Mycket väntan...

Jag var minst sagt sur igår kväll när jag läste att Wallander och Elliot skulle hit och spåra men att jag inget hade fått veta. Och precis som jag befarade fick jag inte spåra. Det löjliga tyckte jag var att matte försökte smyga med att hon hade blod och klövar framme. Så skickade hon ut mig i trädgården och då tog hon fram klövar och så låtsades hon som ingenting när jag kom in. Löjligt. Jag visste på en gång vad som hade hänt och var alla sakerna fanns.

Nåja....jag fick vänta länge och väl medan grabbarna spårade men sedan gick vi en runda tillsammans och jag fick några pussar i alla fall. Så helt jämmerligt var det ju inte och så fick jag faktiskt en förklaring till att jag inte fick spåra även om jag inte riktigt förstod. Tydligen ska det hända något imorgon, jag ska spåra på ett annat ställe. Låter kryptiskt. Vi får väl se vad det är. Jag gör mitt bästa, mer kan jag inte göra. Så hoppas jag det räcker till vad det nu ska vara.

Efter promenaden snackade tvåbeningarna en massa och jag och mina polare fick vänta ännu mer. Sedan åkte de andra iväg och matte samlade ihop sina kuvert med ansökningar Hon skulle iväg och posta dem och jag kände att jag fick stödja henne i detta och se så allt gick rätt till så jag följde med till Lund. Men innan det hela kunde postas skulle hon köpa plastfickor och lägga viktiga papper i så att de inte skulle komma bort. Så vi körde ut till Nova köpcentrum. Fy för säger jag bara och jag vill inte återge mattes ord när hon insåg att trafikstockningen var kön till infarten och inte någon olycka. Jag fattar inte hur så många tvåbeningar vill klämma ihop sig på samma ställe. Men tydligen var det någon ny stor affär som hade öppnat. Ingen hundaffär så jag var inte ett dugg intresserad och inte matte heller. Hon ville bara ha sina plastfickor och snabbt komma iväg. Men det tog en timme att få tag i fickorna. Eller fem minuter att hämta dem i affären och nästan en timme i bilkö. Men jag fick en varm korv från Pressbyrån som tröst för att det blev så mycket väntan. Och mer blev det för först tog det lite tid för matte att hitta sista minuten brevlådan. Sedan skulle hon handla lite på vägen. Och så skulle hon ett annat ärende. Puh. Mycket väntan allså. Men när vi kom hem blev det promenad och då fick jag sträcka på benen.

Ja, precis som jag misstänkte blev det en ganska lugn helg. En besvikelse var det ju att jag inte fick spåra men jag kanske får kompensation. Alltid trevligt med kompisar på besök. Hoppas vi kan springa lite friare en annan gång när mitt ben är okej. Eller jag känner inte av det men tror inte matte ville riskera något så därför fick vi vara i koppel. 

Hoppas den fläckige och du kommer bra överens Walle. Elliot har ju en likadan och de är syskon precis som ni. Det var därför jag tyckte de passade så bra till er! Och ät nu för tusan inte upp alla baconchipsen när du är själv hemma för då får du så eländes ont i magen!  


Blött och lugnt

Precis som jag förutspådde blev det en lugn dag. Blött blev det också, det har regnat mest hela dagen. Fast nu på kvällen blev det uppehåll. Men vi har varit ute och gått ändå trots regnet. Inte några jätterundor pga mitt ben men ändå så att man kan sniffa och strosa runt.

Det har varit något mystiskt på gång här men jag vet inte riktigt vad. Jag har känt lukten av blod men inte identifierat någon flaska eller annat. Och matte var försvunnen en stund men hon luktade inte blod när hon kom in. Fast jag kände mig på att hon hade lagt spår. Men varför är hon i så fall så hemlighetsfull. Nattspår går jag ju inte än, i så fall måste det vara till Elliot och Wallander men de ska inte komma vad jag har fått veta. Konstigt...

Matte har inte varit så rolig idag, har mest hängt framför datorn. Men det kommer väl bättre dagar. Förresten har det väl varit lagom väder för att hålla på med sådant. Tror hon snart är klar med ansökningarna. Sedan har hon sitt examensarbete men det är inte lika illa säger hon. Ansökningarna är urtrista tydligen. Jag är glad jag slipper. Ärligt talat är jag ganska glad att jag inte är tvåbening för det verkar så arbetsamt.

Nä...nu blev jag trött bara jag tänkte tanken att vara tvåbening, ska gå och vila mig i min biabädd och invänta att matte ska göra detsamma men det kan nog ta sin lilla tid. Blir det för långdraget får hon bjussa på lite välling som nattamat.

Gott och blandat

Det var en trevlig dag igår på sätt och vis för vi åkte ju till Teba med Elliot och Ann. Runt lunch kom vi inrullandes på deras gata i Staffanstorp, sedan fick jag hoppa in i Elliots bur och matte bredvid Ann i framsätet. Elliot var väldigt välkomnande, vi pussades massor och han var faktiskt riktigt busig. Hans matte morrade åt honom men han verkade inte så bekymrad över det.

Såklart fick jag och Elliot vänta i bilen när matte och Ann shoppade på Teba. En himelens tid tog det som vanligt. Men sedan fick vi komma ut lite där. Fast då hade Elliot fått något konstigt med sitt ena bakben. Antagligen hade han legat ofördelaktigt i bilburen eftesom det blev lite trångt när vi var två och så hade han fått kramp i lilla benet. Nåväl, det släppte efterhand som vi gick. Sedan åkte vi till Elliots trädgård där vi släppte loss rejält och sprang och jagade varandra. Brottades gjorde vi också och lekte "vem kan gapa störst" leken. Men sedan hände något olyckligt. När vi lekte fick jag plötsligt ont i ena bakbenet och jag skrek till när Elliot råkade landa på mig. Stackars Elliot åkte in i huset på studs och jag kände mig allmänt slokörad. Det var ju inte Elliots fel, han kunde inte hälpa att jag fick ont. Matte och Ann undersökte och tittade och jag skulle springa fram och tillbaka men jag ville inte springa.

Nåväl....så fick den trevliga lekstunden ett abrupt slut och matte och jag packade in oss i bilen. Men vi åkte inte hem på en gång för matte kom på att vi skulle till Willys och köpa baconbitar och lite annat. Så  blev det också men sedan var det march hem för matte började få en gräslig huvudvärk. När vi kom hem sjönk hon ner i soffan och var allmänt förstörd. Pillerna hon tog hjälpte lite men vi var båda ganska slagna för resten av kvällen.

Vi sov länge och väl och när vi vaknade kändes allt bättre. Mattes huvud gjort inte alls lika ont och mitt ben är bättre. Fast jag springer inte gärna så fort än, jag tar det lite lugnt. Men trava runt och snusa går jättebra. Springa går också men matte säger att bakbenet inte riktigt hänger med. Nåväl,det går säkert över.

I helgen händer det nog inte så mycket. Matte ska fixa klart med sina papper, jag ska ta det lugnt tror jag. Kanske vi leker lite med mina spel, det vore kul tycker jag.

Angående Teba så blev det shoppat en del. Mest ätbara saker men även lite annat. Här är listan:
Koppel till träningen - kortare än mitt vanliga
Ytterligare ett koppel till träningen - superkort
Vattenflaska till utflykter - en sådan som Elliot brukar ha med sig där vattnet rinner ur flaskan ut i en liten behållare
En present till Elliot och en till Wallander.
En liten godisbag
En klofil (brrr)
Några leksaker till träningen (tror de är tänka att vara till det i alla fall) - repboll och minitrasor
Lite fler småkoner till träningen - snart är ju kursen slut och då får vi ju fortsätta själv igen
Grisöron
Lösgodis
En del annat gott godis och tugg
Reflex och blinkhalsband fast det köptes inte på Teba för det hade Ann tydligen skaffat efter beställning från matte. Men det hamnade i samma kasse.

