Rolig eftermiddag och ny leksakskorg

Matte kom från skolan strax efter lunch. Om hon egentligen skulle varit kvar eller inte låter jag vara oskrivet.... Men trevligt var det i alla fall att hon kom till mig. Vi körde lite fredagsgull, sedan bytte matte kläder och jag trodde vi skulle ut. Men jag blev tillbakamotad i dörren. Matte försvann ut med vad jag kunde lukta mig till var blodflaska och klöv. Hon var alltså ute och lade spår. Aha.... hoppas det är till mig imorgon. Jag tyckte det var nesligt att få stanna inne men det var ju för den goda sakens skull som matte gick ut själv.

Nåväl, när hon kom tillbaka tränade vi både lite vanliga övningar och sedan fick jag hämta kanindymmies. Det gick bra och jag kom ända fram till matte fast jag släppte ju ändå lite hur som helst men matte stoppade tillbaka dem i munnen på mig och sade "håll fast". Nu tycker jag ju inte alls illa om att hålla fast dem men jag vill ogärna göra det så som matte vill. Men vi kommer nog överens om det hela så småningom.

Det har förresten kommit en avi från posten med mitt namn på. Jag är grymt nyfiken. Matte ska hämta paketet i helgen. Det är från en kompis till henne men eftersom det står mitt namn på måste det ju vara till mig!!!

Efter promenaden (inklusive postlådan där avin upptäcktes) åkte matte iväg och jag lämnades i dagismattes vård. Matte skulle nämligen ärenden till Malmö och det är inget kul för mig sade hon. Jag undrade om jag inte kunde få vara hos Wallander men det gick inte sade hon. Nähä....

När matte kom hem hade hon köpt en ny och mycket större leksakskorg till mig och det var himla bra för den gamla var så liten så det ramlade ur en massa grejor hela tiden. Den nya är rymlig (än så länge).

Imorgon är det sovmorgon och det gillar jag!!!

Min adventskalender

Ja, nu är den klar min kalender. Knappen har också fått en. Matte har knåpat mest hela kvällen och nu är allt klart. Får se var de ska hängas mer permanent. Det blir väl i taket kan jag tro så att jag inte ska frestas att titta alltför närgånget på den innan det är dags.

image233

Inte så illa alls, eller hur. Det värsta är att jag tror inte matte har någon kalender och jag vet inte riktigt hur jag ska bära mig åt för att fixa en åt henne. Jag är pank (men inte fågelfri för frysen är full) för min grävfirma gick inte alls bra, jag fick dåligt med uppdrag innan vintern satte sig i marken. Jag brukar ju använda mattes kort när jag handlar men det går ju inte riktigt när det är till henne. Får fundera ut något bra. Tips mottages tacksamt.

Kylig träning

Det bar av till Lomma ikväll. En kall men klar kväll var det och matte byltade på sig rejält. För mig går det bra med bara pälsen än så länge.

Wallander och Elliot med tillhörande tvåbeningar väntade redan på oss när vi kom och fler blev vi inte. Vi tränade igenom de olika momenten som vi ska kunna och sedan snackade tvåbeningarna en del. Jag skötte mig bra tyckte matte, smet inte en enda gång. Wallander fick ha lina på sig för att inte smita. Först trodde jag att vi skulle spåra och jag blev himla glad, sedan förstod jag att det var ett "smitskydd". Men men...det hjälpte nog för han smet inte en enda gång idag. Elliot skötte sig också mycket bra så man kan väl säga att vi var allmänt ganska duktiga idag.

Snart är ännu en dag till ända. Tiden går fort. Snart är det jul. Tjoho! Men ännu mer snart är det dags att börja öppna kalender. Tycker att matte ska göra klart min nu.

Återhämtning

Ja, idag har jag mest vilat mig och hämtat krafter. Helgen var ansträngande minst sagt. Men trevligt var det.

Självklart var vi ute när matte kom hem men utöver det har det inte hänt så mycket. Matte har pysslat med sitt och jag har vilat. Skönt. Förhoppningsvis blir det en tidig kväll för jag tror att det är bra för både matte och mig.

Min adventskalender är inte klar än men än är det inte dags att öppna första paketet så jag stressar inte matte. Tror att hon fixar det om inte ikväll så imorgon eller onsdag, lite beroende på vilken kväll vi ska iväg och träna.

1½ år

Ja, idag är det 1½ år sedan jag kom till världen. Det är ju inte som födelsedag men lite har jag ändå firats och det tycker jag är jättekul. Av matte fick jag ett jättegulligt litet får med riktig ull . Det heter Fluff. Av Elliot fick jag struts och av Wallander ett fint paket med en lyxig tuggring i. Och så fick jag stekt falukorv av matte vilket var toppen. Jag har även fått lite annat gottis idag och nu är jag mätt och belåten.

Imorgon är en helt vanlig dag och nu dröjer det hela ett halvår innan jag fyller "helår". Det känns länge.

Matte fick faktiskt också present idag av Ann. Ett häftigt koppel som verkligen syns i mörkret och en hundkalender. Jättebra grejor tyckte matte så det får du hälsa din matte Elliot.

Vilken helg!!!

Det har varit aktiviteter precis hela tiden den här helgen. Jättekul men också ansträngande så när matte gav sig av på egen hand ikväll så vilade jag snällt hos dagismatte.

