Ditten och datten

Ja, det har varit en dag med lite av varje på schemat. Vi sov ganska länge, jag var sömnig och ville inte stiga upp och matte skulle inte iväg så vi låg helt enkelt kvar tills lite efter åtta. Sedan var det morgonrutiner och därefter skogstur med tidningshämtning. Jag har nu fått förtroendet att bära tidningen utan att vara i koppel. Det går jättebra, händer bara någon enstaka gång att jag släpper den på vägen. Den smakar himla äckligt faktiskt, trycksvärta är ingen höjdare.

Sedan jobbade matte lite vid datorn, hon flyttade faktiskt ut den och satt i det fina vädret och jag låg med mina leksaker och slappade. Matte tog förresten en bild av mig därute med Fabian Får och pipmolekylen.

image64

Halv sex hade jag tid hos veterinären för vaccination. Det gick ganska smärtfritt faktiskt och där var en massa roliga hundar att titta på. Men lite trött blev jag allt av det hela så det blev ingen jättelång runda ikväll. Lite träning hann vi också med under dagen förresten, jag börjar bli bättre på att hålla fast dummiesarna nu. Men hemma är en sak och med andra hundar och tvebeningar är en annan sak. Vi tränar helt enkelt vidare.

Nu ska jag se om jag kan övertala matte att laga min flygande ekorre som jag råkade bita lite på innan idag. Den är så himla rolig och när jag råkade få hand om den själv i en minut så hände det grejer. Men jag tror matte kan fixa. Matte säger att jag kan öppna en demoleringsfirma men jag tror ändå inte det är så illa. Jag har kompisar som är värre...

/Lakrits

Bättre dag

Idag har varit en bättre dag. Vi sov ganska länge, sedan frukost och efter lite vila för min del blev det en ordentlig promenad. Sedan pysslade matte vid datorn. Ett streck i räkningen var att jag plötsligt mådde ruskigt illa vid halv ett snåret och allt jag hade ätit till frukost kom upp i halvsmält skick. Matte = orolig men jag åt välling en stund senare och efter det har allt varit lugnt med mig. Jag är pigg och full av fräs. En lång kvällsrunda blev det också och innan det även lite träning som gick hyfsat till bra.

Imorgon ska jag till veterinären för att vaccineras. Inte så kul men det går nog bra. Det är väl bäst att man skyddar sig mot sjukdomarna om man kan.

Fjällen närmar sig med stormsteg. Jättesupertidigt nästa onsdag åker vi. Först till Stockholm och sedan på torsdag morgon till fjällen. Matte kom just fram till att jag får avstå från mina morgonägg (brukar få ett ägg på maten varje morgon) för det blir nog äggaröra annars om hon ska ha dem i ryggsäcken. Men torrfoder, vällingpulver, godis och kanske något annat gott får åka med. Och så en leksak kan hon nog tänka sig att bära på. Funderar på vilken som ska få följa med på äventyr. Kanske tvättbjörnen Tommy som jag fick av Elliot en gång. Eller vildanden Alva.

Nu är det snart dags för sängen för min del. Matte är nog uppe ett tag till kan jag tro.

Till salu

Jag blev rädd ett tag. Trodde matte menade allvar när hon sade att jag var till salu. Jag låg där i bilen och funderade ut hur jag skulle göra. Rymma till någon av mina kompisar? Till Stockholm och Syster Yster. Men det är ju hos matte jag vill vara tänkte jag och grät en skvätt där bak i buren. Okej, jag var ganska kass ikväll på träningen. Jag kommer inte med dummiesarna till matte som jag så fint gör hemma (fast sista gången gick det ändå bättre) och jag smet ett par gånger (men bara minirundor och jag kom till matte igen). Alltså kan vi sammanfatta det så här: jag var kass och hade raketer i rumpan. Matte var trött och hade kort stubin. Jag tycker hon skällde orättvist mycket på mig ibland för småsaker. Men jag förstod sedan att hon hade blivit opererad och sydd och hon var rädd att såret skulle gå upp när jag drog och slet i kopplet. Okej, det kan jag förstå och det var ju olyckligt. Men jag är inte gammal och hon gillar ju att det är fräs på mig. Det betyder fräs hela tiden för jag hittar inte alltid den där reglerknappen.

Okej, så jag låg där och var olycklig i buren. Och så när vi kom hem och jag hade fått välling och visade magen på fårskinnet så tog matte upp ämnet igen. Jag var till salu. För hundrafemtiotusen miljoner miljarder. Fast sedan kom hon fram till att de kunde få ett foto av mig till det priset men längre än så sträckte hon sig inte. Alltså är jag inte till salu. Puh.

Nu förstår jag ju att matte skojade men hon var faktiskt lite sur innan och jag är en känslig själ. Tycker inte att det är något roligt skämt. Jag älskar matte och vill vara med henne varje sekund av mitt liv. Nu tror jag hon är extra stingslig för att hon ska bort i helgen och det gillar hon ju inte. Bäst att ligga lite lågt och inte hitta på för mycket bus. Hur man nu gör det...

Jag fick ett smaskigt ben och en jättemysig boll av Vira med familj. Benet är nästan slut men bollen är hel än så länge. Tack så mycket. Hoppas vi kan komma och träna hos er någon gång i sommar!

Ja, vi får hoppas det blir en bättre dag imorgon för matte (och därigenom också för mig). Hon är helt klart ur form. Men det kan ju hända vem som helst. Hoppas hon sover bättre inatt. Det är varmt har jag märkt men vi får väl fixa tvärdrag.

Kramisar

Tomt och tungt

Syster Yster har åkt hem, min boll har gått sönder och jag har förstått att matte ska åka bort till helgen. Det är med andra ord ingen bra dag idag.

Om vi börjar med Yster så åkte hon för en stund. Det blev plötsligt så tyst och tomt tyckte både matte och jag. Ingen som hamrar på pianot, ingen som härjar igång mig och försöker lära mig att ge hals när jag ska in (så att jag inte blir bortglömd utomhus). Nu menar jag inte att det är fel på matte men jag tror hon känner likadant. Vi tröstar oss båda med att vi ska åka om Stockholm på väg till fjällen och då träffar vi Yster igen. Tror tom att matte ska sjunga en stump med henne på något konsert på nationaldagen. Men visst tycker vi alla att vi ses för sällan. Jag tror Yster kommer ner i sommar. Då jobbar i och för sig matte men inte jag så jag kan vara med Yster hela tiden då.

Ja, så var det bollen. Den roliga som matte köpte på Teba. Båda repen och bandet som satt om bollen har gått av så nu kan jag inte bära runt den längre. Jag önskar mig en ny boll men det verkar inte som att matte har vägarna förbi Teba på ett bra tag. Kanske kan hon kolla efter en ny i Lund för jag tror hon behöver köpa mat till mig snart ändå. Visst, bollen är ju hel och man kan ju dribbla lite med den men det är inte lika kul när man inte kan bära den.  Jag tycker det är lite dålig kvalité. Man ska väl kunna rycka och slita lite i sakerna utan att de går sönder. Snyft.
Ja, så till det värsta av alltihopa. Jag har förstått att matte ska iväg på en kurs till helgen. Hon verkar inte alls se fram emot det heller. Dessutom är hon inte riktigt kry för hon vaknade inatt och mådde kasst, sprang och kräktes och så. Kanske är det för att hon ska åka ifrån mig som hon mår dåligt. Det som var bra var i alla fall att hon stannade hemma från skolan idag och hon har mest vilat  sig i solstolen. Själv har jag också vilat en del för det har varit himla varmt. Matte tog en bild på mig när jag låg under en cypress och tog igen mig.

image63

Jag ska vara med mattes föräldrar när hon är iväg och jag får ju såklart sova hos dagismamma men det är ändå stor sorg. 38 timmar har jag räknat ut att matte och jag ska vara ifrån varandra. Det är jättemånga timmar.

