflippad. Men det var ju så mycket nytt, båda hundar och platsen vi var på. Vi tränade inkallningar och annat sånt vi brukar göra på träningen, lite apportering, utställning mm och vad ska jag säga....vi framstod väl inte direkt som champions.  Men trevligt var det ändå, det tyckte matte också fast hon poängterade när vi körde hem att det hade varit ÄNNU trevligare om jag hade betett mig en smula mindre tokigt.

Till slut blev jag helt snaggad av Renée (min ursprungliga matte eller hur man ska säga). Matte hade ju klippt mig en del men Renée påstod att det fanns MYCKET kvar att ta och så blev jag fasthållen som i ett skruvstäd och det fanns liksom inget att göra. Tyvärr fick jag inte med mig håren till Elliot heller, jag var så tilltufsad av den oömma behandlingen. Matte säger att jag blev jättefin men jag vet inte...Dom gick lika hårt åt en av mina syrror och då passade jag på att ta kort för att dokumentera tortyren. Kanske var det inte så konstigt att Syrran och jag rök ihop lite efter klippningen när vi gick mot bilarna. Vi var båda trötta och tålamodet var väl på upphällningen. Egentligen var det ju inget att bråka om men nu blev det lite tokigt ändå. Hon ska bestämma över mig och det går jag absolut inte med på. Elliot kan få bestämma men inte Syrran, det går verkligen inte för sig. Jag berättade såklart om Elliot, Wallander och dom andra jag tränar med och kanske blev Syrran lite avundsjuk, jag vet inte.

Både matte och jag var trötta när vi gav oss hemåt. Jag sov men matte körde så hon fick snällt hålla sig vaken. Men när vi kom hem och vi båda hade fått mat i oss somnade hon på soffan efter en stund. Så småningom vaknade hon och vi tassade isäng. Efter en skön natt och en morgon med mycket gos har vi tagit oss upp och nu ska vi ut i skogen en sväng. Men först lite bilder från igår...och så vill jag skicka många pussar och kramar till Renée och Ted som tack för en härlig dag.

image10
Så här såg det ut när vi fikade. Alla är inte med på bilden men ändå... I bakgrunden finns havet men vi fick inte bada. Snålt, eller hur?

image11
Här ligger jag och pausar lite.

image12
Så här såg det ut när Syrran fick sig en omgång med saxen.

image13
Och så när nesligt slutade det för henne eftersom hon vägrade vara still.

Vila

Som jag skrev tidigare var jag ruskigt trött. Matte tog det här kortet på mig medan jag låg och samlade krafter. Tänkte bara lägga upp det här och sen återvänder jag till sängen.

image9

Skogstur med Elliot

Jag är helt slut och tassarna skakar när jag ska trycka ner tangenterna men jag måste ändå skriva några rader om skogsturen med Elliot idag. Himla bra att din matte ringde min matte och bestämde att vi skulle ses, sötnos. Jösses vad kul vi hade, sprang och sprang och badade, busade, brottades, pussades. Åhhh. Jag lät Elliot brotta ner mig flera gånger, det var jättemysigt att ligga där och kramas i löven.

Fler såna utflykter, tycker jag. Men nu måste jag vila mig inför kennelträffen imorgon. Men först några bilder från idag.


image4
Här har vi hittat ett fint litet vattendrag och är just på väg ner.


image5
Och här badar vi och har det mysigt.


image7
Det är jag som ligger underst. Elliot gav igen för gammal ost när jag brottade ner honom på Revinge.


image8
Ja...det är fortfarande jag som är underst. Men nästa gång Elliot...

Närbild på lilla mej

Närbild på lilla mej

Fin pinne jag släpade hem, eller hur?

Fin pinne jag släpade hem, eller hur?

Så här ser jag alltså ut...

Så här ser jag alltså ut...

Bättre dag

Jag är så glad, idag känns allt mycket bättre. När matte kom hem tränade vi en lång stund ute på fältet och det var roligt. Jag klarade nästan alla inkallningarna och allt annat gick riktigt bra. Matte sade att jag var duktig en massa gånger. Sen fick jag hämta en sån där rolig sak som matte kastade iväg medan hon kvackade och hon verkade nöjd. Det är bara en sak jag inte riktigt fattar, hon vill tydligen inte att jag ska tugga på saken när jag kommer fram till henne men jag tycker ju det är så smaskigt. Svårt att låta bli. Men jag tog inga rundor alls som jag gjorde när jag var mindre.

Jag fattar inte riktigt själv varför jag går efter matte ibland när hon ska göra inkallningar. Det gjorde jag inte innan men nu blir jag så osäker ibland. Inte så att jag inte fattar vad hon vill men jag blir så orolig och bara känner att jag måste gå efter henne.