Fredag kväll var vi ju på besök i Lund hos en kompis till matte. Sedan satt matte uppe och nattramlade så det blev inte mycket sömn natten till lördagen. Och det var bestämt nio i Lomma så vi fick snällt packa oss iväg. Lite gäspningar här och där men träningen gick ändå bra och jag hämtade fåglar till matte. Kom längre fram än jag har gjort tidigare även om jag inte håller kvar tills jag sitter ner men matte var ändå nöjd.

Efter träningen bar det av till Teba med en rasande fart för matte skulle få kopplet hon hade köpt fixat. Kroken var nämligen för slapp. Jag har också en känsla av att matte handlade julklapp till mig för hon smusslade lite när vi sedan kom hem.

När vi kom hem så bar det av ut i skogen på en tur, sedan tränade matte medan jag vilade lite och sedan var det dags att åka till Lund en gång till men till en annan av mattes vänner. Där blev det inte mycket vila för jag fick hålla koll på matte hela tiden. Hon hjälpte nämligen till att bära ner möbler i källaren för Evelina som hennes vän heter är väldigt rund om magen (och ännu större skulle den visst bli innan bebisen kommer ut) så hon kunde inte bära. Jag fick åka hiss flera gånger, följa med ner i källaren och titta på mm. Spännande men också uttröttande och jag var ganska mör när vi åkte hem. Matte var också hemskt trött och för en gångs skull lade hon sig tidigt. Nu var det tyvärr så att natten blev väldigt orolig för jag mådde lite konstigt och ville ut så jag pep tills matte vaknade. Hon släppte ut mig tre gånger men jag satte mig mest och andades frisk luft och till sist tyckte matte det blev lite kallt och händelselöst. Det var bara det att sista gången kom jag inte utan jag släpade ut matte i trädgården i morgonrock och smet undan en stund men sedan tyckte jag faktiskt synd om henne för hon fröst så förbenat så jag kom ändå.

I morse var jag tröttare än tröttast. Matte också men ändå skulle vi iväg. Även denna dag till Lomma där spåret som Helene lade igår fanns. Jag var först ut i spåret men det gick inte så himla bra, jag virrade ganska mycket. Dels hade det legat länge, dels hade många gått i det och dels var jag (och även matte) förfärligt trötta i huvudet av för lite sömn. Men nåväl, matte var väl lite purken men jag tror det var mest för att jag släpande runt henne i en massa taggiga snår. Hon hade nog förståelse för att det inte var ett lätt spår precis. Efter mig kom Wallander och det gick bra för honom idag förstod jag av matte.

När vi kom hem hann vi bara lite mer än in om dörren innan vi skulle ut igen. Denna gång för att träffa Elliot som kom på besök i min skog. Vi fick springa och busa ihop och det var helmysigt. Jag blev jättesmutsig men det  bekymrar inte mig det minsta (matte mer dock). Efter mycket torkande fick jag komma in igen och då satte matte igång att baka kaka.

Lite innan fyra åkte faktiskt matte sedan iväg själv. Hon skulle träffa Helene (och Wallander) och även Ann. Mattarna skulle nämligen ha pysselkväll hemma hos Helene och Walle. Jag och Elliot fick inte följa med pga risk för stökigheter. Jag har istället haft en lugn kväll med dagismatte. Skönt säger jag för jag behövde ta igen mig efter en härlig och händelserik men ganska utmattande helg.

När matte åkte hade hon också med två adventskalendrar, en till Wallander och en till Elliot. Matte har gjort dem själv av långa tuggben och så har hon satt 24 små paket på varje ben.  Hon frågade om det av okej att hon tog med dem till mina killar och jag svarade att det absolut var okej för matte håller på att göra kalendrar till mig och Knappen också och de är snart färdiga. Bild kommer  så småningom. Jag ser verkligen fram emot december månad. Mums. Ett paket om dagen, det är bra för magen...

Stadstur

Tyvärr var det inte en så rolig stadstur som när vi åker och hälsar på Wallander i Malmö. Nä, ikväll bar det av till Lund där matte skulle hälsa på en kompis. Det var ganska händelselöst för min del men jag fick ett gott ben att gnaga på, ett paket att öppna och så fick jag lyssna på tvåbeningarnas tjattrande. Men jag är hellre med än att vara utan matte och jag tog tillfället i akt att vila lite för det har blivit lite skralt med sömnen på sistone.

Imorgon är det träning och jag hoppas verkligen att matte inte ska hålla mig vaken inatt för då kanske det går åt pepparn imorgon när jag ska hämta fåglar. Har nog sett att de är framtagna ur frysen. Blod såg jag också. Ska det läggas spår??? Man undrar ju såklart.


Veterinärbesök

Idag var det dags för ännu en spruta med rabiesvaccin. Nu ska det väntas i fyra månader innan man tar blodprov (usch) och ser om jag har tillräckligt med antikroppar för att få ett pass så att jag kan ut och resa (när vi nu ska göra det).