Ikväll är det träning och varken jag eller matte känner oss särskilt hågade men vi kommer väl. Det kanske piggar upp båda två att träffa lite hundar och folk. Vi har liksom fastnat i någon slags tunghetskänsla. Sedan tror jag matte är lite stressad för hon ska presentera ett arbete nästa tisdag och hon har haft en massa annat och så har hon sitt examensarbete liggandes som hon inte har haft tid med heller. Jag hör tunga suckar ibland från henne och förstår att det inte alltid är så lätt att vara tvåbening. Men vi får försöka se framåt båda två och även tänka på hur roligt det var att ha Syster Yster här. Igår fick jag leta upp henne i skogen. Länge fick jag vänta innan matte släppte mig. Matte sade att det var sju minuter men det kändes som en evighet. Sedan hittade jag Yster på en minut och tio sekunder. Snabbt gick det och så fin jag kände mig där jag for fram över stock, sten och bäck iklädd min "SBK dress" (en slags grej som matte sätter på mig innan jag ska skickas iväg för att folk inte ska tro att jag är på rymmen).  Och när jag hade hittat Yster sprang jag tillbaka till matte igen för att påvisa att jag hade lyckats. Det var verkligen kul.

Nä, nu ska jag nog få lite mat tror jag för det blir så sent ikväll när vi kommer hem från träningen att jag får ha ett litet eftermiddagsmål.

/Lakritsen

Ystert

Ja, ikväll så landade Syster Yster med ett bombnedslag. Hon härjade genast upp mig så att jag började skälla och så rusade vi runt en lång stund och jagade varandra i trädgården. Hon är den knasigaste jag har träffat, faktiskt ännu värre än matte. Men rolig som bara den.

Sedan stack vi ut på en cykeltur (jag åkte kärra). Det var mysigt tyckte jag och den friska luften gjorde att jag blev riktigt hungrig och åt min mat med god aptit när vi kom hem. Sedan har tvåbeningarna ätit och jag har fått min välling. Nu ska nog matte försöka hinna läsa något innan hon och Yster ska fixa med lite av varje. Själv börjar jag bli trött men de där två kan ju hålla på hela natten (befarar det värsta). Matte ska ju upp tidigt imorgon och ha föreläsningar hela dagen och jag har förstått att det inte är någon höjdare om man är trött för då är risken stor att man somnar. Pinsamt att sitta där på en stol och sova bland alla andra. Nä, hon får allt se till att hålla ögonen öppna. Jag kan faktiskt sova med öppna ögon, det borde hon lära sig.

Imorgon kväll blir det väl full rulle för mig med Yster när hon väl vaknar (hon är en riktig sömntuta). Och på kvällen när matte kommer blir det säkert också något spännande som händer. Yster stannar tills tisdag så tyvärr missar hon vår träning. Fast det kanske är tur med tanke på att vi ska apportera och det kan ju gå lite hur som helst. Hon får komma någon gång till hösten när vi har fattat galoppen lite bättre, tror jag.

/Lakritsremmen

Pengatvätt

Matte spillde ut vatten över pengarna hon fick för spinningcykeln igår. Så nu ligger det en massa pengar på tork. Hoppas det inte blir någon skada på dem för jag vill ha mina solskydd och lite annat. Typiskt matte, ibland går det bara för fort. Det var blommorna hon skulle vattna, inte pengarna...

Solskydd

Jag glömde ju skriva innan att matte har beställt solskydd till bilrutorna. Här går det undan...hon ligger inte på latsidan. Hoppas de kan leverera till vår bil men den är ju inte något konstigt, en Toyota Corolla kombi så det ska väl gå. Ser fram emot att se det klart sedan. Inte för att jag vill sitta i bilen när solen steker vare sig med eller utan solskydd men det kanske blir lite svalare när man åker. Luftkonditioneringen räcker inte riktigt ända bak i kombin ibland när det är riktigt varmt. Bra då om man kan hindra solen från att vara så ettrig.

Vilodag

Idag har jag mest tagit igen mig efter gårdagen.  Allt var ju jättekul men jag blev ju trött. Det var så mycket intryck och saker som hände.

Fast vi har såklart varit ute några rundor, bland annat tränade vi en liten sväng. Det har vi inte gjort på länge nu och det kändes riktigt roligt. Bra med lite uppehåll ibland för då känns det inte så tjatigt.

Sedan hände en liten incident. Jag åt min kvällsmat och efter det ville jag ut en sväng så matte släppte ut mig i trädgården. Sedan åt hon själv och hade väl fullt upp för hon glömde att jag var ute. Efter en stund började hon ju undra och så kom hon plötsligt på. Och där stod jag på trappan, ganska våt för det småregnade. Man kan ju tycka att jag skulle sagt ifrån men jag blev så förvånad över att vara utestängd att jag inte kom mig för att skälla. Jag kände mig en smula ynklig där jag stod men när jag väl kom in blev jag jätteglad över att se matte så jag hittade fåret jag fick av Singo (han är döpt till Fabian) och sprang runt med. Jag är inte sur på matte för hon gör ju så gott hon kan och alla kan glömma. Bara det inte händer för ofta.

Nu ska jag faktiskt gå och lägga mig. Fast jag ska nog gå och kolla om jag kan få en liten bit struts-godis innan dess. Det var så väldigt gott! Det är ju lördag idag och även hundar ska väl få lördagsgodis.

/Lakritsen

Vilken underbar dag!

Jag vaknade tidigt av att matte gick upp. Medan hon klädde på sig och packade väskan morgnade jag mig lite. Sedan var det uppstigning och frukost. Jag åt upp maten (kulor+morgonägg samt alger mot tandsten) och så var det morgonpromenad efter en stund. Sedan gjorde sig matte i ordning men vi hade några minuter över och då hann jag öppna ett paket. Det var en gul pipanka som genast döptes till Albin. Sedan fick jag vara med dagismatte när matte var i skolan och det var ganska trevligt. Vi var på en promenad och jag låg och vilade en stund och så vips (kändes det som), kom matte hem igen. Med sig hade hon en massa kuligt, bland annat märgben och diverse ingredienser till det jag anade skulle bli min tårta.

Matte åt lite snabbt och sedan bar det iväg till Revinge där vi hade stämt träff med Elliot och hans matte Ann. Men till både mattes och min stora förvåning och glädje kom även Wallander och Helene. Lyckan var fullständig. Mina två bästa buspolare! Det regnade och vi kunde inte vara på vanliga stället för där var det militärövning men det gick så bra ändå. Här är lite bilder...om de är oskarpa beror det inte på att matte är en dålig fotograf utan på att vi nästan aldrig var stilla...

image53
Vi busade busade busade...

image54
Sprang och sprang och sprang...


image55
Vi blev vattnade av Ann...

image57
Och vilade lite och fick var sin hög blodpuddingspluttar av matte


image56
Och vi hade lite dragkamp om en pinne. Men så kom vi på igen att det var mycket roligare att busa busa busa och springa springa springa.