Ja...det var väl ungefär allt. Inga leksaker direkt till mig men matte tyckte jag hade så det räckte och det stämmer ju.
Wallander, det finns massor med baconships till dig som matte köpte på Willys. Din MOR får säga ifrån om hur många ni ska ha.

Nä, nu ska jag nog gå och se om jag kan äta för jag hör att det skramlas med skålen. Jag ville inte ha maten imorse, mådde lite illa och försökte kräkas men det kom inget. Fick lite välling som jag gärna åt och sedan mådde jag bättre. Tror jag var för hungrig helt enkelt. Så nu är det bäst att hålla sig framme och äta medan det vankas mat.

Överraskning

Morgonen började lite kotiskt för matte försov sig. Inte så att hon kom försent till det hon skulle men allt gick hiskeligt fort och någon ordentlig promenad som jag brukar få blev det inte.

Jag visste att vi skulle till Malmö för matte hade en tid att passa där. Men jag visste inte att vi skulle åka runt först i stan och leta efter någon slags bomber med konfetti i som Yster behövde till en show. Jag blev överhuvudtaget lite undrande över hur Yster skulle få dem av oss men jag fick svaret så småningom.

När bomberna var upphittade så åkte vi till mattes möte. Jag fick vara med så det var helt ok. Fick struts att snaska på och annat gott. Sedan skulle matte ett ärende och jag fick vänta i bilen. Trist.

När Malmö var avklarat bar det av norrut, det kände jag med min inbyggda kompass. Länge och väl tyckte jag vi åkte. Men till sist stannade bilen och bakluckan öppnades. Då hörde jag en välbekant röst. Yster?! Jag blev jätteförvånad. Hade ingen aning om att vi skulle ses. Jag trodde hon var i Stockholm och så långt hade vi inte åkt! Men hon var hos en musikerkompis och repade utanför Hässleholm. Och så hade matte hastigt och lustigt bestämt sig för att vi skulle åka och hälsa på henne där för hon var själv under dagen när kompisen var på jobbet.

Jag blev jätteglad i alla fall. Skällde, sjöng och skuttade runt. Sedan gick vi in och matte och Yster fikade och jag fick lite mer gottis samt smakade på kattmat som stod framme. Så småningom bar det också av ut i skogen på en lång runda. Jag njöt av att ha två av mina favoriter hos mig. Men allt roligt har ett slut och vid fem var det dags för matte och mig att tänka på hemfärden. Vi åkte men när vi hade kört en stund började det ringa i bilen på en telefon som definitivt inte var mattes. Det visade sig vara Ysters som hade glidit ur hennes ficka. Bara att köra tillbaka igen och lämna den. Sedan avfärdade vi igen och den här gången kom vi ända hem. Tur, för jag var hungrig trots godis under dagen.

Imorgon ska vi nog till Teba. Förutom jag och matte blir det Elliot och Ann. Kanske får jag och Elliot busa i hans trädgård sedan. Det vore toppen.

Jag är trött efter idag för det var så stor överraskning att få träffa Yster så nu måste jag nog ta igen mig för att orka med morgondagen.


Träning träning träning

Då var det Lomma igen ikväll. Först tyckte jag det verkade lite tradigt, det där eviga gåendet med olika vändningar och vridningar. Men sedan gjorde vi lite mer fartfyllda saker som att kasta sig ner i liggande under gång och inkallning. Efter pausen (som innebär att tvåbeningarna smörjer kråset och snackar och fyrbeningarna ligger övergivna i bilarna) fortsatte vid med platsliggning och hopp. Särskilt hoppet tycker jag är kul!

Allt vi gjorde gick bra idag så både matte och jag kände oss nöjde när vi körde hem. Och så fick hon påskrivet papper av Ann och Helene. Golvet i ett av rummen här är översvämmat med papper i olika högar. Matte sliter sig i håret över alltihop, det är några ansökningar hon ska ha iväg snart som tydligen är viktiga för henne (och därför även för mig för det som är viktigt för matte är ju viktigt för mig också).

Imorse råkade jag förresten smita till en annan hund i skogen som också var lös. Han var vit och lurvig och hette Linus. Men vi fick inte leka länge för våra mattar hämtade in oss. Matte tog mig i halsbandet och ledde iväg mig men hon var inte arg vilket kändes bra. En olycka händer så lätt menar jag...

Jag hörde på träningen att Wallander också har fastnat för baconbitarna. Tydligen fick matte beställning av Helene på baconbitar. Hoppas matte hittar några till mig också, fast här finns ett litet förråd så jag klarar mig ett tag. Jag får bara dem på träningen, när vi går i skogen har matte lite mer "vardagsgodis" i fickan som leversnittar eller frolic.

Idag har dagismatte förresten stekt en massa kycklinghjärtan till mig och Knappen. Himla delikat är det. Matte köper hem och dagisamtte steker. Vilket lyxliv man har!

/Godishunden


Lyckad träning

När matte kom från jobbet mötte jag verkligen henne ordentligt idag. Grinden hade nämligen gått upp för den hade kommit på sniskan efter att ha varit avmonterad så när jag hörde mattes bil så susade jag ut. Men hon hade redan listat ut att jag nog skulle komma susande för hon såg väl att grinden var öppen så hon stannade och öppnade dörren och så hoppade jag in i framsätet och gjorde fina tass stämplar på hennes kläder. Jätteglad blev hon...

Nåväl...snabbt ombyte (för matte alltså...jag byter inte så ofta) sedan ut på en promenad. Direkt när vi kom tillbaka från den åkte vi till Svedala BK för att träna. Där var fullt med bilar, hundar och folk. Men matte säger att jag var jätteduktig för jag smet inte och då tränade vi ändå hyfsat i närheten av okända hundar (även om vi inte direkt gick slalom mellan dem). En annan hund smet däremot till mig. En labradorhane. Det gjorde inte mig något fast jag hörde sedan att de hade träningstävling och han fick inga bra poäng. Vilken tur att inte jag smet dit och förstörde något. Då hade jag haft en sur matte. Puh....Men ibland har man tur. Men jag funderar på hur det blir om jag slutar smita helt,  tänk om jag inte får kallas vildhunden mer då. Fast det kanske jag får. För om jag inte får det vill jag inte bli lydig. Äsch...det löser sig nog.

När vi kom hem så åt matte lite och jag försökte tigga till mig något som vanligt. Först gick det dåligt men sedan fick jag smaka en skorpa. Det har jag inte provat innan och först tänkte jag att det var en liten torr sak men den var krispig och god. Så jag tiggde till mig en till. Inte alls dumt. Och så lite kvällsvälling, sedan kändes det bra i magen. 

Tidig morgon en dag till denna veckan (alltså imorgon) sedan har vi lite lyxmorgnar. Inte för att matte ligger så himla länge men allt är bättre än halv sex.

/Morgontröttisen

Fullt upp i helgen

Det har varit full rulle idag. Direkt när jag hade ätit en liten frukost gick vi ut på lugn promenad. Sedan fick jag vänta på matte när hon lade spår. Jag visste redan när jag kom ut i köket och såg blodflaskan att det var spår på gång. Och så glad jag blev. Och ännu gladare när matte kom tillbaka efter att ha lagt spåret och jag snusade över henne. Hurra. Men sedan fick jag vänta länge. Fast jag fick ett märben att tugga på så länge så väntan blev inte alltför lång.

Så till spåret....Alla rakorna gick perfekt. Så även alla vinklarna utom tvåan där jag dels sprang runt i en cirkel och sedan också fick skräp i nosen så att jag nös en massa och faktiskt fick ta en liten minipaus innan jag kunde fortsätta med näsan i marken. Streck i räkningen men det gick ändå mycket bra efter det. Men det var ett långt spår, nästan en kilometer tror matte och jag var trött på slutet, fast också väldigt nöjd sedan när vi traskade hemåt och jag bar på klöven.