Vi var hos veterinären precis innan de stängde och det var ganska tomt där. Inte en enda hund i väntrummet men jag kikade in i ett av behandlingsrummen och såg då att där låg en hund alldeles fridfullt på golvet. Men det konstiga var att hunden låg kvar där när husse gick. Husse såg inte alls glad ut och han pratade faktiskt lite med mig. Jag gav honom några tröstande öronpussar för jag förstod vad det handlade om. Hans hund var gammal och sjuk och fick somna för gott hos veterinären. När husse till hunden hade gått och fått med sig hundens halsband och annat så kikade matte in på hunden igen där den låg och då började hon såklart lipa. Och så höll hon föreläsning för mig att jag måste leva länge och vara frisk. Jag gör mitt bästa!!! Men visst håller jag med matte om att stämningen var sorgsen. Fast ändå lugn på något vis. Hunden hade tydligen haft mycket ont och man kunde inget göra och det är ju inte heller något roligt liv för en fyrbening. Men det är hemskt att tänka på ändå. Jag vill hitta såna där piller som gör att man inte blir gammal. Matte har sagt att de heter krumelurpiller.

Sedan vi kom hem från veterinären har det varit lugnt. Matte sitter och filar på sitt examensarbete för det ska lämnas imorgon. Det lär nog bli en uppesittarnatt kan jag tänka. Bara att ha tålamod och slumra bäst det går. Får ta igen min förlorade skönhetssömn imorgon.

Efterlysning

Matte fick idag ett mail om en hund som blev stulen i förra veckan från sitt hem utanför Landskrona. Både matte och jag blev väldigt bedrövade. Stjäla en hund från sitt hem. Det är ju rent förfärligt  Jag ska inte skriva vad matte och jag tycker man ska göra med såna tvåbeningar för det hjälper inte Enya att komma hem men det är inget snällt i alla fall. 

Vi tänkte att vi lägger upp bild på Enya och text ur mailet här på bloggen så att de som läser kan hålla ögonen öppna.

Torsdagen den 15/11 blev Ulf Sörensson och hans sambo Ewa Peterson, på Framnäs gård utanför Landskrona, bestulna på sin 2,5 år gamla Wachteltik Enya. Tjuvarna tog Enya ur hundgården när Ulf och Ewa var borta ett par timmar. Någon har observerat en norskregistrerad bil som kört upp på gården vid tidpunkten för stölden. Registreringsnumret var N 277 MZN och tillhör enligt polisen de "irländska asfaltläggare" som årligen åker omkring och lurar folk. 
image230


Buskul

Det var träning i Lomma ikväll men det var inte det som var buskul. Där var väl okej fast jag fick vänta en stund i bilen medan matte och Ann snackade med klubbordföranden. Sedan tränade vi en stund och det gick bra och det var tur vi slutade när vi gjorde för jag var på vippen att fräsa iväg på busrunda, det var verkligen bena fulla av spring.

Nä, träning är kul men inte buskul. Det var buset med Elliot i hans trädgård som jag syftade på. Vi körde nämligen efter Ann och Elliot hem till dem för matte skulle kolla på lite böcker som Ann hade gallrat ut. Och i samband med det fick jag och Elliot leka i hans trädgård. Det var skitkul, vi sprang och sprang och brottades och sprang ännu mer. Elliot körde en påspringningsteknik från sidan vilket medförde att jag slog många kullerbyttor på gräset. Fast till sist kom jag på att jag skulle lägga mig ner när han gick till anfall för då ramlade jag inte. Elliot försökte också låta farlig men jag blev inte minsta rädd. Fast jag var tvungen att ge igen lite på slutet, då var det jag som morrade och försökte låta stursk. Sedan fick jag kolla in Elliots nya canvasbur fast jag var mer intresserad av hans panda och hans "fågelbosäng".

Matte klagade på att jag var helt nerblötad sedan och att jag luktade sunkigt. Själv tyckte jag bara det var mysigt att vara lite raggig. Och jag slapp badet för matte var tvungen att tvätta sig själv och dessutom har hon en del att fixa med tills imorgon.

Helskön kväll alltså och jag tror både jag och Elliot sover gott.

Lugna kvällar

Matte bara sitter vid datorn hela tiden. Okej, vi var ju såklart ute på en runda när hon kom hem men sedan händer ingenting. Nu kan det ju vara mysigt för all del att ligga och vila sig men jag förutspår att det kommer att se ut så här på kvällarna ett tag framöver. Men visst, vi har träningen i Lomma, den är fridlyst och så träning på helger och såklart om matte hinner hem innan mörkret. Och på fredag kväll ska vi visst hälsa på en kompis till matte. Och på torsdag ska vi en sväng till veterinär för att jag ska få en spruta till. Så egentligen ska jag väl inte klaga på att det är trist, jag tycker bara det ska bli skönt när matte är färdig med allt sitt knattrande på datorn och hängande över böcker och annat. Tycker det verkar vara skittrist att gå i tvåbeningsskola.

Det värsta är att hon håller igång långt över läddags också. Jag blir ju helt slut, måste vila mer på dagarna. Det kan jag ju i och för sig göra utan problem men jag tycker det är stökigt när matte är igång nattetid. Bättre när hon jobbar, då lägger hon sig i tid. Å andra sidan kan hon inte smita tidigare som hon kan från skolan ibland. Jaja...allt har sina för och nackdelar.

Imorse avbröt jag förresten en rådjursjakt och kom tillbaka till matte. Då fick jag springa och hämta repbollen och matte var jätteglad så det var tydligen ett bra val av mig. Ikväll var det inga niner eller vitrumpor ute. Jag fick prova mitt nya långkoppel och det kändes betydligt friare än det jag har haft innan.

Jag kan förresten rekommendera en delikatess som matte har börjat köpa hem som är dögott och det är torkade kyckligfilébitar. Mums mums. Det bästa är att de står nära datorn och när jag kommer och kör in nosen under mattes arm och avbryter henne så får jag ofta en liten bit.