Det regnade som bara den och när vi kom tillbaka till bilarna var vi blöta in på bara skinnen men det gjorde inget. Sedan fick vi fyrbeningar hoppa in i bilarna medan Ann och Helene lämnade över en massa presenter till matte. Hon tjuvöppnade några och jag protesterade högljutt i min bur men vad hjälpte det. Förvisso var det sådant som jag inte så bra kunde öppna som ett inramat foto av Walle och Elliot, en kam till mig, en superbra handduk som är jätteliten nu men blir stor när man "fäller upp den", en supergullig nalle som kan spela en sång om man drar i ett band i rumpan. Så här ser den ut:

image58

Så fick jag en reservboll till bollparkeraren om jag skulle ha sönder eller tappa bort bollen, en magnetisk skylt där det står "Hund i bilen", en reflexgrej att sätta mellan kopplet och halsbandet, något godis gjort av struts som var något av det smaskigaste jag har smakat och så en jättefin flygande ekorre. Allt detta av jättesnälla Wallander och Elliot med mattar.

image59
Jag fick ett jättesött kort också med en egenhändigt skriven dikt som lyder så här:

Lakrits födelsedag

Nu när du 1 år ska fylla
Vill vi ju dej gärna hylla

Många paket du öppnar får
Vi får se hur detta går

Där finns både stora och små
Dina matte får ge dej lite hjälp ändå

Några är tysta andra låter
Någon är gosig ifall man gråter

Vi hoppas att där är något som passar
När alla har öppnats av händer och tassar

Grattis på födelsedagen

Önskar
Elliot & Wallander
+vidhängande mattar


Jättegulligt tycker både matte och jag. Tack snälla snälla ni för en så fin tur tillsammans och så många roliga, nyttiga och gulliga presenter. Gullepluttesnuttar!

Av Singo fick jag ett jättefint får som skramlar och piper när man trycker på tassarna. Jag gillade den direkt. I paketet var även några godisar som verkade supergoda men matte säger att jag får vänta med dem för jag har redan ätit så mycket. Av Zappy fick jag en supersöt igelkott som piper härligt högt (ska komma ihåg att använda den varje morgon) och jag tar med den när jag kommer och hälsar på i sommar. Av matte fick jag diverse olika saker som Albin Anka, en vattenleksak i form av en bummerang, en "pipmolekyl" och lite andra småsaker.  

image60
Här öppnar jag paket för fullt...om ni undrar varför jag är så raggig så hade jag inte hunnit torka sedan Revingeturen.

Dessutom har matte lovat mig att om hon får sålt sin spinningcykel som hon sannerligen inte behöver när hon har mig så ska hon beställa solskydd till bilen (dvs till sidorutorna och den stora rutan där bak) så att det inte blir så varmt för mig när solen lyser.

Så kom vi till tårtan. Jag övervakade varje detalj som matte gjorde och till slut var underverket färdigt:

image61
Den är gjord så här: Underst färdigskivat bröd, sedan ett tjockt (jag menar det) lager leverpastej. Sedan nytt bröd och på det philadelphia ost. På sidorna är hackad torkad nötlever och texten är skriven med blodpuddingspluttar som matte torkade i ugnen igår. Vilken delikatess alltså. Jag och Knappen (mattes mammas hund) åt tillsammans på papptallrikar:

image62
Där finns mer tårta i kylen. Kanske får jag ikväll innan jag ska somna. Matte tyckte inte jag kunde sätta i mig hur mycket som helst på en gång. Vet inte om jag håller med men okej...bara jag får resten så småningom.

Vilken underbar dag det har varit! Än en gång tack för alla fina presenter och gratulationer. Det här lär jag aldrig glömma! Och tack matte för de snälla orden du skrev inatt när jag sov. Jag älskar dig med och du ska få en extra stor puss ikväll när vi lägger oss i sängen och myser. Hoppas du hinner hänga upp den spelade nallen vi fick, vi sade ju att den ska hänga ovanför sängen så att vi kan spela den varje kväll innan vi somnar.

Massor med pussar och kramar från en lycklig och ganska trött Lakrits.


Hipp hipp hurra...

...för min Lakrits idag!

Matte skriver. Du sover nu min lilla gullesnutt. Tänk så fort tiden har gått. Det känns inte länge sedan jag stod där med dig i famnen och undrade hur allt skulle bli. Då kände vi inte alls varandra. Och nog för att du har vänt upp och ner på en hel del men jag skulle inte vilja ändra på minsta lilla. Det är helt okej att du fattar de stora besluten i mitt liv som var jag ska bo, jobba etc. Bara jag får ta de små besluten, som att du ska sitta kvar när jag säger det, att du inte ska springa fram till hundar vi möter etc. Det är väl en hyfsat rättvis fördelning, tycker du inte?

Ja, du sover allt gott i din biabädd. När blodpuddingspluttarna åkte in i kylen gav du upp. Men det kommer en ny dag imorgon hjärtat, då ska du få en massa paket, få busa och leka och på kvällen ska jag nog fixa ihop något smaskens åt dig.

Massor med pussar och kramar från din matte som älskar dig så mycket att jag ibland inte vet var jag ska ta vägen (så jag stannar där jag är). Någon pratade om aktier häromdagen och då kom jag fram till att jag är miljardär för jag har massor med kärleksaktier och de är värda mer än några pengar någonsin.

/Matte

Ugnsvakt

Matte har gjort "blodpuddingspluttar" ikväll. Jag har legat och vaktat ugnen en stor del av tiden.

image50

Nu är pluttarna klara och står i tre plastaskar på bordet. Jag har fått smaka en hel del men jag vill ha fler!

image51


Matte har också slagit in paket. Jag missade det för jag var med hennes mamma. Nesligt. Fast kanske lika bra att inte veta för då blir det ju inte lika spännande. Men nu ligger alla paketen, inklusive dem jag har fått av Zappy och Singo och väntar på mig. Så här ser presentbordet ut:

image52

Innan idag var jag och matte och kollade på ett ställe på Häckebergaområdet där vi ska få lov att lägga spår. Inte något enormt område men ändå snällt att vi får lov att vara där. Terrängen såg helt ok ut för spårläggning tyckte matte. Det som är bra är att vi får vara där även på sommaren för de vill inte ha så mycket djur in när och tanken med våra spår är att djuren blir lite skrämda för att det luktar blod. Men det blir nog inte på några veckor i alla fall för det är en hel del på gång redan framöver. 

Jag väntar och väntar. Undras om jag får öppna paket redan imorgon bitti eller om vi tar det på kvällen. Jag föddes ju faktiskt på kvällen. Vid halvtio tiden tror jag matte har sagt. Sist ut var jag i alla fall. Och minst. Men inte nu längre!

Har hört ryktas om att jag ska få träffa Elliot imorgon på Revinge. Vilket pusskalas det ska bli då, vi borde ju båda vara alldeles jätterena i halsen efter alla piller vi har fått.

/Lakritsen....som snart snart snart fyller ett år.

Både roliga och tråkiga saker idag

Vi börjar väl med det tråkiga...

När matte kallade på mig ikväll trodde jag det var något kul på gång. Men så vips hade hon plötsligt en klotång i handen. Och med ett fast grepp om mig släpades jag bort till min bädd. Snyft. Jag avskyr ju det där med tassikyr. Men vad tjänar det till att jämra sig, matte är ju helt hjärtlös på den punkten. Nu är det avklarat men jag är ytterst misstänksam varje gång hon kallar på mig. Inte ens när hon sade att det var välling vågade jag lita helt på det. Jag stod nära dörren, beredd att smita om hon plötsligt skulle trolla fram nåot illasinnat.