Sen gjorde jag en lite onödig grej när vi kom hem från promenaden, jag vägrade följa med in och när matte skulle hämta mig studsade jag iväg. Ja ni vet säkert vad jag menar... I vilket fall blev matte lite purken så hon gick in och stängde dörren. Jag väntade en lång stund och tänkte att hon kanske ändå skulle komma ut igen men det gjorde hon inte och till sist gick jag och ställde mig vid dörren och väntade på att få komma in. Lite misslyckat måste jag säga.

Nu på kvällen har matte hållit på och klippa på mina öron och på svansen. Jag avskyr det. Dessutom håller hon på att ta i mig och flytta mig hit och dit och så ska jag ställa upp mig på något knasigt sätt. Tycker det är urdumt men jag brukar få korv och då kan man ju ställa upp på lite tokigheter. Men klippandet är skit. Fattar inte varför jag inte får ha pälsen ifred. Jag menar, hur glad skulle matte bli om jag kapade av hennes hår. Tyvärr verkade det inte som att hon är klar, hon sa något om att fortsätta imorgon och att hon ska fråga Vickas matte på lördag om det ser okej ut och få tips om det behöver göras mer. Fy för, vilken sammansvärjning mot min päls.

Sov gott alla önskar den en gång så hårfagra Lakritsen som sakta men säkert blir omvandlad till nakenhund.

Jobbigt...

Jag känner mig lite låg faktiskt. Såklart var det kul att träffa alla på träningen men det var lite knasigt också. Jag vill ju vara självsäker och så men just nu tycker jag det är så läskigt när matte går iväg från mig. Och så gör jag tvärtemot vad jag ska och sen kommer jag på att det är fel och undrar om hon ska bli arg. Fast idag var hon bra, hon blev inte sur på mig trots allt. Hoppas hon fortsätter så för jag kan liksom inte hjälpa att det är konstigt just nu. Virrigt i skallen och så. Visst verkar hon en smula bekymrad men hon säger ändå att hon tror att det går över. Jag hoppas verkligen det för så här vill jag inte ha det.

Nu går jag och lägger mig i mattes säng och snusar i hennes pyjamas.

/Lakrits

Matte är i skolan...

...och jag passar på att knappa lite på datorn. Har precis varit ute en sväng med dagispersonalen (alltså mattes föräldrar). Nu går jag och laddar upp inför träningen ikväll. Imorgon händer också en kul sak, matte ska nämligen åka och visa bilen för en som gör hundburar så att jag kan få en större bur. Den jag har är faktiskt lite liten, jag kan inte sträcka på mig ordentligt där. Särskilt när vi har åkt långt har jag känt mig lite mörbultad. Kanske jag får följa med också och spana in burmannen.

Matte håller också på att planera sommaren. Hon ska jobba en massa och det är ju skit men vi ska också iväg en vecka tillsammans med hennes syster. De ska på kurs men skiftas om att vara med mig så jag slipper vara själv mer än någon stund då och då. Vi ska tälta tror jag och det verkar himla kul. Sen blir det förhoppningsvis fjällvandring också. Vet inte riktigt vad det innebär men jag har i alla fall förstått att jag får springa en massa och det är alltid kul.

Nu ska jag gå och se om jag kan tigga till mig något smaskens.

So long
/Lakrits

Rådjur och pinnar...

Hej hej!

Jag är fortfarande lite seg efter resan men idag släpade jag ändå hem en stor pinne. Den var faktiskt längre än matte och jag bar den flera kilometer. En hel klunga rådjur dök upp på vägen och matte verkade lite orolig att jag skulle springa efter men då hade jag ju varit tvungen att släppa pinnen och så roliga är rådjur verkligen inte. Jag brukar faktiskt inte bry mig om dem alls och då tycker matte jag är så himla duktig. Fåglar däremot är en helt annan sak. Vad går upp mot att smyga på dem och skrämma upp dem. Hihi. Det brukar jag faktiskt få lov ibland fast ibland ropar matte tillbaka mig mitt i jakten och det är ju mindre roligt men jag lyder ändå. Jag är faktiskt inte alls så vild som hon påstår. Bara lite ibland.

Jag vill gå och lägga mig nu, ska se om jag kan locka med mig matte. Hon ska ju upp så förtvivlat tidigt om morgnarna. Imorse bara flög hon upp ur sängen för hon trodde att hon var sen och så blev hon jätteyr. Ibland är hon verkligen inte smart, det begriper väl vem som helst att man ska sträcka på sig ordentligt och gå upp långsamt. Dom där människorna...