Vildhunden hämtar vilt

Idag var det gemensam apporteringsträning i Lomma under Margaretas överinseende. Det började inte så bra för när jag skulle hämta kanindummiesar längs stigen så var där ett ställe där det luktade jätteläskigt och jag ville inte gå där och det fattade inte matte först så hon blev ju sur. Men sedan förstod hon och jag fick gå min lilla omväg. En sak som matte också lärde sig där var att jag inte tycker om när hon tar i mig när jag ska jobba, då blir jag irriterad och distraherad.

Efter ett tag var det dags att hämta riktiga fåglar. Jag fick vänta JÄTTELÄNGE på min tur men till sist fick jag springa iväg och hämta. Totalt fem stycken och i slutet var jag trött men jag hittade alla snabbt. När det gäller avlämningarna finns det enligt matte en del övrigt att önska men hon bråkar inte för hon är glad att jag tar fåglarna och det tycker jag är en sympatisk inställning. Överlag tycker jag att matte har lärt sig en hel del och hon gapar inte lika otrivsamt på mig längre. Hon är lite tjatig om att jag ska sitta ner och att jag ska vara tyst men det kan jag stå ut med.

Matte var nöjd efter träningen. Tyvärr gjorde jag mig lite impopulär när vi sedan var ute på skogstur för jag stack efter en kanin. Bara en kortis men matte var purken och kopplet åkte på och var kvar en lång stund. Jag gick riktigt fint för jag vågade inget annat. Man kanske skulle försöka sköta sig lite extra bra nu när det närmar sig jul men det är inte så enkelt alltid.


Livet leker

Det har varit en innehållsrik dag. Först sov vi länge och myste och det var verkligen superskönt efter ett par jobbiga veckor. Sedan var vi ute och gick långt och tränade även lite. Efter det åkte vi en sväng på julmarknad med mattes föräldrar. Det var på ett gammalt slott en bit härifrån. Först gick vi ute bland stånden och tittade och då fick jag vara med. Sedan köpte matte en stor korv med bröd till mig och den fick jag när jag hoppade in i bilen. Där fick jag sedan vila lite medan matte tittade på vad som fanns inomhus. Det köptes en faslig massa godis till tvåbeningarna och matte rapporterade om mycket folk och en falsksjungande kör men också lite trevligheter.

Nåväl, vi åkte därifrån och när vi kom hem gick vi en runda innan mörkret. Sedan pulade matte med lite av varje (vilket ofta inberäknar att hon sitter klistrad framför datorn) och sedan bar det av mot Malmö, något försenade var vi för matte hittade inte bilnycklarna (som hon hade lagt i badrummet).

I Malmö jagade matte först parkering en stund men det blev den vanliga bakom teatern fast långt åt "fel" håll. Men vi knatade upp till Wallander för matte ville lämna av lite blommor och sin väska. Jag och Walle hälsade såklart, jag och matte välkomnades och sedan tog vi en promenad tillsammans. När vi sedan kom tillbaka till Walles place igen så släpptes vi lösa och härjade en stund. Men när matte gav oss godis (först tuggbollar och sedan märgben) höll vi oss ganska lugna. Tvåbeningarna smörjde kråset först med mat och sedan med glass. Matte satt sedan i soffan och pöste, försökte inte ens få några bra bilder av mig och Walle, vilket i allaf all Helene kämpate tappert för.

När benen var uppätna busade vi mest hela tiden. Vi for lite hastigt fram ibland men det var inget som kom till skada. Jag pep till när Walle tog lite hårdhänt i mig men det var ingen fara och på det hela taget var det väldans mysigt att hälsa på hemma hos Walle och hans familj. Jag tittade i hans leksakslåda också och hittade en fin tuggring som vi hade dragkamp om.

Tyvärr har allt roligt ett slut och vid halv elva packade vi ihop oss och begav oss mot bilen. Vi fick sällskap hela vägen för Walle behövde ändå komma ut en sväng.

Tack Helene och Wallander för att vi fick hälsa på er. Det var väldigt väldigt trevligt tycker både jag och matte !

Bena är fulla av spring...

Ja, så är det. Jag är helt pigg och yster hela tiden. Full av spring och matte är inte odelat positiv till detta. När vi tränade i Lomma idag gjorde jag alla moment fint men jag smet några gånger. Bara till hundar jag känner så matte behövde inte känna sig utskämd. Och hon blev inte så sur. Klart hon låter purken när jag fräser iväg men när jag kommer till henne snabbt igen låter hon glad. Jag kollar jättenoga hur hon reagerar för det är ju inte så att jag vill vara taskig som jag smiter. Jag kan bara inte låta bli. Matte säger att jag har en raket i rumpan.

Vi körde in om hundaffären i Lund också på väg till träningen och jag fick välja lite godis. Inte alls dumt. Jag tänkte att jag inte skulle ta några rundor med tanke på kassen i bilen men så blev det så ändå. Det är därför jag aldrig vill lova något. Men som sagt, det var ju inga stora rundor alls. Och jag satt snällt kvar på alla inkallningarna, jag lade mig snabbt, stannade direkt, hoppade fint, höll fast apporten och var uppmärksam på matte. Då kan man väl få säga hej till en kompis.

/Raketen

Det är något hemligt på gång...