Jag antar att hon gör det för min egen skull på något vis men jag har svårt att acceptera det ändå. Suck.

Så till det roliga...

Idag har jag ätit upp all mat jag har blivit serverad. Imorse med god aptit och kvällsmaten gick ner även om det inte var så gott. Först ville jag inte ha mer än några kulor men då tog matte med skålen ut och slängde kulor på gräset och då blev det lite roligare så jag åt upp alla. Jag vill ju så gärna ha min välling så det är väl bäst att käka.

En annan bra sak: matte ringde efter provsvar hos veterinären och det var ingen fästing som hade hissat på mig något otäckt. Skönt! Jag känner mig ju frisk och pigg igen och jag har fått alla mina leverpastejpiller så nu hoppas jag det där med halsen är ur världen.

Matte har varit och hälsat på där hon ska jobba i sommar och hon verkade nöjd och glad när hon kom hem. Skönt om hon trivs. Jag tror hon får ett eget rum och det är bra för då kan hon sätta dit en bild på mig där.

Imorgon ska matte inte i skolan för hon har tid avsatt för att sitta och skriva på ett arbete. Fast det brukar vara ganska lätt att locka henne bort från vad hon ska göra. Hihi.

Jag går och kikar på paketen som jag är helt övertygad är till mig och väntar otåligt på att jag ska få öppna dem. Men snart, snart, bara imorgon kvar sedan är det dags.

/Lakritsen


Kursavslutning

Idag var det avslutning för alla kurser som har hållits på Lomma BK under våren. Det började med att vi fyrbeningar fick vänta i bilarna medan tvåbeningarna snackade lite. De fick ta "nummerlappar" och delades in i olika lag. Sedan fick vi hundar komma ur bilarna. Jag och matte var i lag 5 och där var även Wallander, Singo, Saga (en flatte som vi gick valpkurs med) och några andra hundar som vi inte har träffat innan.

Vi började med slalom mellan koner. Inte så svårt för oss fyrbeningar men tvåbeningarna skulle ha en boll mellan knäna och springa så de fick det lite knivigare. Sedan var det en slags blindbock, säckhoppning (dock med hunden bredvid och inte i påsen), korvkrypning (matte skulle krypa med en korv i munnen och jag fick inte ta den. Matte insåg snabbt att enda sättet var att rally-krypa så att jag inte hann sno korven. Men jag fick den när vi var klara). Sedan fick vi vänta en stund och då delade jag ut några pussar till Walle och Singo och så körde jag gräsrullning. Vädret var helt underbart och gräset nyklippt och mysigt att rulla sig i. Men efter vilan var det dags för inkallning mellan korvtallrikar (gick galant eftersom matte lockade med favoritleksaken) och till sist någon slags lustighet där matte stod med ryggen mot mig och delade ut "ligg" och "sitt" kommandon. Sammantaget kan man väl säga att det gick väldigt bra för vårt lag vann. Tjoho!

När allt var klart hamnade vi hundar i bilarna igen medan tvåbeningarna åt korv och annat smaskens. Men jag var ganska trött i huvudet av allt så jag vilade mig en stund. Och tur var kanske det för sedan gick vi en tur med Elliot och Wallander i Furet, som är den lilla skogen precis vid hundklubben. Det blev många pussar och lite bus även om vi var i koppel. 

Nu är matte och jag hemma och hon ojar sig över att vi ska upp tidigt. Jag har fått min välling och är nöjd för stunden. Ska nog lägga mig i sängen och gosa.  

Lyckan kommer lyckan går...

...och matte till slut kaninskinnet får.

Ja, vi provade att apportera med kaninskinnet runt dummyn idag. Det gick väl bra första gången även om jag stannade hos dummyn lite länge innan jag bar den till matte. Men andra gången så ryste jag den ordentligt och då flög till min stora förvåning skinnet av dummyn. Och hur apporterar man en dummy som har gått i bitar? Inte vet jag, så jag stannade hos den och lekte istället. Tyvärr fick leken ett snabbt slut när matte kom ångades. Sedan blev det ett kast med dummy utan skinn och det gick ju bra. Så var det med den saken. Matte konstaterade att jag nog inte är riktigt mogen för skinnet ännu. När blir jag det, undrar jag?

Annars har det varit en ganska lugn dag. Matte har ägnat en del tid åt att sätta upp och sedan plocka ner tältet som vi ska bo i när hon, jag och syster yster är på kurs i sommar. Tältet är jättestort med mysiga sovavdelningar och jag tror det blir superbra. Jag trivdes på direkten när jag tittade in där. Men nu är tältet nere igen för matte skulle bara kolla så att allt var okej med det.

Så här ser det ut. Jättestort och högt i tak.

image48

Men först ska vi ju till fjällen och då ska vi absolut inte ha med tältet för det är jättetungt. Nä, då ska vi bo i mysiga stugor.

Det har varit lite stridigheter kring maten men man kan väl sammanfatta det med att jag har förlorat. Jag matvägrade från igår kväll tills ikväll för då var jag så hungrig att jag åt torrfodret som det var utan något som helst smaskens. Men matte provar en ny sorts mat till mig och den är faktiskt godare än Hills som jag har ätit innan. Men det var som så att jag hörde matte säga att om jag inte alls åt min vanliga mat så blev det ingen välling ikväll. Förfärligt tänkte jag och åt upp maten i ren förskräckelse. Och så blev det välling som vanligt för en liten stund sedan.

Imorgon kväll ska vi tydligen till Lomma. Konstig dag (det brukar ju vara tisdagar) men matte verkar säker på sin sak.  Det ska visst vara någon slags avslutning. Det ryktas om korvgrillning. Hoppas det blir korv till hundarna också!

I ur och skur...

...spårar jag mig vidare genom livet och skogen.

Idag var det sista gången på spårkursen. Jag gjorde en utmärkt insats enligt matte. Spåret var det klurigaste hittills. Fyra vinklar, två stycken klättringar på spång över vattendrag och ett bloduppehåll. Vinklarna var inga problem, jag snusade ända ut och missade inte en blodfläck. Bloduppehållet var inte heller något problem för min nos men klättring på spång var riktigt läskigt. Men vad hade jag för val? Jag var ju tvungen att komma över för att fortsätta spåra. Så jag tog mot till mig och tassade försiktigt över. Det regnade och regnade och regnade och alla tvåbeningar muttrade över vätan. Själv brydde jag mig inte så mycket om regnet bara jag fick spåra. Alla mattes handdukar och trasor gick åt till mig, Wallander, Guinness och så några tvåbeningar också som torkade håret.

När alla hade spårat klart överlämnade tvåbeningarna presenter till Ingvar och Ann som tack för en rolig och lärorik kurs. Sedan bar det av i rask fart till Teba i Höör, en stooor hundaffär som dessutom hade jubileumsmässa idag. Där fick jag mest vänta i bilen. Lite trist men okej ändå för jag var trött efter spåret och jag visste ju att matte handlade till mig därinne. Efter lång tid kom hon ut med flera kassar och jag kunde lukta mig till att det var en hel del gott där. När vi kom hem fick jag en av sakerna hon köpte, nämligen en superkul boll med "handtag" så att den blir lättare för mig att bära runt. Jag såg också att matte hade köpt en urläcker sak, nämligen ett kaninskinn som man spänner om en av de där sakerna som jag ska springa och hämta och sedan lämna till matte igen. Men den där med kaninskinn vete tusan om jag vill lämna ifrån mig...