Knappt hann jag lägga mig för att vila när matte upplyste om att det skulle bära av till Revinge för att träffa Elliot och Ann. Jättekul tyckte jag och hoppade glatt in i bilen.

Vi sprang som vanligt en massa jag och Elliot. Och så pussades vi mycket.

image186
Puss puss....

Men Elliot var inte alls intresserad av mina dofter och min bakdel. Han ville bara leka och det ville jag också så vi var båda nöjda.

Man blir törstig av att springa och vi fick dricka flera gånger.

image187
Här samsas vi om dricka-automaten. Mysigt, eller hur...

Som vanligt snackades det en massa när vi var tillbaka vid bilarna. Matte gullade med Elliot. Och det är klart jag lånar ut min matte ibland. Men jag tyckte det blev lite väl långdraget så jag pep till och då åkte vi hem.

Ikväll har jag mest sovit. Matte har suttit vid datorn samt pysslat i köket.

Det har varit en innehållsrik helg, det måste jag säga. Igår träff med Wallander och stadstur. Idag spår och tur till Revinge. Härligt men jag behöver nog ta igen mig med dagisfolket imorgon. En vanlig måndag, det händer nog inte mycket här. Jag ska vila på förmiddagen när matte jobbar. Skönt att vara hund och slippa åka iväg tidigt.

/Sömntutan

Stadsbesök

Idag åkte vi in till Malmö och hälsade på i Wallanders stad. Han kom och mötte oss (med sin mor) vid parkeringen invid teatern. Det blev genast pussar och kramar och det fortsatte hela vägen kan man väl säga. Men vi gick ändå rätt fint tycker jag. Jag stretade på lite mycket ibland, glömde matte men tja, det gick ändå bra tycker jag. Vädret var jättefint och vi promenerade en lång runda ner mot havet. Det blev tvåbeningsfika på Espresso House. Varmt var det men matte hade vatten med till oss. Särskilt matte satt och smällde i sig en massa goda saker och inget fick vi smaka. Fast jo, lite glass fick vi senare. Men bara lite.

Det var många saker som var nya för mig. Till exempel att gå så nära vattnet och att det var så långt ner, säkert mer än en meter ner från kanten till att där var vatten. Snacka om att man skulle kunna göra magplask där. Sedan gick vi över en bro där jag blev lite rädd för det var en maskin som väsnades så förfärligt där och så kunde jag inte gå på vänster sida som jag ville för där var det cyklar och då blev jag lite stressad och blockerad. Men men...det gick snabbt över igen och sedan var allt frid och fröjd. Massor med hundar och folk mötte vi men det var inga som helst problem för varken mig eller Wallander.

När vi sedan kom tillbaka till bilen efter tre och en halv timme hoppade jag snällt in i buren och det gjorde Wallander också. Han viskade till mig att han ville till Småland men det var liksom inte läge för det. Men jag håller med om att Småland var toppen. Fast det är okej att vara hemma också tycker jag.

Matte glömde kameran...huvudet under armen, hon har mycket att tänka på just nu. Nåväl, vi hade trevligt ändå. Wallander uppvaktade mig friskt, badet hjälpte inte ett dugg att göra mig mindre intressant. Men rolig frissa fick jag för pälsen blev väldigt fluffig trots balsam. Tar väl en vecka innan jag ser ut som vanligt igen.

När vi kom hem så satte matte sig och skrev lite på datorn. Jag tyckte hon var tråkig så jag puffade på henne tills hon slutade sitta där. Matte var förvånad att jag var så pigg men vi tränade en liten stund. Jag tyckte det var riktigt kul och ville inte sluta men matte sade att det skulle vi. Sedan blev det inte mycket mer idag och nog var jag trött när jag väl kom till ro. Stan tar på krafterna. Men det var jättetrevligt att bli guidad av Wallander i det härliga vädret. Tack för turen!

/Vildhunden på stadsbesök

Nybadad och trött

Jag känner mig lite sliten efter dagen. Dagispersonalen har varit väldigt aktiv och jag fick också åka med dem till Malmö för de skulle hälsa på en snäll gammal dam som är dagismattes moster. I alla fall ville jag inte alls hoppa in i bilen så jag blev inbaxad helt enkelt. Tyckte det var lite taskigt. Jag gillar inte den bilen för jag fick åka så långt i den till och från fjällen. Sedan är inte min vanliga bur i den heller utan en "reservbur". Jag gillar min vanliga bur mycket bättre för där har jag leksak, kudde, tuggben och vattenskål.

Nåväl, det var trevligt att hälsa på Göta i alla fall. Men när vi kom hem insåg jag att jag knappt hade sovit något på hela dagen även om jag hade vilat lite. Men det hjälptes inte för sedan kom matte från jobbet och då gick det inte att vila. Vi tränade en väldigt kort stund men matte konstaterade rätt snabbt att jag var för trött. Så vi gick en skön runda istället.

Ikväll har jag sedan blivit badad. Det var inte alls kul, särskilt inte när jag blev blötad på huvudet och runt öronen. Men jag står ut med det i alla fall. Nu håller jag på att torka och får inte gå ut. Men men...det är gjort i alla fall och nu kan jag leka igen med mina kompisar. Ser fram emot imorgon för tydligen ska vi till Malmö och träffa Wallander och hans matte. Det gillar jag!

Det var allt för nu. Måste nog sova.

Tvåbeningsproblem

Det är inte lätt att vara tvåbening konstaterar jag ikväll. Matte har fått bekymmer. Det krockar med olika saker hon har tänkt sig som sin kurs hon skulle åka iväg på och intervjuer till jobb hon vill kunna gå på. Inte lätt, inte lätt. Ingen blir ju gladare än jag om matte inte åker utomlands men jag förstår att det är svårt för henne. Hon måste känna efter vad hon vill och vara säker så att hon inte ångrar sig sedan. Jag är ganska säker på att hon reder upp det men jag får ha lite extra förståelse ett tag för om hon är disträ och lite konstig. Men på träningen ikväll var hon som vanligt...hur det nu är. Hon var i alla fall pigg och glad och både hon och jag tyckte träningen var bra. Fast jag vill inte lägga mig i farten om inte matte också gör det. Tycker det är orättvist att bara jag ska slänga mig ner.

Wallander var väldigt intresserad av mig idag. Men jag är ju färdiglöpt. Nåväl...matte säger att jag ska badas, antagligen imorgon kväll för att få bort eventuell lukt som hänger kvar. Kanske lika bra så att vi kan leka som vanligt igen sedan, jag och grabbarna.

Efter träningen åkte vi in om en kompis till matte i Lund. Hon är jättesnäll tycker jag och matte och hon snackade länge och väl medan jag visade magen och vilade. Men kvällen går fort och nu är det jättesent och vi ska upp tidigt så nu måste vi lägga oss. Hoppas matte kan sova trots sina beslutsvåndor.

Hem ljuva hem

Det var sorgligt att skiljas från Yster idag när jag och matte skulle hem. Jag sov mig igenom tågresan mest, fast jag kramade ur de sista godisreserverna ur matte mellan tupplurarna. En annan liten minihund fanns det som skällde på mig men jag brydde mig inte om den. En sur tant var det också som undrande om "den fick vara här på tåget" och syftade på mig. Matte upplyste henne inte så vänligt om vad som gällde...

Jag blev jätteglad när jag fick komma av tåget och hittade dagismatte som mötte oss. Jag hoppade rakt i famnen på henne och sedan hoppade jag glatt in i buren. Och så bar det av hem till skogen!

Nu har jag legat lite framför brasan och myst. Jag saknar Yster men nu är det ju som det är, inget att göra att vi bor på olika håll. Ser fram emot när vi ses nästa gång istället.

Berta har installerat sig på min bean-bädd och verkar trivas bra där. Vi får se vad som händer med henne.

Imorgon är det träning i Lomma. Matte ska nog förbereda med godiset redan ikväll för hon ska jobba imorgon så det blir snabbt ut på promenad när hon kommer hem och sedan iväg.