Matte smusslar med något. Jag har försökt tjuvkika men inte lyckats för hon har gömt det hela väl och hon har sagt att jag ska hålla min nyfikna nos borta när hon grejar med vad det nu är. Men jag tror det har med mig och kanske med mina kompisar att göra. Hon är nog rädd att jag ska skvallra om jag får veta något.

Det har annars varit en lugn och skön kväll. Det blev en mörkertur när matte hade kommit hem och sedan har jag varit ute och rekat lite i trädgården, suttit och funderat lite och gjort hål i isen så att jag kan dricka utomhus. Jag konstaterade att det blir en kall natt, den kallaste på denna sidan midsommar skulle jag tippa. Det kändes liksom i luften.

Imorse när vi var ute och gick hände förresten en lite läskig sak. Jag travade på i raskt tempo för jag hade hittat en fin pinne. Matte traskade på en bit bakom...trodde jag. Men plötsligt när jag vände mig om var hon borta. Det blev fart på mig kan ni tro. Och det var mörkt (och matte hade släckt pannlampan) så jag såg inte henne men jag luktade ju när jag närmade mig och jag hittade såklart henne. Men det var läskigt att stå där mitt i skogen i mörkret och för en kort stund inte veta var matte hade tagit vägen. Sedan höll jag bättre koll på henne kan ni tro. Hon verkade nöjd med det...

Det är dags att jag börjar fundera på julklappar till mina bästisar. De verkar ha dåligt med idéer själva så jag får hitta på något. Jag har lite tankar kring det hela men inget bestämt ännu. Och vad ska man hitta på till sin matte? Det är nog det svåraste. Jag vill ju inte komma med några löften som jag inte kan hålla. Jag får klura vidare...

Öronvärmare

Matte hade med sig ett par öronvärmare hem till mig som hon hade fått av Ann&Elliot. Väldigt snällt att de tänkte på mina stackars snaggade öron. Matte provade värmarna på mig. Kändes lite ovant och jag tog så småningom av dem och höll i munnen istället, vilket kändes mer hemtamt. Men jag vänjer mig kanske vid att ha dem på.

image228

image229

Knepig dag

Matte var först iväg som vanligt. Sedan kom hon hem som vanligt och vi var ute. Men sedan åkte hon igen för hon skulle på den där föreläsningen om hund. Konstigt och trist tyckte jag. Hon verkade inte pigg heller när hon kom hem, snarare trött som attans.

Jag klantade mig idag på promenaden. Sprang efter ett rådjur och var nog borta i tio sekunder. Matte sprang ifatt mig och haffade mig på vägen. Inte kul, hon var sur som en ättiksgurka. Bara att lägga sig ner på en gång och inte fundera över att stå på sig.

Tror att matte fick lite tips ikväll fast hon tänker nog inte prova allt som sades (och det är jag nog tacksam för). Men det är tur hon inte är iväg så ofta på kvällarna för det känns konstigt!!!

Första frostspåret

Ja, idag var första gången jag gick ett spår som var alldeles frostigt. Men det gick bra, fast jag snurrade runt lite på ett ställe men hittade rätt igen. Matte började grymta en smula men sedan lade hon band på sig och lät mig jobba ifred.

När vi sedan hade spårat klart åkte jag in i bilen. Va??? Jag var helt frågande. Men efter en stund begrep jag för matet kom tillbaka med Helen&Wallander i släptåg. Tydligen hade matte pratat med Helene och så blev det hastigt och lustigt bestämt att Wallander skulle komma och gå spåret som ändå matte hade lagt till mig. Alltså....Walle skyndade ut i spåret och jag fick vänta. Men det var inte så farligt, jag hade det rätt skönt där. Väsnades inte förrän jag hörde matte igen så att hon skulle tro att jag hade haft det hemskt där (vilket hon nog ändå inte gjorde). Det gick bra för Walle i spåret och det kändes ju kul. Men ännu roligare blev det för vi fick apportera riktiga fåglar inne i skogen. Det gick bra för oss båda även om det finns synpunkter på att vi inte kommer ända fram. Men det kändes mindre läskigt att ta fåglarna idag.

När vi hade tränat klart gick vi en liten runda i skogen och Walle och jag fick springa lite tillsammans på fältet. Sedan bar det av hemåt och vi skickade hem Helene och Walle.

Det var jättekul med besök! Resten av dagen har varit ganska lugn. Matte har fixat och donat, jag har kollat runt lite i trädgården, grävt något litet hål och så har jag vilat mig. Synd att helgen går så fort för imorgon är det måndag och matte ska iväg. Men men....det kommer en ny helg. Och kanske kommer hon hem lite tidigare än vanligt imorgon så vi hinner gå en lång tur innan det blir mörkt.


Vildhundar...

...hör inte hemma på utställningar. Det har jag försökt säga till matte men hon ville ändå prova. Men hon börjar väl bli benägen att hålla med fast hon säger att vi kanske ska prova någon mer gång om ett bra tag när jag är mer färdigvuxen.

Alltså...det var en hiskeligt tidig morgon. Jag och matte åkte hemifrån strax efter sju, matte tog ut pengar för att kunna betala för fåglarna och sedan körde vi hem till Ann & Elliot. Där fick jag hoppa över till Elliots bur (tyvärrr var mellanväggen i) och matte och jag fick skjuts med dem. Jättesnällt tyckte både matte och jag.