Ikväll har det grillats korv utomhus. Jag låg med min boll och myste i gräset och väntade på en korv som jag mycket riktigt fick när den hade kallnat. Nu har vi gått in för kvällen och matte ska sortera papper och fixa lite. Jag ska nog vila mig efter en givande dag. Imorgon vet jag inte riktigt vad som väntar. Sovmorgon till att börja med i alla fall.

Utflykt till Kullaberg

Imorse är jag vaknade regnade det lite lätt och jag blev genast rädd att utflykten skulle gå om intet. Men när vi väl gick upp regnade det inte längre och när vi åkte iväg började molnen skingras lite. Det var jag, matte och hennes pappa som åkte iväg. Han skulle nämligen lite ärenden åt Helsingborgshållet så vi passade på att förena nytta med nöje. Tydligen har matte och hennes familj tillbringat många somrar på Kullaberg med omnejd så de tycker det är kul att åka dit ibland.

Först blev det en sväng i Helsingborg och det tyckte jag var måttligt roligt. Matte förmanade och det var mycket "sakta" och "gå fint" när vi promenerade runt där. Alla moln på himlen hade försvunnit och det var strålande fint väder. Jag tittade på vattnet vid hamnen och kände mig allmänt badsugen men fick inte hoppa i.

image47

Sedan bar det av till en trist parkeringsplats där jag fick vänta lite i bilen för matte skulle också handla. Därefter beökte vi några kyrkogårdar och kollade till några mossiga gamla stenar.

image41

Sedan var det äntligen dags för målet för dagen, nämligen Kullaberg. Jag var där i höstas men det är ju hur länge sedan som helst så det fanns enormt mycket att kolla in. Jag sprang en massa...

image39

...skuttade hit och dit...

image42

...satt och myste medan vi fikade...

image43

...spanade...

image44

...och badade såklart...

image45

...samt klättrade i träd...

image46

En härlig dag var det verkligen. Jag hade flera flatte-ryck och matte är nöjd och glad över att jag är piggelin igen. Men nu är det bäst jag går och lägger mig så att jag orkar spåra imorgon.

/Vildhunden


Piggelin

Idag har jag varit alldeles superpigg. Flängt hit och dit när matte och jag har varit på promenad. Hon säger att hon har fått sin vildhund tillbaka och hon verkar nöjd över det. Jag har inte varit så här sedan innan jag löpte säger matte. Själv mår jag prima och jag har ätit upp maten idag om än med lite leverpastejtillsats. Härligt härligt. Imorgon ska vi en sväng till Kullaberg om jag har förstått saken rätt. Det blir spännande! Framför allt mysigt att göra utflykt med matte som har turen att vara ledig.

Hals och hälsa

Idag var det dags för återbesök hos veterinären. Jag var måttligt förtjust när jag skulle upp på bordet men jag höll mig lugn och snäll. Jag blev undersökt på alla möjliga vis och avslutningsvis kollades halsen. Den var bättre men inte bra konstaterades det. Så det blir en ny kur med piller, en annan sort men kortare tid. Som det kan bli. Sedan blev jag tappad på blod också för att utesluta att det är någon fästing som har gjort mig dålig. Ingen rolig upplevelse med blodprov kan jag säga. Jag tittade bort när de stack mig och när de tappade ut blodet för jag tycker det är så otäckt. Tur att matte höll om mig. Så fick vi recept och betalade för oss och sedan bar det av till apoteket för att hämta ut pillerna samt köpa leverpastej. Jag har fått första laddningen redan och det var helt okej. Maten åt jag också upp ikväll, jag blev ju hungrig av allt fixande hos veterinären. Nu ska jag ta igen mig. Matte behöver datorn även ikväll. Tycker faktiskt hon kan koppla upp den bärbara och sitta med den så att jag får blogga i lugn och ro. Men bäst att inte utmana ödet och säga det med tanke på lördagens besök på Teba.

Så var det träning igen

Ännu en tisdag. Den sista ordinarie gången på lydnadskursen faktiskt. Nästa gång är någon slags genemsam avslutning för alla kurser och ingen träning. Jag tycker kursen har gått fort och särskilt de sista gångerna har varit roligare än de första. Matte säger att jag skötte mig ändå helt acceptabelt ikväll. En liten groda på inkallningen men det går ju ändå bättre än tidigare.

Nåja, det blir fortsatt träning och det talas om apporterings och jaktlydnadskurs med Margareta som är Nattkullens kennelmamma där de flesta av mina kompisar kommer ifrån. Vi får väl se. Jag är gärna med även om apporteringen ännu inte har trillat på plats. Jag har ju ägnat mig mest åt spår på sistone, det har jag haft lättare för att fokusera på.

Matte står och väntar otåligt på datorn. Hon har någon slags inlämningsgrejs att fixa med. Bäst jag tassar i säng.

Zappy, jag såg förresten att du överlämnade ett paket till matte. Förstod att det är till mig och jag är så himla nyfiken. Men jag får inte öppna det förrän jag fyller år. Väntan känns lång. Jag kommer förresten gärna och hälsar på dig någon gång i sommar och badar med dig. Hoppas våra mattar kan få till något!

Nattpuss till alla!

/ Lakrits

Tomt utan matte

När matte och jag har varit tillsammans en helg känns det alltid så tomt när hon är borta på måndagen. Särskilt när det blir hela dagen, som idag. När matte kom blev jag så glad att jag skällde och skrek, hoppade och tuggade på henne. Hon satte mig ner och kramade mig för att lugna men det tog ändå en liten stund. Sedan bytte hon kläder och så bar det ut i skogen en lång runda. Då kändes allt så bra igen. Inte så att jag har det dåligt på dagarna, absolut inte. Ibland tänker jag knappt alls på matte men ibland så väntar jag mest hela tiden fastän jag gör annat också och så var det idag.

När vi hade varit ute åkte vi iväg till en bensinmack där matte hade bestämt träff med en som skulle köpa min gamla bilbur. Matte var nöjd för han ville ha den och hon slapp släpa med den tillbaka igen och jag var också nöjd för jag tänker att det kanske blir mer saker till mig nu när hon fick pengar för buren. Dessutom tycker jag mycket bättre om min nya rymliga och skrammelfria bur så det var bara bra att den gamla kom till användning hos någon annan. 

Matte gruffar lite över att jag äter dåligt. Men idag har jag faktiskt ätit två hyfsade portioner och det blir väl välling som vanligt hoppas jag. Några hekton har jag nog tappat men jag är inte riktigt så hungrig som förr. Hoppas det bara är tillfälligt. Kanske är det någon kvarleva av det där förbenade löpet. Tycker att alltihopa som hade med det att göra var helt värdelöst. Killarna nosade mig i rumpan, jag fick slicka mig jämt, jag mådde lite dåligt under tiden och så ska det spöka än. Fy för. 

Nä, nu får jag gå och slå ett öga på vad matte gör. Hon måste komma ihåg att skära torkad lever tills imorgon när det är träning. Måste kanske påminna henne. Ve och fasa om hon glömmer. 

Sov gott!
/Lakrits 

Spåra är så kul!