Bäver söker hem

Igår var vi en lång runda i skogen. Det duggregnade när vi gav oss ut och sedan tilltog det bara. Vi mötte inte många människor kan jag säga. Jag undrar var alla hundar är när vädret inte är så fint. Deras tvåbeningar är kanske rädda för att blöta ner sig. Nåväl, det var inte mina i alla fall. Vi tog den kuperade långa rundan. Den är jätterolig för man får klättra över berghällar. Matte halkade en gång men hon skadade sig inte, jag tittade till henne noga.


Ni undrar säkert över titeln på inlägget. Och nu ska jag avslöja...


När man går långa rundan går man förbi ett ställe där det finns bävrar. Man ser på träden att de har varit och gnagt men man brukar aldrig se några för de gömmer sig väl. Men igår såg jag för första gången i mitt liv en bäver. Hon satt och huttrade under en blöt gren. Jag flög fram med min nyfikna nos och det var nära jag fick mig ett nyp för jag hafsade henne i svansen. Men sedan förstod jag att något var fel med henne. Och mycket riktigt, hon hade fått ett träd över ena tassen så hon var skadad. Matte skyndade fram men innan dess hann Berta presentera sig för mig och undrade om jag på något vis kunde hjälpa henne. Jag svarade att min matte kanske kunde. Matte kom ilande när hon förstod att det var något på gång. Och så undersökte hon Bertas tass. Den var inte allvarligt skadad men behövde vila ett tag. Sedan lade matte pannan i djupa veck. Vad skulle vi göra med Berta? Hon ville inte stanna i skogen. Så hon fick följa med i mattes ryggsäck. Nu undrar Berta om hon kan få flytta hem till någon snäll familj. Självklart ska hon med till Skåne, hon får åka i mattes stora ryggsäck imorgon. Men sedan? Hon tycker jag är snäll som hjälpte henne men sanningen är att jag härjade igång innan idag och skulle jaga henne och det klarar inte hennes tass av. Jag tänker på Elliot. Kanske hon kan flytta hem till dig. För hos Wallander finns ibland Guinness och det går då rakt inte. Men kanske kan hon bo hos Elliot. Det är ju ändå lite på landet. För jag tror också hon är rädd för Knappen och honom kommer hon att stöta på förr eller senare.


Vi funderade först över om hon kunde vara kvar hos Yster men vi märker att Berta tycker det är obehagligt med hög musik. Hennes öron är väl känsliga. Yster satte henne vid flygeln men hon såg vilsen och rädd ut.


image184

Så Elliot, tror du att du kan ta dig an en bäver som heter Berta. Jag har sagt att du är en himla trevlig typ. Hon är en mycket snäll och försynt liten bävertjej. Hon vill absolut inte tillbaka till de andra bävrarna i skogen för hon har blivit mobbad av dem för att hon är lite tjock om magen. Men hon är söt och fin tycker jag. Hon har varit väldigt fåordig kring sitt bäverliv och hur hon fick det där trädet över sig. Jag tror själv att de andra bävrarna gjorde det med flit för att hon skulle råka illa ut. För hon satt alldeles ensam utanför bäverboet bland löven i regnet och höstkylan. Snyft så synd jag tyckte om henne när hon berättade. Jag som har det så bra och blir omhuldad jämt av mina tvåbeningar.

Snälla, hjälp min bäverkompis till ett bättre liv!


Yster sover...

...och matte och jag har just kommit hem från morgon rundan. Jag känner mig trött så jag ska nog gå och vila lite när jag har skrivit klart. Puh....jag satt uppe för länge inatt. Blev glad när jag insåg att jag kunde ladda upp bilder från Ysters kamera så att ni kan se lite hur jag har det här. Kanske kommer det lite mer bilder senare idag också.

Matte och jag träffar många hundar när vi är ute men jag får inte hälsa på en enda. Saknar mina polare =(. Idag tittade vi lite på fotboll men det skränades förskräckligt bland både spelare och publik. Ingen hyfs på folk.

Idag ska vi ut i skogen, hoppas det blir en lång runda. Jag löper knappt längre, är nästan helt återställd igen säger matte. Vilken tur, jag går ju snart under om jag inte får leka. Men här vågar inte matte låta mig leka med andra hundar direkt. Och kanske är det lika bra för igår var det en vi mötte som mest verkade vilja äta upp mig. Usch, det kändes otäckt och jag var helt med på noterna när vi gick iväg från den. En hane, stor sak, såg inte alls snäll ut och så skällde han jätteargt och höll på att dra omkull sin matte. Hu...och jag som är tjej och allt, vad har han att vara arg på mig för. Dessutom säger ju alla andra att jag luktar så gott nu men det tyckte tydligen inte han. Konstig typ.

Nä, nu ska Yster nog väckas för hon ska iväg och fotograferas sedan och då måste hon se vaken ut. Jag ska hjälpa henne att komma ur sängen...

Musik & åter musik i HQ

Som jag berättade om innan har jag repat trummor. Yster har ett speciellt digitaliserat trumset som inte dönar så mycket. Det är bra för då kan man spela hela tiden utan att störa grannarna, säger hon. Jag var först lite rädd för trumsetet men sen blev jag säkrare på handen. Är du lite avis nu Walle? Elliot, har du inte lite riviga rif så ska vi nog få fräs på Walle & The Flatters.

image180

image181

Här är en bild på Ysters gig igår, där på det stället där hon tappade sin propp. så här skulle vi också se ut grabbar, eller vad säger ni? Vi kör väl svart och rött istället för vitt och rött?

image183


HQ (headquarter) i Stockholm

HQ är det internationella namnet för lokalen där Yster bor i Stockholm. Jag trivs där. Mycket snarre blir det. Så heter snask här i Stockholm. Hm-hm...Slurp. Yster är snäll och låter mig äta av korven i bitar. Jag biter mig fram till korvens slut med hjälp av framtänderna, en teknik jag har utvecklat riktigt bra tycker jag. I alla fall berömmer de mig och tycker jag är söt. Tyvärr har jag blivit ett kilo tyngre säger matte men de gullar med mig som vanligt så jag får inte komplex.

De försöker tvinga mig att springa på Ysters löpband för att gå ner men jag vill mest gå iväg för jag tycker löpbandet är svårt. Uuusch! Titta så jag ser ut.

image178

Svettband har de påtvingat mig också. Yster kom hem med det från affären och var överförtjust för att ge mig inspiration. Brröööl...

image179

Jaja...vad är en bal på slottet?

Lugnare dag

Idag har det faktiskt varit ganska lugnt. Och tur var väl det med tanke på hur äventyrlig natten blev. Matte och jag har promenerad och tränat lite. Så har vi gått en liten runda med Yster också i skogen och där blev jag skickad två gånger mellan henne och matte. Jättekul tyckte jag det var. Sedan hämtade vi upp Medicinpinnen och åkte till IKEA. Det blev faktiskt så att matte följde med in och Medicinpinnen var med mig. Likadant när det skulle handlas mat sedan. Men det var bra att hon gjorde så för på City Gross hittade hon en väldigt behändig sak till Elliots matte och en till Wallanders mor. Så det var inte så dumt. Själv fick jag en korv med bröd så jag var inte helt lottlös.


Ikväll har matte stekt lever till mig och jag har spanat in allt. Såklart fick jag smaka också och nu är jag mätt och nöjd.


Även ikväll är Yster iväg och jobbar. Fast hon kommer nog hem lite tidigare än igår. Och så hoppas jag att hon inte blir av med något i natt. Hon måste komma i säng tidigare än hon har gjort de senaste nätterna för imorgon ska hon tydligen fotograferas till någon slags tidning. Jag vet väldigt lite om det. Men det jag har snappat upp är att när hon är klar med det blir det raka vägen till skogen. Det gillar jag! Men det har varit skönt med en lite lugnare dag, jag var trött efter torsdagen och fredagen samt nattens övningar.