När vi anlände till Åstorp och ridhuset där utställningen hölls så fick jag vänta i bilen jättelänge medan Ann, Elliot och matte var därinne. Elliot visades upp och fick fin kritik. Jag laddade upp i bilen och när jag sedan fick komma ut var jag vildare än vildast. Matte hade fullt sjå att hålla mig och jag flängde i kopplet och härjade. När vi kom in i ridhuset träffade jag min kennelmamma Renée och blev jätteglad och ännu lite vildare. Sedan fick jag hoppa in i mitt tält en stund men sedan fixade matte lite med min päls och så skulle vi in i ringen. Jag sprang som en tok och så försökte jag hälsa på hunden bredvid. Men jag viftade på svansen hela tiden och när jag visades upp själv så stod jag riktigt hyggligt. Men vi blev avtackade ganska raskt och sedan stod vi kvar en stund och tittade på några andra ekipage vi känner. Jag träffade syrran Vicka och halvsyrran Mejra och det var ju roligt men vi var tyvärr inte så vänskapliga mot varandra. Kanske vi kan umgås bättre när vi är äldre jag och syrrorna. Egentligen har jag inget emot dem alls men vi har lite svårt att slappna av utan måste ha koll på vem som bestämmer hela tiden och det blir lite bökigt. Matte säger att vi är unga och omogna och det kanske stämmer.

Så här blev i alla fall domarens utlåtande:
"Trevligt huvud och uttryck. Något kort hals. Framskjuten skuldra. Bra ben och stark rygg. Avfallande kors. Bra bakställ. Rör sig med något ojämn överlinje. Bra päls"

Alltså...det första var ju bra. Sedan att jag har kort hals håller varken jag eller matte med om för den kan bli extremt lång om det tex står korvar på ett fat på bordet. Framskjuten skuldra kan jag inte uttala mig om men visst är jag alltid en framåt tjej som har lite brådis och det kanske inverkar. Kors hit och kors dit...det begriper jag inte. Bra ben, stark rygg  och bra bakställ tackar jag för, det är kanske allt stockbärande som har bidragit.  Att jag rör mig ojämt har han säkert rätt i den där domaren men det kan tydligen försvinna med åldern. Bra päls var ju trevligt, jag tycker själv det är piffigt med mina lockar på ryggen.

När matte och Ann var trötta på att stå och småfrysa så packade vi in oss i bilen (Elliot och jag fick åka utan mellanvägg på hemvägenn) och åkte till en liten by där "viltmannen" bor. Han hade under förmiddagen varit och plundrat en stor frysbox på en massa fåglar som matte köpte av honom. Jag såg säckar lastas in i bilen och vädrade vilt.

När vi kom till Staffanstorp fick jag och Elliot ta en svängom i den stora rastgården och vi rastade varandra ordentligt. Det kändes befriande efter att ha gått i koppel och väntat en massa.

När vi kom hem åkte plötsligt blodflaska och klöv fram ur frysen och medan de tinade packade matte in vilt och frös in. Jag övervakade allt noga och nappade åt mig några fjädrar som föll av. Nu ligger allt i frysen och det var precis det fick plats. Ett spår blev också lagt i skogen innan mörkret föll och jag väntar med spänning på morgondagen. Det blir tydligen ingen träning med Margareta men det kan ju vara skönt att ha lite hemmatid också med matte innan det är dags för en ny arbetsvecka.

Det blev en liten kvällsrunda också och jag kände mig helnöjd att vara hemma i min skog igen. Men nu är jag faktiskt jättetrött och ska lägga mig och tryna i min biabädd. Tack matte för en trevlig dag även om jag var vild som tusan på utställningen. Och tack Ann&Elliot för att vi fick åka med er och för att ni körde en extra runda så att vi fick fåglarna med. Elliot, du ska få del av fåglarna dem när vi tränar tillsammans, det lovar jag.

/Lakritsbiten

Överraskning

Jag tyckte det var konstigt att matte var så sen idag. Men det fick sin förklaring när hon kom hem för hon hade varit på hundparadiset Teba och handlat. Det kon som en överraskning för mig. Många kassar var där också. Jag har snokat lite och är ju såklart jättenyfiken. Massor med gottis, lite koppel och annat var min första överblick. Mest gottis. Inte alls dumt och helt okej att vara försenad när man har så bra skäl.

Bilder från i söndags

Vi har fått massor av trevliga bilder på mailen. Det var ju Frida, Wallanders Lillmatte som fotade så mycket i söndags att minneskortet  i kameran blev alldeles fullt. Jättetrevligt att du var med Frida. Matte har utlovat torgvantar till dig så att du inte ska behöva frysa om fingrarna nästa gång du är med.  

Här är lite bilder på mig och faktiskt även två där matte är med. Inte illa av Frida att få med henne på bild...

201783-222
Full fräs...

201783-224
Matte påvisar hur jag ska göra...

201783-221
Skutt över bäcken...

201783-220
Stolt svansföring...


201783-223
Denna eviga väntan...

201783-225
Jag tog duvan!!!


Ett brott har begåtts i skogen

Det har  varit en inbrottstjuv i skogen. Han bröt sig in hos en gammal dam (trodde väl inte att hon var hemma) och när hon undrade var det var för oväsen stod hon ansikte mot ansikte med tjuven. Han flydde och den stackars damen var rejält uppskrämd.