Idag har vi varit iväg och spårat igen. Det var "det gamla vanliga stället", dvs Fulltofta området mellan Höör och Hörby. När vi åkte hemifrån var det uppehåll men när vi kom fram regnade. Och mer regn blev det. Tvåbeningarna fick snabbt regnkläder på (de som hade med) och sedan stack de ut och lade spår. Vi fyrbeningar fick vänta i bilarna i vanlig ordning. Matte var borta länge så jag misstänkte att det hade blivit ett ganska långt spår. Mina misstankar bekräftades när jag en stund senare skulle gå spåret. Det var det längsta hittills, säkert 800 meter sade matte. Och trött var jag när jag kom fram till klöven i slutet men också väldigt nöjd och stolt när jag sedan visade upp min trofé för alla. Jag fick jättemycket beröm av matte och Ann, Elliots matte som gick med och kollade hur vi skötte oss var också nöjd. Trevligt. Jag måste säga att jag tycker det är skitkul att spåra. Men jag hörde att matte fick förhållningsregler att inte lägga något spår till mig i veckan så att jag inte blir trött på det hela. Det vet jag inte om jag kan bli men Ann är erfaren i gamet och både matte och jag tänker att det är bäst att lysnna på henne.

Jag ser redan fram emot nästa helg för då har det ryktats om att vi ska en sväng till Teba efter spårkursen som blir på lördag. Sista gången är det (snyft) men matte kanske hittar något smaskigt eller kul till mig på Teba sedan som tröst. Jag får dock verkligen hoppas att matte fixar så att jag kan fortsätta spåra framöver även om kursen tar slut.  Men det gör hon nog.

Sedan jag kom hem har jag mest vilat och gnagt märgben (det tar på krafterna att gå långa spår ska ni veta). Men en skogstur blev det också såklart. Fast nu är det läggdags snart.


Mat

De senaste dagarna har det utbrutit ett litet krig mellan matte och mig. Inte så att vi är ovänner , inte alls men vi är ganska envisa båda två och det har inneburit lite problem. Det är nämligen så att i över en vecka har jag fått smaskiga leverpastejbitar av matte för att jag skulle äta mina piller ch då började jag såklart tycka att min vanliga mat var ganska trist. Så jag matstrejkade helt enkelt och hoppades på att matte skulle ge mig godare mat. Och till en början såg jag nog att hon blev lite orolig men tyvärr genomskådade hon mig ganska snabbt. Så hon tog bara undan maten när jag inte ville ha och så återkom den senare. Undantaget har varit morgnarna då jag har fått lite fil eller välling eftersom matte inte vill att jag ska vara tom i magen och må illa så att pillerna kommer upp. Men resten av dagen har jag fått svälta om jag inte ville ha maten. Och till slut blev ju magen så tom och kurrig att jag åt men då hade matte veknat lite också så jag fick lite överblivet kött blandat i maten. Så vi har väl mötts lite på halva vägen om man säger så. Jag får lite gott men kör inga utpressningsförsök.

I övrigt har vi det bra, matte och jag. Idag har vi inte tränat alls men vi har grejat lite med mina aktiveringsspel och min nos och tassföring har förbättrats en smula när det gäller att skjuta, snurra och lyfta.

En del klapp och kli blir det såklart också. Matte är ju alldeles tokig i min mage. Vill man ha klapp kan man bara vända upp magen för då kommer matte springande, hon släpper allt vad hon har för sig. Och så säger hon magen magen magen och kallar mig alla möjliga gulliga saker och så kliar hon sådär mysigt som bara matte kan. Särskilt på morgonen och kvällen kör jag mycket magvisningar.

Nu ska jag gå och vila mig i väntan på att matte kommer till sängs. Tar säkert en god stund för hon pysslar runt med lite av varje men imorgon är det spårkurs och det innebär upp tidigt. Matte hoppas på hyfsat väder. Jag bryr mig inte så mycket bara jag får träffa mina kompisar och spåra.

/Lakritsen


Surt

Jag skrev ju innan att jag inte hade varit så hungrig. Nu fick jag lite förklaring. Jag luktade nämligen på maten innan och kände mig inte alls särskilt sugen. Det berodde på att matte hade hällt på fil som visade sig vara sur när hon själv smakade på den. Inte konstigt att mitt förfinade luktsinne sade åt mig att inte äta. Nu fick jag kulor med vaniljfil på och då slank alltihop ner plus vällingen. Så något fel på min aptit vet jag inte om det är. Okej att jag inte har ätit upp varje gång på morgonen men jag är faktiskt sömnig. Dessutom är det faktiskt så att stoppar man i sig något på morgonen så ska annat ut så jag kan bara inte lassa i mig hur mycket som helst. på en gång. 

Så är det med den saken. Nu är det läggdags. Har varit ute en liten runda och kollat in att allt är som det ska och det fanns inga konstigheter att rapportera.

Bra dag

Idag har matte varit fri från skolan och då blir det per automatik en bra dag om det inte händer något väldigt dåligt såklart. Men det har det inte gjort. Vi har tagit det ganska lugnt fram tills ikväll. I förmiddags regnade det mest men sedan var vi ute en runda. Därefter vila tills vid fem när matte försvann ut och lade spår till mig. Jag hade allt spanat in att hon tog fram sakerna så det var liksom ingen överraskning. Men det var ett långt spår med tre vinklar och ett bloduppehåll. Jag fick jobba som bara den. Och så hade matte råkat lägga spåret väldigt nära två stora gryt och jag lovar att det hade sprungit hur många djur som helst (rådjur, grävningar mm) över och vid sidan om mitt spår. Mycket som distraherade alltså men jag löste det. Kom bort mig lite i en vinkel och sedan vid gryten men annars gick det bra. Om man inte ställs inför svårigheter så lär man sig ju inte heller. Bara man inte förväntas kunna allt innan man börjar men det tror jag matte har fattat att det här är ju något man lär sig under längre tid, inte som hennes tentainläsningar precis.

Har varit trött sedan efter spåret och en kort skogsrunda. Ikväll kände jag inte för att äta. Har inte haft samma aptit de senaste dagarna faktiskt. Matte har tidigarelagt mitt återbesök hos veterinären till nästa onsdag så får hon väl se om det är något fel på mig. Kanske inte, jag är ju inte så trött (mer än som till exempel nu och det har jag minsann skäl att vara efter det spåret). Vi får väl se. Matte gluttade mig i halsen och hon visste väl inte riktigt vad hon skulle tycka. Bättre såg det väl ut men hon visste inte om kunde friskförklara mig. Onödigt då att glo om hon inte vet ändå. Ibland fattar man inget. Det är ju inte behagligt direkt, man får inte bättre aptit av att bli tittad i halsen om nu matte har fått för sig det. Men välling blir det väl om en stund och det ska mycket till om jag ska tacka nej till det.

Matte har förresten jagat efter spårmarker till oss och även några andra (alltså att vi kan vara en tre fyra stycken i alla fall) och hon fick nej från Skabersjö gods som äger marken här (matte och jag fick vara här men inte fler) men så ringde hon till Häckeberga gods och där var den en mycket trevlig jägare som skulle kolla upp var det fanns möjlighet för oss att vara och så ska matte ringa tillbaka nästa vecka. Hoppas, hoppas!

Nä, nu får jag nog säga till om välling innan det blir för sent för jag måste sova sedan.

//Lakrits

Grattis matte

Jag får väl erkänna även om matte säkert kommer att läsa det här. Jag tjuvkollade mattes mail för jag var så nyfiken på hur det hade gått på hennes tentor och jag vet att resultatet skulle komma nu någon gång. Och för bara en liten stund sedan damp det ner i hennes inkorg. Det gick alldeles utmärkt för matte (lite svårt hade jag att förstå gränser, poäng på olika delar etc men jag klurade ut det efter en stund). Grattis matte! Jag tycker det är jättebra för mig också för nu kan hon stoppa undan alla papper och strunta i att tänka på det mer. Och det innebär ju mer tid till mig. Kanske blir det något gott ben också för att fira, man vet aldrig vad som kan hända om det är lyckosamt.