Sakletare

Det var en lustig natt tycker jag. Matte och jag somnade någon gång vid ett. Vid halv tre kom Yster hem och jag var ju tvungen att välkomna henne även om jag var sömnig. Det snackades lite och sedan somnade jag och matte igen. Men efter drygt en och en halv timme, dvs vid femtiden på morgonen började Yster att härja runt. Hon tände lampor och började rota i mattes och min säng. Först trodde jag hon hade blivit helt från vettet men allt brukar ju ha sin förklaring och så var det även denna gången. Hon var nämligen av med en öronpropp som kostar hur mycket som helst. Ett tusen åtta hundra kronor. Jag hade svårt att greppa talet men matte förklarade för mig att det räcker till 150 påsar baconships. Himmel alltså....jag förstår att Yster var olycklig. Det är tydligen särskilda öronproppar för musiker, så att hon ska kunna ha dem i på scen men ändå höra vad hon sjunger och så. Och visst, med tanke på oljudet här i torsdags och att det ändå inte var full volym så förstår jag att hon behöver skydd för öronen.


Alltså...det vändes upp och ner på det mesta (inklusive mig) när matte och Yster letade i morse. Men ingen propp. Yster tänkte och tänkte...försökte lista ut var hon kunde ha tappat den. Och till slut kom hon och matte fram till att det fanns en möjlighet att den låg på parkeringsplatsen där Yster hade haft bilen. När hon sedan kom ut med grejor efter spelningen drog hon upp nyckeln ur fickan och däri låg proppen efter att hon hade tagit ut den när hon hade sjungit klart.


Sagt och gjort...det bar av med bilen till parkeringen. Och med förenade krafter hittade vi proppen. Först tyckte jag det verkade som att det mest var Ysters förtjänst men hon hävdar bestämt att hon inte hade hittat den utan mig så jag får väl känna mig nöjd över min insats. I alla fall var vi jätteglada hela gänget när vi åkte hem igen. Fast jag var förfärligt trött också. Men tänk vilken tur att vi hittade den lilla grejen som kostade så mycket. Hoppas hon inte blir av med den (eller den till andra örat) igen för då kanske det inte är lika turligt.


image176
Här är en bild på propparna. Det ligger ett vanligt tuggummi bredvid så att man får en uppfattning om hur små de verkligen är. Matte säger att de liknar kyckling inälvor. Hon vet mycket...

Matte och jag somnade igen när vi kom hem.  Yster somnade också efter en stund.Och alla var vi så nöjda att lilla proppen var upphittad.


Liv och rörelse

Ja, det här är annat än landet och lugna skogen där man mest möter rådjur, kaniner, hästar och ibland en och annan människa som är ute och går, med eller utan hund. Här vimlar det av folk, det finns hundar (och katter) bakom nästan varje gathörn  


Vi sov länge i morse, matte och jag. Tror matte hade ställt klockan på någon ambitiös tid men klockan stängdes av och vi sov vidare. Så skönt det var att ligga och dra sig lite i sängen. Men till sist gick vi upp, jag fick mat och efter en liten stund gick vi ut på promenad. Då var det inte så mycket folk ute men visst mötte vi några hundar och en massa barnvagnar. Och så spelades det fotboll på idrottsplatsen.


När vi kom hem stod jag otåligt och väntade utanför dörren till Ysters sovrum. Jag ville att hon skulle komma så att jag fick säga hem. Och det gjorde hon till sist. Men inte såg hon utvilad ut. Nä, hon hade sovit alldeles för lite så hon var jättetrött. Men hon kom igång och började ringa samtal och greja. Och efter inte alls länge så skulle vi ut igen och den här gången hade vi ett mål, nämligen biluthyrningen. Där hämtade Yster en bil som hon ska ha över helgen för hon behöver den till sina jobb (måste transportera grejor och folk). Sedan åkte vi och handlade. Eftersom jag inte fick gå in i affären så väntade jag och matte utanför och kollade på folk. Jättemycket människor var det som skulle in på ICA Maxi och handla en fredag. Jag blev helt trött i huvudet av alla människor så jag lade mig ner till slut. Och snacka om att jag blev glad när vi åkte hem igen. Puh, jag behövde vila. Och det fick jag, i flera timmar.


När jag hade fått kvällsmat gick matte och jag en skön runda. Jag fick vara lös en del i skogen här i närheten och vi tränade även lite på en gräsplan. Skönt med en alldeles vanlig runda. Sedan blev det mer vila och så för någon timme sedan var vi ute på sista rundan. Nu är det nattvila fast det blir väl en sista kissning innan det är läggdags helt. Men då går vi bara utanför dörren nästan.


Jag blir trött av allt ståhej i stan, är inte van vid det eftersom jag lever ute i skogen. Men det är kul att titta på folk och allt som händer här också. Trevligt med omväxling. Men imorgon ska vi ut i skogen, till samma ställe som igår. Det gillar jag allra bäst. Där kan man bada också. Igår fick jag prova en ny flytleksak som matte köpte på Sofiero. Den ska nog bo häruppe hos Yster tills nästa gång jag kommer. Den var jättebra för den hamnade långt ut när matte kastade så jag fick simma en bra bit och det gillar jag!


Det ska tydligen bli IKEA också imorgon och enligt bloggen ska Medicinpinnen rasta mig när matte och Yster är därinne. Men det vet jag inte för matte vill nog inte så gärna på IKEA. Så hon kanske skickar in Pinnen istället med Yster och så väntar matte och jag tillsammans. Tror inte jag tycker om att matte försvinner från mig här i stan, det känns så otryggt då.


I vanlig ordning har matte och Yster stoppat i sig en massa delikatesser. Men jag är inte lottlös för jag har fått korvar och kyckling och en del annat smaskens. Och så lite vanlig mat också så klart. Matte säger att vi inte kan hålla på så här för då måste vi banta när vi kommer hem. Men jag menar att man måste passa på och njuta när tillfälle erbjuds. Vem vet hur det blir imorgon.


Matte och jag är själv ikväll för Yster är iväg och sjunger med sitt band på något stort arrangemang. Ja, det var ju dem hon repade med här i går kväll när det var ett sånt himla liv. Jag har förresten övat lite också idag. Här finns massor av instrument. Flygel, gitarrer, bas, trummor mm. Här skulle vi ju kunnat repa så det stod härliga till, vi som är med i Walle and the Flatters. Svårt med replokal i Skåne. Här är perfekt att repa men jag vill inte flytta hit för skogen är bäst.


Nä, nu ska jag retirera till mattes säng. Den är mjuk och skön. Bra att vila i efter alla intryck idag.


Natti-natti


Från en trött tjej


vildhunden i storstan

Hej allihopa!


Nu är jag och matte i Stockholm. Närmare bestämt på Hammarbyhöjden där Syster Yster bor. Det har varit en lång och innehållsrik dag och jag är jättetrött!


Det började i morse när matte vaknade. Eller kanske egentligen redan i natt när jag efter att ha skrivit mitt korta inlägg hittade matte på sängen, sovandes. Inget blev packat och när matte vaknade idag så blev det en himla fräs på henne. Fram med ryggsäcken, mina saker ner, datorn ner, diverse saker till hennes examensarbete och så lite annat. Som vanligt en blytung ryggsäck och en tillhörande extraväska. Och en påse som sätts fast på ryggsäcken som hänger och slänger. Nåväl, jag är ju inte oskyldig, mina saker tar en del plats sammanlagt. Det är mat, godis, leksaker (som ska stanna i Stockholm), necessär (den hade gärna fått stanna hemma om jag hade bestämt), halsband, en liten dummy mm


Strax efter åtta var det avfärd. Då körde vi först ner till bilverkstaden i Svedala där Lova (vår bil) lämnades på service. Sedan körde mattes pappa oss till tåget. Jag var lite uppstressad och drog mycket i kopplet, vilket inte uppskattades när matte hade så mycket att släpa på. Men jag var så rädd att bli glömd på något vis eller att vi skulle missa tåget.