Det hela känns olustigt tycker de som bor häromkring. Först tänkte jag att vi skulle kalla in Wallander men jag tror inte det är något för oss fyrbeningar. Det är nog bäst att tvåbeningarna sköter om det så att vi fyrisar inte råkar i klistret.

HURRAAAAA

Så ropade matte när hon öppnade brevet från SKK. Hon var lite virrig och snuvig och tänkte först inte på att det var röntgensvar. Inte förrän hon öppnade och såg vad det var. Där stod att jag har HD grad A och AD ua. Tjojo. Nu kan jag busa så mycket jag vill (när jag får busa alltså) och har inga restriktioner med springande eller hoppande. Det känns skönt. Tur att det blev något bra av den där obehagliga undersökningen.


Konstig träning

Det var inte konstiga övningar eller så. Nä, vi körde "det vanliga" tillsammans med Helene& Wallander, Ulrika & Isa, Margareta & Spot, Bell och även Vira som Margareta passar för tillfället. Nä, det var matte som var konstig. Näsan och ögonen rann, (jag försökte fånga dropparna men hann oftast inte med) hon nös och hostade och lät konstig i rösten. Förkyld med andra ord. Och det ordentligt. Vi tränade inte jättelänge för matte orkade inte mer men det vi gjorde gick bra. Jag gick mycket lös också och jag smet inte en enda gång. Jag reste mig inte heller när jag skulle sitta kvar. Framsteg alltså.

Matte verkar utslagen, attans att hon måste i skolan imorgon. Får se till att det blir en tidig kväll och helst att matte orkar ända fram till sängen och inte somnar på soffan.

Snörvligt

Det verkar som om matte har blivit förkyld. Hon snörvlar lite och ser hängögd och trött ut. Hon säger att det har varit på gång hela helgen. Dumt. Men trots det gick vi en lång runda, delvis i mörker (matte har pannlampa) när hon kom hem. Får ser hur hon artar sig i veckan om det blir någon träning eller om hon är helt ur form. Men hon måste tydligen i skolan, tyvärr kan hon inte stanna hemma hos mig och vila. Jag får försöka locka henne i säng tidigt.

För övrigt har det varit en trevlig dag. Knappen och jag har ätit märgben och jag har hjälpt till att rensa ogräs. Sedan har jag faktiskt ätit upp båda mina matportioner. Matte säger att jag är precis som vanligt igen och det låter ju bra.

BRAAAAAAAAAAAA

Ja så lät det från matte idag när jag äntligen tog mod till mig och hämtade vilt. Först en duva sedan en and. Det var i slutet av träningen idag hemma hos Vira på hennes fina gård och marker som vi fick hämta riktiga djur. Vi hade då tränat med kanindummies innan och gjort en massa olika övningar. Övningarna i sig gick bra men jag är ju dålig på att vänta och jag och matte hade varit oense om en del saker så som att man inte ska dra i kopplet, inte stå upp hela tiden och vara otålig och inte beta gräs när man ligger ner. Hon skällde och jag fortsatte göra fel. Blä! Hon drog mig till och med i örat en gång och då skrek jag högt. Det taskiga med det var faktiskt att jag inte gjorde mer fel än vanligt men matte var irriterad för hon trodde aldrig att jag skulle apportera vilt. Jag kände mig lite förorättad faktiskt. Men sedan när matte blev så glad som jag inte har hört henne vara på länge då kändes allt kul igen och vi var bästa vänner igen när vi gick till bilen. Det kändes jätteskönt faktiskt.

Jag fick vänta själv i bilen en stund efter träningen för matte åt med de andra tvåbeningarna. Berit, Viras matte hade nämligen dukat upp mat till dem och enligt matte var det väldigt gott efter så lång tid ute. Kan jag tänka...jag fick inte ett dugg.

På vägen hem körde vi in om en kompis till matte och hälsa på en stund men vi kunde inte stanna så länge för det blev mörkt och vi behövde hinna ut en tur och dessutom behövde jag få mat för jag åt inte imorse innan vi åkte iväg.
Jag är trött efter den här dagen men nöjd också för att jag hämtade de där fåglarna. Det var första gången på riktigt liksom. Jag har inget bildbevis själv för matte hade inte tid att fota men Frida, Helenes dotter var med och tog kort och kanke kommer det ett foto på mailen där jag apporterar fågel, vi får se. Men Elliot såg i alla fall och kan intyga att jag skötte mig bra.


Utmanad...

... har jag Lakrits blivit av Wallander .

Reglerna som gäller är följande:

1. Länka till den som utmanade dig.

2. Berätta 6 egenheter hos dig själv.

3. Utmana 6 personer i slutet av ditt inlägg.

4. Lämna meddelande till dem du utmanat.

1. Jag äskar att hitta riktigt stora pinnar att bära hem. Helst så långa så att man tar upp hela vägen när man kommer springande. Sedan lägger jag dem nära ingången så att tvåbeningarna snubblar över dem när de kommer ut. Inte så populärt fast matte tycker jag är söt när jag bär pinnarna.

2. Har svårt för att låta bli att smita till mina polare på träningen. Matte och jag har varit riktigt oväns om det där men det går bättre och bättre. Eller rättare sagt, det går bra ibland och mindre bra ibland men ändå mindre dåligt än innan.

3. Jag HATAR klotången. Den är ett tortyrredskap och jag skulle vilja ge den tvåbening som uppfann den en rejäl utskällning.