Träning igen och mer som förr...

Ni som läste mitt inlägg från träningen för två veckor sedan vet att jag tyckte det var lite trist, inte som förr riktigt när vi tränade själv. Men idag var det faktiskt riktigt roligt. Vi gjorde mer sådant som vi har gjort när flatte-gänget har tränat ihop. Springa mellan koner utan koppel. Ligga platsliggning med olika störningar, göra inkallningar mm. Och så hade matte med sig sitt nya supergoda godis som jag har lärt mig heter torkad nötlever. Den är oemotståndlig. Tror alla som fick smaka håller med mig!

Matte var nöjd med både mig och träningen ikväll och det känns ju bra. Bara en liten mini-smitning men det räknas knappt för jag kom så snabbt tillbaka till matte igen.

Jag måste dock säga att min matte är lite konstig ibland. Eller hon har konstiga idéer. Lite väl ambitiösa. Fast det jag tänker på nu gäller tack och lov inte mig. Men igår kom matte på att hon ska cykla till och från Lund varje dag ett tag framöver för att slippa körandet, slippa hitta parkering etc. Hon har ju cyklat mycket innan min matte så antalet kilometrar är väl egentligen inget problem. Men den här idén kläcktes på eftermiddagen och när mattes klocka ringde halv sex i morse så undrade hon själv hur hon hade tänkt. För er som inte vet så är min matte inte den som studsar upp ur sängen på morgonen och är jättepigg utan hon har ganska lång startsträcka, ungefär som jag. Dessutom hade hon lite ont i halsen (jag har INTE smittat henne!) så det blev ingen cykling utan vi låg och slappade en stund när hon var klar istället. När hon sedan kom hem i eftermiddags förstod jag att hon hade löst månadsbiljett för parkeringen och hittat ett jättebra ställe att stå på så jag antar att cyklingen är avskriven.

Tokiga människa, vilka idéer hon kan få. Ni förstår kanske hur jag har det ibland när idéerna handlar om mig och inte bara om matte. Fast det är ganska kul också.

Nä, nu är det faktiskt läggadags. Matte lovade ju att hon skulle bättra på sina läggningsvanor tidigare och hon är faktiskt en som alltid håller vad hon lovar. När hon kommer i säng beror lite på när vi ska upp men minst sex timmars sömn, helst mer är det sagt. Det är toppen, säger jag bara om det kan hålla. Okej att sex eller helst ju timmar inte räcker för mitt dygnsbehov av sömn men det är mycket bättre än fyra eller fem timmar. Jag håller tassarna för att du fixar det matte!

Natti-natti från en ganska lydig vildhund


Så här borde livet alltid vara......

...förutom att jag blev biten av en humla idag.  Jag satte mig på den och då blev den visst inte alls glad. Matte blev såklart orolig men hon undersökte mig från nos till svans för hon såg ju inte var den bet mig, hon hörde bara att jag tjöt till. Sedan ville jag hitta den busen men det fick jag inte för matte för hon var nog rädd att jag skulle äta upp den. Men efter en stund tänkte jag inte så mycket mer på det.

Ja, som ni kanske förstår av överskriften har jag haft en bra dag om man bortser från humlan. Matte och jag låg och sov till klockan var lite över nio. Och inte lade hon sig så särskilt sent heller, jag tror klockan var ungefär ett när vi kröp till kojs. Så länge har vi inte sovit på flera månader. När vi hade gullat klart och gått upp blev det mat och sedan tidningshämtning. Tidningen var extra tung idag men jag bar den hela vägen hem ändå.

Efter en vilostund blev det sedan rolig promenad, fast varmt var det. Jag släpade dock hem en fin pinne som ligger på tomten nu. Efter några gnag på den slocknade jag sedan i skuggan medan matte gjorde lite annat. Det var minsann skönt att ligga där och bara vila och veta att matte inte var långt borta. Jag hade också på känn att det skulle bli cykeltur och mycket riktigt, vid tvåtiden kom cykel och kärra fram. Det blev en lång mysig runda på små landsvägar här omkring. Bort mot Häckeberga och Genarp och sedan tillbaka. En massa motorcyklar mötte vi. Det låter illa om dem men de är inte så stora så de är okej ändå. Bilarna är dummare för de tar så stor plats på vägen. Särskilt sportbilar som kommer fort med förare som inte riktigt har vett att hålla avstånd retar matte. Hon ska sätta en vass pinne på kärran som sticker ut så att den repar bilarna om de kör för nära. Fiffigt tycker jag.  

Ikväll har vi varit ute på en liten promenad och matte har också provat sitt nya träningstrick. Hon har hittat något som smakar så himla smaskens, jag tror det är samma sak som jag fick av Elliot när jag skulle till Stockholm sist. Svarta, torkade bitar som luktar himmelskt. Och så sätter hon en bit mellan läpparna och då bara måste jag ju titta på henne när vi går. Inte så dumt ändå för jag får ju biten när vi har gått ett par steg. Och matte verkar nöjd med sin idé. Hon muttrade något om mutor men att det får vara okej ett tag.

Nu har jag spanat in att det ligger korvar och väntar på att grillas. Där är några som jag tror är till mig och Knappen (mattes föräldrars hund). Bäst att hålla sig framme så att inget går ens nos förbi.

Hoppas att ni alla har haft en bra helg och att ni har fått vara ute mycket i det härliga vädret. Lite varmt mitt på dagen för mig med all min svarta päls men skuggan är bra. Och morgnar och kvällar är helt underbara. Har hört att det ska bli regn och det kanske inte är så fel, det börjar kännas lite tort i markerna. Alla lukter kommer fram bättre om det blir lite fuktigare.

Hälsar Vildhunden

Mysig dag

Ja, det har verkligen varit skönt att ha matte hemma och slippa se henne sitta och glo i böckerna. Hon har varit ute mycket och pysslat med allt möjligt, bland annat har bilen tvättats och cyklar piffats upp. När jag såg att min cykelkärra dessutom kom fram blev jag riktigt glad. Och mycket riktigt blev det en liten tur med den. Imorgon kanske det blir en lite längre runda. Jag gillar att ligga där och titta ut. Man kan såklart sitta också men matte pustar om jag stökar runt för mycket där bak för då blir det visst ojämt och så att trampa. Hon säger också att det märks att jag har vuxit och är tyngre. Såklart jag är tyngre, trodde hon jag skulle ha valpvikt hela livet. Nänä...

Nu är jag faktiskt riktigt trött. Man blir det av att vara ute hela dagen. I förmiddags, när jag hade  hjälpt matte med hennes styrketräning (vet inte hur mycket tränat det blev men vi kröp runt och hade himla kul) så gick vi en härlig tur med hennes föräldrar och deras hund. Kul att ha så stor flock. Och imorse hämtade vi tidningen. Jag fick bära igen och denna gången höll jag den ända fram till dörren. Matte var nöjd! Däremot tycker jag det där med att träna fot och kontakt är ganska tråkigt måste jag säga. Tyvärr för matte för hon envisas med att träna ändå. Men inte så långa stunder för då ser jag så uttråkad ut att hon blir alldeles matt. Vet inte riktigt hur vi ska kunna piffa upp det hela. All annan träning tycker jag är helt okej men det där är verkligen inget lajbans. Men om jag känner matte rätt så är hon så envis att hon fortsätter ändå. Bara det är korta stunder så är det väl okej. Och om det är korv och favoritleksak med i bilden. 