När vi väl var ombord var jag hur lugn som helst. Låg på golvet och gnagde ben och vilade mig. Fast sov gjorde jag inte även om det kanske såg ut så. En annan hund var det i min kupé men den var också lugn så det var inga problem.


När vi skulle gå av tåget var där ett stort mellanrum mellan nedersta trappsteget och perrongen. Jätteläskigt. Det har inte varit så tidigare. Matte stod och tog emot mig och så tog jag ett rejält skutt så var jag nere. Puh. Strax kom Yster och mötte oss och jag blev jätteglad att se henne så jag överföll henne med pussar.


När hälsningsceremonin var avslutad bar det av mot T-banan. Mycket folk, stökigt och högljutt är det på T-centralen. Jag gillar det inte alls och det vet matte så hon skällde inte på mig när jag virrade och drog. Det blev bättre när jag fick gå mellan Yster och matte så det gjorde vi så fort det fanns möjlighet. På T-banan var det fullt med folk så matte och Yster satte sig på golvet med mig. Det kändes helt okej fast när vi skulle gå på glömde jag mellanrummet mellan vagnen och plattformen och halkade ner med ena bakbenet vilket var riktigt otäckt. Nåväl, avstigningen gick bättre och jag styrde snabbt stegen mot gräset och kissade länge.


Det var skönt att komma hem till Yster. Jag vilade en liten stund men sedan gick vi och handlade. Jag och matte satt på en bänk och tittade på omgivningen medan Yster var inne i affären. Sedan bar det av hem igen men vi hann inte vara hemma länge den gången heller för det kom en massa tvåbeningar med instrument till Yster. Det skulle nämligen övas och för att bespara mina öron och ha lite trevligt med en av mattes kompisar åkte vi iväg igen. Det bar av till skogen och vi gick en lång och härlig runda. Jättemysigt. Tack snälla Leffe för att vi fick åka med dig till skogen! Det var en riktig "fjällrunda" med mycket sten, nästan berg ibland, smal stig och mycket mysigt luktande.


När vi kom tillbaka var det fortfarande fullt ståhej med övande. Öronbedövande kan man lugnt säga. Särskilt trumpeten. Men matte och jag gick in i ett annat rum och vilade tills de var klara. Sedan har jag fått mat, kycklinghjärta och korv samt lite annat smått och gott. Nu ska jag faktiskt vila rejält i natt. Vet inte om det blir en liten nattrunda innan det blir sängen definitivt.


Tyvärr har matte glömt sladden till kameran så det blir bildreportage när vi kommer hem istället.


Massor av pussar från vildhunden i stan


Bra kurs

Ikväll var det kurs igen i Lomma. Både matte och jag tycker den är bra. Jag skötte mig exemplariskt idag trots löpet. Okej, jag fick inte vara lös så jag kunde inte smita men jag var väldigt uppmärksam på matte och så hela tiden. Jag tycker det är himla bra också för matte lär sig en massa saker. Som att det inte är bra att säga nej för ofta, att man ska belöna det som är rätt istället. För då vill jag ju göra rätt. Bra tänkt av Karin och Karin som leder kursen.

Det kändes lite ledsamt att jag inte alls fick prata med Wallander och Elliot idag men vår tid kommer väl. När jag har slutat med löpandet ska vi busa, det har matte lovat!

Matte fnattar runt och samlar ihop grejor till Stockholm. Hon lär väl inte komma isäng på ett tag. Jag håller lite koll så att mina saker kommer med.

Jag rapporterar såklart från Stora Staden!

/Reselakritsen

Småtrist

Äntligen kommer man till datorn...matte har suttit parkerad där länge och väl. Nu är hon iväg en stund och kokar te. Bäst att passa på.

Egentligen har jag inte så mycket att säga. Vädret har varit tråkigt idag för jag får inte vara ute lika mycket som vanligt om det regnar. Men det blev ändå lite utevistelse. Faktum var att vi var ute och gick när matte kom. Men jag luktade direkt att hon hade kommit när jag närmade mig tomten igen. Så jag satte igång att skälla och sedan fräste jag iväg efter matte. och mycket riktigt hittade jag henne snabbt som bara den.

Ikväll gick vi ut en runda men ingen träning alls. Jag tittade mycket på matte när vi var ute och gick och för det fick jag faktiskt lite godis men ingen "riktig" träning alltså. Och sedan hände ingenting när vi kom tillbaka från promenaden för då satte matte igång med att duscha, skriva brev och sedan pyssla med sitt skriveri. Ingen vidare kväll alltså.

Men jag ska berätta en rolig sak om matte. Igår gick hon och lade sig tidigt. Hon ställde mobilen som vanligt och så somnade hon som om någon hade slagit henne i huvudet. Efter en stund började telefonen ringa som bara den. Det skrällde i huvudet på mig men matte reagerade inte ens. Sedan kom ett meddelande efter en liten stund. Ingen reaktion där heller från matte. I morse när hon hade vaknat av klockan (behövs knappt mer än en enda ton) så tittade hon förvånat på sin telefon och konstaterade att syster yster hade ringt men samtalet var missat. Jag missade det inte kan jag säga...

Och så något om mig. För några dagar sedan lyckades jag faktiskt ramla ner från vår säng. Den är bred men lägger man sig för långt ut på kanten så kan man ändå ramla ner. Snacka om att jag blev paff. Och snopen! Jag menar, det känns lite fånigt att trilla ur sängen. Men det kan hända den bästa hund att man inte riktigt har koll på var sängen slutar och kroppen är.

Det börjar närma sig att vi ska åka till Stockholm. Bara imorgon och onsdag kvar i Skåne, sedan bär det iväg i sex dagar (fem nätter). Jag tycker det ska bli kul att komma till syster yster och hälsa på. Men visst saknar jag skogen när jag är borta.

Nä...nu kommer matte tillbaka med sin tekopp. Bäst att avlägsna sig.


På rätt spår

Vid tvåtiden försvann matte ut för att lägga spår. Jag var mycket otålig och när hon kom tillbaka undersöktes hon noga. Sedan fick jag vänta flera timmar. Matte städade, bakade kaka mm och jag låg mest och väntade på att få spåra. Så vid sextiden bar det av ut i skogen. Spåret låg på ett ställe där jag aldrig har spårat tidigare. Och så hade matte gjort en sak som hon inte erkände förrän efteråt. Hon hade nämligen inte markerat spåret för sig själv utan bara början och slutet. Så hon fick helt lita på min nos. Ja, nog kom hon ihåg ungefär var hon hade gått men inte exakt. Däremot hittade jag utan problem till klöven. Matte blev jätteglad och jag fick en massa beröm. Bar sedan klöven hem och fick godis. Sedan var det över för denna gången.

Det har annars varit en lugn dag. Matte har gjort lite av varje men vi har gått flera trevliga turer i skogen också. Imorgon jobbar matte, på tisdag också. Sedan inte mer denna vecka. Så det är bara två riktigt tidiga morgnar när matte ska iväg. Jag går inte ur sängen innan det är promenaddags. Och matte får alltid ropa flera gånger på mig. Sedan tycker jag det är skönt när jag kommer ut, sträcker ordentligt på mig och så. Fast om det regnar är det mindre kul. Det luktade regn i luften nu när jag var ute och kissade. Hmm...hoppas det håller upp tills imorgon.

Jag är faktiskt trött efter helgen. Utställning igår, spår idag och så lite av varje däremellan. Man kan bli trött för mindre, känner jag. Det blir nog en tidig kväll!


Vildhunden på utställning

Dagen börjande inte så bra vädermässigt. Det duggregnade när vi gav oss avmot Sofiero och på vägen tilltog faktiskt regnet. Men sedan började det hålla upp lagom när vi kom fram. Det var inga köer eller andra förseningar så vi var där redan halv tio. Sedan tog det en liten stund innan vi hade tagit oss igenom alla kontroller och hittat till ringen. Vi sprang på Elliot och Ann där men vi fick inte ens hälsa.