4. Jag ÄLSKAR välling. Det är min absoluta favoritmat och jag får ibland på kvällarna innan vi går och lägger oss. Så fort jag hör att matte tar ut burken i skåpet så vet jag vad det är frågan om. Mums.

5. Jag tycker om att tugga lite på mina egna ben när jag ligger och blir kliad av matte. Hon tycker inte det ser klokt ut men det är faktiskt jättemysigt.

6. Jag gillar inte att vara ensam men det är jag ganska sällan för jag har dagispersonal som ser om så att jag har sällskap nästan jämt. Det är himla snällt av dem tycker jag!

Eftersom Wallander var den som utmanade mig och han är den enda jag känner som har blogg så blir det lite svårt att utmana andra fyrbeningar. Men jag kan ju utmana tvåbeningar. Matte kanske. Syster Yster. Medicinpinnen. Dagismatte (men jag vet inte om hon klarar ut det tekniska med att  skriva på bloggen). Sedan ska jag såklart utmana Knappen, jag kan hjälpa honom att skriva på min blogg om han berättar vad det ska stå. Nummer sex får kanske bli syrran Vicka som tittar in här på min blogg då och då. Vi får väl se hur många som skriver något men nu har jag i alla fall gjort mitt!


Lyckad dag

Jag gillar dagar som denna. Det började nämligen med att jag och matte åkte och mötte Elliot och Ann i Lomma. Där lade Ann och matte ett spår till mig och Elliot. Sedan gick vi och tränade en stund medan spåret låg till sig. Jag smet lite till Elliot men kom snabbt igen och det hela gick ganska hyfsat. Men spårandet gick nog bättre och det var väl inte fy skam. Jag var först ut och jag tuffade på i rask takt tills jag hittade klöven. På vägen tillbaka försökte jag övertyga matte att vi skulle ta en runda till i spåret men det ville hon inte för det var Elliots tur. Elliot klarade det också bra och hittade till klöven.

Efter lite tvåbeningssnack körde matte sedan till Zoo Giganten för att handla lite. Jag visste att vi skulle träffa Wallander sedan så jag bad matte handla något roligt till honom. När matte kom ut från affären pratade hon med Wallandes mor och det bar sedan av mot Malmö. Vi träffade Wallander och Helene vid ett ställe som heter Spillepengen. Där finns en jättestor hundrastgård där jag och Wallander verkligen rastade varandra. Vi träffade några andra hundar också som vi sade hej till men jag ville helst leka med Walle så vi fortsatte för oss själva igen. Sedan gick vi en promenad och sedan fick vi faktiskt springa en runda till på egen hand. Då träffade vi två flattar som också var där. Hanen uppvaktade mig och jag var lite trevlig en kort stund sedan tyckte jag det kändes taskigt mot Walle att umgås mer så jag svansade iväg med Walle igen.

När vi var instuvade i bilarna igen fick Walle sin present som var en jättemjuk och go leksak. Hoppas han blev glad för den (jag överlämnade ju inte den själv utan matte skötte det hela). Lite godis fick vi också och sedan bar det av raka vägen hem för det kurrade betänkligt i mattes mage.

Innan mörkret föll tog vi också en promenad, sedan har matte tränat, flyttat om lite bland möblerna och donat med lite annat. Jag har mest vilat för det tar på krafterna att både spåra och busa. Walle är uthålligare än jag när det gäller att tokspringa, jag blir trött i bakbenen. Men så leker jag ju inte så ofta med andra hundar. Jag orkar långt om jag springer lös och lunkar på men blir trött om jag springer fort en längre stund. Fast jag gillar att köra snabba ryck bara jag får vila lite emellanåt. 

Det har varit en härlig dag med först spår och sedan lek. Jag har träffat båda mina bästa kompisar idag. Även om jag och Elliot inte fick busa lika mycket som jag och Wallander gjorde så hann vi med några pussar och lite gos emellan övningarna och när vi promenerade till och från bilarna. 

Tack för idag!  

/Lakritsremmen

Härlig eftermiddag

Matte åkte iväg imorse och jag trodde hon skulle vara borta hela dagen men hon kom tillbaka vid halv ett för det blev inte mer undervisning. Jag blev helnöjd för vi var ute och tränade både lite lydnad, sedan med låtsaskaniner och efter det tog vi en härlig långpromenad. Kunde det bli bättre? Nä knappt. Det enda dumma var sedan att jag började skälla över ingenting och matte blev sur som en gammal gurka. Men det varade inte så länge. Hörde dock henne prata med dagismatte om att hon är lite bekymrad över mitt skällande. Nu har säkert dagismatte fått instruktioner om att jag inte får ge hals när jag vill. Ständigt dessa begränsningar.

Jag gjorde ett nytt försök att gräva under vinrankorna idag men det blev inte långvarigt. Dagismatte fyllde igen. Suck. Jag som var så grävsugen efter att ha promenerat mycket på asfalt den senaste tiden.

Ikväll har matte bakat en himla massa äppelkakor och det har luktat jättegott. Hon ska ha med på jobbet imorgon för det är sista dagen där (för ett tag i alla fall) för hon måste gå en kurs till innan hon får sin examen (jag tycker att tvåbeningarnas utbildningssystem verkar vara krångligt och att det är enklare på hundklubben). Hon är inte så nöjd över det men inget att göra åt saken.

Har förresten hört ryktas om att det blir mycket aktiviteter i helgen och det tycker jag verkar toppen. Längtar.


RSS 2.0