En ny dag imorgon, det gäller att sova och hämta krafter. Jag fortsätter äta mina piller mot halsbakterierna. Det är gott tycker jag med leverpastejpiller. Fast bättre att vara frisk såklart, leverpastej kan man nog lyckas snylta till sig ändå.  


Ledig

Ja, det är ju inte mig det handlar om utan matte. För idag har hon skrivit tenta. Hon satt hela dagen och svettades över en massa frågor, först mellan halv nio och tolv och sedan mellan ett och fyra. Sedan susade hon hem till mig. Fast hon hann in om verkstaden och hämtade vår bil som har varit på lagning. Stötdämpningen bak var kass (det märkte jag minsann för det bumpade otrevligt där bak hos mig) men nu går den så fint så fint. Tyvärr var det en dyr historia. Synd, det kunde blivit många smaskiga ben till mig för de pengarna. Men bilen måste ju hållas i trim.

Så skönt för matte att det är gjort. Och för mig också för nu behöver hon inte sitta och hänga med näsan i böckerna utan vi kan hitta på saker i helgen. Ja, en del har hon ju att fixa som har blivit lite eftersatt som städning och så men vi ska nog på en cykeltur någon av dagarna och så ska vi väl träna lite hoppas jag. 

Jag hade en sådan tur att jag fick ett märgben idag eftersom det var lite festligt efter mattes tenta. Det var himla mumsigt att ligga och gnaga på ute medan matte sprang omkring och gnolade och var allmänt nöjd. Nu på kvällen har hon bakat smaskiga kakor men jag har inte fått smaka. Lite synd tycker jag men man kan väl inte få allt här i världen. 

Det känns lite konstigt att det inte blir något spår på söndag men samtidigt ska det bli skönt att vara hemma och slappa. Fast matte är dålig på det för slappa i hennes värld betyder hinna med allt som man inte har hunnit under tentaläsningen.  Men jag ska nog få henne att ta det lite lugnt också. Bara att lägga sig och visa magen så kommer hon springande för att klappa mig och gulla en stund.

Lite trött är jag allt fortfarande även om jag har mina pigga stunder och matte säger att jag är mycket piggare på promenaderna, springer på med bättre fart och sackar inte efter. Inga kräkningar har det varit den senaste veckan och jag har vant mig vid att äta direkt när jag går upp på morgonen, det är till och med så att jag står och väntar på det nu. Och så får jag mina tabletter såklart. Matte gömmer dem i leverpastej (hon tror att hon gömmer dem). Inte helt fel att käka piller när man får en massa leverpastej på kuppen. Bra mat har jag hört, ska vara mycket näringsämnen i den.

Här är förresten några bilder från idag. 

image37 
Här ligger jag och vilar mig  vid en av dammarna.


image38
Och här ligger jag och sprallar i gräset ute på ängen när vi hade tränat en liten minirunda efter promenaden.

Nu ska vi ganska snart krypa till kojs och matte har sagt att vi inte behöver gå upp tidigt imorgon. Inte för att vi behöver sova halva dagen för det, jag tycker åtta är en perfekt tid att gå upp.

Jag har förresten börjat bära hem tidningen från brevlågan på morgonen. Det är en bra bit ska jag säga men jag tar mitt uppdrag på  allvar och det är knappt matte hänger med i kopplet. Så småningom är tanken att jag ska kunna bära den utan att gå i koppel men vi ta det lite successivt. Jättekul är det i alla fall. Tänk att inte matte har kommit på det tidigare. Men bättre sent än aldrig, jag är ju ung än och har många tidningsrundor kvar.

Godnatt från en nöjd hund

Mer spår

Vi hann bara vara hemma en liten stund efter veterinären innan det var dags att åka iväg till spårkursen. I vanliga fall är den på söndagar men vi hade fått flytta nästa gång till idag istället. Vi var inte på samma ställe heller så det var mycket som var annorlunda. Men jag har fattat galoppen och jag gick med nosen i backen hela tiden när jag gick mitt spår som inte matte hade lagt utan någon annan. Men trots att det inte luktade matte så gick det bra för det luktar ju så mycket annat också. En gång tappade jag bort spåret när det kom en stig ivägen men jag jobbade och jobbade och med lite hjälp från matte så gick det som en dans fram till klöven som låg och väntade i slutet. Så nöjd och glad jag var sedan, jag bar klöven hela vägen tillbaka och sedan låg jag och rullade mig i gräset och njöt en liten stund innan vi åkte hem.

Singo (en stor stark flatte kille för er som inte vet) fyllde ett år igår och idag fick han sina två små presenter av mig, en flytleksak som såg lajbans ut och lite godis. Vad beträffar min egen födelsedag har jag nog sett att matte har smusslat in med någon redan och jag tror jag vet var hon har gömt det men jag ska inte tjuvkika. Det blir roligare då när jag väl får den.

Pussförbud

Imorse ringde matte till veterinären och pratade om mig. Det var här i härheten, Burksgården heter det. Hon hade tänkt boka tid inom den närmaste veckan för att "kolla upp mig" men hon fick faktiskt tid redan idag. Så klockan ett bar det av till veterinären. Jag var faktiskt trött och hängig så det kändes ganska okej. Jag spanade på en katt, en annan hund och ett marsvin (tror att det var det i alla fall) medan vi väntade. Sedan fick jag träffa veterinären .Hon pratade med matte en massa och så klämde hon och kände överallt. Så tittade hon långt ner i halsen på mig och hon sade att det var ingen vacker syn. Svullna, röda och alldeles för stora halsmandlar. Sedan tog hon blodprover också på mig som analyserades medan vi väntade men det var inget konstigt med dem. Alltså blev det antibiotika för halsen och så ska jag på återbesök när jag ändå ska vaccineras i slutet av maj. Matte var väl ganska nöjd med det hela, hon har ju känt att något inte har varit riktigt rätt med mig. Och visst har jag varit tröttare, idag ville jag knappt gå på promenad igen. Men förhoppningsvis ska det bli bättre av tabletterna. Annars får de kolla upp ännu mer noggrant i slutet av maj och även ta fästingprover. Men vi hoppas på det bästa, alltså att jag är frisk och pigg igen när tabletterna är slut. Tyvärr har jag pussförbud så länge jag behandlas och det är ju inget kul. Elliot har också pussförbud. Kan inte vi få pussas då, undrar jag. Det kan väl inte vara något problem om vi båda har samma sjuka. Men matte säger att det är fel, vi kan ju skicka runt bakterierna mellan varandra så att vi aldrig blir av med dem. Vare sig hon har rätt eller inte blir det pussförbud för hon bestämmer.

Det tog lång tid innan vi var hemma igen från veterinären och apoteket där matte köpte medicin till mig. Trött var jag och matte var lite olycklig över sin tentapluggning men hon tyckte det var jättebra att vi fick tid så fort så att jag kunde få behandling och hon slapp fundera så mycket över mig. Nu vet hon i alla fall att det inte är några fel på mina blodprover och att det antaligen är halsen som har ställt till det hela. Sedan kan det ju spela in med det där himla löpet som var men bäst att behandla för halsen så har man i alla fall uteslutet det. Säger matte. Hon säger också att jag var duktig när jag blev tittad i halsen och när veterinären tog blodprov för jag sade inte ett pip och ryckte in ens till. Men så fick jag också rejält med godis efteråt, jag hade liksom det på känn när jag såg att korvpåsen följde med. Man är väl inte dum...

RSS 2.0