Mitt tält fälldes upp och jag kröp in där. Tiden gick och matte suckade över att de precis började med flattarna när vi kom, vilket innebar lång väntan. Efter en stund kom dock min syrra Fika och hennes matte Viveca. Jag och Fika hälsade men jag var lite grinig och morrade så mötet blev kortvarigt och jag åkte in i mitt tält igen efter åthutning från matte. Lite sotis blev jag allt också när matte kelade med Fika. En liten rolig valp hade de med också, hon var bara fem månader och hette Tuffa.

Efter en lång och ganska innehållslös väntan blev jag sedan utsläppt. Matte och jag sprang på toa, sedan borstades jag och vi provsprang lite. Så var det dags att komma in i ringen. Jag fick springa först av hundarna och följaktligen fick jag också visas upp individuellt först också. Vi fick ett rött band, vilket innebar att vi fick vara med i andra omgången. Men där åkte vi ut. Fast med väldigt trevlig kritik. Så här löd den:

"Trevlig tik med bra huvud och uttryck. Bra hals och överlinje, dock en aning fallande kors. Tillräckliga vinklar bak och fram. Bra benstomme och tassar. Rör sig lätt med drive. Bra pälskvalité. Välvisad".

Jag känner mig nöjd med det hela och matte också. Jag var (tillsammans med syrran) yngst av alla i klassen så varken matte eller jag förväntade oss några stordåd. Men det var en trevlig domare som tog god tid på sig med varje hund.

När vi var klara packade matte snabbt ihop och så bar det av mot bilen. Där fick jag vila mig lite medan matte gick och tittade en stund. Men så kom hon och hämtade mig igen för jag skulle prova ett täcke som hon hade hittat. Det blev ett rödsvart. Halva priset var det så det var inte alls illa. Nu är jag inte överfötjust i täcken men det är bra om det är kallt på vintern. Bättre med täcke än att vara utan och frysa. Sedan hittade matte en jacka till sig och en väska. Och så lite godis till mig och Plack Off pulver till tänderna. Ett halsband också för det som köptes på Teba innan i sommar blev lite stort. Och så en flytleksak men den blir kanske använd först nästa sommar (om det inte skulle komma någon väldigt fin dag). En bajspåshållare till köpte matte också för att hon ska kunna ha en till varje par fjällräven byxor så att hon inte måste flytta den för då glömmer hon det varannan gång och så har hon inga bajspåsar med till träningen. Matte försökte också hitta ett korvstånd som sålde helt vanlig hederlig grillad korv så att jag skulle kunna få en men det fanns inget, utan de sålde bara konstig kryddkorv. 

Jag var faktiskt glad när jag hoppade in i buren och det bar av hemåt för jag var riktigt trött. Nu har vi varit ute en tur i skogen och jag ska lägga mig till ro och vila efter dagens händelser. Men jag är ganska nöjd trots att matte hutade åt mig lite då och då att jag inte fick dra i kopplet. Kanske är vi inte så kassa på det där med uställning som vi trodde. Både matte och jag fick ju bra kritik. Jag på utseendet och hon på att hon visade upp mig fint. Det får vi känna oss nöjda med!

Matte förbereder...

Matte håller på att plocka fram grejor som ska med imorgon till Sofiero. Vi ska dit på uställning. Jag trodde först det var ett skämt, trodde att matte hade gett upp det där med att fjanta runt i ringen. Men tydligen inte, man upphör aldrig att förvånas. Nåväl, hon verkar inte ta så hårt på det och det gör sannerligen inte jag heller. Jag hoppas mest på att hon hittar något kul att köpa till mig bland alla som säljer saker där.

Elliot ska också dit. Det går säkert bättre för honom än för mig men det gör inget, jag gläds med honom och hans matte om det går bra. Och så tänker jag på vad matte har sagt att hon i alla fall tycker att jag är den finaste flatte-tjejen i hela universum och att det inte spelar någon roll hur det går. Jag är ju modell robust, ingen spenslig typ direkt. Så det beror ju på hur de tycker att tjejer ska se ut. Inte lätt och man är ju som man är och grabbarna verkar ju gilla mig så jag är inte alls missnöjd med mitt utseende på något vis.

Vi ska in i ringen ganska sent enligt matte, så det blir väl en del väntan. Tydligen är det jättemånga hundar anmälda. Hoppas jag får en skymt av Elliot i alla fall. Och kanske ska en av mina systrar dit, jag hörde rykten om det i alla fall. Hoppas det för jag vill gärna säga hej till henne.

Om matte inte slarvar bort lappen med domarens utlåtande så ska jag försöka få in det här på bloggen. Håll tassarna för mig att det är en trevlig domare!


Blodprovstagning och jätteben

Idag på morgonen var matte och jag hos veterinären. Fast vi behövde inte träffa veterinären själv utan det var hon som heter Mia som tog prov på mig. Vi skulle nämligen kolla om vaccinationerna har fungerat så att jag är immun mot den ruskiga sjukdomen rabies. Nu ska provet skickas iväg och om allt är väl får jag mitt pass om några veckor. Inte för att jag vet när jag ska använda det men man vet aldrig med matte och Syster Yster. Men i så fall får det ju bli något hundvänligt ställe. Aboslut ingen solsemester har matte sagt. Och hon vill inte till sydeuropa med mig för där tycker hon inte om hur de behandlar hundar och så finns där andra sjukdomar som kan vara farliga också. Kanske blir de våra närmaste grannland i så fall, Danmark och Finland om det nu blir någonstans alls. Men om vi någon gång vill behöver vi inte tänka på att vaccinera då för det tar en himmelens tid innan allt är klart från det att man får första sprutan.

När vi kom hem från veterinären fick jag ett jätteben som matte fick av Ann och Elliot i onsdags. Tack Ellioten! Det är så stort så jag visste först inte hur jag skulle angripa det. Men sedan tog jag mig an det hela med stor entusiasm. Ska nog låna ut det lite till Knappen ibland också för jag tror det räcker till oss båda.

Snart ska matte iväg en sväng till Lund. Bara ett par timmar, hon ska greja med skolan och så ska hon få en spruta. Mycket med vaccinationer idag! Men lika bra att få det gjort.


kursstart

Igår var det start på lydnadskurs i Lomma. Jag var så trött när jag kom hem igår kväll var jag så trött så att jag inte orkade skriva. Och idag har det varit fullt upp med besök och annat  så jag har inte hunnit.

I alla fall så var träningen igår helt okej. Vi delades upp i tjejer och killar. Ja, först fick vi fyrbeningar vänta i bilen en stund medan tvåbeningarna fick träna på olika saker. Hur man ska gå för att vara tydlig tränades tydligen en hel del. Mycket bra tycker jag, även om det inte är kul att vänta i bilen. Men tvåbeningarna behöver träna på att vara tydliga för ibland tycker jag de är fasansfullt förvirade. Men nåväl, när vi sedan blev utsläppta tränade vi mycket på kontakt. Jag var bra ibland och kass ibland. Ojämt alltså. Hade tankarna borta hos killarna en del och så var där också några tjejer jag inte hade träffat innan som jag var nyfiken på. Så ibland glömde jag bort matte helt enkelt. Men i slutet gjorde vi en inkallning som gick bra och hopp över hinder gick utmärkt.

Om jag har förstått saken rätt blir det mycket träning även för matte under kursens gång. Det är rättvist tycker jag. Jag tycker kursen verkar vara helt okej men jag längtar tills löpet är över så att övervakningen inte blir så hård och att jag får hälsa mer på mina killkompisar igen.

Sömniga tankar

Jag kan börja med att säga att det är en himla tur att jag har en dagismatte som vilar sig mer än matte. Annars hade jag varit en utsliten hund redan. Matte går upp tidigt, kommer sent i säng. Tycker hon var bättre ett tag men nu är hon ganska kass på att lägga sig. Aldrig före tolv, och så upp halv sex. Ja ni kan ju räkna själv...