Längtar tills imorgon kväll så klart när vi ses.

Nattpussar
/Lakrits

Hemma igen...

Puh...vilken förmiddag. Upp i ottan, sen tunnelbana, centralstationen och så tåg i drygt fyra timmar. Hundar överallt och jag får inte leka. Vilket skit. Och så får jag inte ligga med nosen ut i gången som jag vill på tåget. Matte säger att jag kan bli trampad och för all del kan hon ju ha rätt. En del människor är ju inte kloka. Trampa på min nos, det är ju alldeles oerhört. I vilket fall kändes det så skönt att komma hem, dricka, kissa, springa runt, ja ni vet... Men jag är riktigt trött och matte har sagt att jag ska vila mig lite innan vi går ut på skogstur. Men jag passar på att knappa lite på tangentbordet. Lite krångligt är det så här i början och vissa saker måste jag ha hjälp med men jag har i alla fall lärt mig skriva inlägg nu. Precis som du misstänkte Elliot fastnar jag ibland i tangentbordet. Tror inte alls de har tänkt på oss hundar när de designades

Himmel...datorn startade om sig (den har ett eget liv den där burken) men mitt inlägg var tack och lov sparat på något märkligt sätt. Någon konstig ruta om uppdateringar kom fram och jag bara klickade där helt fredligt.

Nä, jag ska nog faktiskt vila mig lite innan det är dags att kolla in skogen och allt som hänt där sen jag åkte.

Kramar&pussar från en trött tjej


Vildhunden gör entré på nätet...

Äntligen har jag fått matte att fixa en blogg till mig. Jag har tjatat ända sedan jag fick veta att min kompis Wallander har en och NU först har matte kommit loss.

Jag heter Lakrits och är en nio och en halv månaders flatte. Världens finaste tycker min matte, fast inte när jag smiter och tar små rundor för att spana in andra hundar förstås... Den senaste veckan har jag smitit en hel del och matte säger att jag är vild och galen, därav namnet på bloggen.

Jag bor ute på landet, ganska nära Sturups flygplats, mitt ute i skogen. Där är jättefint. Tidigare bodde vi i stan men jag övertalade matte att flytta ut på landet. Hon trivs också bra (hon säger att hon trivs när jag har det bra) men pustar och stånkar över alla kartonger, kassar och möbler.

När jag var pytteliten bodde jag i Onsala (ni vet där de gör så god korv) ett par mil söder om Göteborg. Matte hämtade mig där i slutet av juli förra året (jag är född den 25 maj) och det var ganska jobbigt i början att inte kunna busa med mina syskon (vi är fyra tjejer i kullen) och inte ha mamma att snylta mat av men det gick ändå ganska bra. Matte tog ledigt mycket första halvåret också så vi tillbringade mycket tid tillsammans. Sedan i januari har hon börjat plugga igen och på dagarna när hon är iväg är jag hos hennes föräldrar. Där är det lajbans nästan jämt. De har en gammal skruttig hund som jag försöker få igång men det går ganska trögt ibland. Fast jag tror han gillar mig ganska bra ändå. I vilket fall som helst är där superbra trädgård, hur stor som helst där jag kan härja (fast det blir ett himla liv när jag börjar gräva). Mattes mamma lagar pannkakor till mig ibland när det blir långa dagar och jag saknar matte. Hon pluggar till läkare. Jag tycker det är dumt att hon inte blir veterinär istället, då hade jag haft bättre nytta av det om jag nu skulle ha oturen att skada mig eller bli sjuk någon gång.

Nu i veckan har vi varit och hälsar på mattes syrra i Stockholm. Jag är inte så förtjust i storstan fast här är många hundar man kan spana in så det är ganska kul att komma hit på besök lite då och då. Imorgon åker vi hem igen till skogen, det blir skönt.  Syrran tycker inte det är kul att vi åker. Hon har det fint faktiskt, jag har en egen biabädd här, leksaker och sådant. Och så sover jag hos matte förstås. Syrran är rolig hon, särskilt när vi är ute i skogen och hon gömmer sig och jag får leta. Ojojoj vad otålig man är då.


Nä...nu är det dags för kvällsvälling. Jag måste säga till matte så att hon inte glömmer. Välling är så gott. Vissa skrattar åt mig att jag tycker det men jag tror det är tack vare vällingen jag har blivit så stor och starkt. Matte säger att jag är en jättehund. Man skulle ju kunna bli förolämpad. Precis som om hon vill ha en liten knähund. Hmpf. Fast jag tror bara det är som hon säger, hon gillar nog mig som jag är.

Pussar&Kramar till alla
/Lakrits


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0