Okej, nu blir ju inte alla morgnar lika tidiga och jag tror också det är en del av problemet för då tycker matte att hon kan ju sova om några dagar, hon behöver inte hålla sig en hel vecka innan hon får sova någon timme längre. Och nu hade jag ju hoppats på riktiga sovmorgnar när matte inte jobbar. Men tror ni det...nä...jag har hört ryktas om att matte ändå ska upp ganska tidigt, vid sjutiden för att jobba med sitt examensarbete och en del annat hon har.

Jag är faktiskt lite tröttare också nu när jag löper. Inte så att jag orkar mindre när vi är ute men jag blir tröttare. Ikväll gick vi t.ex. en runda på nästan en och en halv timme och sedan var jag helt slut.

Imorgon är det träning i Lomma. Ser fram emot det. Tänk för ungefär ett år sedan, då började vi valpkursen. Mina kompisar var mycket större än jag även om de bara är två månader äldre. Vi kände ingen och allt var nytt och underligt. Nu känner man sig som hemma där, fräser ut från bilen och in mot apellplanen i full fart med matte hängades i kopplet. Tiderna ändras.

Annorlunda vardag

Okej, det började inte så bra för matte sov en timme längre än det var tänkt. I en farlig hastighet gjorde hon sig iordning och så gick vi ut en kort runda innan hon lämnade mig till dagismatte som just hade klivit ur sängen.

Efter den starten fick jag allt ta igen mig en stund hos dagismatte som damp ner på soffan med sitt täcke. Det tycker jag är helt perfekt. Sedan fick jag och Knappen mat och så svansade vi runt lite i trädgården.

Vid ett snåret dök sedan matte upp igen. Det tycker jag är en lagom dag! Hon hade varit på upprop och lite av varje. Tyvärr hade hon lyckats få parkeringsböter också. Fyra hundralappar har fått vingar. Det taskiga var att hon hade betalat men de hade ändrat på automaterna så att den man skulle betala i stod en halv kilometer från parkeringen och den biljetten matte hade löst var alltså inte giltig just på den platsen, men en bit bort. Himmel, vilken djungel. Jag tror matte ska skriva ett klagobrev men det vete tusan om det gör någon nytta.

Nåväl, trots det har vi haft en bra eftermiddag och kväll. Vi har varit på två rundor i skogen, en längre och en kortare, samt tränat lite. Och så fick Knappen och jag ett märgben var också, inte att förglömma. Matte hade nämligen varit på ICA kvantum i Lund och hämtat blod och då halkade visst några märgben ner i korgen också. Nu finns det gott om blod i frysen till fler spår!

Imorgon ska matte jobba så då får jag vara utan henne hela dagen. Likadant onsdag och torsdag. Men fredag är hon hemma hos mig igen. Då ska jag till veterinären och ta blodprov för att se om jag är vaccinerad mot rabies. Och samma dag ska tydligen matte också vaccineras mot någon sjukdom. Jösses, vilket pådrag!

Nä, nu tror jag matte behöver datorn så jag får flytta på mig. Nu när hon ska vara hemma mer får jag nog koppla upp den bärbara så att jag har lite mer frihet att surfa när jag vill.


Fixardag

Idag har matte gjort lite av varje. Bland annat har hon monterat det fina klistermärket på bilen med texten "Matte & Flatte på väg...". Det slutade med att hon monterade av den mörka plastrutan som sitter innanför bakrutan och klistrade den där. Hon höll på länge och väl och jag tyckte det hela var rätt trist men kul såklart att den kom på plats.

Det har städats, tvättats, jag har blivit klippt, lite fasthållning har det tränats med både dummy och träapport, två långa skogsturer och en kort har det blivit och så har matte gjort lite annat smått och gott. Jag har hjälpt Knappen att skriva ett brev. Får inte berätta vart det ska, men det visar sig så småningom.

Imorgon ska matte i skolan på förmiddagen. Hon sade idag när vi var ute att om jag inte skärpte till mig fick jag minsann följa med och sitta snällt i skolbänken. Men det tror jag inte på. Förresten börjar min "skola" på onsdag i Lomma. Men grejen var bara att jag var trött och då lyssnar jag dåligt. Och förresten var jag inte så kass för jag lät bli att jaga efter en kanin när matte ropade på mig. Så det så.

Men lite trött är jag allt. Ska vila mig en stund nu tror jag så får matte fnatta runt och göra vad hon ska ett tag till.

Massor med grisöron...

...fick jag av Wallander idag när han kom för att spåra för hans mor hade varit och köpt jättebilligt igår. Tyvärr fick vi inte alls leka, inte ens pussas. Men det var kul ändå att spåra. Det gick bra tyckte matte. Spåret som Wallander fick gå hade legat över natten och där hade nog gått en hel masa djur i det för han tyckte det var svårt att reda ut alla dofterna. Dessutom kanske mina lukter störde honom, jag har ju gått här i skogen en del även om jag inte hade varit just i hans spår. Det är visst inte lätt för grabbarna när vi tjejer luktar så gott.

Ikväll har matte suttit och tillverkat fler snitslar också. Jag bryr mig inte särskilt om dem men matte behöver visst dem för att hitta. Fattar inte riktigt för jag hittar ju i spåret, hon kan väl bara följa efter mig. Men men...det är hennes sak det där med snitslarna.

Spåra är i alla fall bland det bästa jag vet. Toppen att mina kompisars mattar övertalade matte att vi skulle gå den där kursen i våras.

Sommaren är slut

Jag känner det i luften och nu syns det även i almanackan. Det är ju nämligen så att jag har hand om mattes filofax och jag har noterat att det är den 1e september idag. Ja, vad ska man säga. Många tvåbeningar verkar tycka det är dystert att sommaren är slut. Matte är en av dem. Själv gillar jag alla årstider. Men visst, det är synd att det blir mörkare för då får man vara inne mer. Likaså när det börjar bli riktigt kyligt, då får jag inte ligga ute så mycket. Och dörrarna är inte öppna längre som på sommaren. Ja, lite sorgligt är det nog även om man ska försöka vara positiv.
Jag tycker det har varit en bra sommar, lagom temperatur. Och vi har varit på trevliga resor tycker jag. Matte har ju jobbat mycket men jag har haft det bra med dagispersonalen.

Nu ska matte jobba hälfen så mycket under två månaders tid. Så ska hon skriva på något slags arbete resten av tiden men det kan hon göra hemma. Jättebra tycker jag. Då behöver vi inte gå upp så tidigt lika många dagar.

Vi ska till Stockholm också, om lite mindre än två veckor. Skoj att komma till Syster Yster. Visst, jag får gå i koppel mer där men det är kul med omväxling också. Matte har bokat biljetter och passat in det hela så att vi inte missar något av lydnadskursen. Hon verkar visst tycka att jag behöver den. Vet inte vad jag ska säga...jag tycker inte jag är olydig, jag får bara mina ryck. Men nåväl, det är ju kul att träna så jag vill inte heller missa det.

En sorglig sak med hösten är att matte ska åka bort och jag får inte följa med. En hel vecka. Jag vet inte hur det ska gå. Matte verkar också dyster över det. Bäst att inte fundera så mycket, jag kan inte gå och deppa ihop över det. Jag ska vara med dagismatte och så kommer nog Syster Yster också så jag får väl klara mig. Måste matte åka får hon ju göra det. Bara det inte händer henne något för då vet jag inte vad jag gör. Men nu ska vi inte oroa oss, livet är för kort för det.

En trevlig sak med hösten kom jag på, det är att det blir fler brasor för tvåbeningarna blir lite frusna av sig. Och jag gillar när det sprakar från spisen. Tänker på hur mysigt det var förra helgen när jag var med Wallander på Bastudden och matte eldade brasa. Undra förresten om det blir någon mer tur dit under hösten. Vi får väl se. Okej att jag har hand om mattes filofax men jag måste alltid fråga henne innan jag bokar in saker.


RSS 2.0